X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

Fucina, Kawa, jonka91, Ag... lubią tę wiadomość

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam, że myślę cały czas o jutrzejszej wizycie... Już się doczekać nie mogę!

rar0a9a.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Były niestety 2 ostatnie - sama buła, parówa i ketchup ale zjadłam! Teraz trzeba coś z witaminkami więc jabłko czeka.
    Paula porównuje swoją listę ubranek z listą z linku i mam prawie tak samo. Fajnie, że takie coś znalazłaś.

Kawa, jonka91, polaola lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina: ja jestem po filozofii ale teraz ad października zaczynam psychologię. Właśnie zastanawiam się jaką specjslizacje wybrać. Może coś podpowiesz? Sercem jestem za kliniczna ale myślę też o psychologii biznesu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Jestem! Były niestety 2 ostatnie - sama buła, parówa i ketchup ale zjadłam! Teraz trzeba coś z witaminkami więc jabłko czeka.
    Paula porównuje swoją listę ubranek z listą z linku i mam prawie tak samo. Fajnie, że takie coś znalazłaś.

Haha! To Ci ulżyło. Co by to było, gdybyś nie zjadła tych hot-dogów! Strach się bać; )

Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja już po wizycie wszystko ok mała rośne ja niestety też;( heh wszystkie wyniki w normach wiec jestem zadowolona już drugi raz powiedział że to dziewczynka więc czas zastanowić się porządnie nad imieniem:)

Ewelina88, Ag..., Fucina, MonikaDM, Kawa, Paula44, jonka91, Agus89, ania_29, Bietka, renia83, Wiki81, M4DZI4, Izabelka88 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    hej dziewczyny ja już po wizycie wszystko ok mała rośne ja niestety też;( heh wszystkie wyniki w normach wiec jestem zadowolona już drugi raz powiedział że to dziewczynka więc czas zastanowić się porządnie nad imieniem:)

Gratuluję. :) Już nie mogę się doczekać, kiedy ja będę wiedziała. Miałam ciągle przeczucie na chłopca, a tu ostatnio dziewczynka chodzi mi po głowię. Ale najważniejsze, żeby zdrowe było.:)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Fucina: ja jestem po filozofii ale teraz ad października zaczynam psychologię. Właśnie zastanawiam się jaką specjslizacje wybrać. Może coś podpowiesz? Sercem jestem za kliniczna ale myślę też o psychologii biznesu.
    Ja jestem po klinicznej i menadżerskiej. Gdybym miała wybierać jeszcze raz z całą pewnością drugą specjalizacją byłaby psychologia wychowawcza. Obecnie pracuję jako psycholog w poradni psychologiczno pedagogicznej z dziećmi w wieku szkolnym. Super praca bo obowiązuje mnie karta nauczyciela, cały etat to 20 godzin tygodniowo..

rar0a9a.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie najważniejsze żeby zdrowe było:) Ja od samego początku miałam takie przeczucie że to chłopak aż lekarz miesiąc temu powiedział że dziewczynka iii miałam trudno się przestawić ale w głębi duszy chciałam mieć dziewczynę a po jakimś czasie stwierdziłam "ale ty głupia jesteś zamiast się cieszyć że nosisz dzidziusia to rozczulasz się nad płcią dziecka" hehe

Fucina, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w przerwie na naukę...Własnie zjadłam pół opakowania biszkoptów z dwoma szklankami mleka.

Nowe dziewczęta jakies mamy :) Witam :)

Widzę, ze Hot-Dogi na tapecie...zjadłoby się; a tymczasem u mnie wczoraj było niezdrowo bardzo - hamburgery ale domowej roboty i frytki ale z piekarnika...trochę rozgrzeszam się tymi "ale" :)

Ewelina - fajne marzenie z tą kwiaciarnią, życze Ci spełnienia. Ja kiedyś bardzo chciałam kurs z florystyki zrobić, ale jakoś tak...słomany zapał chyba miałam, na razie opiekuję sie tylko kwiatami w domu :) Moim marzeniem "pracowym" jest praca w takiej firmie w jakiej pracowałam i z której musiałam zrezygnować na rzecz wyjazdu z mężem do DE. Nie dość ze praca mi się podobała (zamówienia publiczne), atmosfera super, to i Prezes - człowiek do rany przyłóż choć wymagający bardzo. Do tego super zarobki jak na polskie warunki; ale klamka zapadła i jestem gdzie jestem. Generalnie zaczynam wszystko od nowa - począwszy od nauki języka obecnie (bo przyjeżdżając tu rok temi nie umiałąm powiedzieć nic a nic), później pewnie jakaś praca trochę byle jaka, żeby doszkolić język i liczę na to za jakieś 2 lata uda mi się znaleźć prace idealną :)

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty. Od piątku będe nadrabiać wpisy nie tak po łebkach jak zrobiłam to dziś (nawet nie powinnam się przyznawać), a teraz spadam dalej się uczyć - czy to coś da na 2 dni przed egzaminem?? Może tak moze nie, ale na pewno jak nic nie bedę robić to później bedę miec wyrzuty sumienia. Trzymajcie za mnie kciuki w piątek, proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:56

Ewelina88, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam, nadrobienie wszystkich postów od wczoraj zajęło mi mnóstwo czasu. Ale już...
    Nawiązując do pokoju dla dziecka. My mamy 70m mieszkanie, więc oddzielny pokój na dziecka jest, z tym że jeszcze w proszku. Nie było ani chęci ani czasu na to, aby cokolwiek tam wymyślić, skoro od samego początku było wiadomo, jaki to pokój. Póki nie było dzieciątka to i plany jego wykończenia były odkładane. Remont planujemy we wrześniu, wtedy też zakupimy mebelki. Powierzchnia do zagospodarowania to 13m, więc jest co i gdzie planować :)
    Ja nie jestem pedagogiem. Z wykształcenia dziennikarz i specjalista ds. PR oraz technik kryminalistyki. Nie pracuję w zawodzie. Zaczęłam pracę będąc już w ciąży - pracownik biurowy i redaktor - korektor w biurze zarządzania nieruchomościami. Planuję oficjalnie iść na L4 we wrześniu lub październiku, ale zobaczymy jak się potoczy.

Ot i się rozpisałam :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja zawsze uczyłam się dzień, czasem 2 wcześniej i zawsze zaliczona i zazwyczaj dobrze. :P Nie przemęczaj się. Na pewno dobrze pójdzie Ci. :*
    A tym czasem kończę pracę, idę do domu i proszę napisać dużżżżooo postów abym miała na jutro lekturę w pracy. Pa mamuśki. :*

Ag..., MonikaDM, jonka91, Kawa, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:01

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie bawie sie w detektywa w sprawie detektora. W Dpd pisze ze odebrano przez jakiegos goscia ktorego nie znam, w sklepie mowia ze adres byl poprawny i szukaj wiatru w polu. a DPD do 18:/
    co za masakra w tym kraju z kurierami, nie mowiac juz o poczcie. naprawde w PL nie jest zle:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 18:20

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • moruskowa Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chętnie bym skorzystała z takiego zimnego prysznica jak mój koń i chyba miałabym taką samą minę :P

169266526.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 18:21

jonka91, Kawa, Maud11, MonikaDM, Paula44, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501231762.png

201608307244.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ,udzielałam się na poczatku wątku uciekłam na dość długi czas,ale wracam mam nadzieje że mnie przyjmiecie na nowo ;)dodam że czytam na non stopie was jesteście wciagajace;p

jestem po wizycie maleństwo ma się ok, serduszko łożysko szyjka i takie tam, tyje w oczach jak na ostatniej wizycie nie przytyłam ani grama tak jestem 3 kg na plusie co to będzie do stycznia ;) a i niestety nie znam płci ginka nie chciała powiedzieć że to za wcześnie może na kolejnej wizycie będzie mi dane poznać co to ;)

gratuluje wizyt i pieknych dziewczynek i chłopczyków ;)

jonka91, Wiki81, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że piszecie o pokoikach. My właśnie przeprowadziliśmy się do mieszkania, które kupiliśmy w kwietniu. 90m2, więc miejsca jest na 3 dzieci (tak jak bym chciała;):):), ale póki co koszty remontu i wszystkiego tak nas "zmęczyły", że zostawiliśmy jeden pokój bez remontu, teraz jest tam graciarnia, kiedyś pokoik dziecka. Prawdopodobnie skończy się tak, że maluszek będzie z nami w sypialni, tam zrobimy mu kącik z łóżeczkiem, przewijakiem i komodą. Zastanawiam się tylko jak to będzie w nocy, czy mąż będzie mógł choć trochę wyspać się przed pracą.
    Dziś zaczął się mój 17 tydzień, od wczoraj czuję coś w brzuchu. Coś innego niż dotychczas, jakby coś pływało i mnie łaskotało, ale tak delikatnie, że już sama nie wiem czy to dzidziuś:):) Teraz piję sobie herbatkę i siedzę, i jestem pewna, że to to! troszkę niżej od pępka po prawej stronie, jakby rybka muskała. Aż mnie dreszcze przeszły:):) i wielkie szczęście poczułam. szok:):)

jonka91, magdalenka, renia83, Wiki81, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:01

szpilka, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:21

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakies szalone plany na wieczór? ;) ja własnie zjadłam drugi obiad, przed chwila wpadł z pracy mój J, wyżarł(za przeproszeniem) mi pol obiadu i pojechal do pracy (tym razem w naszym nowym mieszkaniu). Kurcze ja wiem ze sie samo nie zrobi ale czasem to jest wkurzajace.. bo wychodzi rano jak spie i kiedy wraca to ja tez juz prawie spie.. chociaz teraz juz nie zasypiam tak szybko jak w pierwszych miesiacach ale wiecie o co kaman.. no ale trudno, samo sie nie zrobi...
    tak wiec z tego wszystkiego wezme sie chyba za porzadki w szafie. ;)

MonikaDM jestem w podobnej sytuacji, tylko ze ja zaraz po szkole przyjechalam do mojego J i mialam calkiem spoko prace ale musialam zrezygnowac bo praca jest za ciezka. Chodzisz na kurs? a tak w ogole to w jakim miescie jestes??

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ