X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;) Wy tu o detektorach a mi Bąbelek wczoraj dał popalić, tak często się odzywał, PUK PUK! może to dlatego że spałam na brzuchu bo tak mi najlepiej się zasypia, później się przekręcam :)

Co do składek w ZUS najlepiej skontaktuj się z Biurem Rachunkowości które prowadzi Ci interes ;) tak dla pewności.

U mnie dziś przyjemny chłodek, póki co więc otwieram okna w całym domu :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiki,a wiesz, ja leczyłam się u immunologa w Łodzi i on stwierdził,że konflikt serologiczny to jakieś sredniowiecze i już tego nie leczą.ale jednak immunoglobuline podają.i badz to mądrym!

Niezgodność serologiczną mam z mężem, ale w tej ciąży jeszcze lekarz nic nie mówił, że mamy tu konflikt. Ja mam konflikt płytkowy (małopłytkowość HPA 1A)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny tak szybko piszecie, od wczoraj miałam mase czytania.
    Rozmawiałyście o lekarzach. Ja chodzę na NFZ, ale zmieniam lekarza (już byłam na jeden wizycie) i też będę chodziła do niego na NFZ, z tym że kolejna wizyta 14.08 idę prywatnie i zastanawiam się czy zrobi mi juz połówkowe bo to będzie dokładnie 18 1 dzień tydzień...bo generalnie idę po zwolnienie. Od kiedy można robić połówkowe?
    Połówkowe 18-22 a póżniej 28-32

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki 3mam kciuki:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co, zrobiłam czarną kreskę na górnej powiece - NIE BĘDĘ RYCZAŁA!!

Malenq, ania_29, szpilka, Kawa, Ag..., Paula44, Fucina, Sarnaa, renia83, M4DZI4, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Połówkowe 18-22 a póżniej 28-32
    u mnie zaprosił na początek września i tak teraz patrzyłam, że 1 września - to będzie 21tydz+1dzień...myślicie że dobrze, nie za późno? czy umówić się w 20tyg.+1 dzień? ..... uhmmmmmm

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiki,a wiesz, ja leczyłam się u immunologa w Łodzi i on stwierdził,że konflikt serologiczny to jakieś sredniowiecze i już tego nie leczą.ale jednak immunoglobuline podają.i badz to mądrym!

Moja gin tłumaczyła mi że jeśli będę mieć z mężem różną gr krwi (czyli konflikt) to po porodzie dostanę immunoglobulinę, by w kolejnej ciąży on nie wystąpił (bo może ale nie musi i podają na wszelki wypadek).
    Przykro mi z powodu poronień sama jedno wcześniej przeszłam, rok tem i teraz kolejny dramat jaki miałam to w maju miałam plamienia, pojechałam na IP a tam gin stwierdził ciążę pozamaciczną i dostałam skierowanie na usunięcie.. Przepłakałam tydzień, ale wzięłam się w garść poszłam pryw na wizytę i okazało się że jest idealnie osadzona. Gdyby nie to że zachowałam zimną krew nie nosiłabym obecnie maluszka.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    nawet nie wiedzialam ze jest takie badanie- robie to co mi przepisuje.
    mysle tylko ze zrobie dodatkowo to na ten konflikt skoro do 20 tyg jest za free w tej akcji.

Ag jak będziesz robić w Krakowie to pobierają krew tylko w dwóch punktach Diagnostyki - na Życzkowskiego i Stojałowskiego.
    Ja oddawałam we wtorek :)

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 też mam czarną kreskę taką pin up jak monroe, tyle że wytatuowaną na 5 lat ;)

więc mogę ryczeć ile wlezie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:23

M4DZI4, Ewelina88, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wiki81 też mam czarną kreskę taką pin up jak monroe, tyle że wytatuowaną na 5 lat ;)

więc mogę ryczeć ile wlezie :D
    Fajnie :) Mnie by się taka przydała :)

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pusty pęcherzyk w czerwcu 2013 i poronienie w styczniu 2014.jesteśmy po terapii u immunologa w Łodzi,własnie dlatego teraz boję się każdego badania, każdej wizyty, już taki strach we mnie jest i będzie do końca ciąży.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ag jak będziesz robić w Krakowie to pobierają krew tylko w dwóch punktach Diagnostyki - na Życzkowskiego i Stojałowskiego.
    Ja oddawałam we wtorek :)
    w Katowicach będę robić, ale dzieki:)

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi strach przeszedł jak weszłam w 2 trymestr, no a teraz po tych kopniaczkach to już wogóle jestem szczęśliwa i nie dopuszczam do siebie złych myśli! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Lecę na miasto, zrobić zakupki i przy okazji wstąpię do CCC...a co tam.
    Tylko nigdzie nie mogę dostać spodni ciążowych z gumką, teraz pół biedy bo lato, ale zimą nie wiem co będę nosić, póki co kupuję ciągle leginsy o rozmiar większe.
    ostatnio były fajne ciążowe legginsy w lidlu za 13zł czarne i różowe widziałam.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa no właśnie leginsów to ja już mam full, chcicłabym coś na chłodniejsze dni, bo teraz to już albo leginsy, albo spódnice noszę, w jeansy się wcisnę ale mnie piją w brzuch.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Tylko nigdzie nie mogę dostać spodni ciążowych z gumką, teraz pół biedy bo lato, ale zimą nie wiem co będę nosić, póki co kupuję ciągle leginsy o rozmiar większe.
    H&M sprawdz.

Kawa, Sarnaa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to odwiedź h&m albo c&M czy jakoś tak, a jesli masz daleko to na allegro ;) zmierz wymiary itp zresztą dziewczyny dużo tu już str z ubraniami dla ciążówek wklejały ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Magdalenka, ja kupiłam ostatnio w H&M spodnie ciążowe (już drugie :D), co prawda już nie na wyprzedaży ale za 79,90 zł :) Wygoda dla brzusia jest ogromna!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalando, asos tez mają i nie jestem pewna czy na stronie smyka nie ma ciazowych ubran tez.
    Maud moze mamy te same:), granatowe jeansy 79,90?

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ