X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę jeansy ciążowe :)

http://allegro.pl/super-jeansy-ciazowe-mea-wygodne-i-modne-r-m-i4444792701.html

http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazowe-z-regulacja-tu-roz-40-l-i4448122884.html

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-4-kol-rozm-m-i4449564437.html

te drugie są rozciągliwe ale fajne, ja mam takie ale krótkie na lato- suuuper wygodne, o takie :)

http://allegro.pl/spodenki-ciazowe-jeans-rozm-m-i4454218754.html

Może się komuś przydadzą te linki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:50

Maud11, Paula44 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na allegro kupiłam fajne rurki ciążowe z przesyłką za ok 52zł, wymiary są podane, można dopasować sobie który będzie ok :)

Wiki jedź ostrożnie, uważaj na siebie, wszystko będzie dobrze! jeździsz do tego samego miasta co i ja, tylko ja mam trochę bliżej:)

MartaKD współczuję przejść, ja jestem po dwóch stratach również, życzę Ci żeby tym razem wszystko było ok!

Maud11, MartaKD, Wiki81 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam detektor:D ale nie uruchamiam dopoki maz nie wroci z pracy:D
    dostaam tez Bola Ball- dzwonie jak rasowa szwajcarska krowa:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:51

Paula44, Malenq, Maud11, neharika, Fucina, M4DZI4, Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w ten chłodniejszy dzień. Kiepską noc miałam, dziwne sny przed tą wizytą... Jakoś dziś się boję i źle mi z tym... :-( Pozdrawiam

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    zalando, asos tez mają i nie jestem pewna czy na stronie smyka nie ma ciazowych ubran tez.
    Maud moze mamy te same:), granatowe jeansy 79,90?
    Tak - granatowe jeansy :D :D
    widziałam, że są też takie z pasem "na zakładkę", takim nie zakrywającym całego brzucha, tylko jakby podtrzymującym. Nie wiem jak takie się nosi, ma może któraś z Was?

Ag... wrote:
    mam detektor:D ale nie uruchamiam dopoki maz nie wroci z pracy:D
    Ag no ja w tym momencie też odebrałam detektor w pracy :) I też będę testować z mężem później. Nie mogę się doczekać. Dobrze że w pracy jestem bo na pewno bym nie wytrzymała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:57

Ag... lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wszystko będzie dobrze :)

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29- z tego co mi wiadomo to czepiają się głównie firm, założonych głównie po to, żeby kasę wyciagnąć, np takie co jeszcze im NIP nie przyszedł, a już na L4 idą. Ja jestem dobrej myśli w sierpniu płacę pierwszą składkę, trochę nas to szarpnie, ale mam nadzieję, że dzięki temu uda mi się utrzymać biznes...bo jednak będę musiała zatrudnić pracownika( mam sklepik), opłacić mu ZUS-y i czynsz za lokal.
    A wracając do wszelkich obaw, to ja na szczęście nie mam takich doświadczeń jak niektóre z Was, jest to moja pierwsza ciąża, w którą udało się zajść po 3 miesiącach starań :) Jednak jak zawsze na początku bałam się, że może coś pójść nie tak( za dużo czytałam info w sieci). Jednak z każdą kolejną wizytą tylko się utwierdzam w przekonaniu, że wszystko będzie dobrze i tak też staram się na co dzień myśleć, to na prawdę pomaga, a badania tylko to potwierdzają :)
    Dziewczyny głowy do góry, myśleć pozytywnie!!! Będzie dobrze, w końcu jak to mówi mój mąż:"przecież to Nasze dzieci" :D

jonka91 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Witam Was dziewczyny w ten chłodniejszy dzień. Kiepską noc miałam, dziwne sny przed tą wizytą... Jakoś dziś się boję i źle mi z tym... :-( Pozdrawiam

Fucina, oddychaj głęboko!
    Wiem że łatwo się mówi, ja tak samo w dzień wizyty nie mogę o niczym innym myśleć i się boję, i serce mi wali...

Pop prostu oddychaj głęboko, postaraj się myśleć pozytywnie.
    A zobaczysz że po wizycie będziesz fruwać ze szczęścia i niepotrzebne były nerwy :)

Fucina lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Fucina trzymamy kciuki, napewno wszystko bedzie idealnie! daj znac

Fucina, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ag no ja w tym momencie też odebrałam detektor w pracy :) I też będę testować z mężem później. Nie mogę się doczekać. Dobrze że w pracy jestem bo na pewno bym nie wytrzymała :D
    a to nie ogladalam, ja narazie pas zwijam na 2 bo mam za szeroki u gory.
    spoko, mnie nie ciągnie do detektora, schowalam do szafki bo jak lezal na stole to tak spoglądał i mowil "otworz mnie" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:06

Fucina, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Fucina trzymamy kciuki, napewno wszystko bedzie idealnie! daj znac
    Dzięki, dam znać! Wieczorkirm!

rar0a9a.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Dzięki, dam znać! Wieczorkirm!
    Czekamy na dobre wieści :D

Fucina lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Fucina, oddychaj głęboko!
    Wiem że łatwo się mówi, ja tak samo w dzień wizyty nie mogę o niczym innym myśleć i się boję, i serce mi wali...

Pop prostu oddychaj głęboko, postaraj się myśleć pozytywnie.
    A zobaczysz że po wizycie będziesz fruwać ze szczęścia i niepotrzebne były nerwy :)
    Bardzo dziękuję za wsparcie, czasem nawet psychologowi niezbędne :-) Kochane jesteście!

Ag..., Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4371113/Dzieci-wypowiadaja-sie-na-temat-milosci
    na rozweselenie ze juz za pare lat nas tak będą dzieci edukowaly:)

Fucina, szpilka, Sarnaa, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki- ja mam firme ponad rok i tez regularnie oplacalam

mialam nadzieje ze jednak wczesniej pojde na zwolnienie, dzieki za pomoc!

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl cieszy mnie Twój optymizm, ja jednak staram się być bardzo pokorna, ja również w pierwszej ciąży byłam szczęśliwa, na badanie szłam z uczuciem wewnętrznego spokoju oraz pewności, że wszystko będzie dobrze, modliłam się każdej nocy do Boga o zdrowie dla mojego dziecka ale niestety Bóg mnie nie wysłuchał, i ciąża skończyła się tragicznie w 21 tygodniu. Ale wiary w Boga mimo wszystko nie straciłam. Teraz każde badanie jest obarczone u mnie wielkim strachem i mimo , że jak na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku to i tak do puki nie urodzę zdrowego dziecka pewnie nie pozbędę się tego lęku, czasami tez boje się, że będę przewrażliwiona na punkcie swojego dziecka co też nie jest zdrowe i tylko szkodzi dziecku.

Nie wiem jak Wy ale czasami wieczorem zaczynam odczuwać właśnie też lęk przed porodem, przed tym czy sprawdzę się jako mama, przed tym że nasze życie zmieni się na zawsze i tym wszystkim co jest niepewne i nieznane przed nami ...
    Kurcze ktoś powinien wziąć kubeł zimnej wody i mnie nim oblać, trzy razy dać mi z plaska po polikach mówiąc "weź dziewczyno ogarnij się, będzie dobrze!" :)

MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 "Nie wiem jak Wy ale czasami wieczorem zaczynam odczuwać właśnie też lęk przed porodem, przed tym czy sprawdzę się jako mama, przed tym że nasze życie zmieni się na zawsze i tym wszystkim co jest niepewne i nieznane przed nami ...
    Kurcze ktoś powinien wziąć kubeł zimnej wody i mnie nim oblać, trzy razy dać mi z plaska po polikach mówiąc "weź dziewczyno ogarnij się, będzie dobrze!" :):

Mam takie same lęki, ale nie chcę PLASKACZy....to chyba normalne, że zaczynamy się stresować, przejmować i martwić...ciąża i dziecko są coraz bardziej realistyczne, namacalne....
    przez takie lęki to w nocy mam duże problemy z wysypianiem się....

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka specjalnie dla Ciebie http://demotywatory.pl/1259529/Dzizas-krajst-kobieto

Wszystko bedzie dobrze tym razem! i tylko takie mysli.

Gwiazdeczka27, bluegirl89, bluegirl89, ania_29, MartaKD, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dlatego ja w nocy często zasnąć nie mogę, budzę się o 03 lub 04 i myśli same mnie nękają.. :/ To jak teraz tak mam to co będzie tydzień przed porodem...
    W poniedziałek wyjeżdżamy ze znajomymi na 2 tygodnie to będę miała czas na relaks, wypoczynek i postaram się nie myśleć o tym wszystkim. :)

Malenq, bluegirl89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    widziałam, że są też takie z pasem "na zakładkę", takim nie zakrywającym całego brzucha, tylko jakby podtrzymującym. Nie wiem jak takie się nosi, ma może któraś z Was?
    Chodzi Ci o taki wąski pasek materiału z gumką, który się kończy pod pępkiem? Właśnie je ubrałam, bo mam jedną taką parę i są ok, chociaż takie z wysokim pasem będą na pewno lepiej się trzymać brzucha :)

Maud11 lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ