*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiki ja też mam tyłozgięcie. Lekarz mówi że na ciążę nie ma to wpływu. Ani na poród też. Taka uroda.
Przy tyłozgięciu można mieć bolesne miesiączki, ja miałam bardzo bolesne, ale nie wiem czy to wynika z tego czy akurat innych uwarunkowań
W każdym razie nie ma się co martwić!Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiki niby nic z tego nie wynika, ale jest dyskomfort podczas seksu i ponoć poród bardziej boli przy tyłozgięciu (kumpeli tak powiedziała jej ginekolog). Jak zachodzi się w ciążę to po jakimś czasie macica sama się "odkształca" i jest przodozgięta, po porodzie często już w tym przodozgięciu zostaje.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Ja mam tyłozgięcie macicy i od początku ciąży mam zalecone jak najwięcej leżeć i spać na brzuchu dopóki nie będzie przeszkadzał, aby macica się prostowała. Lekarz także wspominał, że mogę bardziej odczuwać teraz bóle, ciągnięcia bo jak macica się prostuje, to może boleć bardziej niż normalnie.
Także słyszałam od jednego gina, że poród bardziej boli, gdyż często tyłozgięciu towarzyszą bóle krzyżowe.
No i podczas stosunku odczuwam ból przy głębokiej penetracji, w zasadzie po tym podejrzewałam u siebie tyłozgięcie i lekarz po badaniu także je stwierdził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:37
Wiki81 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnybelldandy wrote:Ja mam tyłozgięcie macicy i od początku ciąży mam zalecone jak najwięcej leżeć i spać na brzuchu dopóki nie będzie przeszkadzał, aby macica się prostowała. Lekarz także wspominał, że mogę bardziej odczuwać teraz bóle, ciągnięcia bo jak macica się prostuje, to może boleć.
Także słyszałam od jednego gina, że poród bardziej boli, gdyż często tyłozgięciu towarzyszą bóle krzyżowe.
Ło jeju... To mój ginekolog, widząc jak się wszystkim stresuję, chyba wolał mi oszczędzić takich informacji... -
nick nieaktualny
-
Ja teraz będę żyć owocami;p Brat z Niemczech wrócił ze zbiorów i przywiózł 3 duże kartony gruszek, jabłek, śliwek, moreli, brzoskwini...kto to zje;p;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:10
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
olka25 wrote:Ja dzisiaj czuję mrowienie palców u rąk, ale czytałam, że może tak być. Któraś tak ma?
Ja dzisiaj robiłam 4 godziny krokiety, nagle poczułam straszne duszności, ręce jak z waty, i mrowienie w dużym palcu u nogi. Położyłam się na chwilę i przeszło -
hej wam ponownie. wczoraj przeżyłam coś cudownego, choć do końca nie jestem pewna czy to to!
Otóż, wczoraj wypiłam trochę Coli (przez co dostało mi się od mamy, bo powiedziała, ze od gazowanego dziecko może mieć kolki) i położyłam się na kanapie, tylko w koszulce. Podciągnęłam ją, bo było gorąco i nagle zobaczyłam przy pępku guzek - najpierw panika. Chciałam go dotknąć i przy muśnięciu nagle zniknął. Więcej się nie pojawił... Hm... Jestem dość otyła i zawsze miałam odstający brzuszek tłuszczowy, więc nie przypuszczam, że to dzidzia... Hm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:22
-
Melula wrote:hej wam ponownie. wczoraj przeżyłam coś cudownego, choć do końca nie jestem pewna czy to to!
Otóż, wczoraj wypiłam trochę Coli (przez co dostało mi się od mamy, bo powiedziała, ze od gazowanego dziecko może mieć kolki) i położyłam się na kanapie, tylko w koszulce. Podciągnęłam ją, bo było gorąco i nagle zobaczyłam przy pępku guzek - najpierw panika. Chciałam go dotknąć i przy muśnięciu nagle zniknął. Więcej się nie pojawił... Hm... Jestem dość otyła i zawsze miałam odstający brzuszek tłuszczowy, więc nie przypuszczam, że to dzidzia... Hm...
Uwielbiam takie mity, że od gazowanego są potem kolki u dzieci;)
Ja piję colę zero codziennie po 1-2 szklanki i lekarz nic na ten temat nie mówiłAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziewczyny, czytam was cały czas i tak się zastanawiam czy też już nie powinnam zabrać się za wyprawkę. Chciałam się tym zająć dopiero około października. To moje pierwsze dziecko,w rodzinie nie ma żadnych maluchów, więc będzie to dla mnie spore wyzwanie
Pozdrawiam was -
belldandy wrote:Uwielbiam takie mity, że od gazowanego są potem kolki u dzieci;)
Ja piję colę zero codziennie po 1-2 szklanki i lekarz nic na ten temat nie mówiłWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:27
-
czesc dziewczyny
mam za sobą nieprzespaną nockę
dziś w nocy budził mi dziecko świąd i pieczenie psioszki i okazało się że zaraziła się owsikami
i ja też mam także mąż pewnie też, no kosmiczna masakra
a do tego w sobotę ma zaplanowany wyjazd do Chorwacji
idziemy do lekarza zobaczymy co powie, ja mam dziś też kontrolną u gina na szczęście i też zobaczymy co powie, no koszmar
jak macie jakąś wiedzę na ten temat to podzielcie się wszystko przyjmę, siedzę non stop na necie i coś tam już wiem ale i tak , miłego dzionka
-
nick nieaktualnyWitamy się w 15 tygodniu!
Ola- też miewam mrowienia. Związane jest to z krążeniem. Póki nie ma obrzęku ns twarzy i wokół kostek - spokojnie. To normalne.
Ja obudziłam się mokra jak szczur. Jakieś głupoty mi się sniły. Ze bylam w podstawówce i strasznie rozrabiałam. Doprowadziłam do wybuchu przed sala chemiczną i wszystko było w kolorze fioletowym.
Potem mi się śniło, że kupujemy z mężem butelkę dla małego i mąż przynosi mi taką dziwną ze smoczkiem z obu stron i mówi, że musimy brać, bo następne będą bliźniaki. A teraz jest w miarę tania. Haha!
Na koniec sniła mi się misa owoców - głównie truskawek i borówek ze śmietaną i cukrem ....no i się obudziłam.
Trochę drapie mnie gardło i mam strasznie sucho w nosie. Nawet mi się tam taka ranka zrobiła - miał ktoś tak?
No. Teraz leżę i ze zgroza patrze na zegarek - o 9 luteina. Ble!
Spokojnego dnia. Ostatni dzień lipca! Boże. Jak ten czas zaiwania!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny