*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
jakbyście mieli za dużo malin polecam ten deser!:
dół pokruszone pełnoziarniste ciastka,środek: ubita śmietana z serkiem mascarpone,góra rozgniecione maliny.
Całość prawdziwa pychota
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40c92d5b6530.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:33
Wiki81, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczor
Mialam dzis wizyte taka kontrolna po tym pobycie w szpitalu i problemie z lozyskiem , okazalo sie ze lozysko juz nie zakrywa ujscia szyjki czyli sie podnosi . W dalszym ciagu jest nisko ale juz nie ma az tak duzego zagrozenia jak w przypadku przodujacego
Bardzo mnie to uspokoilo , bo ostatnio o niczym innym nie myslalam , panikowalam z kazdym bolem brzucha .
No i moj maly babelek okazal sie dziewczynka)))
Wszyscy sie strasznie cieszymy a najbardziej chyba moja corka ze bedzie miala siostre
Mam tez pozwolenie na wakacje ufff wiec zamiast siedziec w domu i pilnowac remontu wyjezdzamy na dwa tygodnie . Pewnie i tak bardziej tam odpoczne
Pozdrawiam was kochaneAgus89, Fucina, Maud11, renia83, olka25, M4DZI4, Wiki81, ania_29, Kawa, zielarka, Paula44, nix, Bietka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Cookie wrote:Dobry wieczor
Mialam dzis wizyte taka kontrolna po tym pobycie w szpitalu i problemie z lozyskiem , okazalo sie ze lozysko juz nie zakrywa ujscia szyjki czyli sie podnosi . W dalszym ciagu jest nisko ale juz nie ma az tak duzego zagrozenia jak w przypadku przodujacego
Bardzo mnie to uspokoilo , bo ostatnio o niczym innym nie myslalam , panikowalam z kazdym bolem brzucha .
No i moj maly babelek okazal sie dziewczynka)))
Wszyscy sie strasznie cieszymy a najbardziej chyba moja corka ze bedzie miala siostre
Mam tez pozwolenie na wakacje ufff wiec zamiast siedziec w domu i pilnowac remontu wyjezdzamy na dwa tygodnie . Pewnie i tak bardziej tam odpoczne
Pozdrawiam was kochaneCookie lubi tę wiadomość
-
kejti91 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym łożyskiem... na wizycie lekarz powiedzial mi ze lozysko na przedniej scianie, zapytalam czy to dobrze on powiedzial ze tak. A czy to to samo co lozysko przodujace? Bo juz kilka razy czytalam tutaj ze to zle...
Lozysko unosi sie wraz w rozciaganiem sie macicy , w takim tygodniu to normalne ze masz na scianie przedniej , mi zakrywalo szyjke i mialam plamienia .
Szkoda ze moj lekarz wczesniej nie powiedzial mi ze mam zakaz wspolzycia wtedy moze bym tego unikla . Do 20 Tyg sie unosi i to podobno normalne .Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Cookie wrote:Lozysko unosi sie wraz w rozciaganiem sie macicy , w takim tygodniu to normalne ze masz na scianie przedniej , mi zakrywalo szyjke i mialam plamienia .
Szkoda ze moj lekarz wczesniej nie powiedzial mi ze mam zakaz wspolzycia wtedy moze bym tego unikla . Do 20 Tyg sie unosi i to podobno normalne .dzieki za pomoc
Dobrze ze juz u Ciebie okCookie lubi tę wiadomość
-
Cookie wrote:Lozysko unosi sie wraz w rozciaganiem sie macicy , w takim tygodniu to normalne ze masz na scianie przedniej , mi zakrywalo szyjke i mialam plamienia .
Szkoda ze moj lekarz wczesniej nie powiedzial mi ze mam zakaz wspolzycia wtedy moze bym tego unikla . Do 20 Tyg sie unosi i to podobno normalne .
Ja miałam całkowicie przodujące w 12 tyg lekarz powiedział że nie ma się czym martwić bo może się jeszcze wiele zmienić, nie plamiłam ani nic.
Odrazu zaznaczył żeby absolutnie nie współżyć bo może dojść do krwawienia,
Teraz już jest ok.
-
Ag no pewnie, że tak, mało tego może i być taka sytuacja, że czuje się ruchy przez np. tydzień tak dzień w dzień i to intensywnie a potem cisza bardzo długa ( już wcześniej na forum mówiłam, że pewnie tak będzie, że jeszcze nie raz będziemy się zamartwiały dlaczego jeszcze ruchów nie czujemy albo dlaczego nagle właśnie jest cisza) Z każdym dniem kopniaki z pewnościa będą silniejsze ale jeszcze nieregularne.
Coockie - co za dobre nowiny! Gratuluję córeczki!!!
Ja mimo drugiej już ciąży tez nadal czekam na kopniaki, w pierwszej nie czułam żadnych motylków, czy bąbelków ani rybek tylko od razu takie "pukanie" od środka. Teraz się wsłuchuję, cos tam czasami się w środku jak by przelewa ale to nie to samo co w pierwszej ciąży, tak więc czekam z utęsknieniem nadal.
Nie zawsze jest tak, że w kolejnych ciążach czuje się wcześniej ruchy, ja mam koleżankę co ma dwójkę dzieci i ona akurat ruchy odczuwała później niż w pierwszej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:18
Cookie lubi tę wiadomość
-
Ag... doczekałaś się
Widocznie tak się dzidzia ułożyła, że je teraz bardzo wyraźnie czujesz
lwuska55592 serca nie masz? Jak możesz wklejać takie pyszności o tej porze?
Komoda dla dzidka prawie gotowa...
Cookie gratki!
Łożysko przodujące oznacza położenie przy ujściu szyjki macicy, więc to zupełnie inna sytuacja od łożyska na przedniej ścianieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:21
Cookie, kejti91 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Dziewczynki, czy któraś wie co oznacza tyłozgięcie macicy? Lekarz mi to powiedział że tak mam a zapomniałam zapytac i co z tego wynika.
Warto wiedzieć którą z opcji się ma gdy podejmuje się starania o dziecko, bo odpowiednia pozycja współżycia może mieć wpływ na efekt
Wiki81 lubi tę wiadomość