X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik- dziecko nie musi miec narazie duzego pokoju, nawet w tym przechodnim mozna mu urzadzic kącik, choc pewnie nie bedzie to dlugofalowe rozwiazanie.
    Ja mam 45m narazie i 2 pokoje ( maly pokoj polaczylismy z kuchnia i mamy duzy kuchnio salon a z salonu zrobilismy sypialnie i osobna garderobe- rozwiazaanie dla 2 super, teraz brakuje pokoju) ale szczerze nie wyobrrazam sobie oddac dziecku sypialni. Nie po to mam wlasne mieszkanie zeby spac na kanapie w salonie.
    Cos napewno wykombinujesz z czasem, moze zamiana na wieksze?? Do roczku napewno da sobie rade z wami w sypialni a bawic tez sie bedzie gdzie popadnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:16

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 50m2, 2 pokoje, ale jeszcze nie zdążyliśmy zrobić sobie porządnej sypialni więc problem z głowy :) I tak spaliśmy w tym większym na rozkładanej rogówce więc tylko kwestia wyprowadzki męża biurka i sprawa załatwiona :D

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... cieszę się, że mnie przynajmniej rozumiesz! Mi tak szkoda sypialni! Wolałabym już dziecku dzienny cały oddać, bo zazwyczaj jak mnie ktoś odwiedza to siedzimy w jadalni, dzienny przydaje się jedynie przy urodzinach czy coś..
    Moi rodzice mają piękne mieszkanie, 3 pokoje 70m2, przez moment nawet zastanawiali się nad zamianą z nami, bo są sami i w sumie nie potrzebne im takie mieszkanie, ale ja mieszkam na 3 piętrze, oni na parterze całe życie.. i nie chcą za bardzo się na starość przenosić na górę. W moim mieście jedyne bloki, w których są tak duże mieszkania to właśnie te w których mieszkają moi rodzice, ale ludzie nie chcą się zamieniać za bardzo, bo mają małe czynsze jak na taki metraż. Ja płacę czynszu 700zł za dwie osoby z centralnym ogrzewaniem i z wodą, ale ciepłą już muszę sama ogrzewać junkersem. Moi rodzice mają mieszkanie 20m2 większe niż ja i płacą 750zł za 4 osoby (dwóch braci ma jeszcze tam meldunek) i w tym mają już ciepłą wodę bieżącą.
    Z zamiany więc nici.
    Póki co, myślę, że tak do póki dziecko będzie miało te dwa-trzy lata to się nie przejmuję, bo miejsce się znajdzie, a potem zobaczymy, jak nie znajdzie się nic na zamianę, to trzeba będzie mieszkanie przerobić :P

Ag... lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

My z mężem dzidzie będziemy mieć przez 1,5 roku u siebie w sypialni a później wyremontujemy pokój dla maluszka. Myślę że nie ma sensu wcześniej, oczywiście zależy też to od powierzchni jaką dysponujecie.

Bell jesteś chudzina więc może Ci się uda i poczujesz ruchy tak jak ja;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    My też mamy 50m2, 2 pokoje, ale jeszcze nie zdążyliśmy zrobić sobie porządnej sypialni więc problem z głowy :) I tak spaliśmy w tym większym na rozkładanej rogówce więc tylko kwestia wyprowadzki męża biurka i sprawa załatwiona :D

wiadomo jeden lokator musi sie wyprowadzic zeby mogl sie wpowadzic następny. Kup mu podstawke pod laptopa zamiast biurka :P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Ag... cieszę się, że mnie przynajmniej rozumiesz! Mi tak szkoda sypialni! Wolałabym już dziecku dzienny cały oddać, bo zazwyczaj jak mnie ktoś odwiedza to siedzimy w jadalni, dzienny przydaje się jedynie przy urodzinach czy coś..
    Moi rodzice mają piękne mieszkanie, 3 pokoje 70m2, przez moment nawet zastanawiali się nad zamianą z nami, bo są sami i w sumie nie potrzebne im takie mieszkanie, ale ja mieszkam na 3 piętrze, oni na parterze całe życie.. i nie chcą za bardzo się na starość przenosić na górę. W moim mieście jedyne bloki, w których są tak duże mieszkania to właśnie te w których mieszkają moi rodzice, ale ludzie nie chcą się zamieniać za bardzo, bo mają małe czynsze jak na taki metraż. Ja płacę czynszu 700zł za dwie osoby z centralnym ogrzewaniem i z wodą, ale ciepłą już muszę sama ogrzewać junkersem. Moi rodzice mają mieszkanie 20m2 większe niż ja i płacą 750zł za 4 osoby (dwóch braci ma jeszcze tam meldunek) i w tym mają już ciepłą wodę bieżącą.
    Z zamiany więc nici.
    Póki co, myślę, że tak do póki dziecko będzie miało te dwa-trzy lata to się nie przejmuję, bo miejsce się znajdzie, a potem zobaczymy, jak nie znajdzie się nic na zamianę, to trzeba będzie mieszkanie przerobić :P

to masz jeszcze masę czasu- napewno jakies rozwiazanie sie znajdzie;) moze inne miasto wam wpadnie:) kto wie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:27

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dzień dobry ;)

My z mężem dzidzie będziemy mieć przez 1,5 roku u siebie w sypialni a później wyremontujemy pokój dla maluszka. Myślę że nie ma sensu wcześniej, oczywiście zależy też to od powierzchni jaką dysponujecie.

Bell jesteś chudzina więc może Ci się uda i poczujesz ruchy tak jak ja;)

a ja??? ja tez chce poczuc a chuderlak ze mnie straszny. A tu nic:/
    ale dzis bedzie detektor w koncu:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag u mnie zwykle jak o 20 leżę przed TV to sam zaczepia:) Czytałam że kiedy mama śpi/nierusza się to dzidzia się rusza bo jest "niespokojna" a jak mama jest w ruchu to zasypia ;)

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wiadomo jeden lokator musi sie wyprowadzic zeby mogl sie wpowadzic następny. Kup mu podstawke pod laptopa zamiast biurka :P
    To było jego pierwsze żądanie, no prawie bo zażyczył sobie porządnego laptopa, na razie zainwestował jakiś rok temu w porządny stacjonarny sprzęt i tu właśnie jest problem ;p ale ogarniemy :D

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale Wam zazdroszczę.. ja mam trochę tłuszczyku na brzuchu, więc nie poczuję tak wcześnie.. a chciałabym.. od kilku dni nawet leżę i "nasłuchuję", z wielką nadzieją, że coś poczuję, ale nic się nie dzieje.. ehh.. niecierpliwa jestem :P

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka przez ponad 3 lata w ogóle nie korzystała ze swonego pokoju. Wszystko ciągnęła do salonu czy tam gdzie byliśmy my. Teraz też w zasadzie śpi u siebie i gości przyjmuje :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Buuuuu....weźcie mnie pocieszcie. Przyszedł dziś detektor i.....nic! Nic nie słychać, jakieś puknięcia, stuknięcia, serduszka nie....a czuję ruchy maleństwa!
    Nie będę tego używała do czasu kolejnej wizyty! Już dosyć strachu mam w tej ciąży!
    Łoojjj... Od wczotaj tyle postów????? Mam co robić przez najbliższą godzinę albo dłużej.
    Zielarka u mnie to samo. Dziś ostatni raz próbowałam. Ale wydaje mi się, że te puknięcia to ruchy malucha bo mąż takich nie ma, a badałam go wczoraj chyba z 15 minut. ;p

Ag.. Ja często grzeszę bo inaczej kończy się to ślinieniem się i płaczem. Ale np jak zamawiam pizzę to cała zielona jest, żeby było trochę zdrowo. :) A od wczoraj zajadam się winogronem. Mniam... :)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o pokoiku dla dziecka, a mi marzy się taka kołyska dla maluszka
    http://mamydzieci.bloblo.pl/tag/pokoik+dzieci%C4%99cy+wystr%C3%B3j

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:

troche tam malo dostępu, taka obudowana. Nie wiem czy bym chciala spac w polowie "zadaszona". Ale wiadomo, kazdy lubi co innego:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    śliczna jest, ale chyba tylko jako element dekoracji :)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Odbiór 10, ślub 20 września, także 10 dni to chyba sporo na skrócenie, które trwa z godzinę ?;)
    Spokojnie zdążysz, idź wtedy z butami na obcasie i baletkami, pochodź w tej sukience chwilę, i konieczni sprawdź jak się zachowuje gdy idziesz do tyłu. Ja niby wszystko ładnie miałam dopasowane, kilka razy przymierzana, skracana przy mnie. Obcas miałam 5,5. Buty mega wygodne, mięciutka skórka w środku i nawet nie najgorzej wyglądały. Ale podczas tańców, gdy robiłam krok do tyłu, suknie zahaczała mi się i się wywaliłam, ojj tyłek to mnie nieźle bolał. Lepiej mieć troszkę krótszą moim zdaniem,dopasowaną do baletek.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wikary.pl/96950/ Dziewczyny, ile z was będzie mialo bliźniaki??:)

szpilka, Ewelina88, M4DZI4, Gwiazdeczka27, Bietka, Kawa, kejti91, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    śliczna jest, ale chyba tylko jako element dekoracji :)
    Piękna, ale faktycznie może być mało praktyczna. Ja jestem wielbicielka naturalnych produktów i neutralnych kolorów, dlatego mnie urzekła!

rar0a9a.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    to ja w takim razie bede miec trojaczki hehe

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    U mnie też trojaczki plus mąż i suczka. Ojj.... Pięcioraczki. :)

zplX18SyZp.gif
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ