X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik- dziecko nie musi miec narazie duzego pokoju, nawet w tym przechodnim mozna mu urzadzic kącik, choc pewnie nie bedzie to dlugofalowe rozwiazanie.
    Ja mam 45m narazie i 2 pokoje ( maly pokoj polaczylismy z kuchnia i mamy duzy kuchnio salon a z salonu zrobilismy sypialnie i osobna garderobe- rozwiazaanie dla 2 super, teraz brakuje pokoju) ale szczerze nie wyobrrazam sobie oddac dziecku sypialni. Nie po to mam wlasne mieszkanie zeby spac na kanapie w salonie.
    Cos napewno wykombinujesz z czasem, moze zamiana na wieksze?? Do roczku napewno da sobie rade z wami w sypialni a bawic tez sie bedzie gdzie popadnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:16

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 50m2, 2 pokoje, ale jeszcze nie zdążyliśmy zrobić sobie porządnej sypialni więc problem z głowy :) I tak spaliśmy w tym większym na rozkładanej rogówce więc tylko kwestia wyprowadzki męża biurka i sprawa załatwiona :D

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... cieszę się, że mnie przynajmniej rozumiesz! Mi tak szkoda sypialni! Wolałabym już dziecku dzienny cały oddać, bo zazwyczaj jak mnie ktoś odwiedza to siedzimy w jadalni, dzienny przydaje się jedynie przy urodzinach czy coś..
    Moi rodzice mają piękne mieszkanie, 3 pokoje 70m2, przez moment nawet zastanawiali się nad zamianą z nami, bo są sami i w sumie nie potrzebne im takie mieszkanie, ale ja mieszkam na 3 piętrze, oni na parterze całe życie.. i nie chcą za bardzo się na starość przenosić na górę. W moim mieście jedyne bloki, w których są tak duże mieszkania to właśnie te w których mieszkają moi rodzice, ale ludzie nie chcą się zamieniać za bardzo, bo mają małe czynsze jak na taki metraż. Ja płacę czynszu 700zł za dwie osoby z centralnym ogrzewaniem i z wodą, ale ciepłą już muszę sama ogrzewać junkersem. Moi rodzice mają mieszkanie 20m2 większe niż ja i płacą 750zł za 4 osoby (dwóch braci ma jeszcze tam meldunek) i w tym mają już ciepłą wodę bieżącą.
    Z zamiany więc nici.
    Póki co, myślę, że tak do póki dziecko będzie miało te dwa-trzy lata to się nie przejmuję, bo miejsce się znajdzie, a potem zobaczymy, jak nie znajdzie się nic na zamianę, to trzeba będzie mieszkanie przerobić :P

Ag... lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

My z mężem dzidzie będziemy mieć przez 1,5 roku u siebie w sypialni a później wyremontujemy pokój dla maluszka. Myślę że nie ma sensu wcześniej, oczywiście zależy też to od powierzchni jaką dysponujecie.

Bell jesteś chudzina więc może Ci się uda i poczujesz ruchy tak jak ja;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    My też mamy 50m2, 2 pokoje, ale jeszcze nie zdążyliśmy zrobić sobie porządnej sypialni więc problem z głowy :) I tak spaliśmy w tym większym na rozkładanej rogówce więc tylko kwestia wyprowadzki męża biurka i sprawa załatwiona :D

wiadomo jeden lokator musi sie wyprowadzic zeby mogl sie wpowadzic następny. Kup mu podstawke pod laptopa zamiast biurka :P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Ag... cieszę się, że mnie przynajmniej rozumiesz! Mi tak szkoda sypialni! Wolałabym już dziecku dzienny cały oddać, bo zazwyczaj jak mnie ktoś odwiedza to siedzimy w jadalni, dzienny przydaje się jedynie przy urodzinach czy coś..
    Moi rodzice mają piękne mieszkanie, 3 pokoje 70m2, przez moment nawet zastanawiali się nad zamianą z nami, bo są sami i w sumie nie potrzebne im takie mieszkanie, ale ja mieszkam na 3 piętrze, oni na parterze całe życie.. i nie chcą za bardzo się na starość przenosić na górę. W moim mieście jedyne bloki, w których są tak duże mieszkania to właśnie te w których mieszkają moi rodzice, ale ludzie nie chcą się zamieniać za bardzo, bo mają małe czynsze jak na taki metraż. Ja płacę czynszu 700zł za dwie osoby z centralnym ogrzewaniem i z wodą, ale ciepłą już muszę sama ogrzewać junkersem. Moi rodzice mają mieszkanie 20m2 większe niż ja i płacą 750zł za 4 osoby (dwóch braci ma jeszcze tam meldunek) i w tym mają już ciepłą wodę bieżącą.
    Z zamiany więc nici.
    Póki co, myślę, że tak do póki dziecko będzie miało te dwa-trzy lata to się nie przejmuję, bo miejsce się znajdzie, a potem zobaczymy, jak nie znajdzie się nic na zamianę, to trzeba będzie mieszkanie przerobić :P

to masz jeszcze masę czasu- napewno jakies rozwiazanie sie znajdzie;) moze inne miasto wam wpadnie:) kto wie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:27

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dzień dobry ;)

My z mężem dzidzie będziemy mieć przez 1,5 roku u siebie w sypialni a później wyremontujemy pokój dla maluszka. Myślę że nie ma sensu wcześniej, oczywiście zależy też to od powierzchni jaką dysponujecie.

Bell jesteś chudzina więc może Ci się uda i poczujesz ruchy tak jak ja;)

a ja??? ja tez chce poczuc a chuderlak ze mnie straszny. A tu nic:/
    ale dzis bedzie detektor w koncu:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag u mnie zwykle jak o 20 leżę przed TV to sam zaczepia:) Czytałam że kiedy mama śpi/nierusza się to dzidzia się rusza bo jest "niespokojna" a jak mama jest w ruchu to zasypia ;)

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wiadomo jeden lokator musi sie wyprowadzic zeby mogl sie wpowadzic następny. Kup mu podstawke pod laptopa zamiast biurka :P
    To było jego pierwsze żądanie, no prawie bo zażyczył sobie porządnego laptopa, na razie zainwestował jakiś rok temu w porządny stacjonarny sprzęt i tu właśnie jest problem ;p ale ogarniemy :D

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale Wam zazdroszczę.. ja mam trochę tłuszczyku na brzuchu, więc nie poczuję tak wcześnie.. a chciałabym.. od kilku dni nawet leżę i "nasłuchuję", z wielką nadzieją, że coś poczuję, ale nic się nie dzieje.. ehh.. niecierpliwa jestem :P

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka przez ponad 3 lata w ogóle nie korzystała ze swonego pokoju. Wszystko ciągnęła do salonu czy tam gdzie byliśmy my. Teraz też w zasadzie śpi u siebie i gości przyjmuje :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Buuuuu....weźcie mnie pocieszcie. Przyszedł dziś detektor i.....nic! Nic nie słychać, jakieś puknięcia, stuknięcia, serduszka nie....a czuję ruchy maleństwa!
    Nie będę tego używała do czasu kolejnej wizyty! Już dosyć strachu mam w tej ciąży!
    Łoojjj... Od wczotaj tyle postów????? Mam co robić przez najbliższą godzinę albo dłużej.
    Zielarka u mnie to samo. Dziś ostatni raz próbowałam. Ale wydaje mi się, że te puknięcia to ruchy malucha bo mąż takich nie ma, a badałam go wczoraj chyba z 15 minut. ;p

Ag.. Ja często grzeszę bo inaczej kończy się to ślinieniem się i płaczem. Ale np jak zamawiam pizzę to cała zielona jest, żeby było trochę zdrowo. :) A od wczoraj zajadam się winogronem. Mniam... :)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o pokoiku dla dziecka, a mi marzy się taka kołyska dla maluszka
    http://mamydzieci.bloblo.pl/tag/pokoik+dzieci%C4%99cy+wystr%C3%B3j

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:

troche tam malo dostępu, taka obudowana. Nie wiem czy bym chciala spac w polowie "zadaszona". Ale wiadomo, kazdy lubi co innego:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    śliczna jest, ale chyba tylko jako element dekoracji :)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Odbiór 10, ślub 20 września, także 10 dni to chyba sporo na skrócenie, które trwa z godzinę ?;)
    Spokojnie zdążysz, idź wtedy z butami na obcasie i baletkami, pochodź w tej sukience chwilę, i konieczni sprawdź jak się zachowuje gdy idziesz do tyłu. Ja niby wszystko ładnie miałam dopasowane, kilka razy przymierzana, skracana przy mnie. Obcas miałam 5,5. Buty mega wygodne, mięciutka skórka w środku i nawet nie najgorzej wyglądały. Ale podczas tańców, gdy robiłam krok do tyłu, suknie zahaczała mi się i się wywaliłam, ojj tyłek to mnie nieźle bolał. Lepiej mieć troszkę krótszą moim zdaniem,dopasowaną do baletek.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wikary.pl/96950/ Dziewczyny, ile z was będzie mialo bliźniaki??:)

szpilka, Ewelina88, M4DZI4, Gwiazdeczka27, Bietka, Kawa, kejti91, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    śliczna jest, ale chyba tylko jako element dekoracji :)
    Piękna, ale faktycznie może być mało praktyczna. Ja jestem wielbicielka naturalnych produktów i neutralnych kolorów, dlatego mnie urzekła!

rar0a9a.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    to ja w takim razie bede miec trojaczki hehe

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    U mnie też trojaczki plus mąż i suczka. Ojj.... Pięcioraczki. :)

zplX18SyZp.gif
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ