X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja dziś trochę dłużej pospałam więc dopiero skończyłam czytac zaległości które naskrobałyście od wieczora :) Renia mam tak samo jak Ty że jednego dnia wstaję z samego rana super wypoczęta a na drugi dzień jak np dziś leniuchuję w łóżku do 10tej :p
    My też mamy małe mieszkanko więc póki co będziemy urządzac kącik dla maluszka w naszym pokoju a jak szkrab podrośnie to się pomyśli :)
    Co do duphastonu i lutki to u mnie taka sytuacja że ja brałam dupka już długo podczas starań po owulce i dopiero odstawiłam 1,5 mca temu.Ja po nim nie miałam żadnych dolegliwości,mdłości ani nic i jak odstawiłam też było ok więc na mnie nie oddziaływał w żaden sposób.Teraz znowu mam włączonego dupka ( 4x 1 tab) plus do tego luteina 2x1 tab i jak na razie też nie odczuwam żadnych skutków ubocznych :)
    Miłego dzionka kochane!

Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również mamy małe mieszkanko 50m2. Teraz akurat mąż robi remont a ja leniuchuję u teściowej. My pokoik dla malucha robimy w tonacji pastelowej. Wybraliśmy sobie miętę, i do tego pojawią się elementy żółte. U nas remont poszedł włącznie ze zrywaniem podłogi. Pokoik dziecka skończymy już w tym tygodniu, ale finanse pozwolą na zrobienie jeszcze tylko dużego pokoju. W przyszłym roku myśleliśmy o łazience, bo akurat dla mnie dobrze wyglądająca łazienka dużo znaczy. Tymczasem cieszę się z tego co już udało się zrobić. Mam nadzieję, że powoli małymi kroczkami zrobimy resztę mieszkania. :-) Czekam jeszcze do usg połówkowego i może zacznę powoli kupować wyposażenie do pokoiku dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:17

renia83, Fucina, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przebrnęłam przez ostatnie strony.
    Dzisiaj mam dzień piękności. Jadę na paznokcie, do fryzjera i na zakupy. Niedługo wyjeżdzamy na tydzień do SPA, na Mazury bo mam blisko. Pewnie nad morze się już nie zdecydujemy w tym roku bo to ponad 10h, więc to będą moje wakacje w tym roku.
    A synek dalej na koloniach i tesknieee!!!

Fucina, Sarnaa lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizytę i już czekam na wieści

ania_29, Fucina, M4DZI4, Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien w SPA- oj Wiki zazdroszcze:)

a ja wlasnie dzwonilam do weterynarza, zeby zobaczyc czy kociakowi spadla kreatynia bo mama byla z nim wczoraj na badaniach i spadla ale slabiutko z 3,9 na 3,5 zaledwie), troche sie martwie tymi jego nerkami ale podobno ze juz taka moze byc u niego normalna skoro ma nery chore:/ no nic nie poradze.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Tydzien w SPA- oj Wiki zazdroszcze:)
    Ja również, nigdy nie byłam :)
    Ag... Twój sierściuch od urodzenia ma problem z nerkami?

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Wiki.

Dziewczyny, kiedy Wy zamawiacie mebelki? Te które mi nam się podobają do 25 sierpnia sa w mega promocji ! Wychodzi ponad 40% zniżki. A czas oczekiwania to 6 tygodni.... czyli byłyby na październik....hmmm...co myślicie? Bo ja się boje trochę...

Ag..., Wiki81, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja również, nigdy nie byłam :)
    Ag... Twój sierściuch od urodzenia ma problem z nerkami?

w lutym okazalo sie ze ma PKD( policystyczne nerki- robia mu sie pecherzyki ktore stopniowo zmniejszaja zakres funkcjonujacej nerki) to bardzo czesta przypadlosc u persow, niestety genetycznie przenoszona z genem dominujacym. On nie jest z zadnej "zarejestowanej" hodowli wiec poprostu jakis imbecyl nie spradzil czy ma zdrowego reproduktora i przez to rodzą sie kociaki z PKD. Ona moze sie bardzo dlugo nie ujawniac bo wlasciwie niczym sie nie objawia ta choroba bo on tego nie czuje i zachowuje sie zupelnie normalnie, a jak ją wykrywaja to koty juz prawie nie maja powierzchni nerki ktora funkcjonuje. Leon ma zdiagnozowana bardzo wczesnie bo mial 3 lata w marcu i dostal taki wlasnie prezent na ur:/ specjalna dieta, karma weterynaryjna, tabletki wspomagajace nerki i kontrole krwi co 3 mce. i niestety nic nie mozna zrobic tylko modlic sie zeby zyl jak najdluzej:)
    poprostu ma pecha- trafilo na niego:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A ja jutro mam wizytę i już czekam na wieści
    ja też jutro o 17 45
    i też jadę na tydzień do SPA.. Koniec sierpnia, tylko w góry bo mam blisko.

M4DZI4, Wiki81 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie można dołączyć??

Mam termin na 13.01 jestem w 16 tg. także nie sugerujcie się podpisem, musze go zmienić. :)

Podpis jest już w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:14

Ewelina88, M4DZI4, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Fajnie Wiki.

Dziewczyny, kiedy Wy zamawiacie mebelki? Te które mi nam się podobają do 25 sierpnia sa w mega promocji ! Wychodzi ponad 40% zniżki. A czas oczekiwania to 6 tygodni.... czyli byłyby na październik....hmmm...co myślicie? Bo ja się boje trochę...

zamawiaj- ja kupuje wozek wlasnie bo tez jest w promocji:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Ze zwierzakami niestety różne problemy. My mamy dwa psy(labradora i owczarka australijskiego)a do kompletu kota. Czasami tak sobie myślę, jak my sobie damy radę z dzieckiem i całym dobytkiem. Pociesza mnie fakt, że mam super hodowcę, który zawsze służy wsparciem. U nas również z tego powodu był remont, ponieważ nie mieliśmy zamykanych tylko przesuwne drzwi. Przy całej mojej miłości do futrzaków, nie chciałabym, żeby w pokoju dziecka przebywały zwierzęta. Przynajmniej w pierwszym roku.

Ag, życzę kociakowi, żeby wyniki badań szybko się poprawiły.

Ag... lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. czujesz już ruchy?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ag.. czujesz już ruchy?
    a bo ja wiem? nie wiem czy to co mnie tak chocby laskocze od srodka to ruchy czy nie? pojawiaja sie sporadycznie, jak przyloze reke to nie czuje, abrdziej jak jestem w ruchu.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja przed chwilą pierwszy raz poczułam motyle w brzuchu! Jestem pewna, że to było to! Strasznie się cieszę i nasłuchuje dalej....

Ag..., Ewelina88, M4DZI4, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zebrało na listę podobną do tej co robi Ag.. ale ja wolę kartkę i długopis, nie lubię na kompie takich rzeczy robić. Zapisałam 4 strony na temat kosmetyków, zaczęłam ubranka i na razie dziękuję. Łeb mi pęka. Nie wiedziałam, że to takie trudne. Dodatkowa zachciało mi się wypisywania cen i sklepów (także online) w których to kupię. No jakaś masakra... Nie wiem jak dałabym radę gdybym nie zaczęła tego dziś robić. Trzeba mieć ogrom wiedzy.

No i ciągle mam ochotę na słodkie. Pożarłam 3 Ikary czekoladowe i mam za swoje - ZGAGA. Ojj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:32

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A mnie zebrało na listę podobną do tej co robi Ag.. ale ja wolę kartkę i długopis, nie lubię na kompie takich rzeczy robić. Zapisałam 4 strony na temat kosmetyków, zaczęłam ubranka i na razie dziękuję. Łeb mi pęka. Nie wiedziałam, że to takie trudne. Dodatkowa zachciało mi się wypisywania cen i sklepów (także online) w których to kupię. No jakaś masakra... Nie wiem jak dałabym radę gdybym nie zaczęła tego dziś robić. Trzeba mieć ogrom wiedzy.

ja tez nie nawidze na kompie ale na kartce wklejanie linkow wydaje sie trudne:)
    ja mam meble,akcesoria, posciele itp, roche kosmetykow. na tym skonczylam:)
    reszte zrobie po wizycie u lekarza.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:18

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja tez nie nawidze na kompie ale na kartce wklejanie linkow wydaje sie trudne:)
    ja mam meble,akcesoria, posciele itp, roche kosmetykow. na tym skonczylam:)
    reszte zrobie po wizycie u lekarza.
    Nie, no linki to ja sobie wklejam już na kompie tylko sobie pisze na kartce np. linki nr, 1,2,3. :p
    Ja na dziś skończyłam, może tylko ubranka dokończę. Jutro np pościel wybiorę. Myślałam, że szybciej to pójdzie. Ale ja mam słomiany zapał. :)

Ag..., Fucina lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem 2 tydzien na L4;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ