*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dwa razy miałam epizod krwawienia najpewniej puszczało jakieś naczynko w szyjce. Mam w kanale szyjki dużą bliznę po operacji. Być może tam wszystko się naciąga i naczynko popuszcza. Teraz tylko podbrudziło a nie było krwawienia. Ale bardzo się wystraszyłam.
-
na szczęście minęło, pewnie to też naczynko było. ja jak zobaczyłam takie właśnie dziwne upławy to tak się wystraszyłam , że potem co chwila chodziłam do toalety i się podcierałam , sprawdzić czy nic nie ma. Rozumiem ten stres Zielarko.
Paula kawał super, opowiedziałam mamie to się bardzo śmiała, opowiedziałam mężowi to już jakoś nie było mu do śmiechu, ciekawe dlaczegoisabelle, Paula44 lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:Dwa razy miałam epizod krwawienia najpewniej puszczało jakieś naczynko w szyjce. Mam w kanale szyjki dużą bliznę po operacji. Być może tam wszystko się naciąga i naczynko popuszcza. Teraz tylko podbrudziło a nie było krwawienia. Ale bardzo się wystraszyłam.
Kochana, na pewno to nic groźnego. Czy ty czasem nie jesteś świeżo po wizycie u lekarza? Czasem badanie może spowodować niewielkie krwawienie.
-
Gwiazdeczka27 a oglądałaś program "ciąża z zaskoczenia"? Tam były przypadki, że kobiety dowiadywały się o ciąży dopiero podczas akcji porodowej
Jednym z symptomów które dla nich możliwość ciąży wykluczały były właśnie comiesięczne krwawienia
Na belly też takie osoby znajdziemy, które co miesiąc mają niewielkie plamienia przypadające na @.
-
nick nieaktualnyMiałam bardzo grubą koleżankę, która dowiedziała się w 7miesiącu o ciąży, miała co miesiąc krwawienia, apetyt jak zwykle, ruch płodu odczytywała jako jelita. Jak wykonywała badania to jej zapytali dlaczego nie wspomniala że jest w ciąży.. a ona O_o cooo??
-
Kawa wrote:Miałam bardzo grubą koleżankę, która dowiedziała się w 7miesiącu o ciąży, miała co miesiąc krwawienia, apetyt jak zwykle, ruch płodu odczytywała jako jelita. Jak wykonywała badania to jej zapytali dlaczego nie wspomniala że jest w ciąży.. a ona O_o cooo??
O, dobre! Myślałam, że szczytem ignorancji swojego organizmu jest dowiedzenie się o ciąży w 4 miesiącuaniafk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania_29 wrote:Gwiazdeczka27 a oglądałaś program "ciąża z zaskoczenia"? Tam były przypadki, że kobiety dowiadywały się o ciąży dopiero podczas akcji porodowej
Jednym z symptomów które dla nich możliwość ciąży wykluczały były właśnie comiesięczne krwawienia
Na belly też takie osoby znajdziemy, które co miesiąc mają niewielkie plamienia przypadające na @.
tak od razu mi się to skojarzyło ale ginekologowi nie mówiłam, że "ale wie pan ja oglądałam program ciąża z zaskoczenia na TLC" dlatego właśnie drążyłam temat i pytałam co w takim razie może być przyczyną.. ale widać każdy ginekolog może mówić co innego..
tak samo jak mi jeden ginekolog powiedział , że luteina ani dupek nie pomagają w niczym i to oszustwo.
-
no i jak tu komukolwiek z lekarzy zaufać? Kogo słuchać? ech... W Polsce na potęgę lekarze przepisują np. luteinę czy dupka często nawet nie badając pacjentek pod względem poziomu progesteronu...
nie wiem jak to w końcu jest ale muszę przyznać, że kiedy zaczęłam przyjmować dupka to dziwne upławy się skończyły...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:21
zielarka lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Hah no jak widać są takie przypadki!
)
sa przypadki Moja mama dowiedziala sie ze jest ze mna w ciazy w 4-5miesiacu -dodam ze zawsze byla szczupla i byla pewna ze zgrubla bo zaczela sie objadac - poszla do lekarza bo strasznie ja cos kuło w brzuchu-lekarz wykryl ze problemy z wyrostkiem -zaczeli szykowac sale na operacje i na szczescie przyszedl lekarz inny co postanowil zrobic usg zeby sie upewnic i okazalo sie ze to ja bylam w brzuszku ... Dodam ze tamten lekarz to byl ordynator oddzialu w Wadowicach i odrazu zostal zwolniony i postawiono mu zarzuty...
i wtedy Moja mama sie dowiedziala ze bedzie miala syna wiec dala juz mu w brzuszku na imie Jakub -no i w 7miesiacu ja sie urodzilam i mama byla w szoku ze to dziewczynka:)
I najpiekniejszym cudem jest to ze jestem z 7miesiaca-wczesniak -URODZONA W MOJEJ MAMY URODZINY -18lipca:)
zawsze sie wzruszam jak mama opowiada na nasze urodziny ta opowiesc
aniafk, olka25, M4DZI4, Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:Dokładnie! Dziękuję
) za miesiąc dowiem się na 100%, już przyzwyczaiłam się do myśli że będzie dziewczynka a tu jednak zmiana!
i ta radość męża haha od razu "URÓSŁ"
OD razu wiedziałam, że będziesz mieć synka;) jesteś taka szczuplutka, a z dziewczynkami podobno idzie w uda i biodra, a Ty tylko zgrabny brzuszek;))Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Gwiazdeczka27 wrote:mam takie pytanie,kiedy macie zamiar kupić wózek?
bliżej porodu :p 7-8 miesiącAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016