X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath gratulacje jednak proszę Cię nie nastawiaj się mi w 12 tyg5d na usg prenat. lekarz powiedział dziewczynka, a obecnie spodziewam się chłopca na 90% ;)

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Cath gratulacje jednak proszę Cię nie nastawiaj się mi w 12 tyg5d na usg prenat. lekarz powiedział dziewczynka, a obecnie spodziewam się chłopca na 90% ;)
    Zdaję sobie z tego sprawę :) Moja kuzynka do ostatniego usg miała być chłopcem a pare dni potem okazało się że jednak dziewczynka :) Jeśli będzie chłopczyk też cudownie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że masz takie podejście :* z ubrankami lepiej też poczekaj, z mojego doświadczenia wole poczekać i wiedzieć na 100 % :)

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Cieszę się że masz takie podejście :* z ubrankami lepiej też poczekaj, z mojego doświadczenia wole poczekać i wiedzieć na 100 % :)
    Jeszcze nic nie kupuję mam zamiar dopiero we wrześniu/ październiku co nieco zacząć kupować :D Na dzień dzisiejszy się rozglądam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc ciążowy to 28 dni, a ciąż trwa prawie 10 miesięcy każdy po 28 dni.

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm... racuchy... Mniam... Szkoda że smażonego nie mogę pod żadnym pozorem...
    A ja wcinam mus jabłkowy z cynamonem + gałka lodów :)

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z zakupów.. wpadłam do biedry, bo mnie naszło na bułkę czosnkową i już po niej achh jaka była dobra :D:D

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• belldandy Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze dzisiaj mowa o racuszkach;) I u mnie gościły na obiad w towarzystwie jagód z sosem jagodowym;))) mniam;)

A teraz naszło mnie na ostre i zrobiłam sałatkę kebabową, właśnie idę próbować;))

Pisałyście też o obwodach brzuszka na wysokości pępka. Mój wynosi 70,5 cm.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przeczytałam Was i jestem GŁODNA! Tylko na co mam chęć... tu gorzej :P

Selene - z tymi miesiącami Dziewczyny mają rację, ale nie które stronki liczą od 18 skończonego tygodnia. Ja OM miałam 26 marca więc w sumie jutro powinien się zacząć kalendarzowo 5 miesiąc hihi :)

Ale ten czas leci! Kobiety już niedługo będziemy torby do szpitala szykować i pytać się czy któraś czegoś nie zapomniała !!!!

jonka91, Gwiazdeczka27, Maud11, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pół dnia m nie nie było i 5 stron musiałam nadrabiać. Ale dajecie !!!
    Ewelinko widzę że nie tylko ja mam takie kontakty z rodziną męża. Ja się widziałam dzisiaj z teściową i jak zwykle nie spytała jak się czuję - niewiele ją to obchodzi. Przykro. A siostrą męża też nie rozmawiam. Ale nie o tym chce pisać.

Jestem dzisiaj totalnie wku.... i pip pip pip. Okazało się, że nie mam tych przeciwciał i dzwonili do mnie ze szpitala z Warszawy, że tam mogę być leczona w instytucie hematologii i transfuzjologii. Najpierw byłam w 2% kobiet w ciązy a teraz w 10% z tych 2% co maja konflikt płytkowy. Chodzi o to że płytki krwi matki nie tolerują płytek krwi dziecka i powodują wylewy krwi do narządów u dziecka. To tak w skrócie. Tak jest mi smutno. Będę musiała teraz to kontrolować, a do Warszawy nie mam blisko niestety. Oby dzidziusiowi nic nie było.

Dlaczego tak musze mieć?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no czasem pech byc wyjątkowym:/ ale nie ma co sie wkurzac nic nie poradzisz, to niczyja wina. Najwazniejsze, ze Cie zdiagnozowali!
    Teraz juz bedzie tylko dobrze bo bedziesz pod odpowiednią opieką. To tylko w Warszawie leczą? nie ma mozliwosci na innch oddzialach hematologicznych?
    Głowa do gory bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:32

Wiki81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:

Widziałyście to? http://www.youtube.com/watch?v=yRqUTA6AegA

Świetne, aż mi łzy napłynęły do oczu :D

olka25 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki szczęście w nieszczęściu że o tym wiesz. Masz już zdrowego synka, ten maluszek też będzie zdrowiutki.

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka skonczylam notebook- nie plakalam ale bylam bliska, bardzo fajny film.
    a mnie cos okropnie kluje jak wstaje wiec nie wstaje juz. a jak leze na boku to mi macice widac jak jakąś pilke ktora jest jakos dziwnie twarda zalezy chyba od ulozenia. wiec szukam dogodnej pozycji i mam wieczor w lozku:/

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście wredne! Siedzę w pracy i całe dokumenty dla szefa zaśliniłam! Też chcę racuchy a mąż codziennie obiad robi bo wcześniej kończy pracę więc raczej nie namówię go, żeby mi zrobił jeszcze racuchy. ;P
    Ojj... Strasznie mam ochotę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki współczuje bardzo, ale najważniejsze, że wiesz i da się leczyć. Dzidziuś na pewno będzie zdrowy. Wiara czyni cuda więc głowa do góry. Tylko właśnie dziwne, że tylko w Warszawie. Posprawdzaj dokładnie, może gdzieś bliżej też się da.

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a mozna jeszcze powtorzyc to badanie? Czy to juz 100% pewny wynik?

Nadrabialam zaleglosci, agnb6 przytulam Cie mocno, bede sie modlila za Was, zeby wszystko bylo dobrze, nie wiem skad wziac sily w takich trudnych chwilach, mam nadzieje ze odczujesz nasze wsparcie i bedzie Ci chociaz troche lzej. Moze na wszelki wypadek idz jeszcze do jednego lekarza, moze on dojrzy kosc nosowa, u mnie byla niewidoczna przez brzuch, lekarz zrobil usg doppchwOwe i okazalo sie ze jest ok! Trzymam kciuki mocno!

Wiki81, agnb6 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja! Nadrobiłam was, w końcu. Ostatnio zapracowana jestem, więc bywam rzadziej. Narobiłyście mi ochoty na te racuchy...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że macie rację, że dobrze że to zdjagnozowali. Z tego co wiem, to te wszystkie wyniki, które robiłam i tych dziewczyn które robiły np w Diagnostyce wysyłane sa do Warszawy do tego instytutu. Od nich dostałam wyniki i moja dr rozmawiała już z lekarzami ze szpitala bielańskiego i tam będe miała dobrą opiekę. O dziwo wszytsko będzie bezpłatnie (do czego nie jestem przyzwyczajona, bo teraz każą mi za wszystko płacić). Jak trzeba było oddac krew to pewnie jak poprzednim razem pójdę do punktu krwiodawstwa w moim mieście i oni wysyłają do Warszawy. A 26 sierpnia mam jechać na USG tam.

Moja dr dzwoniła do mnie dzisiaj sama i powiedziała że jeszcze rok temu by mnie nawet nie zmuszała do robienia tych badań bo sa strasznie drogi a teraz w ramach projektu norweskiego można je robić. Nawet nie miałam ich w I ciązy proponowanych.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ale ty nie musisz tam leżeć w trym szpitalu, prawda? w sensie czy możesz tam jechać raz na jakiś czas i to wystarczy czy jak? Najważniejsze ze jesteś juz pod profesjonalna opieka.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ