X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    W wielkiej brytanii nie istnieje coś takiego jak rożek. Jak położna zobaczyła co ja mam dla dziecka to takie oczy zrobiła, że do dzisiaj je widzę przed sobą :)
    A jak dla mnie to rzecz akurat niezastąpiona.
    A pokazałaś jej jak to działa? żeby pogła koleżankom powiedziec jakie cuda Polki maja dla maluchów :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    A pokazałaś jej jak to działa? żeby pogła koleżankom powiedziec jakie cuda Polki maja dla maluchów :)

Oni są przedpotopowi, do nich nic nie dotrze :)

szpilka lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag, Ty masz poofi, prawda? A rozważałaś zakup kojca Motherhood? Jest nieco tańszy i zastanawiam się, czy ma to wpływ ja jakość?
    tak, rozwazalam, wlasciwie to myslalam ze to jedyne takie poduchy. dopoki kolezanka nie powiedziala mi o poofi, poczytalam troche w necie i w smyku widzialam te kojce ( one maja taka tkanine jak posciel, bawelna to chyba jest)a poofi jest taka jak maskotki misiowa. pozatym na 2 strony ( ja mam kremowo szarą i szara jest twardsza np do czytania czy ogladania tv, a kremowa mieciutka do spania- dziwne ze jak dotykasz to nie czuc roznic dopiero jak sie polozysz) generalnie poofi ma same dobre opinie( jedyna wada to faktycznie cena)i maz mi powiedzial ze na moje problemy z kregoslupem zebym kupila to co uwazam za lepsze wiec wzielam tą. nie wiem jak kojec- nie uzywalam, ale wiem ze dziewczyny tez zachwaają, tej moge wystawic 5 z duzym +.
    Wyglada ona tak, ze spokojnie moze sluzyc po porodzie i wogole przez caly czas jako poprostu cos fajnego do poczytania i zrelaksowania się, a kojec jest jednak taki poscielowo- sypialniany.

patrzac na ceny na allegro to faktycznie ta jest 2 drozsza, ale kojec w smyku kosztuje 170zl bodajze i tu juz ta roznica az taka duza nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    tak, rozwazalam, wlasciwie to myslalam ze to jedyne takie poduchy. dopoki kolezanka nie powiedziala mi o poofi, poczytalam troche w necie i w smyku widzialam te kojce ( one maja taka tkanine jak posciel, bawelna to chyba jest)a poofi jest taka jak maskotki misiowa. pozatym na 2 strony ( ja mam kremowo szarą i szara jest twardsza np do czytania czy ogladania tv, a kremowa mieciutka do spania- dziwne ze jak dotykasz to nie czuc roznic dopiero jak sie polozysz) generalnie poofi ma same dobre opinie( jedyna wada to faktycznie cena)i maz mi powiedzial ze na moje problemy z kregoslupem zebym kupila to co uwazam za lepsze wiec wzielam tą. nie wiem jak kojec- nie uzywalam ale tej moge wystawic 5 z duzym +.
    Wyglada ona tak, ze spokojnie moze sluzyc po porodzie i wogole przez caly czas jako poprostu cos fajnego do poczytania i zrelaksowania się, a kojec jest jednak taki poscielowo- sypialniany.

A Twoja poofi ma zdejmowany pokrowiec?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A Twoja poofi ma zdejmowany pokrowiec?
    tak, zamka wogole nie widac, nawet przez chwile myslalam ze kurcze, ale jak to niezdejmowana:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    tak, zamka wogole nie widac, nawet przez chwile myslalam ze kurcze, ale jak to niezdejmowana:)

No to mam dylemat, którą wziąć (mąż powiedział, żebym koniecznie sobie kupiła skoro to takie cudo jest :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No to mam dylemat, którą wziąć (mąż powiedział, żebym koniecznie sobie kupiła skoro to takie cudo jest :)

najbardziej obiektywna ocena bylaby przez kogos kto spal na obu:) jak chcesz ewentualnie fotki takie jak wyglada naprawde nie katalogowe to moge ci wkleic:)aczkolwiek w sumie wyglada tak samo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:54

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    najbardziej obiektywna ocena bylaby przez kogos kto spal na obu:) jak chcesz ewentualnie fotki takie jak wyglada naprawde nie katalogowe to moge ci wkleic:)aczkolwiek w sumie wyglada tak samo:)

Jasne, jeśli tylko możesz :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest na łożku- strona do spania- wczoraj probowalam ją na szer 140 i zmiescilismy sie z mezem spokojnie:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7a61fe6cd9f.jpg

wszycie zamka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88821af427c0.jpg

a to na kanapie z 2 stron
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46858b3dfb2a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/811e71c713f9.jpg

moze troche niewyrazne ale mam slaby aparat w kom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:01

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    OD razu wiedziałam, że będziesz mieć synka;) jesteś taka szczuplutka, a z dziewczynkami podobno idzie w uda i biodra, a Ty tylko zgrabny brzuszek;))

Ja mam mieć synka i póki co brzuch jakby na boki cały poszedł i nie rośnie taka mała piłeczka tylko taki jakby już od piersi rośnie. Ja nie myśle, ze na chłopca jest inny brzuch niż na dziewczynkę tylko ze wszystko zalezy od naszych sylwetek. U mnie na kursie sa jeszcze 2 dziewczyny w ciąży - 1 bedzie mieć dziewczynke i ma bardzo ładny zgrabny brzuszek, taka piłeczkę na środku, a ta 2-ga ma podobnie jak ja taki rozlany brzuch po całym tułowiu i będzie miec chłopczyka. To o kształtach brzuchów tak samo jak jedzeniu kwasnego i słodkiego to zabobony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 17:38

M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    mam takie pytanie,kiedy macie zamiar kupić wózek?

Grudzień lub stycznień nawet...nie chcę zeby stał w domu i gwarancja mi leciała. Oczywiscie wcześniej bedziemy oglądac w sklepie i wybierzemy konkretnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:13

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    to jest na łożku- strona do spania- wczoraj probowalam ją na szer 140 i zmiescilismy sie z mezem spokojnie:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7a61fe6cd9f.jpg

wszycie zamka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88821af427c0.jpg

a to na kanapie z 2 stron
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46858b3dfb2a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/811e71c713f9.jpg

moze troche niewyrazne ale mam slaby aparat w kom

Dzięki :* Widać, że ma nieco inny kształt niż kojec Motherhood, który jest bardziej literką C, a poofi wygląda na 9 i może przez to być wygodniejsza pod głowę.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tam sraty gadaty, ja jem słodycze na dziewczynkę, wyglądam sexy na chłopaka, brzuch mi się ciągnie od samej góry na chłopaka, aczkolwiek włosy na nogach rosną tak samo na dziewczynkę i kto mi prawdę powie ? :))

Mam kumpele co nosi chłopca wszyscy jej wróżyli że dziewczynkę bo wygląda paskudnie... a moja przyjaciółka z chłopcem też wyglądała okropnie, trądzik na całej buzi/plecach, zimna na ustach, włosy przetłuszczały się i leciały z głowy że szok. Nie ma co wierzyć w te dyrdymały! :)

A jeśli chodzi o brzuch to zdarza się tak że któregoś dnia poprostu sie "rozlewa" przykład dziewczyny nick Fipsik z forum co wrzucają zdjęcia temat "Nasze brzuszki i dzieciaczki"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:17

Gwiazdeczka27, isabelle, Ag..., Ewelina88, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Witamy:* miałam sen, że byłam dziś u gina i powiedział, że to córcia:) ciekawe na ile okaże się proroczym, a na ile pokazuje moje pragnienie:)) Może dowiemy się dzisiaj o 17:30 na wizycie

Hihi...mnie sie cały czas snił chłopczyk i właśnie na 90% synek mi rośnie w brzuszku :) Choć jak zwykle szanse sa 50/50 :)

Dziewczyny mam dziś wizytę u ginka :) Choć pewnie bedzie bez usg bo było tydzień temu. Zaraz musze wychodzić, a nie zdążę juz Was nadrobić, choć staram się codziennie czytać. Jak bedzie cos nowego to sie pochwalę a jak nic to zniknę w książkach i będę się tylko uczyć...wiecie jak mi się nie chce. Juz nie mogę sie doczekać tego egzaminu, zeby było już po, i żebym mogła spokojnie sobie "siedzieć" z Wami bez wyrzutów sumienia, ze powinnam sie uczyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:15

• Selene Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie! :)

Dowiedziałam się, że to dziewczynka!! :D a więc Hania :D

martwiłam się, bo mój brzuch wygląda jakbym nawet nie była w ciąży a za tydzień zaczynam 5 miesiąc. Lekarz mnie uspokoił, że wszystko jest ok, dzidzia w brzuszku ma dużo miejsca, po prostu idzie mi w boki - w biodra. Przytyłam 4 kg od początku ciąży czyli ciało się zmienia.

szpilka, isabelle, Kawa, Ag..., bluegirl89, Agus89, ania_29, kejti91, Gwiazdeczka27, Ewelina88, Paula44, jonka91, M4DZI4, MonikaDM, rastafanka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez średnio wierzę w te rzeczy choć fajnie sobie porobić te bzdurki ja w płeć uwierzę jak sama bedę wstanie dojrzeć cos na usg, czyli w późniejszym terminie,bo teraz nawet jakby mi lekarz powiedział to bym się nie przywiązywała za bardzo, bo tyle pomyłek było wśród znajomych, że na wszelki wypadek i tak wybierzemy imię dla drugiej płci, u mnie aż trzy osoby się przy porodzie dowiedziały, że będzie co innego niż mówił lekarz i to chodząc na usg w różnych miastach, a nie że wszystkie do jednego lekarza co ma problemy z obsługą usg :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja już po wizycie! :)

Dowiedziałam się, że to dziewczynka!! :D a więc Hania :D

martwiłam się, bo mój brzuch wygląda jakbym nawet nie była w ciąży a za tydzień zaczynam 5 miesiąc. Lekarz mnie uspokoił, że wszystko jest ok, dzidzia w brzuszku ma dużo miejsca, po prostu idzie mi w boki - w biodra. Przytyłam 4 kg od początku ciąży czyli ciało się zmienia.

Selene gratulacje, tez mam Hanke na liscie imion dziewczynkowych:) ja tez mam brzuch taki ze tylko ja i M mozemy powiedziec ze jest ciążowy. tez przytylam ok 3kg wiec nie jest zle. kurcze to juz faktycznie 5 mc prawie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dzięki :* Widać, że ma nieco inny kształt niż kojec Motherhood, który jest bardziej literką C, a poofi wygląda na 9 i może przez to być wygodniejsza pod głowę.
    no tak, to taka 9. wlasnie sobie na niej leze:) smialam sie rano jak maz wychodzil do pracy, ze spokojnie ma mnie kto przytulic bo czuje sie w niej taka " objęta" :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene gratuluję dziewczynki :)) jednak radzę się zastanowić czy chcesz dać tak popularne obecnie imię... Jak pracowałam w szkole to miałam mnóstwo Julek, Wiktori, Weronik, Nadii, Oliwek.

Teraz jest fala na Zosia, Maja, Lena, Hania, Zuzia...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no tak, to taka 9. wlasnie sobie na niej leze:) smialam sie rano jak maz wychodzil do pracy, ze spokojnie ma mnie kto przytulic bo czuje sie w niej taka " objęta" :)

Zamówiona :) Trzeba kuć żelazo póki gorące, czyt. póki mąż nie zmienił zdania :D Aż mnie kusiło, żeby do koszyka zakupów dorzucić prześliczny kocyk do wózka z chmurką...ale się powstrzymałam :)

Ewelina88, Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ