*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:mam takie pytanie,kiedy macie zamiar kupić wózek?
Ja kupię w grudniu albo tuż przed porodem, bo nie mam miejsca w mieszkaniu, żeby kilka miesięcy stał. Oczywiście wcześniej wybiorę, sprawdzę, przetestuję w sklepach itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:03
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Odebrałam dziś wyniki.
Morfologia kiepska jak zwykle (poniżej normy: erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, ilość bazofili i eozynofiliza dużo monocytów
)
Mocz w normie.
TSH - 2,45 (nie wiem czy to dobry wynik? Ostatnio miałam 2,59)
fT4 - 1,49
Co do wychowania męża. U mnie są spore postępy porównując do tego co było na początku. Mój mąż też jest wielkim zwolennikiem gier komputerowych.Czasem jak do niego mówię to i tak nie słyszy.
Ale nie przeszkadza mi to, jeśli mam coś ważnego do powiedzenia to wciska pauzę.
Często się zdarza, że gramy na zmianę, bo też lubię gry wojenne.
-
Kocham mojego gina!!!!!!!!
Zadzwoniłam do niego wieczorem jak kazał, a on powiedział, żebym przyjechała w ciągu 15 min to mnie przyjmie. Przyjechałam,choć cała przychodnia była już zamknięta, zrobił usg, zbadał mnie.
Dzieciątko jest zdrowe, wszystko z nim ok, nie ma śladu krwawienia ani z macicy ani w pochwie. To brudzenie to pewnie jakieś naczynie popuszcza.
Powiedział, że do dzieciątka nie można się doczepić, jest zdrowe fika, macha rękami i nogami, znów potwierdził, że kość nosowa i przezierność jest w porządku, serduszko biło tak mocno aż echo szło po gabinecie
Szyjka jest krótka ale dobrze uformowana, jednak mam przyjść w piątek i jeśli wszystko będzie dobrze to założy mi pesar.
I to nie jest lekarz prywatny ale na NFZ, nie płacę za żadne wizyty, za badania, mam do niego tel prywatny, powiedział, że mogę dzwonić nawet w nocy.
No kocham go!marrtka, Gwiazdeczka27, lwuska55592, Paula44, Chanela, olka25, isabelle, jonka91, Ag..., Ewelina88, Maud11, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Mój właśnie doszedł do wniosku że od początku ciąży to on tyje i ma zachcianki, co jest prawdą
Chodząc po kauflandzie zakupił sobie pizze mrożoną, później pobiegł po śledzie bo tak go naszło, ciągle coś je
)
MigoTtTka, Paula44, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Odebrałam dziś wyniki.
Morfologia kiepska jak zwykle (poniżej normy: erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, ilość bazofili i eozynofiliza dużo monocytów
)
Mocz w normie.
TSH - 2,45 (nie wiem czy to dobry wynik? Ostatnio miałam 2,59)
fT4 - 1,49
Co do wychowania męża. U mnie są spore postępy porównując do tego co było na początku. Mój mąż też jest wielkim zwolennikiem gier komputerowych.Czasem jak do niego mówię to i tak nie słyszy.
Ale nie przeszkadza mi to, jeśli mam coś ważnego do powiedzenia to wciska pauzę.
Często się zdarza, że gramy na zmianę, bo też lubię gry wojenne.
Hej.
A lykasz jakieś witaminy? Dlaczego robisz samo ft4? A co z ft3? Nie pisałaś norm.
Ty bierzesz leki na tarczyce - przepraszam nie pamiętam. Bo tsh trochę poszybowało. -
Paula44 wrote:Hej.
A lykasz jakieś witaminy? Dlaczego robisz samo ft4? A co z ft3? Nie pisałaś norm.
Ty bierzesz leki na tarczyce - przepraszam nie pamiętam. Bo tsh trochę poszybowało.
Zwitamin biorę Femibion Natal 2, dodatkowo jeszcze dwa razy dziennie żelazo.
Endokrynolog stwierdził, że mam zrobić samo ft4. Nie wiem czemu. W ciąży stwierdzono u mnie subkliniczną niedoczynność tarczycy. Biorę euthyrox 50/75 na zmianę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiedoczynność tarczycy po zajściu w ciążę kobieta broń Boże nie powinna odstawiać leku, lecz po prostu zgłosić się do prowadzącego lekarza. Zazwyczaj istnieje konieczność zwiększenia dawki i restrykcyjnego przestrzegania celów leczenia. W ciąży celem leczenia jest osiągnięcie poziomu TSH w "dolnym" zakresie normy.
Co lekarz to inne podejście. Ale skoro artykułów o niedoczynności w ciąży tłumaczen jest w necie. Czyli Twój endo dobiera Ci dawkę leku na podstawie tsh i ft4? -
We wtorek idę do endokrynologa i zobaczymy co powie.
Za to jutro o 10:30 mam wizytę u ginekologa!
Zobaczę Nasz Skarb. I mam przeczucie, że poznam płeć.Idę pozytywnie nastawiona.
Teraz leżę w łóżku i smaruje zaraz brzuch oliwką oraz będę prosić nasze dziecko, żeby jutro chciało z nami współpracować.
Chanela, Kawa, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzyli nie dzielisz tabletek, tylko przyjmujesz samo T4 w dawce 62, 5 :
" istnieje możliwość naprzemiennego stosowania np 150 i 125, na przestrzeni dłuższego czasu uzyskuje się dawkowanie wynoszące 137, 5".
Pytanie jaki to okres " ten dłuższy czas"? Dlatego moj lekarz raczej jest za tym, żeby dawka każdego dnia była ta sama, wiec tabletki dziele.
I cytat nr 2
Przyjmując hormon, należy kontrolować wartości ft3/ft4/tsh). Początkowo co 4 potem co 6 tygodni".
Ja w ciąży mam zalecane co 2-3 tygodnie.
Jutro mam badania prenatalne.