X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa jak o ścianę chodzi to co innego:) hehehe myślałam że o ustawienie :P gapfa :P
    isabelle uhmmmm faktycznie twardy orzech, ale jak oferta lepsza od teraźniejszej to tylko się cieszyć??? tylko jak z umową? na dłuższy czas?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:23

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Na poczatek 3 msc okres probny. potem nieojreslony. Mnie praca nie trzyma, bo mam um. Na czas okreslony do konca 2015, a do tego czasu bede na macierzynskim. Potem gwarancji na nic nie mam. Jest o czym myslec...

To faktycznie ciężka sprawa....:-/ ale jak CIEBIE umowa nie wiąże, to chyba raczej warto zaryzykować? 3mam kciuki:)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle spokojnie rozważcie plusy i minusy nowej pracy :)
    Ahh... moja cegiełka w kuchni jest w białe kropki. Zostawiłam przy zlewie resztkę rozwodnionej białej farby w kuwecie i pędzelek. Milka zdołała się tam wydrapać i widocznie musiała poruszyć pędzelkiem, bo wszystko w koło jest skropione farbą...

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle rozumiem Cie jak malo kto. Mielismy w swoim zyciu 2 takie decyzje.
    Pierwsza po studiach- oboje w Katowicach, ( jeszcze wtedy nie) mąż dostal prace w KRK- ja bardzo nie chcialam sie przeprowadzac i poszlismy na kompromis on KRK ja Kato- dalo sie:)po cazsie ja dostalam prace w KRK a mieszkanie mamy w Jaworznie.
    potem przyszla powazniejsza decyzja- USA czy Szwajcaria.
    Zdecydowalismy sie na Szwajcarie- wspolnie, zeby zobaczyc jak to jest pomieszkac w innym kraju, ale ze zaszlam w ciaze- czego bardzo chcielismy no i jakos to godzimy, kontrakt poki co do stycznia ale jestem przekonana ze ok pazdziernika bedziemy rozwazac decyzje powrot do PL czy zostac tutaj.

W opcji mam przeprowadzka na 2/3 lata do swiss w okolicach marca lub kupno nowego mieszkania na przeciagu przyszlego roku.- wiec tak czy siak przeprowadzka z maluchem

Kochana jesli to dobra praca i maz ma perspektywy to z dosw wiem ze warto podjac ryzyko bo mozna zalowac ze sie go nie podjelo ( niby banał ale prawdziwy)ja jestem zachwycona jak sie moj realizuje tutaj a ja w PL tez mam umowe na czas okreslony ( do 2017, ale prawda jest taka ze nie wiem co bedzie po powrocie do pracy po macierzenskim, w koncu to 2 tyg wypowiedzenia) ale perspektywy duzo mniejsze. wiem ze po macierzynskim chcialabym wrocic do pracy w KRK bo jest dla mnie ciekawa i dobrze platna ale nie ma co sie ograniczac, rozwazamy tez 2 dzieciątko moze akurat sie uda wskoczyc z macierzynskiego w nast ciaze i wtedy obojetne mi gdzie będę mieszkac.

ciezkie decyzje przed wami ale wierze ze wybierzecie oboje to co dla was lepsze i mimo watpliwosci ( ktore będą napewno) bedzie dobrze:) a wiadomo ze ty nie bedziesz nosic kartonow z brzuchem wiec logistyka przeprowadzki sie nie martw:)

mam nadzieje ze Cie nie zanudzilam:)

u mnie leje znowu- 16st:) wracam do lozka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 08:37

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a z panami mężami to czasem tak jest:) glupieją z byle powodu i ciężko pojąć o co im chodzi, sam przyjdzie zobaczysz:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Wiem ze niektore z nas maja problemy po luteinie, a moze sprobowac duphaston.Ja biore go w dawce 60 mg. Dziennie czyli3 razy po 2 tabl.,i nie mam problemow, ale moze ja jestem wyjatkiem bo po luteinie tez nie mialam.
    Moze sa dziewczyny na ktore lepiej dziala duphaston?
    Ach! 3 razy po 2! Ja biorę 2 razy po 1 i myślałam, że od dupka się tak źle czuje! Już się doczekać nie umiem kiedy mi go odstawi...

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dupku czulam sie dobrze, lutke bralam przed ciaza i nie umialam sama ze sobą wytrzymac taka nerwowa bylam. Pewnie na akzdego inaczej dziala:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki, ania29 ścianka świetny pomysł na nią :)
    Luteina jest bardziej "naturalnym" lekiem niż duphatson, który jest "chemiczny"
    oczywiście jedno i drugie to praktycznie to samo- progesteron
    Po tabletkach mogą jak najbardziej występować mdłości, bóle głowy, bóle piersi, nerwowość czy zmiany humorków - w końcu to hormonki :)
    Ja biorąc duphaston miałam większe mdłości. A co odstawiania tabletek, często mówi się aby odstawiać z dnia na dzień- czyli nagle ale ja wolałam sobie pobrać przez 3 ostatnie dni po 1 tabletce. I nadal żyję ja i dziecko :)

Miłego dnia dziewczynki. A zastanawiałyście się kiedy będziecie urządzać kącik, pokoik dla dziecka? Będziecie kupowały tez elektroniczną nianie?
    My mamy w planach robić pokoik od zera, czyli ściany, podłogę, meble , ja będę spała z dzieckiem w tym pokoju a mąż w drugim aby mógł w miarę wysypiać się do pracy. Zastanawiam się jaki był by dobry termin na rozpoczęcie takiego remontu pokoiku ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 09:33

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kącik narazie- malowanie ( cale mieszkanie) w sierpniu/wrzesniu a pozniej tylko lozeczko, szafka i komoda i gotowe.
    a potem hmm w zaleznosci gdzie bede mieszkac urządzi sie następny:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    witajcie dziewczynki, ania29 ścianka świetny pomysł na nią :)
    Luteina jest bardziej "naturalnym" lekiem niż duphatson, który jest "chemiczny"
    oczywiście jedno i drugie to praktycznie to samo- progesteron
    Po tabletkach mogą jak najbardziej występować mdłości, bóle głowy, bóle piersi, nerwowość czy zmiany humorków - w końcu to hormonki :)
    Ja biorąc duphaston miałam większe mdłości. A co odstawiania tabletek, często mówi się aby odstawiać z dnia na dzień- czyli nagle ale ja wolałam sobie pobrać przez 3 ostatnie dni po 1 tabletce. I nadal żyję ja i dziecko :)

Miłego dnia dziewczynki. A zastanawiałyście się kiedy będziecie urządzać kącik, pokoik dla dziecka? Będziecie kupowały tez elektroniczną nianie?
    Ja mam wrażenie, ze te mdłości mam po dupku. Jak raz z rana nie połknęłam to zdecydowanie lepiej się czułam
    Ja zakupiłam elektroniczną nianie przy pierwszym dziecku. Pare razy bardzo mi się przydała. Mieszkam w dużym domu i teraz z całą pewnością się przyda. W mieszkaniu to większego sensu nie ma, bo jak dzidziuś płacze to go dobrze słyszymy...
    Także wszystkim życzę miłego dnia!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

rar0a9a.png

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a kiedy będziesz chciała wstawić mebelki? Bo tez podobno musi minąć jakiś czas na wywietrzenie nawet mebli i ja nie wiem ile... jakoś coraz bardziej jak o tym myślę to mnie to przeraża, że tyle tego, że się nie wyrobimy z tym wszystkim... ojojoj

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... ja dupka odczuwałam tylko na początku jego zażywania, czyli po owulacji. Miałam pełniejsze piersi i wrażliwsze sutki. W trakcie ciąży chyba jest większy wpływ naszych hormonów niż tych wspomagaczy

gwiazdeczko ja już na kartce rozrysowuje ścianę :D Jestem chyba w gorącej wodzie kąpana ;) Kupię sobie odpowiednie barwniki i będę mieszać kolory. Mam komodę do pomalowania a na niej chcę takie same odcienie kolorów jak na ścianie. Lato jest, można otworzyć okna na oścież, więc można smrodzić ;) A ja potrzebuję zwolnić swoją półkę w szafie z dziecięcych ubranek, więc czas jest na to dobry :)

201501145565.png

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Ja mam wrażenie, ze te mdłości mam po dupku. Jak raz z rana nie połknęłam to zdecydowanie lepiej się czułam
    Ja zakupiłam elektroniczną nianie przy pierwszym dziecku. Pare razy bardzo mi się przydała. Mieszkam w dużym domu i teraz z całą pewnością się przyda. W mieszkaniu to większego sensu nie ma, bo jak dzidziuś płacze to go dobrze słyszymy...
    Także wszystkim życzę miłego dnia!

Ja właśnie też po dupku mdłości miałam, jak przestałam brać bo skończyło mi się opakowanie to mdłości ustąpiły, potem znowu musiałam brać dupka i wróciły..

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to jak skończysz swe dzieło to koniecznie musisz je na forum u nas zaprezentować!!!! :D

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ag a kiedy będziesz chciała wstawić mebelki? Bo tez podobno musi minąć jakiś czas na wywietrzenie nawet mebli i ja nie wiem ile... jakoś coraz bardziej jak o tym myślę to mnie to przeraża, że tyle tego, że się nie wyrobimy z tym wszystkim... ojojoj

zaraz po malowaniu chyba,albo cos ok konca pandziernika/ pocz listopada. ale dla mnie to kwestia podjechania do ikei po lozeczko, komode i szafke, ew jakies polki i poskręcania. napewno kupie materacyk zeby sie wywietrzyl tez wczesniej. wiem ze mimo ze to anyalergiczne i dla dzieci wole go przewietrzyc.
    A ja w PL bede juz do porodu mam nadzieje od konca wrzesnia wiec wtedy bede ogarniac ukladanie itp.
    moja liste rzeczy narazie zawiesilam- jestem w polowie. skoncze ją w przyszlym tyg, a potem juz tylko zamawianie online to szybko pojdzie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D Ściana fajna, ale tak bardziej dla chłopaka wg.mnie ;p Też ostatnio szukałam pomysłu na pokoik i się jakoś nie umiem zdecydować czy iść w pastele czy wręcz przeciwnie w żywe kolory plus np. naklejki na ściany, łóżeczko raczej będzie białe(spadek) ale komodę chciałabym, aby mi ojciec zrobił z tej samej płyty co mam szafę zabudowaną, żeby pasowało do siebie i na dłużej starczyło :) W ogóle mamy mały problem, bo w tym pokoju na razie jest tzw. biuro mojego męża i nie bardzo chce się rozstawać ze swoim ogromnym biurkiem, które strasznie tam dużo miejsca zajmuje i fizycznie się po prostu nie pomieścimy, już mu dałam czas na zastanowienie co z tym fantem zrobić. Zobaczymy :)

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Ściana fajna, ale tak bardziej dla chłopaka wg.mnie ;p
    To dobrze, bo to ma być dla chłopaka ;)
    U dziewczynek bardzo podobają mi się postelowe kolory. Pastelowy róż jest piękny :)
    Może trzeba męża postawić przez faktem dokonanym i któregoś dnia wynieść biurko z pokoju? :D

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu mam wielki problem z pokoikiem dziecięcym. Mam małe mieszkanie (50m2) ma można powiedzieć 3 pokoje, z czego jeden jest wąski (jakieś 2m szerokości) i przechodny do kuchni, więc wstawiliśmy tam biurko z komputerem i stół z krzesłami. W drugim pokoju mamy sypialnię, w tamtym roku ją remontowaliśmy, nie jest za duża, mieści się w niej szafa zabudowana, łóżko, komoda i dwie szafki nocne. A trzeci pokój to taki typowo dzienny z kanapą i tv. Póki dziecko będzie małe to łóżeczko będzie w sypialni koło łóżka, ale zastanawiam się co potem.. Szkoda mi sypialni, bo zawsze o niej marzyłam, a jak ją tworzyliśmy nie braliśmy pod uwagę tego, że lada chwila dziecko pojawi się w naszym życiu. Kombinuję więc, jak przerobić dzienny pokój, żeby dziecko miało część dla siebie, ale tutaj znowu zaczyna mi być szkoda dziecka, bo powinno mieć swój własny pokój.. Mam mętlik w głowie! Najlepiej by było, jakby moja sąsiadka oddała mi jeden swój pokój jeszcze :P

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik ja mam 2 pokoje - niewielką sypialnię (ok.10m2) i salon (20m2). Przy półrocznym dziecku przeprowadzimy się do salonu. Szkoda mi wygodnego łóżka na rzecz rozkładanej kanapy, ale wolę dziecku zapewnić własny pokoik i stworzyć mu tam odpowiednie warunki do zabawy :)

bluegirl89, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ