X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja pierwsze ruchy poczułam dwa dni temu wieczorem, chyba się nie pomyliłam, pierwsze ruchy były bardzo wyraźne, teraz już mniej. Najwiecej "łaskotania" i "stukania" czuję wieczorem. Ale ten pierwszy ruch to było jak porządny obrót :p
    Generalnie dopiero od tego poniedziału jestem na zwolnieniu lekarskim, wcześniej cały czas pracowałam. A Wy dziewczyny pracujecie czy odpoczywacie w domu?
    Ja niestety jestem od początku na zwolnieniu, najpierw uporczywe wymioty, później krwiak w macicy. Mdłości i wymioty mam nadal....;-(

rar0a9a.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka moja imienniczko witaj wśród stycznióweczek :)
    Ja "odpoczywam" w domku :) Roboty domowe plus urwanie głowy ze starszym synem :)

Fucina, magdalenka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Nie, no linki to ja sobie wklejam już na kompie tylko sobie pisze na kartce np. linki nr, 1,2,3. :p
    Ja na dziś skończyłam, może tylko ubranka dokończę. Jutro np pościel wybiorę. Myślałam, że szybciej to pójdzie. Ale ja mam słomiany zapał. :)
    pewnie ze mogloby isc szybciej ale to sie mija z celem wtedy bo i tak przed kupnem musialabys wszystko jeszcze raz sprawdzic. a tak lista pojdzie wolniej ale przed zakupami juz wiesz co chcesz i nie tracisz czasu. uwazam ze lepiej poswiecic chwile na poszukanie teraz i skonczyc liste poznej niz wlasnie robic de facto 2 razy to samo.

a za tego Ikara mam ochote Cie udusic, uwielbiam je:D

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzia !
    Ja dopiero drugi dzień w domu, mąż w pracy nie mam pojęcia co ze sobą zrobić...
    Chyba zabiorę się za szydełkowanie, od baaardzo dawna nie miałam na to czasu...

Fucina, Ewelina88, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja pierwsze ruchy poczułam dwa dni temu wieczorem, chyba się nie pomyliłam, pierwsze ruchy były bardzo wyraźne, teraz już mniej. Najwiecej "łaskotania" i "stukania" czuję wieczorem. Ale ten pierwszy ruch to było jak porządny obrót :p
    Generalnie dopiero od tego poniedziału jestem na zwolnieniu lekarskim, wcześniej cały czas pracowałam. A Wy dziewczyny pracujecie czy odpoczywacie w domu?
    Ja pracuję. I mam zamiar do końca października, bo praca lekka. Czasem mi się nawet drzemka zdarzy w pracy. :P Chyba, że mi brzuch nie pozwoli bo jest pokaźny. Nie da się nie zauważyć. Dziś np klientka do mnie z tekstem : "ale ma Pani ładny, mały brzuszek". Jak jej powiedziałam, że koniec 4 miesiąca to stwierdziła, że jednak duży. Najbardziej mnie wkurza jak znajomi (obcy ludzie zresztą też) dotykają mnie i się pytają: "a co Ty masz taki brzuch" i ten głupi uśmieszek na twarzy. Wrrr... Co do ruchów. To czuję od 14 tygodnia, ale sporadycznie, co 3 dzień jak wieczorem odpoczywam i trzymam rękę na brzuchu. Maluch do mnie puka.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:46

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pedagogice społeczno opiekuńczej ale niestety nie pracuję w zawodzie. Chociaż opiekę nad dwulatkiem można trochę podciągnąć :) A co do mieszkań to my chyba bijemy rekordy, mamy dwa pokoje i 36 m2. Nie mamy pokoiku dla dziecka, Wojtek na razie śpi z nami - wygoda przy karmieniu piersią. Na szczęście łóżko duże więc i drugie dziecię się zmieści. A jak będą starsi to oddamy im sypialnie i przeniesiemy się do mikro salonu. Niestety chyba nie mam na razie perspektyw na nic większego.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    pewnie ze mogloby isc szybciej ale to sie mija z celem wtedy bo i tak przed kupnem musialabys wszystko jeszcze raz sprawdzic. a tak lista pojdzie wolniej ale przed zakupami juz wiesz co chcesz i nie tracisz czasu. uwazam ze lepiej poswiecic chwile na poszukanie teraz i skonczyc liste poznej niz wlasnie robic de facto 2 razy to samo.

a za tego Ikara mam ochote Cie udusic, uwielbiam je:D

Ja też się mam ochotę udusić, ale przez zgagę. :P

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Magda.

Witamy w naszym -wcale nie skromnym- gronie.
    Wpisz się na listę - jest chyba u Jonki.
    Napisz coś o sobie. Skad jesteś, czy to pierwsza ciąża itd.

Ja na zwolnieniu od końca maja - mega wymioty.
    Szef mi kazał, po tym jak odebrał rano mój telefon, cytuję:

-"panie dyrektorze, ja nie dojadę na 7:35 do pracy, nie wiem, czy w ogóle dziś dojadę"

- " co się dzieje pani Paulino? Coś z autem? "

-"nie, wymiotuje do przydrożnego rowu!" ;)

Ag..., Ewelina88, Fucina, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Ja jestem po pedagogice społeczno opiekuńczej ale niestety nie pracuję w zawodzie. Chociaż opiekę nad dwulatkiem można trochę podciągnąć :) A co do mieszkań to my chyba bijemy rekordy, mamy dwa pokoje i 36 m2. Nie mamy pokoiku dla dziecka, Wojtek na razie śpi z nami - wygoda przy karmieniu piersią. Na szczęście łóżko duże więc i drugie dziecię się zmieści. A jak będą starsi to oddamy im sypialnie i przeniesiemy się do mikro salonu. Niestety chyba nie mam na razie perspektyw na nic większego.
    Ja kończyłam psychologię na UŚ, pokrewne kierunki :-)

rar0a9a.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka no niby szybko ale potem miałam tydzień przerwy , a teraz co 3 dzień czuję, ale ja bardzo się w to wsłuchuje. No i gin powiedziała mi, że czuję bo mam płaski brzuch ( z którego nic nie zostało) :P

A właśnie mamuśki, miałam wam kiedyś pisać. Fajne są kremy z AA na rozstępy. Super natłuszczają, piersi tak ładnie po nim wyglądają i szybko się wchłania a skóra ciągle jest nawilżona i jędrna. Naprawdę polecam. Dostałam od koleżanki reklamówkę próbek bo jakaś tam ciotka jest przedstawicielką tej firmy, ale jak się skończą to na pewno kupię. Poza tym bardzo wydajny.

zplX18SyZp.gif
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ewelina to szybko poczułaś ruchy.
    Nie martw się, mi też wydaje się, że mam duży brzuch jak na 4 miesiąc, a od paru dni dodatkowo czuję wystającą macicę nd spojeniem łonowym.
    Jak masz lekką pracę to faktycznie, nie ma co siedzieć w domu.
    Ja niestety miałam ciężko w pracy (przedszkole + żłobek)w pon. trafiłam do lekarza z plamieniem i od razu dostałam zwolnienie, i nie ukrywam cieszę się, bo męczyzłam się już w pracy z dziećmi, szczególnie żłobkowymi.
    Z małymi dziećmi to cięzka praca w ciąży! Dobrze, że już na L4 jesteś

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po US-iu ;) tylko kierunek inny.

Fucina lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ja też po US-iu ;) tylko kierunek inny.
    a ja tez po UŚ :)

Paula44, Fucina lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na zakupy i robić obiad.Wieczorkirm się jeszcze odezwe!

Ag... lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanego shoppingu:D

Fucina lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja stosuję krem z rossmana na rozstępy, ma bardzo dobre opinie no i nie jest drogi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po pedagogice. Od dwóch lat miałam swoją grupę w przedszkolu. Niestety silne wymioty, i ogólnie złe samopoczucie kazały mi szybko iść na l4. Zresztą u mnie to i dźwignąć dziecko czasami trzeba i różne inne rzeczy, a pracodawca nie był w stanie zapewnić mi odpowiednich warunków. Gin zresztą pytał co tak długo wytrzymałam :-) U nas dwie grupy były niedawno zdziesiątkowane przez rumień zakaźny więc bardzo się cieszę, że mnie nie było. Chociaż czasami potęsknię za moimi dzieciakami :-)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prace mialam lekką bo w biurze, ale męczące dojazdy . Codziennie 1h w jedna strone ( jaworzno-krakow)i w wakacje poobcinali mi kursy busow wiec musialam po pracy godzine czekac na busa:/ tak wiec dziennie nie bylo mnie w domu od 6.30 do 18.30.
    Jazda autostrada dziennie wynosilaby mnie 80zl wiec wogole sie nie kalkulowalo, mimo dodatku mieszkaniowego ktore de facto mam na ten cel:)
    A ze akurat budowa na ktorej obecnie pracuje jest mala nie bylo problemu z zastapieniem mnie.
    ale wrocilaabym na chwile- jednak co w pracy to w pracy:) zawsze cos sie dzieje:)

Silatan ale masz racje przedszkole to nie tylko dzieciaki ale faktycznie te choróbska wszystkie zakaźne. dobrze ze jestes w domu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 14:12

Silatan lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znacie już płeć swojego maluszka?

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ