X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki ale ty nie musisz tam leżeć w trym szpitalu, prawda? w sensie czy możesz tam jechać raz na jakiś czas i to wystarczy czy jak? Najważniejsze ze jesteś juz pod profesjonalna opieka.
    Nic mi nie mówiła pani dr o leżeniu. Tylko na badanie / konsultację. mam wyznaczona godzinę 10:40 więc traktuje to jako wizytę. Ale czytałam opinie o dr która ma mnie prowadzić i jestem zachwycona jej osobą.

Ag..., Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja w takim razie dołączam do grona RACUCHOWCÓW! :D Jak przeczytałam wpisy o racuchach, to wysłałam męża do sklepu po polewę truskawkowa i będę robiła je na deser!

Ag cieszę się , że film ci się spodobał :)

Wiki na pewno urodzisz zdrowiusieńkie dziecko, będziesz pod bardzo dobra opieką zobaczysz :)

Idę zaraz wcinać kalafiora z masełkiem bo przez was zgłodniałam, ach i te racuszki
    369294nn0j8ds47m.gif

Wiki81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę racuchy! która zaprasza?

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok oficjalnie mam ochotę na racuchy. Maz wrócił z pracy i zasnal mi na poofi, zmeczone biedaczysko,a zaraz ma telekonferencję z drugim końcem świata i z miłego wieczoru nici, i to jeszcze w ptk:/:/az mi szkoa go budzić. racuchy chyba zostawię na jutro w takim razie. Bynajmniej nie narobie wam smaka skoro dziś wszystkie jecie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 17:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu też bym zjadła racuchów, ale nie mogę ich zrobić, bo bym zjadła cały ogromny talerz, a to nie będzie dobre dla wagi....

dzisiaj i tak u mamy jestem, a ona co chwilkę podtyka mi pod nos jakieś jedzenie, coby wnuczątko głodne nie było....

hehehe dzisiaj wzięłam do niej "detektor tętna" coby wnusiątko "realnie" przedstawić....to najpierw musiałam dobre 5min szukać, bo mi gdzieś moje dziecko uciekało...a potem jak już znalazłam i dałam mamie słuchawki, to ta biedna może z 30sek posłuchała i BOOOMMMM...maleństwo musiało ręką lub nóżką kopnąć/ruszyć bo tylko jeden wielki chlupot i "brzdęk" w słuchawkach hehehehe.....ot się przywitało z babcią:)

Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a jak się ta lekarz z bielańskiego nazywa?
    Nie wiem czy to nie przypadkiem moja prowadząca :P

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam tych detektorów i częstych wizyt z USG. Ja miałam 23 czerwca a teraz dopiero połówkowe...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua ja nie miewam tak często u swojego lekarza byłam 28 maja, teraz mam 28 lipca, jedynie genetyczne miałam pod koniec czerwca, czyli średnio raz w miesiącu byłam....ale czy to często uhmm.....
    detektor otrzymałam w prezencie...a dzisiaj zamówiłam poofi:) dałam się namówić:)

Ag... lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    zazdroszczę wam tych detektorów i częstych wizyt z USG. Ja miałam 23 czerwca a teraz dopiero połówkowe...

nie przejmuj się już niebawem dzidzia zacznie się z Tobą kontaktować poprzez kopniaczki i boksowanie :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzę że przyszła mama sąsiadki z wnusią Gają :) Rewelacyjny wózek prawda?
    2vje99u.jpg

jonka91, lwuska55592, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Moja dr dzwoniła do mnie dzisiaj sama i powiedziała że jeszcze rok temu by mnie nawet nie zmuszała do robienia tych badań bo sa strasznie drogi a teraz w ramach projektu norweskiego można je robić. Nawet nie miałam ich w I ciązy proponowanych.

Wiki, a co Cię tknęło żeby takie badania robić? miałaś jakieś wskazania?
    jak byłam na teście PAPPA (też u lekarki powiązanej z Bielańskim) to położna dała mi taki świstek na temat tego projektu. ale pomyślalam ze mam juz dosc tych wszystkich badan i stresów i to sobie odpuszcze. ale moze jednak go zaraz odszukam. no i przede wszystkim - TRZYMAJ się.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja chcę racuchy! która zaprasza?

Melula u mnie jeszcze cały talerz stoi. Takie pulchniutkie, pychotka.

Wiki - myśle, ze dobrze ze jesteś zdiagnozowana i teraz się Toba zajmą i z maluszkiem będzie wszystko ok. W twoim wypadku to chyba spokojie można powiedzieć, ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Będzie dobrze!

Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Wiki a jak się ta lekarz z bielańskiego nazywa?
    Nie wiem czy to nie przypadkiem moja prowadząca :P
    p.M.Dębska

Viv78 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Wiki, a co Cię tknęło żeby takie badania robić? miałaś jakieś wskazania?
    jak byłam na teście PAPPA (też u lekarki powiązanej z Bielańskim) to położna dała mi taki świstek na temat tego projektu. ale pomyślalam ze mam juz dosc tych wszystkich badan i stresów i to sobie odpuszcze. ale moze jednak go zaraz odszukam. no i przede wszystkim - TRZYMAJ się.
    Miałam pobierane wyniki na toxo i inne podstawowe i dr też mi dała taką karteczkę i powiedziała żeby poczytac i jak chce to mi pobiorą bezpłatnie bo to projekt, badania... powiedziałam ok i taki przypadek.

Viv78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Kawa nie pomogła - tzn napój a nie nasza.

Ciśnienie 80/50!!!!

Głowa boli. Odebrałam przez neta wyniki badań z dziś.

Morfologia ok. Elektrolity ok. Mg na minusie. Mocz ok -ufff.

Hormony tarczycy lecą na łeb na szyję. Więc pewnie to przyczyna tych objawów do tego pachną mi palce u rąk. Dzwoniłam do endo, ale kazał dzwonić jutro rano.

Wystaraszylam się bardzo bo robiłam morfologie z rozmazem a tam
    Granulocyty ponad normę ja 80 norma 70 a limfocyty na mega minusie 18 a norma od 25 do 40.

Podobno w ciąży mogą być taki wahania. .... hmmm

Podsumowanie - czuje się jak pies w zaciasnych majtach.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie oto poczwórne szczęście!
    http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Czworaczki-przyszly-na-swiat-w-Rudzie-Slaskiej,wid,16779304,wiadomosc.html?smgputicaid=61325b
    Niech się trzymają i zdrowo rosną! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 19:22

olka25 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pachną tylko PUCHNĄ!

Maud11, Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Miałam pobierane wyniki na toxo i inne podstawowe i dr też mi dała taką karteczkę i powiedziała żeby poczytac i jak chce to mi pobiorą bezpłatnie bo to projekt, badania... powiedziałam ok i taki przypadek.

Wiki to nie przypadek tylko ktoś na pewno nad Tobą czuwa 0heart.gif
    Wiem że to wkurzające, jak takie rzeczy muszą spotykać akurat Ciebie, gdzie 98% nie ma tego problemu... Ale może potraktuj to jako szczęście w nieszczęściu...
    Czytając o tym natknęłam się na ten artykuł (może już go widziałaś): http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,15952853,Z_wizyta_u_specjalisty__Gdy_krew_matki_szkodzi_dziecku.html
    i widzę, że będziesz pod świetną opieką i na pewno wszystko będzie dobrze!

Trzymam za Ciebie kciuki!!! 0wink.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 19:36

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na racuchy tez sie pisze ale tylko,z,kwasnymi jablkami ;-) narazie musi wystarczyc mi mufinka.
    Dziewczyny mam w brzuchu 97 cm ;-) niezle co?
    Co do wozka fajny ale to nie moj typ stawiam na nowoczesnosc choc w domu preferuje styl kolonialny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:44

Ag..., szpilka, Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff przebrnelam pzrzez wszystkie wiadomosci kiedy mnie nie bylo ;P
    mówilyscie o poprawie cery... za to Nasza fasola chyba nie kocha swojej matki ;p co mi zejda to nowe pryszcze wysyla.. uff dobrze ze tylko na brodzie i po trzy ;D moze mama ma racje ze dziołszka bedzie ;P
    widzialam tez racuchy mmmm... ja jestem co chwile glodna! trzeba troche przystopowac ale przeciez głodzic sie nie bede ! ;D
    własnie własnie dziewczyny widac juz Wasze brzuszki? ;)

Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ