*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak to ja !
)ja wzięłam ten różowo niebieski bo to wtedy był może 8 tydz? pierwszy zakup dla maluszka, bez jakiej kolwiek myśli o płci
)
Cieszę się że jesteśmy tu wszytskie każda każdej może jakieś ciekawe info o promocjach, zakupach itp przekazać :*Maud11 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, a mnie gin kazała za jakiś czas odstawić kwas foliowy, mam skończyć opakowanie. Biorę jeszcze wit D3 i jod i tak zostaje. Nie mówiła nic o suplementach, tylko mam kupić sobie magnez z wit B6. Polecacie jakiś?
Kurczę, fajne rzeczy znajdujecie w Biedronce, ja to mam jakąś bidną tą Biedrę albo ludzie wszystko wykupująWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 12:11
-
hej dziewczynki
witam się i ja po dłuższej nieobecności
dobrze czułam że będzie synuś :)i nie wiem jak to z tymi pzesądami jest naprawdę ale przy córci miałam cerę jak pupcia niemowlaczka a w tej ciąży rafineria na twarzy która na szczęście już odpuściła
w międzyczasie zaliczyłam szpital bo "macica się stawia" a łożysko póki co mam przodującewierzę głęboko że się podniesie bo za nic w świecie nie chcę "cesareczki"
a tak to jest w miarę ok :)nie zaliczyłam w tej ciąży przytulania z wc jedynie nudności i ogólne osłabienie i totalne rozbicie momentami graniczące z deprechą
ale przeszło gdzieś z 2-3 tyg temu
ale się rozpisałaaaampozdrawiam wszystkie was mamusie
Maud11, M4DZI4, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka u mnie też maleńka biedronka dlatego ja zawsze idę w dzień promocji rano żeby mieć wybór, zwykle po 3 dniach są pustki i nie dokładają więc wolę być pierwsza, a jak nie umię czegoś znaleźć to się pytam gdzie to wykładali
bo np koce i akcesoria zamiast w koszykach tych z promocjami były na dziele dziecięcym a ten zwykle był mi nie po drodze
RENIA83 Ty nie chcesz cesarki a ja sobie jeszcze za nią zapłacę by mieć na życzenie haharenia83 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Kochane
mam dzisiaj jakiś skopany dzień, od wczoraj wieczora jakoś mi nie najlepiej na żoładku, jakbym cos zjadła nie tak i najbardziej podejrzany jest pomidor, choć i tak jadłam go bez skóry, jakaś do dooopy zis jestem, ale może się jeszcze ogarnę, no i mężuś "uszczęśliwił" mnie 6 kg wiśni, chyba wszystko na sok pójdzie, bo nie wiem czy mam natchnienie na robienie dzemu -
Dzięki Jonka za linka do biedry
Szkoda, że te body takie duże gdzieś na roczek dopiero, ale za to podkładka chłodząca pod laptopa by sie przydała, bo ostatnio grzeje mi sie bidulekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 12:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Dzięki Jonka za linka do biedry
Szkoda, że te body takie duże gdzieś na roczek dopiero, ale za to podkładka chłodząca pod laptopa by sie przydała, bo ostatnio grzeje mi sie bidulek
Szpilka myślę że 74 to raczej na około pół roczku (kilka miesięcy).
Ostatnio dorwałam dwa artykuły na temat tempa przyrostu niemowlaków i na ich podstawie zrobiłam sobie tabelkę z widełkami ile może mieć dziecko w danym miesiącu
No bo teraz jak są wyprzedaże to większość ciuszków z krótkim rękawkiem więc chciałam mniej-więcej ogarnąć na ile kupować, żeby akurat było na miesiące letnie -
nick nieaktualnyKawa wrote:szpilka moja szwagierka ma 5miesięczniaka i już ma 74
ale fakt od jednej koleżanki mały ma prawie roczek i dopiero zaczął nosić ten rozmiar..
Fakt, że to zależy od każdego dziecka indywidualnie!
Ja dobie zrobiłam przeliczenie przy założeniu braków wielkich odstępstw od norm
uzyskałam informację ile miałam przy urodzeniu+ do tego założyłam oczywiście poród mniej-więcej w terminie, bo wiadomo, że jak wcześniaczek to będzie zupełnie inaczej + dane z artykułu i wyszły mi widełki
Kawa lubi tę wiadomość
-
udało mi się wreszcie strzelić jakąś w miarę fotkę brzusia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58ea4692d294.jpgMaud11, Kawa, Gwiazdeczka27, ania_29, Paula44, bluegirl89, renia83, Ewelina88, waszka88, jonka91, Wiki81, agnb6, M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:To tylko pokazuje moją "rozległą" wiedzę na temat niemowląt
Szpilka - ja nie miałam absolutnie żadnej i właśnie z czystej ciekawości wyszperałam w necie artykuły o tempie wzrostu dzieci
a jaka byłam dumna z tej tabelkii później jak mężowi w sklepie tłumaczyłam na co ma patrzeć
Ag..., szpilka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny:)
ja poszlam dzis do lekarza skontrolowac ten mocz, zeby zobaczyc czy nie rozwija sie jakas infekcja. badanie moczu w Szwajcarii wyglada tak, ze ide do kliniki, dostaje pudeleczko i ide na siku, po 3 min mam wynik i konsultacje lekarską.
Zero bakterii, zero leukocytow wiec dobrze:)100zl nie moje ( dobrze ze lekarz ma konsultacje rozliczane minutowo bo bym zaplacila 3x tyle) no ale mam pewnosc ze nie rozwija mi sie nic powazniejszego. Nie wiem czy ubezpieczalnia to zwraca, ale moze szkoda zachodu.
tak sobie mysle ze probke w ktorej mi wyszlo dosc liczne bakterie wozilam pol dnia w torebce w upale wiec moze w tym cos byc.
Tymczasem jesttem po obiadku u meza w firmie i chyba wlacze sobie ten notebook bo musze odpocząćWiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:Hej Dziewczyny:)
ja poszlam dzis do lekarza skontrolowac ten mocz, zeby zobaczyc czy nie rozwija sie jakas infekcja. badanie moczu w Szwajcarii wyglada tak, ze ide do kliniki, dostaje pudeleczko i ide na siku, po 3 min mam wynik i konsultacje lekarską.
Zero bakterii, zero leukocytow wiec dobrze:)100zl nie moje ( dobrze ze lekarz ma konsultacje rozliczane minutowo bo bym zaplacila 3x tyle) no ale mam pewnosc ze nie rozwija mi sie nic powazniejszego. Nie wiem czy ubezpieczalnia to zwraca, ale moze szkoda zachodu.
tak sobie mysle ze probke w ktorej mi wyszlo dosc liczne bakterie wozilam pol dnia w torebce w upale wiec moze w tym cos byc.
Tymczasem jesttem po obiadku u meza w firmie i chyba wlacze sobie ten notebook bo musze odpocząćAg... lubi tę wiadomość
-
marrtka wrote:Witajcie, a mnie gin kazała za jakiś czas odstawić kwas foliowy, mam skończyć opakowanie. Biorę jeszcze wit D3 i jod i tak zostaje. Nie mówiła nic o suplementach, tylko mam kupić sobie magnez z wit B6. Polecacie jakiś?
Co do magnezu to ja łykam lactomag b6, jest to naturalny magnez z dolomitów i o dziwo jest o smaku bananowym, jakby któraś miała ochotę go rozgryźć :p -
nick nieaktualnyA ja zdycham. Spałam rano trochę, ale migrena nie przeszla. Ciśnienie 80/50!
Na siłę zjadłam suchego rogala i teraz trochę rosołu z grysikiem.
Ble. Okropnie sie czuje.
Szpika - fajny brzuch. Ja mam wrażenie że mój się zmniejsza. Może przez to rzyganie.
Oby.
Zielone kacze kupy- pokarm za szybko przeleciał przez jelita, może być od szpinaku lub borówki albo po żelazie.
Co do witamin - od tygodnia łykam elevit. Nic więcej. Gin kazał odstawic folik ale w elevicie on tez jest. Ide spać. Pa. -
Paula44 wrote:A ja zdycham. Spałam rano trochę, ale migrena nie przeszla. Ciśnienie 80/50!
Ble. Okropnie sie czuje.
Szpika - fajny brzuch. Ja mam wrażenie że mój się zmniejsza. Może przez to rzyganie.
Oby.
Zielone kacze kupy- pokarm za szybko przeleciał przez jelita, może być od szpinaku lub borówki albo po żelazie.
Co do witamin - od tygodnia łykam elevit. Nic więcej. Gin kazał odstawic folik ale w elevicie on tez jest. Ide spać. Pa.
Paula ale masz niskie cisnienie! faktycznie idz sie poloz zebys sie gdzies nie przerwocila. Wracaj szybko do formy!
po żelazie są czarne jak węgiel- mialam swego czasu przed ciążą długo anemie i wlasnie takie mialam po braniu zelaza, na szczescie lekarz mi powiedzial ze takie mogą byc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:45
-
Paula44 wrote:A ja zdycham. Spałam rano trochę, ale migrena nie przeszla. Ciśnienie 80/50!
Ble. Okropnie sie czuje.
Oby.
Co do witamin - od tygodnia łykam elevit. Nic więcej. Gin kazał odstawic folik ale w elevicie on tez jest. Ide spać. Pa.