X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia- pestki z dyni i sok z kapusty na czczo. Żadne lewatywy i leki. Męża i dziecie przelecz normalnie. Pościel do pralki, ręczniki. Niech mąż porządnie dezynfekuje kibel codziennie - ty tego nie rób (zapach - chemia). Do tego spij w majtach.

Wytrzymasz. .trzeba przetrwać 6 tyg. Tyle trwa cykl rozwojowy. Potem znowu leki dla rodziny. 3 wyniki kału w odstępie 2tyg ujemne= koniec pproblemu.

renia83 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyjaśniam z dpd sprawę zaginionego detektora:/ mam nadzieje ze dziś mi go dostarczą bo jutro w Szwajcarii święto:/
    U mnie chłodno:) pozdrawiam z łóżeczka i zaraz nadrabiam lekturę z wczoraj:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja chodzę prywatnie, bo gdybym miała dalej chodzić na nfz to pewnie nigdy by mi się nie udało zajść w ciążę :)

na 3D się wybieram powyżej 25 tygodnia ;)

Ja też chodzę prywatnie. W styczniu miałam zabieg łyżeczkowania, niestety w te nieszczęsne dni,kiedy była ta sprawa,afera z bliźniętami w szpitalu we Włocławku, ta kobieta leżała w sali obok.To była moja druga nieudana ciąża,już wiedziałam,że mój gin skieruje nas na badania w Łodzi,a pani ginekolog w szpitalu mówi: szkoda czasu i pieniędzy,trzeba próbować,co to dwa poronienia!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam się w końcu do listy:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z poczekalni w przychodni :) stacjonuję tu godzinę po wypiciu 50 g glukozy na czczo. Siuśki oddane i krew. Teraz muszę tu warować.

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko Ty już glukozę badasz? Ja mam tylko mocz zrobić na za 4 tygodnie...

Witajcie w kolejny, gorący dzień :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Witam się z Wami z poczekalni w przychodni :) stacjonuję tu godzinę po wypiciu 50 g glukozy na czczo. Siuśki oddane i krew. Teraz muszę tu warować.
    I jak ta glukoza? nie mdli Cię? mnie to dopiero czeka.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłyście AFP miedzy 16 a 17 tc?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    pilas z cytryną?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, że doustne obciążenie glukozą przeprowadza się między 23-28 tygodniem ciąży... hmmm dziwne

Co do AFP nie mam pojęcia czy miałam robione, to jest jakoś dodatkowe badanie czy zawsze jest zlecane?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin jakoś tak szybko zleca to badanie z glukozą. Da się znieść, smakuje jak cukier puder...czym z resztą chyba jest ;)
    Piłam samą bez cytryny.

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja myślałam, że doustne obciążenie glukozą przeprowadza się między 23-28 tygodniem ciąży... hmmm dziwne

Co do AFP nie mam pojęcia czy miałam robione, to jest jakoś dodatkowe badanie czy zawsze jest zlecane?
    U mojego gina jest zlecane zawsze.to taki dodatek do pappa.Męcza mnie juz te badania,bo za każdym razem stres...pomimo,że jest wszystko na razie w porzadku.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja właśnie wyjaśniam z dpd sprawę zaginionego detektora:/ mam nadzieje ze dziś mi go dostarczą bo jutro w Szwajcarii święto:/
    U mnie chłodno:) pozdrawiam z łóżeczka i zaraz nadrabiam lekturę z wczoraj:)

Ag właśnie miałam pytać czy udało Ci się dorwać przesyłkę...

Ja chociaż się zapierałam rękami i nogami przed detektorem (boję się tego, że jak nie znajdę tętna to umrę na zawał... :/), to też zamówiłam sobie ten Angelsounds... Przez Was!! :P

I ma dziś przynieść go właśnie Pan z DPD - zobaczymy jak to w Polsce zadziała :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi test obciazenia glukoza wpisal na 1 wizycie po zalozeniu karty ciazy, ale nie chcieli mi jej podac w Diagnostyce bo podobno potrzebne jest "skierowanie- recepta nie wiem :)" od lekarza na podanie glukozy.
    mowie mu pozniej ze nie moglam tego zrobic a on na to zdziwko ze wcale nie mialam tego robic bo po po 20 tyg i mowil ze musiala mu reka zjechac:)

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mi test obciazenia glukoza wpisal na 1 wizycie po zalozeniu karty ciazy, ale nie chcieli mi jej podac w Diagnostyce bo podobno potrzebne jest "skierowanie- recepta nie wiem :)" od lekarza na podanie glukozy.
    mowie mu pozniej ze nie moglam tego zrobic a on na to zdziwko ze wcale nie mialam tego robic bo po po 20 tyg i mowil ze musiala mu reka zjechac:)
    Hahaha :D Dobrze że Ci nie zrobili, bo byś się na darmo napiła słodkości ;)

Maud11, Ag... lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:

Ja chociaż się zapierałam rękami i nogami przed detektorem (boję się tego, że jak nie znajdę tętna to umrę na zawał... :/), to też zamówiłam sobie ten Angelsounds... Przez Was!! :P

I ma dziś przynieść go właśnie Pan z DPD - zobaczymy jak to w Polsce zadziała :)
    Spoko,ja też sie bałam,tym bardziej,że poprzednia ciąża obumarła w 8tyg.I teraz mam schize na punkcie wszystkiego! Najpierw znalazłam tętno,liczę 90,mało:( to było moje :) a teraz już bezbłędnie.ja przykładam nisko trochę po środku,ale bardziej w prawą stronę. Słychać nawet przewracanie się dziecka, pukanie,itp.

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:

czekam na telefon poki co ale jestes stanowcza bo chce go miec dzis, pozniej to dopiero we wtorek, a we wtorek wracam do PL.
    jak mozna zostawic komus ( inne nazwisko na podpisie bo ktos to odebral) jak bylam w dou caly dzien, nie rozumiem. W PL kurierzy dzwonia czy jest sie w domu czy ew komu zostawic a tu nic ( ale swoja droga w stanach to wogole zostawiaja pod drzwiami i nawet nie pukaja:)dopiero dziwne )
    ale z poczta jest tu tak samo- mezowi 3 razy przysylali karte a pin nie docieral:/
    czekam juz tydzien a na stronie sklepu pisze 1/2 dni. Ale maz zamawial jakis dysk teraz ( w sklepie pelna dostepnosc- wysylka 1 dzien) a na 2 dzien mail ze musi sie wstrzymac bo produktu nie ma i bedzie pod koniec sierpnia i czy mu to pasuje. No paranoja!
    sory ze sie rozpisalam ale normalnie nie moge, i do tego skonczyla mi sie nutella:/ a chcialam na sniadanko:(
    a z detektora napewno bedziesz zadowolona, kazda jest:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem z lutowek,

Mam pytanie do dziewczyn prowadzacych dzialanosc gospodarcza. moze sa takie?

ile trzeba oplacic najwyzszych skaldek (po wyrejestrowaniu na 31 dni) do platnego zwolnienia z chorobowego?

bo roznie mowia i chcialabym zasiegnac opinii jak to bylo u was bo pewnie jestescie w trakcie placenia

pozdrawiam i spokojnej ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:27

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa , to nie ja pappa nie miałam, zresztą ja osobiście uważam, że pappa jest bezsensownym badaniem bo raz, że wydaje się na nie dużo kasy, dwa to tylko wynik statystyczny, i już nasłuchałam się jak i naczytałam bardzo wiele historii, że USG wyszło idealnie a po teście pappa strasznie się ryzyko zwiększyło , kobiety płakały, stresowały się a ostatecznie okazywało się, że dziecko jest zdrowe.

Chyba najważniejszym badaniem jest badanie połówkowe, ponieważ już wówczas widać dokładnie rozwinięte narządy jak i mózg, czego nie widzi się w przeprowadzonym badaniu 11-14 tygodnia.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    aaa , to nie ja pappa nie miałam, zresztą ja osobiście uważam, że pappa jest bezsensownym badaniem bo raz, że wydaje się na nie dużo kasy, dwa to tylko wynik statystyczny, i już nasłuchałam się jak i naczytałam bardzo wiele historii, że USG wyszło idealnie a po teście pappa strasznie się ryzyko zwiększyło , kobiety płakały, stresowały się a ostatecznie okazywało się, że dziecko jest zdrowe.

Chyba najważniejszym badaniem jest badanie połówkowe, ponieważ już wówczas widać dokładnie rozwinięte narządy jak i mózg, czego nie widzi się w przeprowadzonym badaniu 11-14 tygodnia.

tak,to prawda. mi wyszło ciut za niskie białko pappa,a wszelkie ryzyka wyszły super. a to afp to właśnie znów jest z krwi matki i określa ryzyko wady cewy nerwowej.ja brałam kwas foliowy ponad rok przed zajściem w ciążę,wiec nie sadze,abym miała z tym problemy.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ