X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie spodobalo sie maluszkowi falowanie brzuszka ;-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbyście mieli za dużo malin polecam ten deser!:
    dół pokruszone pełnoziarniste ciastka,środek: ubita śmietana z serkiem mascarpone,góra rozgniecione maliny.
    Całość prawdziwa pychota
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40c92d5b6530.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:33

Wiki81, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja chodzę prywatnie, bo gdybym miała dalej chodzić na nfz to pewnie nigdy by mi się nie udało zajść w ciążę :)

na 3D się wybieram powyżej 25 tygodnia ;)

Podobno najlepiej robić między 20 a 23.

• Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :)

Mialam dzis wizyte taka kontrolna po tym pobycie w szpitalu i problemie z lozyskiem , okazalo sie ze lozysko juz nie zakrywa ujscia szyjki czyli sie podnosi . W dalszym ciagu jest nisko ale juz nie ma az tak duzego zagrozenia jak w przypadku przodujacego :)

Bardzo mnie to uspokoilo , bo ostatnio o niczym innym nie myslalam , panikowalam z kazdym bolem brzucha .

No i moj maly babelek okazal sie dziewczynka :))))

Wszyscy sie strasznie cieszymy a najbardziej chyba moja corka ze bedzie miala siostre :)
    Mam tez pozwolenie na wakacje ufff wiec zamiast siedziec w domu i pilnowac remontu wyjezdzamy na dwa tygodnie . Pewnie i tak bardziej tam odpoczne :)

Pozdrawiam was kochane :)

Agus89, Fucina, Maud11, renia83, olka25, M4DZI4, Wiki81, ania_29, Kawa, zielarka, Paula44, nix, Bietka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie zastanawiałam się co u Ciebie! Cieszę się ze wszystko juz dobrze!

Cookie lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalam szczerze to wtedy strasznie mnie to zmartwilo , otuchy dodawaly mi kopniaki :P

relgh371f0w1gfqs.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Dobry wieczor :)

Mialam dzis wizyte taka kontrolna po tym pobycie w szpitalu i problemie z lozyskiem , okazalo sie ze lozysko juz nie zakrywa ujscia szyjki czyli sie podnosi . W dalszym ciagu jest nisko ale juz nie ma az tak duzego zagrozenia jak w przypadku przodujacego :)

Bardzo mnie to uspokoilo , bo ostatnio o niczym innym nie myslalam , panikowalam z kazdym bolem brzucha .

No i moj maly babelek okazal sie dziewczynka :))))

Wszyscy sie strasznie cieszymy a najbardziej chyba moja corka ze bedzie miala siostre :)
    Mam tez pozwolenie na wakacje ufff wiec zamiast siedziec w domu i pilnowac remontu wyjezdzamy na dwa tygodnie . Pewnie i tak bardziej tam odpoczne :)

Pozdrawiam was kochane :)
    No to świetne wiadomości! 2 tygodnie urlopu! Rewelacja!

Cookie lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym łożyskiem... na wizycie lekarz powiedzial mi ze lozysko na przedniej scianie, zapytalam czy to dobrze on powiedzial ze tak. A czy to to samo co lozysko przodujace? Bo juz kilka razy czytalam tutaj ze to zle...

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba to samo, ja mam na tylniej wysoko i też mówił ze dobrze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tym łożyskiem... na wizycie lekarz powiedzial mi ze lozysko na przedniej scianie, zapytalam czy to dobrze on powiedzial ze tak. A czy to to samo co lozysko przodujace? Bo juz kilka razy czytalam tutaj ze to zle...

Lozysko unosi sie wraz w rozciaganiem sie macicy , w takim tygodniu to normalne ze masz na scianie przedniej , mi zakrywalo szyjke i mialam plamienia .
    Szkoda ze moj lekarz wczesniej nie powiedzial mi ze mam zakaz wspolzycia wtedy moze bym tego unikla . Do 20 Tyg sie unosi i to podobno normalne .

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Lozysko unosi sie wraz w rozciaganiem sie macicy , w takim tygodniu to normalne ze masz na scianie przedniej , mi zakrywalo szyjke i mialam plamienia .
    Szkoda ze moj lekarz wczesniej nie powiedzial mi ze mam zakaz wspolzycia wtedy moze bym tego unikla . Do 20 Tyg sie unosi i to podobno normalne .
    Aa teraz rozumiem :-) dzieki za pomoc <3
    Dobrze ze juz u Ciebie ok :-)

Cookie lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe jest zeby wczoraj nie czuć nic a dziś od południa co ok 3h kopniaki takie solidne?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah chyba wszystko jest mozliwe jak widzialam dzis na usg jak tanczy w brzuszku . :)

Moze mu cos smakowalo szczegolnie :P

Ag... lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mozliwe jest zeby wczoraj nie czuć nic a dziś od południa co ok 3h kopniaki takie solidne?
    Zdecydowanie tak!! Super

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:

Ja miałam całkowicie przodujące w 12 tyg lekarz powiedział że nie ma się czym martwić bo może się jeszcze wiele zmienić, nie plamiłam ani nic.
    Odrazu zaznaczył żeby absolutnie nie współżyć bo może dojść do krwawienia,
    Teraz już jest ok.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag no pewnie, że tak, mało tego może i być taka sytuacja, że czuje się ruchy przez np. tydzień tak dzień w dzień i to intensywnie a potem cisza bardzo długa ( już wcześniej na forum mówiłam, że pewnie tak będzie, że jeszcze nie raz będziemy się zamartwiały dlaczego jeszcze ruchów nie czujemy albo dlaczego nagle właśnie jest cisza) Z każdym dniem kopniaki z pewnościa będą silniejsze ale jeszcze nieregularne.

Coockie - co za dobre nowiny! Gratuluję córeczki!!!

Ja mimo drugiej już ciąży tez nadal czekam na kopniaki, w pierwszej nie czułam żadnych motylków, czy bąbelków ani rybek tylko od razu takie "pukanie" od środka. Teraz się wsłuchuję, cos tam czasami się w środku jak by przelewa ale to nie to samo co w pierwszej ciąży, tak więc czekam z utęsknieniem nadal.

Nie zawsze jest tak, że w kolejnych ciążach czuje się wcześniej ruchy, ja mam koleżankę co ma dwójkę dzieci i ona akurat ruchy odczuwała później niż w pierwszej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:18

Cookie lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie nie powiedzial zupelnie to zbagatelizowal dlatego zmienilam lekarza , denerwowalo mnie jego podejscie nic nie tlumaczyl.

A po 2 tygodniach lozysko juz sie unioslo :)

relgh371f0w1gfqs.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... doczekałaś się :) Widocznie tak się dzidzia ułożyła, że je teraz bardzo wyraźnie czujesz :)
    lwuska55592 serca nie masz? Jak możesz wklejać takie pyszności o tej porze? ;)

Komoda dla dzidka prawie gotowa... :)

Cookie gratki! :)

Łożysko przodujące oznacza położenie przy ujściu szyjki macicy, więc to zupełnie inna sytuacja od łożyska na przedniej ścianie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:21

Cookie, kejti91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy któraś wie co oznacza tyłozgięcie macicy? Lekarz mi to powiedział że tak mam a zapomniałam zapytac i co z tego wynika.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziewczynki, czy któraś wie co oznacza tyłozgięcie macicy? Lekarz mi to powiedział że tak mam a zapomniałam zapytac i co z tego wynika.
    Nic specjalnego. Jest przodozgięcie i tyłozgięcie ;) Warto wiedzieć którą z opcji się ma gdy podejmuje się starania o dziecko, bo odpowiednia pozycja współżycia może mieć wpływ na efekt ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ