*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A my się witamy dzisiaj w II trymestrze
To teraz już z górki ;p Swoją drogą idę też dzisiaj do gina, ale chyba bardziej na kontrolną wizytę-zobaczymy. A jakie rozmiary kupujecie dla dzieciaczków teraz? Bo gdzieś wyczytałam, ze od 68 powinno się zacząć? Może bardziej doświadczone mamy się wypowiedzą?
Buziaki i miłego dnia wszystkim życzę będą w jakże pozytywnym nastrojuAg..., Paula44, Gwiazdeczka27, jonka91, zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu będąc w 13tg na prenat nie chciał mi gin powiedzieć wiec na odczepnego powiedział GDYBAJĄC będzie dziewczynka. Dlatego teraz mimo iż usłyszałam ze chłopiec, poczekam dla pewności ten miesiąc (nstępna wizyta 18.08) i dopiero wtedy zacznę zakupy
Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:Aniu będąc w 13tg na prenat nie chciał mi gin powiedzieć wiec na odczepnego powiedział GDYBAJĄC będzie dziewczynka. Dlatego teraz mimo iż usłyszałam ze chłopiec, poczekam dla pewności ten miesiąc (nstępna wizyta 18.08) i dopiero wtedy zacznę zakupy
dobra decyzja, tymbardziej ze neutralnych ciuszkow jak na lekarswto w sklepach -
ania_29 wrote:Też tak miałam zrobić
W 12 tygodniu chyba nie ma sensu domagać się poznania płci, bo zdjęcie porównawcze gdzieś tu już było umieszczane
Owszem, jeśli patrzysz wprost na narządy płciowe, to są niemal identyczne. Inaczej ma się sprawa z boku, gdzie wszystko zależy pod jakim kątem znajduje się wyrostek płciowy. wystarczy, że lekarz da mi zdjęcie z USG genetycznego dziecka, które jest bokiem i widać ten wyrostek, a sama jestem w stanie powiedzieć czy to dziewczynka czy chłopczyk;)
U dziewczynek nub jest równoległy do kręgosłupa, natomiast u chłopców jest on pod kątem około 30 stopni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 10:17
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Kawa wrote:bell najwyżej powiedz że nie wyjdziesz z gabinetu póki Ci nie powie haha
)
heh będę walczyćAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
bluegirl89 wrote:A jakie rozmiary kupujecie dla dzieciaczków teraz? Bo gdzieś wyczytałam, ze od 68 powinno się zacząć? Może bardziej doświadczone mamy się wypowiedzą?
doświadczona nie jestem ale ja kupiłam dosłownie kilka ubranek 56, 62, bo to są rozmiarki dla nowo narodzonego dzieciątka, ale z nich szybko wyrasta 68 to rozmiar od ok 3 msc. życia. Jeżeli dziecko urodzi się jako wcześniak potrzebne będą nawet ubranka w rozmiarze 50, a takich na rynku jest bardzo mało..
-
nick nieaktualnyjonka jak urodzi się taki maluszek to wysyła się męża do carrefoura na szybko tam jest dużo ubranek na wcześniaki
) takie maleńkie jak na laleczki i w pepco też widziałam
56r. kupie ok 8-10sztuk samych bodziaków reszte w większych rozmiarach. Chyba że coś upoluję w lumpku -
Cześć kochane! Witam nową mamuśkę!!
Dziewczyny czy wy nadal macie mdłości??? Ja rano codziennie o tej samej godz mam, więc jak umyję głowę to już profilaktycznie siadam obok kibelka. Po prostu masakra bo potem ciężko mi do pracy dojechać.
Ag... niezłą niespodziankę mąż Ci przygotował.
Ja na pewno kupię na początek parę ubranek 56 na wyjście ze szpitala itp ale potem to 68 bo dużej różnicy nie ma a dziecko szybko rośnie.
Wczoraj przyjechał do mnie szef osobiście pogratulować ciąży, sam zaproponował zmianę umowy na cały etat ( pomimo, że tak pracuję ale w ten sposób oszczędza na ZUSie:/) i ogólnie powiedział, że się bardzo cieszy ale chce, żebym jak najdłużej pracowała bo sobie nie wyobraża nikogo innego tutaj. Przyznam, że miło się mi zrobiło. Jeszcze powiedział, że na pewno będzie chłopak bo ślicznie wyglądam, a dziewczynka zabiera urodę mamie. Ciekawe ile w tym prawdy ale już wiele os mi mówiło, że u mnie to chłopak.No i się już nastawiłam na synusia.
jonka91, Kawa, Paula44, Agataa, Ag..., isabelle lubią tę wiadomość
-
Ale świetna pamiątka taka karteczka z tego dnia
Mnie mdłości nadal męczą... codziennie wymiotuję po 3 razy niczym (czyli żółcią) nie ma szans, żebym przed 11 coś zjadła... to jest jakaś masakra... jedynie picie wody zmniejsza ten okropny smak... Nich to się już skończy, w pracy ciężko wytrzymać i nic nie pomaga. Ewelina wiem co czujesz -
ania_29 wrote:Ewelina taki komplement od szefa... No super! Praca, w której jest się docenianym, jest do pozazdroszczenia
A mnie coś dzisiaj nie mdli, ale dla odmiany wilczy głód się odezwał
Ja mam 2 szefów, jeden zajebisty sam ma synka 1,5 roku, natomiast ten drugi... hmm... różnie to jest. Ale pierwszy ważniejszy ;p Poza tym jeden i drugi koło 30 więc da się dogadać. Jak się źle czuję to nie muszę lecieć do lekarza po L4, wystarczy, że powiem.
Jonka takie pamiątki są bezcenneJa niestety takich nie mam, ale mój mąż ma kikuta pępowiny, opaskę na rękę i chyba pierwszy kosmyk włosów. Super pamiątki. Ja też takie coś zrobię. Już się rozglądam za fajnym albumem na zdjęcia usg i brzuchola.
-
aswariatka wrote:Ale świetna pamiątka taka karteczka z tego dnia
Mnie mdłości nadal męczą... codziennie wymiotuję po 3 razy niczym (czyli żółcią) nie ma szans, żebym przed 11 coś zjadła... to jest jakaś masakra... jedynie picie wody zmniejsza ten okropny smak... Nich to się już skończy, w pracy ciężko wytrzymać i nic nie pomaga. Ewelina wiem co czujesz -
Ewelina88 wrote:Ja na pewno kupię na początek parę ubranek 56 na wyjście ze szpitala itp ale potem to 68 bo dużej różnicy nie ma a dziecko szybko rośnie.
Ewelina88 lubi tę wiadomość