X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;) Wy tu o detektorach a mi Bąbelek wczoraj dał popalić, tak często się odzywał, PUK PUK! może to dlatego że spałam na brzuchu bo tak mi najlepiej się zasypia, później się przekręcam :)

Co do składek w ZUS najlepiej skontaktuj się z Biurem Rachunkowości które prowadzi Ci interes ;) tak dla pewności.

U mnie dziś przyjemny chłodek, póki co więc otwieram okna w całym domu :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiki,a wiesz, ja leczyłam się u immunologa w Łodzi i on stwierdził,że konflikt serologiczny to jakieś sredniowiecze i już tego nie leczą.ale jednak immunoglobuline podają.i badz to mądrym!

Niezgodność serologiczną mam z mężem, ale w tej ciąży jeszcze lekarz nic nie mówił, że mamy tu konflikt. Ja mam konflikt płytkowy (małopłytkowość HPA 1A)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny tak szybko piszecie, od wczoraj miałam mase czytania.
    Rozmawiałyście o lekarzach. Ja chodzę na NFZ, ale zmieniam lekarza (już byłam na jeden wizycie) i też będę chodziła do niego na NFZ, z tym że kolejna wizyta 14.08 idę prywatnie i zastanawiam się czy zrobi mi juz połówkowe bo to będzie dokładnie 18 1 dzień tydzień...bo generalnie idę po zwolnienie. Od kiedy można robić połówkowe?
    Połówkowe 18-22 a póżniej 28-32

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki 3mam kciuki:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co, zrobiłam czarną kreskę na górnej powiece - NIE BĘDĘ RYCZAŁA!!

Malenq, ania_29, szpilka, Kawa, Ag..., Paula44, Fucina, Sarnaa, renia83, M4DZI4, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Połówkowe 18-22 a póżniej 28-32
    u mnie zaprosił na początek września i tak teraz patrzyłam, że 1 września - to będzie 21tydz+1dzień...myślicie że dobrze, nie za późno? czy umówić się w 20tyg.+1 dzień? ..... uhmmmmmm

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiki,a wiesz, ja leczyłam się u immunologa w Łodzi i on stwierdził,że konflikt serologiczny to jakieś sredniowiecze i już tego nie leczą.ale jednak immunoglobuline podają.i badz to mądrym!

Moja gin tłumaczyła mi że jeśli będę mieć z mężem różną gr krwi (czyli konflikt) to po porodzie dostanę immunoglobulinę, by w kolejnej ciąży on nie wystąpił (bo może ale nie musi i podają na wszelki wypadek).
    Przykro mi z powodu poronień sama jedno wcześniej przeszłam, rok tem i teraz kolejny dramat jaki miałam to w maju miałam plamienia, pojechałam na IP a tam gin stwierdził ciążę pozamaciczną i dostałam skierowanie na usunięcie.. Przepłakałam tydzień, ale wzięłam się w garść poszłam pryw na wizytę i okazało się że jest idealnie osadzona. Gdyby nie to że zachowałam zimną krew nie nosiłabym obecnie maluszka.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    nawet nie wiedzialam ze jest takie badanie- robie to co mi przepisuje.
    mysle tylko ze zrobie dodatkowo to na ten konflikt skoro do 20 tyg jest za free w tej akcji.

Ag jak będziesz robić w Krakowie to pobierają krew tylko w dwóch punktach Diagnostyki - na Życzkowskiego i Stojałowskiego.
    Ja oddawałam we wtorek :)

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 też mam czarną kreskę taką pin up jak monroe, tyle że wytatuowaną na 5 lat ;)

więc mogę ryczeć ile wlezie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:23

M4DZI4, Ewelina88, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wiki81 też mam czarną kreskę taką pin up jak monroe, tyle że wytatuowaną na 5 lat ;)

więc mogę ryczeć ile wlezie :D
    Fajnie :) Mnie by się taka przydała :)

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pusty pęcherzyk w czerwcu 2013 i poronienie w styczniu 2014.jesteśmy po terapii u immunologa w Łodzi,własnie dlatego teraz boję się każdego badania, każdej wizyty, już taki strach we mnie jest i będzie do końca ciąży.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ag jak będziesz robić w Krakowie to pobierają krew tylko w dwóch punktach Diagnostyki - na Życzkowskiego i Stojałowskiego.
    Ja oddawałam we wtorek :)
    w Katowicach będę robić, ale dzieki:)

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi strach przeszedł jak weszłam w 2 trymestr, no a teraz po tych kopniaczkach to już wogóle jestem szczęśliwa i nie dopuszczam do siebie złych myśli! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Lecę na miasto, zrobić zakupki i przy okazji wstąpię do CCC...a co tam.
    Tylko nigdzie nie mogę dostać spodni ciążowych z gumką, teraz pół biedy bo lato, ale zimą nie wiem co będę nosić, póki co kupuję ciągle leginsy o rozmiar większe.
    ostatnio były fajne ciążowe legginsy w lidlu za 13zł czarne i różowe widziałam.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa no właśnie leginsów to ja już mam full, chcicłabym coś na chłodniejsze dni, bo teraz to już albo leginsy, albo spódnice noszę, w jeansy się wcisnę ale mnie piją w brzuch.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Tylko nigdzie nie mogę dostać spodni ciążowych z gumką, teraz pół biedy bo lato, ale zimą nie wiem co będę nosić, póki co kupuję ciągle leginsy o rozmiar większe.
    H&M sprawdz.

Kawa, Sarnaa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to odwiedź h&m albo c&M czy jakoś tak, a jesli masz daleko to na allegro ;) zmierz wymiary itp zresztą dziewczyny dużo tu już str z ubraniami dla ciążówek wklejały ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Magdalenka, ja kupiłam ostatnio w H&M spodnie ciążowe (już drugie :D), co prawda już nie na wyprzedaży ale za 79,90 zł :) Wygoda dla brzusia jest ogromna!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalando, asos tez mają i nie jestem pewna czy na stronie smyka nie ma ciazowych ubran tez.
    Maud moze mamy te same:), granatowe jeansy 79,90?

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ