X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    to jest turkusowy dokładnie ten z palety castoramy a w jysk w zeszłym roku sobie też letnią (czytaj śliską i zimną) pościel pod kolor kupiłam jeszcze tylko zasłony czekają trochę ciemniejsze aż je zaniosę krawcowej do obcięcia i obrobienia bo kupiłam taki duży zwój 3*2 m akurat na dwa okna
    jedyne pomieszczenie w domu które jest w miare ogarnięte kolorystycznie i meblowo, bo wiadomo jak to małżeństwo na dorobku wciąż full rzeczy w darze co do siebie nijak nie pasują :)

Szpilka no dokładnie tak jak u mnie :)
    Mam pod kolor ścian tylko turkusową pościel i prześcieradło z gumką :) a od roku się zabieram za dodatki (zasłony, może dywan, narzuta) no bo cały czas na dorobku i tak wolno idzie jak krew z nosa...

Jedyne co jeszcze mam w tym kolorze (bo to mój ulubiony) to pierwsze body jakie kupiłam dla Dzieciątka - takie malusie - wtedy bałam się jeszcze zapeszyć, ale ten kolor mnie urzekł :) i leży sobie na krzesełku i czeka na zawartość :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obśliniłam klawiature!!! RACUCHY.......... Monia mogłaś tego nie mówić. Szukam przepisu bo jeśli dziś ich nie zjem to wybuchnę!

Aha, MonikaDM, jonka91, neharika lubią tę wiadomość

• Aha Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam sily ale jak mi serce zaczyna szybc bic to jakos idzie.
    Dziekuje za powitanie.
    Bede sie tu pojawiac i uczyc sie od stazem starszych... :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - ja własnie też szperam w necie i szukam jakiegoś przepisu bo jak nie zjem ze trzech sztuk przynajmniej to chyba będę zła :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Obśliniłam klawiature!!! RACUCHY.......... Monia mogłaś tego nie mówić. Szukam przepisu bo jeśli dziś ich nie zjem to wybuchnę!

Hehe... ja w weekend jadłam takie z musem malinowym ze świeżych malinek... Pychotka! Polecam :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    A widziałyście ze już kwietniówki się wpisują :) Wyobrażacie to sobie? A dopiero my tworzyłysmy nasze forum :)

A ja pamiętam jak u nas na suwaczkach po kilka tygodni było i jak czytałam te dziewczyny co mają 15 czy 16 tygodni (czyli takie jak my teraz) to sobie myślałam że to już ciężarne pełną gębą, brzuchy pewnie solidne i tyyyle już pewnie wiedzą!

A guzik...

Malenq, Ag..., MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Szpilka no dokładnie tak jak u mnie :)
    Mam pod kolor ścian tylko turkusową pościel i prześcieradło z gumką :) a od roku się zabieram za dodatki (zasłony, może dywan, narzuta) no bo cały czas na dorobku i tak wolno idzie jak krew z nosa...

Jedyne co jeszcze mam w tym kolorze (bo to mój ulubiony) to pierwsze body jakie kupiłam dla Dzieciątka - takie malusie - wtedy bałam się jeszcze zapeszyć, ale ten kolor mnie urzekł :) i leży sobie na krzesełku i czeka na zawartość :D
    a przescieradlo z gumką w tescoo wyhaczyłam choc generalnie wolę te zwykłe bez gumki, ale kolor przeważył

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że dopiero zjadłam makaron z brokułami z dużą ilością czosnku i ani myślę o żadnych słodyczach, pomijając fakt, że po połowie zwykłej dotychczas porcji jestem mega pełna :p
    I tak mnie jakoś od rana naszło na muzykę klasyczna...więc słucham :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 14:45

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszyste-racuchy-bez-drozdzy-2 te są bez drożdżowe i mam wszystkie składniki! aaaa sie najem! Ja chce je po staremu z cukrem pudrem takie pulchne i tłuściutkie.... :D

Ag... lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nie moge z tym jedzeniem, ide zjeść pomidorową i może wreszcie pojadę na zakupy, ehhh

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Kawa, nie poznałam cie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A ja pamiętam jak u nas na suwaczkach po kilka tygodni było i jak czytałam te dziewczyny co mają 15 czy 16 tygodni (czyli takie jak my teraz) to sobie myślałam że to już ciężarne pełną gębą, brzuchy pewnie solidne i tyyyle już pewnie wiedzą!

A guzik...
    no nieee? tak samo myslalam:)

MonikaDM, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz macie najnowszą Kawe idę piec racuszki cycuszki i przy okazji może obsmaże bułką kalafiora? hm Jeeeeeeeeść :)

Ag..., jonka91, Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszyste-racuchy-bez-drozdzy-2 te są bez drożdżowe i mam wszystkie składniki! aaaa sie najem! Ja chce je po staremu z cukrem pudrem takie pulchne i tłuściutkie.... :D

Hehhe...ja też już smazę, wziełam ten przepis: http://pysznapasja.wordpress.com/2013/02/21/szybkie-racuchy-na-mleku/
    tylko dziewczyna zpomniała tam dopisać zeby ubite białko połaczyć z resztą składników, ale zrobiłam - ciasto puszyste i już pierwsza tura się smaży.

Niestety nie mam musu malinowego :) ale mam na nie taką chrapkę ze zjem z dżemem wiśniowym albo z samym cukrem pudrem :)

• Selene Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:12

MonikaDM, Ewelina88, Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Całe szczęście, że dopiero zjadłam makaron z brokułami z dużą ilością czosnku i ani myślę o żadnych słodyczach, pomijając fakt, że po połowie zwykłej dotychczas porcji jestem mega pełna :p
    I tak mnie jakoś od rana naszło na muzykę klasyczna...więc słucham :D

Oooo...ja też tak zaczęłam mieć...że jak zjem połowę zwykłej dla mnie porcji to jestem już pełna.

Ja klasykę lubię, najbardziej Czajkowskiego :)

• cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć możecie mnie dopisać do waszej listy. Termin 30 styczeń :) Jestem po wizycie I lekarz powiedział, że na 80% dziewuszka <3 22 sierpnia następna wizyta i jeśli mała będzie współpracować to już na 100% powie. (ale mój doktor nigdy co do płci się nie pomylił) Moje marzenie mieć dziewczynkę :) A jaka modelka. :) hihihi po mamusi <3 Tak pokazywała wszystkie pięknie że aż doktorek był w szoku. A jak fikała. Koziołki normalnie :D Piękne zdjęcia mamy :)
    całe ciałko:
    fb4570.jpg
    A tutaj piękna twarzyczka ( mam nadzieję, że nos nie będzie po tatusiu) :) :
    e1b43f.jpg
    Moje maleństwo ma 7 cm i wszystko na swoim miejscu serduszko biło 159 <3 No i już zaczęłam II trymestr więc jestem o wiele spokojniejsza :D Wszystko jest w idealnym stanie pan doktor powiedział.
    Jeśli będzie tak jak doktorek mówi to mała Konstancja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:21

Ag..., MonikaDM, Maud11, jonka91, Ewelina88, Cynamonek30, Gwiazdeczka27, lwuska55592, M4DZI4 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Teraz sobie życzymy dobrych wizyt itp, a jeszcze kilka miesięcy a będziemy tutaj wyczekiwać która pierwsza na porodówkę.. oglądać zdjęcia naszych maluszków i czekać na relacje z porodu.. :D

Niektóre będą już w domku z maluszkami a niektóre jeszcze z brzuszkami będą dopytywać co i jak :) czekam już na to niecierpliwie :)

I tak z innej beczki: Zastanawia mnie ten kalenarz na Belly.. pokazało mi dzisiaj, że jestem już w 5 miesiącu.. trochę to dziwne bo wynikało by że w grudniu będę w 9, a styczeń co mam datę porodu to już 10 miesiąc z kawałkiem.. wiecie jak to jest? czy poród jest zazwyczaj wyznaczany na koniec 9, czy te pełne 9 trzeba przenosić?

Bo Belly liczy 4 tygodnie jako miesiąc - tak liczą chyba wszyscy lekarze (no większość), i dlatego ciąża trwa 10 miesięcy - 40 tygodni (to podobno wzięlo sie z faz księżyca jak setki lat wstecz kaledarzy nie było - ile w tym prawdy to nie wiem). Choć w rzeczywistości - wg kalendarza to jest 9 miesięcy z hakiem :) Dlatego obecnie wszyscy posługują się tygodniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:13

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath witamy I gratulujemy:) jonka ma liste w podpisie, dopisz sie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    cath witamy I gratulujemy:) jonka ma liste w podpisie, dopisz sie:)
    Dziękuję już to zrobiłam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ