X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Na takie cisnienie spróbuj może kawę lub odgazowaną cole jeśli Ci wejdzie, a zmniejszającym brzuchem się nie przejmuj, to pewnie przez wymioty, mój przez jakiś czas optycznie się powiększał a wg miarki krawieckiej zmniejszał, ale to pewnie tłuszcz z bioder trochę zszedł jak mało co jadłam przez mdłości, jutro sprawdzę czy mój dalej się zmniejsza, bo u mnie sobota to dzień ważenia i mierzenia
    kurcze ja brzucha nie mierze, ale na wage to wskakuje kilka razy dziennie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie może coś słodkiego, bo czasami jak cukier w żyłach krąży to się cisnienie poprawia nieznacznie, ja też mam często niskie ciśnienie i normalnie to cos slodkiego pomaga nawet kilka małych kryształków cukru, ale w ciąży wszystko jest inne i nigdy nie wiadomo czy po kostce czekolady nie będzie zwrot po kilku sekundach

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    udało mi się wreszcie strzelić jakąś w miarę fotkę brzusia
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58ea4692d294.jpg

Szpilka ładny brzuszek :)
    A sypialnię jakbym swoją widziała! :) To jest turkusowy? Chyba że zdjęcie jakoś przeinaczyło kolory...

szpilka lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    kurcze ja brzucha nie mierze, ale na wage to wskakuje kilka razy dziennie:)
    początkowo to było po to, żeby nie oszaleć między usg czy wszystko ok, no bo skoro rosnie brzuch to i dzidzia rośnie (zdrowo rozsądkowo to czasem i tłuszcz jak się je za dwoje, ale tej wersji wtedy nie brałam pod uwagę :)a teraz się przyzwyczaiłam, ale robię to raz w tygodniu przed śniadaniem bez ciuchów

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    początkowo to było po to, żeby nie oszaleć między usg czy wszystko ok, no bo skoro rosnie brzuch to i dzidzia rośnie (zdrowo rozsądkowo to czasem i tłuszcz jak się je za dwoje, ale tej wersji wtedy nie brałam pod uwagę :)a teraz się przyzwyczaiłam, ale robię to raz w tygodniu przed śniadaniem bez ciuchów

metr krawiecki mam ze sobą więc zastosuje mierzenie 1x w tyg. Tak więc wypada ze bedzie to tez sobota:)
    w ktorym miejscu mierzysz? tak jak pępek?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Szpilka ładny brzuszek :)
    A sypialnię jakbym swoją widziała! :) To jest turkusowy? Chyba że zdjęcie jakoś przeinaczyło kolory...
    to jest turkusowy dokładnie ten z palety castoramy a w jysk w zeszłym roku sobie też letnią (czytaj śliską i zimną) pościel pod kolor kupiłam jeszcze tylko zasłony czekają trochę ciemniejsze aż je zaniosę krawcowej do obcięcia i obrobienia bo kupiłam taki duży zwój 3*2 m akurat na dwa okna
    jedyne pomieszczenie w domu które jest w miare ogarnięte kolorystycznie i meblowo, bo wiadomo jak to małżeństwo na dorobku wciąż full rzeczy w darze co do siebie nijak nie pasują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:51

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    metr krawiecki mam ze sobą więc zastosuje mierzenie 1x w tyg. Tak więc wypada ze bedzie to tez sobota:)
    w ktorym miejscu mierzysz? tak jak pępek?
    na wysokosci pepka i na wysokosci kosci biodrowych łatwo ustawić zawsze w to samo miejsce

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierzę obwód, tydzień temu było 90cm, a w tym już 92cm :) Ale oczywiście różnica może wynikać z minimalnych błędów w mierzeniu :D Ale to chyba możliwe, te 2 cm na tydz? Co sądzicie?

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Ja też mierzę obwód, tydzień temu było 90cm, a w tym już 92cm :) Ale oczywiście różnica może wynikać z minimalnych błędów w mierzeniu :D Ale to chyba możliwe, te 2 cm na tydz? Co sądzicie?
    możliwe, wązne że nie schudł 5 cm :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A ja zdycham. Spałam rano trochę, ale migrena nie przeszla. Ciśnienie 80/50!

Na siłę zjadłam suchego rogala i teraz trochę rosołu z grysikiem.

Ble. Okropnie sie czuje.

Szpika - fajny brzuch. Ja mam wrażenie że mój się zmniejsza. Może przez to rzyganie.
    Oby.

Zielone kacze kupy- pokarm za szybko przeleciał przez jelita, może być od szpinaku lub borówki albo po żelazie.

Co do witamin - od tygodnia łykam elevit. Nic więcej. Gin kazał odstawic folik ale w elevicie on tez jest. Ide spać. Pa.

Paula, może rzeczywiście napij się kawy... taką jak lubisz i jak masz ochotę. Ostatnio jak bolała mnie głowa, to pomyślałam o kokosowym latte i małż pojechał mi kupić wieelki kubek kawy w KFC :D Pomogło ;) Kiedyś miałam migrenę i leżałam plackiem w ciemnościach dwa dni, o jedzeniu nie było mowy. W końcu zapragnęłam batona mars i żadnego innego. Zjadłam i poczułam się lepiej. Cukier krzepi ;) Odpoczywaj.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie w temacie, a o co chodzi z tym mierzeniem?
    dziękuję za odpowiedź.:)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Paula, może rzeczywiście napij się kawy... taką jak lubisz i jak masz ochotę. Ostatnio jak bolała mnie głowa, to pomyślałam o kokosowym latte i małż pojechał mi kupić wieelki kubek kawy w KFC :D Pomogło ;) Kiedyś miałam migrenę i leżałam plackiem w ciemnościach dwa dni, o jedzeniu nie było mowy. W końcu zapragnęłam batona mars i żadnego innego. Zjadłam i poczułam się lepiej. Cukier krzepi ;) Odpoczywaj.
    Czasami też coś ostrego może podnieść odrobinę ciśnienie, ale tu jak ze słodkim nigdy nie wiadomo gdzie to w końcu wyląduje, ale jakbyś nie dawała rady to sobie poprobuj różne takie wynalazki a nuż coś będzie działać

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    taka nasza "fanaberia", żeby zobaczyć czy brzusio rosnie, mierzysz sobie obwód brzuszka np raz w tygodniu i patrzysz jak ladnie obwód przyrasta, oczywiscie teraz jak nam już brzuszki trochę wystają wystarczy gołym okiem spojrzeć, no ale mi sie wkreciło i mierzę

bluegirl89, Malenq lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A tak dla zaspokojenia własnej ciekawości mierzymy obwód brzucha na wysokości pępka przeważnie, żeby był jakiś punkt odniesienia :D

szpilka, Malenq lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki przyrost to prawidłowy?
    heheh fajne, te fanaberie:)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a jaki przyrost to prawidłowy?
    heheh fajne, te fanaberie:)
    nie wiem nie widziałam norm :) u mnie był już nawet spadek, no ale jak się dziwić skoro najpierw prawie 2 kg na plus a potem ataki mdlościo-wymiotów i jadłowstrętu i waga w dół, znów czuję kości biodrowe :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Aha Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem z lutowek,ale widze ze tu temat dla mnie. Niskie cisnienie. Czytalam co piszecie i poprubuje. Przeciez nie moge tyle pic kawy. Taka jestem slaba iciagle mi duszno. Staram sie cos cwiczyc aby pobudzic krazenie.

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a teraz moje drogie potrzebuję kopa na rozruch, żebym wreszcie pojechała na zakupy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem z lutowek,ale widze ze tu temat dla mnie. Niskie cisnienie. Czytalam co piszecie i poprubuje. Przeciez nie moge tyle pic kawy. Taka jestem slaba iciagle mi duszno. Staram sie cos cwiczyc aby pobudzic krazenie.
    jak masz siłę ćwiczyć to super pomysł, witamy na styczniówkach

Aha lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny...wracałam dzis ze szkoły i co poczułam na klatce? - RACUCHY - oj co ja bym dała zeby takie cieplutkie z cukrem pudrem na mnie w domu czekały...ale niestety, w domu akurat tylko pies an mnie czekał i to jeszcze z wyraźną prośbą "weź mnie na spacer". A w szkole jak mnie wkur*** jedna laska to myslałam ze wstanę i natrzaskam jej po r... - buzi w sensie. Ale wzięłam głeboki wdech i wydech i olałam babsztyla, ale nawet jak sobie teraz przypomnę to jestem zła :) jak to dobrze, że został jeszcze tydzień!

A widziałyście ze już kwietniówki się wpisują :) Wyobrażacie to sobie? A dopiero my tworzyłysmy nasze forum :)

Ag..., Malenq, Ewelina88, waszka88, jonka91, Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ