*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:to jest turkusowy dokładnie ten z palety castoramy a w jysk w zeszłym roku sobie też letnią (czytaj śliską i zimną) pościel pod kolor kupiłam jeszcze tylko zasłony czekają trochę ciemniejsze aż je zaniosę krawcowej do obcięcia i obrobienia bo kupiłam taki duży zwój 3*2 m akurat na dwa okna
jedyne pomieszczenie w domu które jest w miare ogarnięte kolorystycznie i meblowo, bo wiadomo jak to małżeństwo na dorobku wciąż full rzeczy w darze co do siebie nijak nie pasują
Szpilka no dokładnie tak jak u mnie
Mam pod kolor ścian tylko turkusową pościel i prześcieradło z gumkąa od roku się zabieram za dodatki (zasłony, może dywan, narzuta) no bo cały czas na dorobku i tak wolno idzie jak krew z nosa...
Jedyne co jeszcze mam w tym kolorze (bo to mój ulubiony) to pierwsze body jakie kupiłam dla Dzieciątka - takie malusie - wtedy bałam się jeszcze zapeszyć, ale ten kolor mnie urzekłi leży sobie na krzesełku i czeka na zawartość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Obśliniłam klawiature!!! RACUCHY.......... Monia mogłaś tego nie mówić. Szukam przepisu bo jeśli dziś ich nie zjem to wybuchnę!
Hehe... ja w weekend jadłam takie z musem malinowym ze świeżych malinek... Pychotka! PolecamMonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:A widziałyście ze już kwietniówki się wpisują
Wyobrażacie to sobie? A dopiero my tworzyłysmy nasze forum
A ja pamiętam jak u nas na suwaczkach po kilka tygodni było i jak czytałam te dziewczyny co mają 15 czy 16 tygodni (czyli takie jak my teraz) to sobie myślałam że to już ciężarne pełną gębą, brzuchy pewnie solidne i tyyyle już pewnie wiedzą!
A guzik...
Malenq, Ag..., MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Maud11 wrote:Szpilka no dokładnie tak jak u mnie
Mam pod kolor ścian tylko turkusową pościel i prześcieradło z gumkąa od roku się zabieram za dodatki (zasłony, może dywan, narzuta) no bo cały czas na dorobku i tak wolno idzie jak krew z nosa...
Jedyne co jeszcze mam w tym kolorze (bo to mój ulubiony) to pierwsze body jakie kupiłam dla Dzieciątka - takie malusie - wtedy bałam się jeszcze zapeszyć, ale ten kolor mnie urzekłi leży sobie na krzesełku i czeka na zawartość
Maud11 lubi tę wiadomość
-
Całe szczęście, że dopiero zjadłam makaron z brokułami z dużą ilością czosnku i ani myślę o żadnych słodyczach, pomijając fakt, że po połowie zwykłej dotychczas porcji jestem mega pełna :p
I tak mnie jakoś od rana naszło na muzykę klasyczna...więc słuchamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 14:45
-
nick nieaktualny
-
Maud11 wrote:A ja pamiętam jak u nas na suwaczkach po kilka tygodni było i jak czytałam te dziewczyny co mają 15 czy 16 tygodni (czyli takie jak my teraz) to sobie myślałam że to już ciężarne pełną gębą, brzuchy pewnie solidne i tyyyle już pewnie wiedzą!
A guzik...MonikaDM, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawa wrote:http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszyste-racuchy-bez-drozdzy-2 te są bez drożdżowe i mam wszystkie składniki! aaaa sie najem! Ja chce je po staremu z cukrem pudrem takie pulchne i tłuściutkie....
Hehhe...ja też już smazę, wziełam ten przepis: http://pysznapasja.wordpress.com/2013/02/21/szybkie-racuchy-na-mleku/
tylko dziewczyna zpomniała tam dopisać zeby ubite białko połaczyć z resztą składników, ale zrobiłam - ciasto puszyste i już pierwsza tura się smaży.
Niestety nie mam musu malinowegoale mam na nie taką chrapkę ze zjem z dżemem wiśniowym albo z samym cukrem pudrem
-
nick nieaktualnybluegirl89 wrote:Całe szczęście, że dopiero zjadłam makaron z brokułami z dużą ilością czosnku i ani myślę o żadnych słodyczach, pomijając fakt, że po połowie zwykłej dotychczas porcji jestem mega pełna :p
I tak mnie jakoś od rana naszło na muzykę klasyczna...więc słucham
Oooo...ja też tak zaczęłam mieć...że jak zjem połowę zwykłej dla mnie porcji to jestem już pełna.
Ja klasykę lubię, najbardziej Czajkowskiego -
Cześć możecie mnie dopisać do waszej listy. Termin 30 styczeń
Jestem po wizycie I lekarz powiedział, że na 80% dziewuszka
22 sierpnia następna wizyta i jeśli mała będzie współpracować to już na 100% powie. (ale mój doktor nigdy co do płci się nie pomylił) Moje marzenie mieć dziewczynkę
A jaka modelka.
hihihi po mamusi
Tak pokazywała wszystkie pięknie że aż doktorek był w szoku. A jak fikała. Koziołki normalnie
Piękne zdjęcia mamy
całe ciałko:
A tutaj piękna twarzyczka ( mam nadzieję, że nos nie będzie po tatusiu):
Moje maleństwo ma 7 cm i wszystko na swoim miejscu serduszko biło 159No i już zaczęłam II trymestr więc jestem o wiele spokojniejsza
Wszystko jest w idealnym stanie pan doktor powiedział.
Jeśli będzie tak jak doktorek mówi to mała KonstancjaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:21
Ag..., MonikaDM, Maud11, jonka91, Ewelina88, Cynamonek30, Gwiazdeczka27, lwuska55592, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelene wrote:Teraz sobie życzymy dobrych wizyt itp, a jeszcze kilka miesięcy a będziemy tutaj wyczekiwać która pierwsza na porodówkę.. oglądać zdjęcia naszych maluszków i czekać na relacje z porodu..
Niektóre będą już w domku z maluszkami a niektóre jeszcze z brzuszkami będą dopytywać co i jakczekam już na to niecierpliwie
I tak z innej beczki: Zastanawia mnie ten kalenarz na Belly.. pokazało mi dzisiaj, że jestem już w 5 miesiącu.. trochę to dziwne bo wynikało by że w grudniu będę w 9, a styczeń co mam datę porodu to już 10 miesiąc z kawałkiem.. wiecie jak to jest? czy poród jest zazwyczaj wyznaczany na koniec 9, czy te pełne 9 trzeba przenosić?
Bo Belly liczy 4 tygodnie jako miesiąc - tak liczą chyba wszyscy lekarze (no większość), i dlatego ciąża trwa 10 miesięcy - 40 tygodni (to podobno wzięlo sie z faz księżyca jak setki lat wstecz kaledarzy nie było - ile w tym prawdy to nie wiem). Choć w rzeczywistości - wg kalendarza to jest 9 miesięcy z hakiemDlatego obecnie wszyscy posługują się tygodniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:13
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość