X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath gratulacje jednak proszę Cię nie nastawiaj się mi w 12 tyg5d na usg prenat. lekarz powiedział dziewczynka, a obecnie spodziewam się chłopca na 90% ;)

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Cath gratulacje jednak proszę Cię nie nastawiaj się mi w 12 tyg5d na usg prenat. lekarz powiedział dziewczynka, a obecnie spodziewam się chłopca na 90% ;)
    Zdaję sobie z tego sprawę :) Moja kuzynka do ostatniego usg miała być chłopcem a pare dni potem okazało się że jednak dziewczynka :) Jeśli będzie chłopczyk też cudownie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że masz takie podejście :* z ubrankami lepiej też poczekaj, z mojego doświadczenia wole poczekać i wiedzieć na 100 % :)

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Cieszę się że masz takie podejście :* z ubrankami lepiej też poczekaj, z mojego doświadczenia wole poczekać i wiedzieć na 100 % :)
    Jeszcze nic nie kupuję mam zamiar dopiero we wrześniu/ październiku co nieco zacząć kupować :D Na dzień dzisiejszy się rozglądam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc ciążowy to 28 dni, a ciąż trwa prawie 10 miesięcy każdy po 28 dni.

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm... racuchy... Mniam... Szkoda że smażonego nie mogę pod żadnym pozorem...
    A ja wcinam mus jabłkowy z cynamonem + gałka lodów :)

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z zakupów.. wpadłam do biedry, bo mnie naszło na bułkę czosnkową i już po niej achh jaka była dobra :D:D

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• belldandy Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze dzisiaj mowa o racuszkach;) I u mnie gościły na obiad w towarzystwie jagód z sosem jagodowym;))) mniam;)

A teraz naszło mnie na ostre i zrobiłam sałatkę kebabową, właśnie idę próbować;))

Pisałyście też o obwodach brzuszka na wysokości pępka. Mój wynosi 70,5 cm.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przeczytałam Was i jestem GŁODNA! Tylko na co mam chęć... tu gorzej :P

Selene - z tymi miesiącami Dziewczyny mają rację, ale nie które stronki liczą od 18 skończonego tygodnia. Ja OM miałam 26 marca więc w sumie jutro powinien się zacząć kalendarzowo 5 miesiąc hihi :)

Ale ten czas leci! Kobiety już niedługo będziemy torby do szpitala szykować i pytać się czy któraś czegoś nie zapomniała !!!!

jonka91, Gwiazdeczka27, Maud11, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pół dnia m nie nie było i 5 stron musiałam nadrabiać. Ale dajecie !!!
    Ewelinko widzę że nie tylko ja mam takie kontakty z rodziną męża. Ja się widziałam dzisiaj z teściową i jak zwykle nie spytała jak się czuję - niewiele ją to obchodzi. Przykro. A siostrą męża też nie rozmawiam. Ale nie o tym chce pisać.

Jestem dzisiaj totalnie wku.... i pip pip pip. Okazało się, że nie mam tych przeciwciał i dzwonili do mnie ze szpitala z Warszawy, że tam mogę być leczona w instytucie hematologii i transfuzjologii. Najpierw byłam w 2% kobiet w ciązy a teraz w 10% z tych 2% co maja konflikt płytkowy. Chodzi o to że płytki krwi matki nie tolerują płytek krwi dziecka i powodują wylewy krwi do narządów u dziecka. To tak w skrócie. Tak jest mi smutno. Będę musiała teraz to kontrolować, a do Warszawy nie mam blisko niestety. Oby dzidziusiowi nic nie było.

Dlaczego tak musze mieć?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no czasem pech byc wyjątkowym:/ ale nie ma co sie wkurzac nic nie poradzisz, to niczyja wina. Najwazniejsze, ze Cie zdiagnozowali!
    Teraz juz bedzie tylko dobrze bo bedziesz pod odpowiednią opieką. To tylko w Warszawie leczą? nie ma mozliwosci na innch oddzialach hematologicznych?
    Głowa do gory bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:32

Wiki81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:

Widziałyście to? http://www.youtube.com/watch?v=yRqUTA6AegA

Świetne, aż mi łzy napłynęły do oczu :D

olka25 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki szczęście w nieszczęściu że o tym wiesz. Masz już zdrowego synka, ten maluszek też będzie zdrowiutki.

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka skonczylam notebook- nie plakalam ale bylam bliska, bardzo fajny film.
    a mnie cos okropnie kluje jak wstaje wiec nie wstaje juz. a jak leze na boku to mi macice widac jak jakąś pilke ktora jest jakos dziwnie twarda zalezy chyba od ulozenia. wiec szukam dogodnej pozycji i mam wieczor w lozku:/

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście wredne! Siedzę w pracy i całe dokumenty dla szefa zaśliniłam! Też chcę racuchy a mąż codziennie obiad robi bo wcześniej kończy pracę więc raczej nie namówię go, żeby mi zrobił jeszcze racuchy. ;P
    Ojj... Strasznie mam ochotę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki współczuje bardzo, ale najważniejsze, że wiesz i da się leczyć. Dzidziuś na pewno będzie zdrowy. Wiara czyni cuda więc głowa do góry. Tylko właśnie dziwne, że tylko w Warszawie. Posprawdzaj dokładnie, może gdzieś bliżej też się da.

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a mozna jeszcze powtorzyc to badanie? Czy to juz 100% pewny wynik?

Nadrabialam zaleglosci, agnb6 przytulam Cie mocno, bede sie modlila za Was, zeby wszystko bylo dobrze, nie wiem skad wziac sily w takich trudnych chwilach, mam nadzieje ze odczujesz nasze wsparcie i bedzie Ci chociaz troche lzej. Moze na wszelki wypadek idz jeszcze do jednego lekarza, moze on dojrzy kosc nosowa, u mnie byla niewidoczna przez brzuch, lekarz zrobil usg doppchwOwe i okazalo sie ze jest ok! Trzymam kciuki mocno!

Wiki81, agnb6 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja! Nadrobiłam was, w końcu. Ostatnio zapracowana jestem, więc bywam rzadziej. Narobiłyście mi ochoty na te racuchy...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że macie rację, że dobrze że to zdjagnozowali. Z tego co wiem, to te wszystkie wyniki, które robiłam i tych dziewczyn które robiły np w Diagnostyce wysyłane sa do Warszawy do tego instytutu. Od nich dostałam wyniki i moja dr rozmawiała już z lekarzami ze szpitala bielańskiego i tam będe miała dobrą opiekę. O dziwo wszytsko będzie bezpłatnie (do czego nie jestem przyzwyczajona, bo teraz każą mi za wszystko płacić). Jak trzeba było oddac krew to pewnie jak poprzednim razem pójdę do punktu krwiodawstwa w moim mieście i oni wysyłają do Warszawy. A 26 sierpnia mam jechać na USG tam.

Moja dr dzwoniła do mnie dzisiaj sama i powiedziała że jeszcze rok temu by mnie nawet nie zmuszała do robienia tych badań bo sa strasznie drogi a teraz w ramach projektu norweskiego można je robić. Nawet nie miałam ich w I ciązy proponowanych.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ale ty nie musisz tam leżeć w trym szpitalu, prawda? w sensie czy możesz tam jechać raz na jakiś czas i to wystarczy czy jak? Najważniejsze ze jesteś juz pod profesjonalna opieka.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ