X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie obciążenie glukozą jest napisane 25tydzień....

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaz mi już w 13 tygodniu lekarz okreslił prawidłowość większości narzadów.ale wiadomo,połówkowe ważniejsze.jeszcze trochę przede mna.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też brałam kwas foliowy i daruję sobie to badanie.....w każdym razie gin, wyraził zdanie, że nie ma "parcia"....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiedzialam ze jest takie badanie- robie to co mi przepisuje.
    mysle tylko ze zrobie dodatkowo to na ten konflikt skoro do 20 tyg jest za free w tej akcji.

Malenq, Wiki81, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    nawet nie wiedzialam ze jest takie badanie- robie to co mi przepisuje.
    mysle tylko ze zrobie dodatkowo to na ten konflikt skoro do 20 tyg jest za free w tej akcji.
    Konflikt to ja też mam, ale po poronieniach dostałam zastrzyk z immunoglobuliny,wiec powinno być ok.Już nie chodzi o kasę,tylko o ten stres z wynikami...

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.... no ja w poniedziałek zdałam krew na ten konflikt....zobaczymy....
    a badanie o cewce czytałam, bo mi na wyniku PAPPA, napisano pod spodem jakie inne badania mogę wykonać do 18tyg. i później do 20tyg......

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag.... no ja w poniedziałek zdałam krew na ten konflikt....zobaczymy....
    a badanie o cewce czytałam, bo mi na wyniku PAPPA, napisano pod spodem jakie inne badania mogę wykonać do 18tyg. i później do 20tyg......
    i co,nie robisz już żadnych genetycznych z krwi?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Konflikt to ja też mam, ale po poronieniach dostałam zastrzyk z immunoglobuliny,wiec powinno być ok.Już nie chodzi o kasę,tylko o ten stres z wynikami...
    no w sumie 49zl poza akcją to nie majątek:) wiesz mi sie wydaje ze jesli jakies badanie moze cos okreslic dokladnie to jakakolwiek by ta kasa nie byla to nie chodzi o nią wogole.

jedyne co mi sie nie kwalifikuje pod to to PAPPA- placisz za nic- za pusta statystyke bo nawet jak masz ryzyko 1:5 czyi w tych calych statystykach gigantyczne to masz ciagle duza szanse ze dziecko bedzie zdrowe i czemu ma ono w takim razie sluzyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:45

MartaKD, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie myśleć o połówkowym. Mimo wszystko zawsze pozostaje jakiś taki niepokój. Ale z drugiej strony chciałabym się dowiedzieć, czy kryje się tam chłopczyk czy dziewczynka. :-)

Malenq lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czesc dziewczyny, jestem z lutowek,

Mam pytanie do dziewczyn prowadzacych dzialanosc gospodarcza. moze sa takie?

ile trzeba oplacic najwyzszych skaldek (po wyrejestrowaniu na 31 dni) do platnego zwolnienia z chorobowego?

bo roznie mowia i chcialabym zasiegnac opinii jak to bylo u was bo pewnie jestescie w trakcie placenia

pozdrawiam i spokojnej ciazy:)
    Do chorobowego 3 miesiące, do samego macierzyńskiego - 1 miesiąc, ale uważaj, bo ZUS lubi się teraz czepiać. Ja z najwyższych zrezygnowałam i płacę od podstawy 4400

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym w międzyczasie czekam na pierwsze ruchy dziecka. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    i co,nie robisz już żadnych genetycznych z krwi?
    nie nie robię.....rozmawiałam o tym z ginem i zdecydowałam, że nie robię....

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Staram się nie myśleć o połówkowym. Mimo wszystko zawsze pozostaje jakiś taki niepokój. Ale z drugiej strony chciałabym się dowiedzieć, czy kryje się tam chłopczyk czy dziewczynka. :-)
    a ja się doczekać nie mogę połówkowego:) niech to już będzie za mną....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:

ja jak mysle o polowkowym to chcialabym wiedziec przedewszystkim czy maluch zdrowy i czy wszystko ok, to mnie bardziej martwi i ciekawi. Jakos wczesniej strasznie chcialam poznac plec im szybciej tym lepiej ale teraz mysle ze spokojnie, bez znaczenia czy to chlopak czy dziewczynka.

Gwiazdeczka27, Malenq, Wiki81, Kawa, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czesc dziewczyny, jestem z lutowek,

Mam pytanie do dziewczyn prowadzacych dzialanosc gospodarcza. moze sa takie?

ile trzeba oplacic najwyzszych skaldek (po wyrejestrowaniu na 31 dni) do platnego zwolnienia z chorobowego?

bo roznie mowia i chcialabym zasiegnac opinii jak to bylo u was bo pewnie jestescie w trakcie placenia

pozdrawiam i spokojnej ciazy:)

Dokładnie 3 składki trzeba opłacić, a ZUS może i się czepia, ale głównie firm młodych, nie wykazujacych przychodów. Ja mam firmę od ponad 2 lat, wszystko regularnie opłacam i zdecydowaliśmy się na maxymalne składki, choć nie ukrywam, że też jestem ciekawa czy to tak zadziała, bo trochę pieniędzy jednak trzeba wpłacić na początek...

A ja dziś zaczynam 16 tydz :D
    "Jesteś w 16 tygodniu ciąży
    (15 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 4
    Trymestr: 2"

Za tydzień wizyta kontrolna, już się nie mogę doczekać...
    U nas dzisiaj trochę chłodniej ( i dobrze) bo już nie dało się oddychać z tych upałów :p

polaola, słoneczna 85, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. co do detektora to jestem zadowolona że mam, poza tym, że chciałabym badać codziennie, a chyba nie powinno się.
    A od rana siedzę w łazience, hm - biegunka, a nie o dziwo zaparcia jak dotychczas.....stres przed badaniem mam ogromny, Pewnie lekarka bedzie mi znowu mówiła o konflikcie i sie poryczę, więc nawet kresek na oczach nie maluję, a tusz tylko u góry.
    Mam na 13:30. Miałąm jechać busem (130 km), bo mąż miał mnie wieczorem odebrać od mamy ale jadę swoim autem, klimatyzacja, komfort bez dodatkowych pasażerów mnie przekonał. Tylko obawiam się, że wracając wieczorem będe senna ale najwyżej przenocuje u mamy.

Od rana leżałam w wannie, moczenie i golenie nóżek, zabiegi pielęgnacyjne zaliczone. Teraz strój, makijaz i w drogę.
    Do usłyszenia

Ag..., Malenq, Maud11, bluegirl89, M4DZI4, Ewelina88, jonka91, zielarka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze Wiki, trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Witajcie. co do detektora to jestem zadowolona że mam, poza tym, że chciałabym badać codziennie, a chyba nie powinno się.
    A od rana siedzę w łazience, hm - biegunka, a nie o dziwo zaparcia jak dotychczas.....stres przed badaniem mam ogromny, Pewnie lekarka bedzie mi znowu mówiła o konflikcie i sie poryczę, więc nawet kresek na oczach nie maluję, a tusz tylko u góry.
    Mam na 13:30. Miałąm jechać busem (130 km), bo mąż miał mnie wieczorem odebrać od mamy ale jadę swoim autem, klimatyzacja, komfort bez dodatkowych pasażerów mnie przekonał. Tylko obawiam się, że wracając wieczorem będe senna ale najwyżej przenocuje u mamy.

Od rana leżałam w wannie, moczenie i golenie nóżek, zabiegi pielęgnacyjne zaliczone. Teraz strój, makijaz i w drogę.
    Do usłyszenia
    Wiki,a wiesz, ja leczyłam się u immunologa w Łodzi i on stwierdził,że konflikt serologiczny to jakieś sredniowiecze i już tego nie leczą.ale jednak immunoglobuline podają.i badz to mądrym!

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl mam nadzieję że "nieświeżych" firm się nie czepiają. Ja firmę prowadzę ponad rok, ale niestety zamiast dochodu miałam stratę ;) Wolałam aż tak nie szarżować ze składkami ;)

Wiki powodzenia, będzie dobrze :)
    Przed połówkowym nie mam stresa. Jestem spokojna o zdrowie malucha. Troszkę mały był na ostatniej wizycie, ale jestem pewna że sobie to jeszcze nadrobi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:08

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:21

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ