X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja pierwsze ruchy poczułam dwa dni temu wieczorem, chyba się nie pomyliłam, pierwsze ruchy były bardzo wyraźne, teraz już mniej. Najwiecej "łaskotania" i "stukania" czuję wieczorem. Ale ten pierwszy ruch to było jak porządny obrót :p
    Generalnie dopiero od tego poniedziału jestem na zwolnieniu lekarskim, wcześniej cały czas pracowałam. A Wy dziewczyny pracujecie czy odpoczywacie w domu?
    Ja niestety jestem od początku na zwolnieniu, najpierw uporczywe wymioty, później krwiak w macicy. Mdłości i wymioty mam nadal....;-(

rar0a9a.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka moja imienniczko witaj wśród stycznióweczek :)
    Ja "odpoczywam" w domku :) Roboty domowe plus urwanie głowy ze starszym synem :)

Fucina, magdalenka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Nie, no linki to ja sobie wklejam już na kompie tylko sobie pisze na kartce np. linki nr, 1,2,3. :p
    Ja na dziś skończyłam, może tylko ubranka dokończę. Jutro np pościel wybiorę. Myślałam, że szybciej to pójdzie. Ale ja mam słomiany zapał. :)
    pewnie ze mogloby isc szybciej ale to sie mija z celem wtedy bo i tak przed kupnem musialabys wszystko jeszcze raz sprawdzic. a tak lista pojdzie wolniej ale przed zakupami juz wiesz co chcesz i nie tracisz czasu. uwazam ze lepiej poswiecic chwile na poszukanie teraz i skonczyc liste poznej niz wlasnie robic de facto 2 razy to samo.

a za tego Ikara mam ochote Cie udusic, uwielbiam je:D

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzia !
    Ja dopiero drugi dzień w domu, mąż w pracy nie mam pojęcia co ze sobą zrobić...
    Chyba zabiorę się za szydełkowanie, od baaardzo dawna nie miałam na to czasu...

Fucina, Ewelina88, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja pierwsze ruchy poczułam dwa dni temu wieczorem, chyba się nie pomyliłam, pierwsze ruchy były bardzo wyraźne, teraz już mniej. Najwiecej "łaskotania" i "stukania" czuję wieczorem. Ale ten pierwszy ruch to było jak porządny obrót :p
    Generalnie dopiero od tego poniedziału jestem na zwolnieniu lekarskim, wcześniej cały czas pracowałam. A Wy dziewczyny pracujecie czy odpoczywacie w domu?
    Ja pracuję. I mam zamiar do końca października, bo praca lekka. Czasem mi się nawet drzemka zdarzy w pracy. :P Chyba, że mi brzuch nie pozwoli bo jest pokaźny. Nie da się nie zauważyć. Dziś np klientka do mnie z tekstem : "ale ma Pani ładny, mały brzuszek". Jak jej powiedziałam, że koniec 4 miesiąca to stwierdziła, że jednak duży. Najbardziej mnie wkurza jak znajomi (obcy ludzie zresztą też) dotykają mnie i się pytają: "a co Ty masz taki brzuch" i ten głupi uśmieszek na twarzy. Wrrr... Co do ruchów. To czuję od 14 tygodnia, ale sporadycznie, co 3 dzień jak wieczorem odpoczywam i trzymam rękę na brzuchu. Maluch do mnie puka.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:46

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pedagogice społeczno opiekuńczej ale niestety nie pracuję w zawodzie. Chociaż opiekę nad dwulatkiem można trochę podciągnąć :) A co do mieszkań to my chyba bijemy rekordy, mamy dwa pokoje i 36 m2. Nie mamy pokoiku dla dziecka, Wojtek na razie śpi z nami - wygoda przy karmieniu piersią. Na szczęście łóżko duże więc i drugie dziecię się zmieści. A jak będą starsi to oddamy im sypialnie i przeniesiemy się do mikro salonu. Niestety chyba nie mam na razie perspektyw na nic większego.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    pewnie ze mogloby isc szybciej ale to sie mija z celem wtedy bo i tak przed kupnem musialabys wszystko jeszcze raz sprawdzic. a tak lista pojdzie wolniej ale przed zakupami juz wiesz co chcesz i nie tracisz czasu. uwazam ze lepiej poswiecic chwile na poszukanie teraz i skonczyc liste poznej niz wlasnie robic de facto 2 razy to samo.

a za tego Ikara mam ochote Cie udusic, uwielbiam je:D

Ja też się mam ochotę udusić, ale przez zgagę. :P

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Magda.

Witamy w naszym -wcale nie skromnym- gronie.
    Wpisz się na listę - jest chyba u Jonki.
    Napisz coś o sobie. Skad jesteś, czy to pierwsza ciąża itd.

Ja na zwolnieniu od końca maja - mega wymioty.
    Szef mi kazał, po tym jak odebrał rano mój telefon, cytuję:

-"panie dyrektorze, ja nie dojadę na 7:35 do pracy, nie wiem, czy w ogóle dziś dojadę"

- " co się dzieje pani Paulino? Coś z autem? "

-"nie, wymiotuje do przydrożnego rowu!" ;)

Ag..., Ewelina88, Fucina, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Ja jestem po pedagogice społeczno opiekuńczej ale niestety nie pracuję w zawodzie. Chociaż opiekę nad dwulatkiem można trochę podciągnąć :) A co do mieszkań to my chyba bijemy rekordy, mamy dwa pokoje i 36 m2. Nie mamy pokoiku dla dziecka, Wojtek na razie śpi z nami - wygoda przy karmieniu piersią. Na szczęście łóżko duże więc i drugie dziecię się zmieści. A jak będą starsi to oddamy im sypialnie i przeniesiemy się do mikro salonu. Niestety chyba nie mam na razie perspektyw na nic większego.
    Ja kończyłam psychologię na UŚ, pokrewne kierunki :-)

rar0a9a.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka no niby szybko ale potem miałam tydzień przerwy , a teraz co 3 dzień czuję, ale ja bardzo się w to wsłuchuje. No i gin powiedziała mi, że czuję bo mam płaski brzuch ( z którego nic nie zostało) :P

A właśnie mamuśki, miałam wam kiedyś pisać. Fajne są kremy z AA na rozstępy. Super natłuszczają, piersi tak ładnie po nim wyglądają i szybko się wchłania a skóra ciągle jest nawilżona i jędrna. Naprawdę polecam. Dostałam od koleżanki reklamówkę próbek bo jakaś tam ciotka jest przedstawicielką tej firmy, ale jak się skończą to na pewno kupię. Poza tym bardzo wydajny.

zplX18SyZp.gif
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ewelina to szybko poczułaś ruchy.
    Nie martw się, mi też wydaje się, że mam duży brzuch jak na 4 miesiąc, a od paru dni dodatkowo czuję wystającą macicę nd spojeniem łonowym.
    Jak masz lekką pracę to faktycznie, nie ma co siedzieć w domu.
    Ja niestety miałam ciężko w pracy (przedszkole + żłobek)w pon. trafiłam do lekarza z plamieniem i od razu dostałam zwolnienie, i nie ukrywam cieszę się, bo męczyzłam się już w pracy z dziećmi, szczególnie żłobkowymi.
    Z małymi dziećmi to cięzka praca w ciąży! Dobrze, że już na L4 jesteś

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po US-iu ;) tylko kierunek inny.

Fucina lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ja też po US-iu ;) tylko kierunek inny.
    a ja tez po UŚ :)

Paula44, Fucina lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na zakupy i robić obiad.Wieczorkirm się jeszcze odezwe!

Ag... lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanego shoppingu:D

Fucina lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja stosuję krem z rossmana na rozstępy, ma bardzo dobre opinie no i nie jest drogi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po pedagogice. Od dwóch lat miałam swoją grupę w przedszkolu. Niestety silne wymioty, i ogólnie złe samopoczucie kazały mi szybko iść na l4. Zresztą u mnie to i dźwignąć dziecko czasami trzeba i różne inne rzeczy, a pracodawca nie był w stanie zapewnić mi odpowiednich warunków. Gin zresztą pytał co tak długo wytrzymałam :-) U nas dwie grupy były niedawno zdziesiątkowane przez rumień zakaźny więc bardzo się cieszę, że mnie nie było. Chociaż czasami potęsknię za moimi dzieciakami :-)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prace mialam lekką bo w biurze, ale męczące dojazdy . Codziennie 1h w jedna strone ( jaworzno-krakow)i w wakacje poobcinali mi kursy busow wiec musialam po pracy godzine czekac na busa:/ tak wiec dziennie nie bylo mnie w domu od 6.30 do 18.30.
    Jazda autostrada dziennie wynosilaby mnie 80zl wiec wogole sie nie kalkulowalo, mimo dodatku mieszkaniowego ktore de facto mam na ten cel:)
    A ze akurat budowa na ktorej obecnie pracuje jest mala nie bylo problemu z zastapieniem mnie.
    ale wrocilaabym na chwile- jednak co w pracy to w pracy:) zawsze cos sie dzieje:)

Silatan ale masz racje przedszkole to nie tylko dzieciaki ale faktycznie te choróbska wszystkie zakaźne. dobrze ze jestes w domu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 14:12

Silatan lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znacie już płeć swojego maluszka?

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ