X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia- pestki z dyni i sok z kapusty na czczo. Żadne lewatywy i leki. Męża i dziecie przelecz normalnie. Pościel do pralki, ręczniki. Niech mąż porządnie dezynfekuje kibel codziennie - ty tego nie rób (zapach - chemia). Do tego spij w majtach.

Wytrzymasz. .trzeba przetrwać 6 tyg. Tyle trwa cykl rozwojowy. Potem znowu leki dla rodziny. 3 wyniki kału w odstępie 2tyg ujemne= koniec pproblemu.

renia83 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyjaśniam z dpd sprawę zaginionego detektora:/ mam nadzieje ze dziś mi go dostarczą bo jutro w Szwajcarii święto:/
    U mnie chłodno:) pozdrawiam z łóżeczka i zaraz nadrabiam lekturę z wczoraj:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja chodzę prywatnie, bo gdybym miała dalej chodzić na nfz to pewnie nigdy by mi się nie udało zajść w ciążę :)

na 3D się wybieram powyżej 25 tygodnia ;)

Ja też chodzę prywatnie. W styczniu miałam zabieg łyżeczkowania, niestety w te nieszczęsne dni,kiedy była ta sprawa,afera z bliźniętami w szpitalu we Włocławku, ta kobieta leżała w sali obok.To była moja druga nieudana ciąża,już wiedziałam,że mój gin skieruje nas na badania w Łodzi,a pani ginekolog w szpitalu mówi: szkoda czasu i pieniędzy,trzeba próbować,co to dwa poronienia!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam się w końcu do listy:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z poczekalni w przychodni :) stacjonuję tu godzinę po wypiciu 50 g glukozy na czczo. Siuśki oddane i krew. Teraz muszę tu warować.

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko Ty już glukozę badasz? Ja mam tylko mocz zrobić na za 4 tygodnie...

Witajcie w kolejny, gorący dzień :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Witam się z Wami z poczekalni w przychodni :) stacjonuję tu godzinę po wypiciu 50 g glukozy na czczo. Siuśki oddane i krew. Teraz muszę tu warować.
    I jak ta glukoza? nie mdli Cię? mnie to dopiero czeka.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłyście AFP miedzy 16 a 17 tc?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    pilas z cytryną?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, że doustne obciążenie glukozą przeprowadza się między 23-28 tygodniem ciąży... hmmm dziwne

Co do AFP nie mam pojęcia czy miałam robione, to jest jakoś dodatkowe badanie czy zawsze jest zlecane?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin jakoś tak szybko zleca to badanie z glukozą. Da się znieść, smakuje jak cukier puder...czym z resztą chyba jest ;)
    Piłam samą bez cytryny.

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja myślałam, że doustne obciążenie glukozą przeprowadza się między 23-28 tygodniem ciąży... hmmm dziwne

Co do AFP nie mam pojęcia czy miałam robione, to jest jakoś dodatkowe badanie czy zawsze jest zlecane?
    U mojego gina jest zlecane zawsze.to taki dodatek do pappa.Męcza mnie juz te badania,bo za każdym razem stres...pomimo,że jest wszystko na razie w porzadku.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja właśnie wyjaśniam z dpd sprawę zaginionego detektora:/ mam nadzieje ze dziś mi go dostarczą bo jutro w Szwajcarii święto:/
    U mnie chłodno:) pozdrawiam z łóżeczka i zaraz nadrabiam lekturę z wczoraj:)

Ag właśnie miałam pytać czy udało Ci się dorwać przesyłkę...

Ja chociaż się zapierałam rękami i nogami przed detektorem (boję się tego, że jak nie znajdę tętna to umrę na zawał... :/), to też zamówiłam sobie ten Angelsounds... Przez Was!! :P

I ma dziś przynieść go właśnie Pan z DPD - zobaczymy jak to w Polsce zadziała :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi test obciazenia glukoza wpisal na 1 wizycie po zalozeniu karty ciazy, ale nie chcieli mi jej podac w Diagnostyce bo podobno potrzebne jest "skierowanie- recepta nie wiem :)" od lekarza na podanie glukozy.
    mowie mu pozniej ze nie moglam tego zrobic a on na to zdziwko ze wcale nie mialam tego robic bo po po 20 tyg i mowil ze musiala mu reka zjechac:)

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mi test obciazenia glukoza wpisal na 1 wizycie po zalozeniu karty ciazy, ale nie chcieli mi jej podac w Diagnostyce bo podobno potrzebne jest "skierowanie- recepta nie wiem :)" od lekarza na podanie glukozy.
    mowie mu pozniej ze nie moglam tego zrobic a on na to zdziwko ze wcale nie mialam tego robic bo po po 20 tyg i mowil ze musiala mu reka zjechac:)
    Hahaha :D Dobrze że Ci nie zrobili, bo byś się na darmo napiła słodkości ;)

Maud11, Ag... lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:

Ja chociaż się zapierałam rękami i nogami przed detektorem (boję się tego, że jak nie znajdę tętna to umrę na zawał... :/), to też zamówiłam sobie ten Angelsounds... Przez Was!! :P

I ma dziś przynieść go właśnie Pan z DPD - zobaczymy jak to w Polsce zadziała :)
    Spoko,ja też sie bałam,tym bardziej,że poprzednia ciąża obumarła w 8tyg.I teraz mam schize na punkcie wszystkiego! Najpierw znalazłam tętno,liczę 90,mało:( to było moje :) a teraz już bezbłędnie.ja przykładam nisko trochę po środku,ale bardziej w prawą stronę. Słychać nawet przewracanie się dziecka, pukanie,itp.

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:

czekam na telefon poki co ale jestes stanowcza bo chce go miec dzis, pozniej to dopiero we wtorek, a we wtorek wracam do PL.
    jak mozna zostawic komus ( inne nazwisko na podpisie bo ktos to odebral) jak bylam w dou caly dzien, nie rozumiem. W PL kurierzy dzwonia czy jest sie w domu czy ew komu zostawic a tu nic ( ale swoja droga w stanach to wogole zostawiaja pod drzwiami i nawet nie pukaja:)dopiero dziwne )
    ale z poczta jest tu tak samo- mezowi 3 razy przysylali karte a pin nie docieral:/
    czekam juz tydzien a na stronie sklepu pisze 1/2 dni. Ale maz zamawial jakis dysk teraz ( w sklepie pelna dostepnosc- wysylka 1 dzien) a na 2 dzien mail ze musi sie wstrzymac bo produktu nie ma i bedzie pod koniec sierpnia i czy mu to pasuje. No paranoja!
    sory ze sie rozpisalam ale normalnie nie moge, i do tego skonczyla mi sie nutella:/ a chcialam na sniadanko:(
    a z detektora napewno bedziesz zadowolona, kazda jest:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem z lutowek,

Mam pytanie do dziewczyn prowadzacych dzialanosc gospodarcza. moze sa takie?

ile trzeba oplacic najwyzszych skaldek (po wyrejestrowaniu na 31 dni) do platnego zwolnienia z chorobowego?

bo roznie mowia i chcialabym zasiegnac opinii jak to bylo u was bo pewnie jestescie w trakcie placenia

pozdrawiam i spokojnej ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:27

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa , to nie ja pappa nie miałam, zresztą ja osobiście uważam, że pappa jest bezsensownym badaniem bo raz, że wydaje się na nie dużo kasy, dwa to tylko wynik statystyczny, i już nasłuchałam się jak i naczytałam bardzo wiele historii, że USG wyszło idealnie a po teście pappa strasznie się ryzyko zwiększyło , kobiety płakały, stresowały się a ostatecznie okazywało się, że dziecko jest zdrowe.

Chyba najważniejszym badaniem jest badanie połówkowe, ponieważ już wówczas widać dokładnie rozwinięte narządy jak i mózg, czego nie widzi się w przeprowadzonym badaniu 11-14 tygodnia.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    aaa , to nie ja pappa nie miałam, zresztą ja osobiście uważam, że pappa jest bezsensownym badaniem bo raz, że wydaje się na nie dużo kasy, dwa to tylko wynik statystyczny, i już nasłuchałam się jak i naczytałam bardzo wiele historii, że USG wyszło idealnie a po teście pappa strasznie się ryzyko zwiększyło , kobiety płakały, stresowały się a ostatecznie okazywało się, że dziecko jest zdrowe.

Chyba najważniejszym badaniem jest badanie połówkowe, ponieważ już wówczas widać dokładnie rozwinięte narządy jak i mózg, czego nie widzi się w przeprowadzonym badaniu 11-14 tygodnia.

tak,to prawda. mi wyszło ciut za niskie białko pappa,a wszelkie ryzyka wyszły super. a to afp to właśnie znów jest z krwi matki i określa ryzyko wady cewy nerwowej.ja brałam kwas foliowy ponad rok przed zajściem w ciążę,wiec nie sadze,abym miała z tym problemy.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ