X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    to jest turkusowy dokładnie ten z palety castoramy a w jysk w zeszłym roku sobie też letnią (czytaj śliską i zimną) pościel pod kolor kupiłam jeszcze tylko zasłony czekają trochę ciemniejsze aż je zaniosę krawcowej do obcięcia i obrobienia bo kupiłam taki duży zwój 3*2 m akurat na dwa okna
    jedyne pomieszczenie w domu które jest w miare ogarnięte kolorystycznie i meblowo, bo wiadomo jak to małżeństwo na dorobku wciąż full rzeczy w darze co do siebie nijak nie pasują :)

Szpilka no dokładnie tak jak u mnie :)
    Mam pod kolor ścian tylko turkusową pościel i prześcieradło z gumką :) a od roku się zabieram za dodatki (zasłony, może dywan, narzuta) no bo cały czas na dorobku i tak wolno idzie jak krew z nosa...

Jedyne co jeszcze mam w tym kolorze (bo to mój ulubiony) to pierwsze body jakie kupiłam dla Dzieciątka - takie malusie - wtedy bałam się jeszcze zapeszyć, ale ten kolor mnie urzekł :) i leży sobie na krzesełku i czeka na zawartość :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obśliniłam klawiature!!! RACUCHY.......... Monia mogłaś tego nie mówić. Szukam przepisu bo jeśli dziś ich nie zjem to wybuchnę!

Aha, MonikaDM, jonka91, neharika lubią tę wiadomość

• Aha Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam sily ale jak mi serce zaczyna szybc bic to jakos idzie.
    Dziekuje za powitanie.
    Bede sie tu pojawiac i uczyc sie od stazem starszych... :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - ja własnie też szperam w necie i szukam jakiegoś przepisu bo jak nie zjem ze trzech sztuk przynajmniej to chyba będę zła :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Obśliniłam klawiature!!! RACUCHY.......... Monia mogłaś tego nie mówić. Szukam przepisu bo jeśli dziś ich nie zjem to wybuchnę!

Hehe... ja w weekend jadłam takie z musem malinowym ze świeżych malinek... Pychotka! Polecam :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    A widziałyście ze już kwietniówki się wpisują :) Wyobrażacie to sobie? A dopiero my tworzyłysmy nasze forum :)

A ja pamiętam jak u nas na suwaczkach po kilka tygodni było i jak czytałam te dziewczyny co mają 15 czy 16 tygodni (czyli takie jak my teraz) to sobie myślałam że to już ciężarne pełną gębą, brzuchy pewnie solidne i tyyyle już pewnie wiedzą!

A guzik...

Malenq, Ag..., MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Szpilka no dokładnie tak jak u mnie :)
    Mam pod kolor ścian tylko turkusową pościel i prześcieradło z gumką :) a od roku się zabieram za dodatki (zasłony, może dywan, narzuta) no bo cały czas na dorobku i tak wolno idzie jak krew z nosa...

Jedyne co jeszcze mam w tym kolorze (bo to mój ulubiony) to pierwsze body jakie kupiłam dla Dzieciątka - takie malusie - wtedy bałam się jeszcze zapeszyć, ale ten kolor mnie urzekł :) i leży sobie na krzesełku i czeka na zawartość :D
    a przescieradlo z gumką w tescoo wyhaczyłam choc generalnie wolę te zwykłe bez gumki, ale kolor przeważył

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że dopiero zjadłam makaron z brokułami z dużą ilością czosnku i ani myślę o żadnych słodyczach, pomijając fakt, że po połowie zwykłej dotychczas porcji jestem mega pełna :p
    I tak mnie jakoś od rana naszło na muzykę klasyczna...więc słucham :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 14:45

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszyste-racuchy-bez-drozdzy-2 te są bez drożdżowe i mam wszystkie składniki! aaaa sie najem! Ja chce je po staremu z cukrem pudrem takie pulchne i tłuściutkie.... :D

Ag... lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nie moge z tym jedzeniem, ide zjeść pomidorową i może wreszcie pojadę na zakupy, ehhh

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Kawa, nie poznałam cie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A ja pamiętam jak u nas na suwaczkach po kilka tygodni było i jak czytałam te dziewczyny co mają 15 czy 16 tygodni (czyli takie jak my teraz) to sobie myślałam że to już ciężarne pełną gębą, brzuchy pewnie solidne i tyyyle już pewnie wiedzą!

A guzik...
    no nieee? tak samo myslalam:)

MonikaDM, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz macie najnowszą Kawe idę piec racuszki cycuszki i przy okazji może obsmaże bułką kalafiora? hm Jeeeeeeeeść :)

Ag..., jonka91, Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszyste-racuchy-bez-drozdzy-2 te są bez drożdżowe i mam wszystkie składniki! aaaa sie najem! Ja chce je po staremu z cukrem pudrem takie pulchne i tłuściutkie.... :D

Hehhe...ja też już smazę, wziełam ten przepis: http://pysznapasja.wordpress.com/2013/02/21/szybkie-racuchy-na-mleku/
    tylko dziewczyna zpomniała tam dopisać zeby ubite białko połaczyć z resztą składników, ale zrobiłam - ciasto puszyste i już pierwsza tura się smaży.

Niestety nie mam musu malinowego :) ale mam na nie taką chrapkę ze zjem z dżemem wiśniowym albo z samym cukrem pudrem :)

• Selene Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:12

MonikaDM, Ewelina88, Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Całe szczęście, że dopiero zjadłam makaron z brokułami z dużą ilością czosnku i ani myślę o żadnych słodyczach, pomijając fakt, że po połowie zwykłej dotychczas porcji jestem mega pełna :p
    I tak mnie jakoś od rana naszło na muzykę klasyczna...więc słucham :D

Oooo...ja też tak zaczęłam mieć...że jak zjem połowę zwykłej dla mnie porcji to jestem już pełna.

Ja klasykę lubię, najbardziej Czajkowskiego :)

• cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć możecie mnie dopisać do waszej listy. Termin 30 styczeń :) Jestem po wizycie I lekarz powiedział, że na 80% dziewuszka <3 22 sierpnia następna wizyta i jeśli mała będzie współpracować to już na 100% powie. (ale mój doktor nigdy co do płci się nie pomylił) Moje marzenie mieć dziewczynkę :) A jaka modelka. :) hihihi po mamusi <3 Tak pokazywała wszystkie pięknie że aż doktorek był w szoku. A jak fikała. Koziołki normalnie :D Piękne zdjęcia mamy :)
    całe ciałko:
    fb4570.jpg
    A tutaj piękna twarzyczka ( mam nadzieję, że nos nie będzie po tatusiu) :) :
    e1b43f.jpg
    Moje maleństwo ma 7 cm i wszystko na swoim miejscu serduszko biło 159 <3 No i już zaczęłam II trymestr więc jestem o wiele spokojniejsza :D Wszystko jest w idealnym stanie pan doktor powiedział.
    Jeśli będzie tak jak doktorek mówi to mała Konstancja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:21

Ag..., MonikaDM, Maud11, jonka91, Ewelina88, Cynamonek30, Gwiazdeczka27, lwuska55592, M4DZI4 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Teraz sobie życzymy dobrych wizyt itp, a jeszcze kilka miesięcy a będziemy tutaj wyczekiwać która pierwsza na porodówkę.. oglądać zdjęcia naszych maluszków i czekać na relacje z porodu.. :D

Niektóre będą już w domku z maluszkami a niektóre jeszcze z brzuszkami będą dopytywać co i jak :) czekam już na to niecierpliwie :)

I tak z innej beczki: Zastanawia mnie ten kalenarz na Belly.. pokazało mi dzisiaj, że jestem już w 5 miesiącu.. trochę to dziwne bo wynikało by że w grudniu będę w 9, a styczeń co mam datę porodu to już 10 miesiąc z kawałkiem.. wiecie jak to jest? czy poród jest zazwyczaj wyznaczany na koniec 9, czy te pełne 9 trzeba przenosić?

Bo Belly liczy 4 tygodnie jako miesiąc - tak liczą chyba wszyscy lekarze (no większość), i dlatego ciąża trwa 10 miesięcy - 40 tygodni (to podobno wzięlo sie z faz księżyca jak setki lat wstecz kaledarzy nie było - ile w tym prawdy to nie wiem). Choć w rzeczywistości - wg kalendarza to jest 9 miesięcy z hakiem :) Dlatego obecnie wszyscy posługują się tygodniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:13

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath witamy I gratulujemy:) jonka ma liste w podpisie, dopisz sie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    cath witamy I gratulujemy:) jonka ma liste w podpisie, dopisz sie:)
    Dziękuję już to zrobiłam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ