*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:nawet nie wiedzialam ze jest takie badanie- robie to co mi przepisuje.
mysle tylko ze zrobie dodatkowo to na ten konflikt skoro do 20 tyg jest za free w tej akcji. -
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Ag.... no ja w poniedziałek zdałam krew na ten konflikt....zobaczymy....
a badanie o cewce czytałam, bo mi na wyniku PAPPA, napisano pod spodem jakie inne badania mogę wykonać do 18tyg. i później do 20tyg...... -
MartaKD wrote:Konflikt to ja też mam, ale po poronieniach dostałam zastrzyk z immunoglobuliny,wiec powinno być ok.Już nie chodzi o kasę,tylko o ten stres z wynikami...
jedyne co mi sie nie kwalifikuje pod to to PAPPA- placisz za nic- za pusta statystyke bo nawet jak masz ryzyko 1:5 czyi w tych calych statystykach gigantyczne to masz ciagle duza szanse ze dziecko bedzie zdrowe i czemu ma ono w takim razie sluzyc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:45
MartaKD, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
słoneczna 85 wrote:Czesc dziewczyny, jestem z lutowek,
Mam pytanie do dziewczyn prowadzacych dzialanosc gospodarcza. moze sa takie?
ile trzeba oplacic najwyzszych skaldek (po wyrejestrowaniu na 31 dni) do platnego zwolnienia z chorobowego?
bo roznie mowia i chcialabym zasiegnac opinii jak to bylo u was bo pewnie jestescie w trakcie placenia
pozdrawiam i spokojnej ciazy:)słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySilatan wrote:Staram się nie myśleć o połówkowym. Mimo wszystko zawsze pozostaje jakiś taki niepokój. Ale z drugiej strony chciałabym się dowiedzieć, czy kryje się tam chłopczyk czy dziewczynka.
-
Silatan wrote:Staram się nie myśleć o połówkowym. Mimo wszystko zawsze pozostaje jakiś taki niepokój. Ale z drugiej strony chciałabym się dowiedzieć, czy kryje się tam chłopczyk czy dziewczynka.
ja jak mysle o polowkowym to chcialabym wiedziec przedewszystkim czy maluch zdrowy i czy wszystko ok, to mnie bardziej martwi i ciekawi. Jakos wczesniej strasznie chcialam poznac plec im szybciej tym lepiej ale teraz mysle ze spokojnie, bez znaczenia czy to chlopak czy dziewczynka.Gwiazdeczka27, Malenq, Wiki81, Kawa, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Czesc dziewczyny, jestem z lutowek,
Mam pytanie do dziewczyn prowadzacych dzialanosc gospodarcza. moze sa takie?
ile trzeba oplacic najwyzszych skaldek (po wyrejestrowaniu na 31 dni) do platnego zwolnienia z chorobowego?
bo roznie mowia i chcialabym zasiegnac opinii jak to bylo u was bo pewnie jestescie w trakcie placenia
pozdrawiam i spokojnej ciazy:)
Dokładnie 3 składki trzeba opłacić, a ZUS może i się czepia, ale głównie firm młodych, nie wykazujacych przychodów. Ja mam firmę od ponad 2 lat, wszystko regularnie opłacam i zdecydowaliśmy się na maxymalne składki, choć nie ukrywam, że też jestem ciekawa czy to tak zadziała, bo trochę pieniędzy jednak trzeba wpłacić na początek...
A ja dziś zaczynam 16 tydz
"Jesteś w 16 tygodniu ciąży
(15 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 4
Trymestr: 2"
Za tydzień wizyta kontrolna, już się nie mogę doczekać...
U nas dzisiaj trochę chłodniej ( i dobrze) bo już nie dało się oddychać z tych upałów :ppolaola, słoneczna 85, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Witajcie. co do detektora to jestem zadowolona że mam, poza tym, że chciałabym badać codziennie, a chyba nie powinno się.
A od rana siedzę w łazience, hm - biegunka, a nie o dziwo zaparcia jak dotychczas.....stres przed badaniem mam ogromny, Pewnie lekarka bedzie mi znowu mówiła o konflikcie i sie poryczę, więc nawet kresek na oczach nie maluję, a tusz tylko u góry.
Mam na 13:30. Miałąm jechać busem (130 km), bo mąż miał mnie wieczorem odebrać od mamy ale jadę swoim autem, klimatyzacja, komfort bez dodatkowych pasażerów mnie przekonał. Tylko obawiam się, że wracając wieczorem będe senna ale najwyżej przenocuje u mamy.
Od rana leżałam w wannie, moczenie i golenie nóżek, zabiegi pielęgnacyjne zaliczone. Teraz strój, makijaz i w drogę.
Do usłyszeniaAg..., Malenq, Maud11, bluegirl89, M4DZI4, Ewelina88, jonka91, zielarka lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:Witajcie. co do detektora to jestem zadowolona że mam, poza tym, że chciałabym badać codziennie, a chyba nie powinno się.
A od rana siedzę w łazience, hm - biegunka, a nie o dziwo zaparcia jak dotychczas.....stres przed badaniem mam ogromny, Pewnie lekarka bedzie mi znowu mówiła o konflikcie i sie poryczę, więc nawet kresek na oczach nie maluję, a tusz tylko u góry.
Mam na 13:30. Miałąm jechać busem (130 km), bo mąż miał mnie wieczorem odebrać od mamy ale jadę swoim autem, klimatyzacja, komfort bez dodatkowych pasażerów mnie przekonał. Tylko obawiam się, że wracając wieczorem będe senna ale najwyżej przenocuje u mamy.
Od rana leżałam w wannie, moczenie i golenie nóżek, zabiegi pielęgnacyjne zaliczone. Teraz strój, makijaz i w drogę.
Do usłyszeniaWiki81 lubi tę wiadomość
-
bluegirl mam nadzieję że "nieświeżych" firm się nie czepiają. Ja firmę prowadzę ponad rok, ale niestety zamiast dochodu miałam stratę
Wolałam aż tak nie szarżować ze składkami
Wiki powodzenia, będzie dobrze
Przed połówkowym nie mam stresa. Jestem spokojna o zdrowie malucha. Troszkę mały był na ostatniej wizycie, ale jestem pewna że sobie to jeszcze nadrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:08
Wiki81 lubi tę wiadomość