X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Gwiazdeczka specjalnie dla Ciebie http://demotywatory.pl/1259529/Dzizas-krajst-kobieto

Wszystko bedzie dobrze tym razem! i tylko takie mysli.

Ag Jak dobrze, że jesteś na tym forum. HAHA padłam... dzięki już mi lepiej :D

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na serio to tez czasem tak mam, moze nie o porodzie jeszczeale o innych sprawach tez, budze sie w nocy i mysle niepotrzebnie
    Co do badan ja wiem ze jak sie stresuje to z reguly jest dobrze ( i dotyczy to wszystkiego: egzaminow, rozmow, nawet wizyt u weterynarza z kotem) gorzej jak jestem spokojna wtedy boje sie rozczarowania i zlych wiadomosci. dlatego gdzies tam przed kazdym badaniem licze na maly stresik, jesli sie pojawia jestem jakos o dziwo spokojniejsza. I zrozum tu kobiete:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:23

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko współczuję takich lęków. Ja takie myśli odsuwam w najdalsze zakamarki swojej świadomości. Za dużo spraw mi się w życiu posypało i tylko pozytywnym myśleniem jakoś funkcjonowałam. Troszkę racjonalizuję swój optymizm, ale do pesymizmu nie dopuszczam ;) Wiadomo, czasem zdarzy się gorszy dzień...

201501145565.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem w 15tc, termin na 26stycznia. Dziś dowiedziałam się o tej stronie, a że mam teraz mnóstwo wolnego czasu, od razu założyłam kalendarz ;) nie czytałam jeszcze Waszego wątku, ale zaraz to nadrobię żeby nie powtarzać się z jakimiś pytaniami. Podpowiecie jak dodać suwaczek? :) Pozdrawiam ciepło

Paula44, Ewelina88, Monifah, jonka91 lubią tę wiadomość

ou9mp2.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane, miłego dzionka i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!! <3

Fucina, Fucina, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Chodzi Ci o taki wąski pasek materiału z gumką, który się kończy pod pępkiem? Właśnie je ubrałam, bo mam jedną taką parę i są ok, chociaż takie z wysokim pasem będą na pewno lepiej się trzymać brzucha :)

Tak o taki typ mi chodzi, w H&M są jeszcze tak zrobione że szerokość tego pasa zmniejsza się przy pępku (schodzi się ten pas z dwóch stron i nakłada się na siebie, a do tego jest węższy więc zostaje takie wycięcie pod pępkiem).

W każdym razie zastanawiałam się czy takie też są ok, pewnie na lato nawet lepsze, ale na jesień i w zimie będzie fajniej mieć otulony brzuchol :) (już wtedy nie brzusio ;))

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem w 15tc, termin na 26stycznia. Dziś dowiedziałam się o tej stronie, a że mam teraz mnóstwo wolnego czasu, od razu założyłam kalendarz ;) nie czytałam jeszcze Waszego wątku, ale zaraz to nadrobię żeby nie powtarzać się z jakimiś pytaniami. Podpowiecie jak dodać suwaczek? :) Pozdrawiam ciepło
    Witamy :) od razu informujemy ze forum jest uzalezniajace i po "nadrobieniu" 452 stron mozemy ci sie wydac nienormalne ale tak naprawde wszystkie jestesmy super:)
    dopisz się do listy https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0

a suwaczek robi się na stronie https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html pozniej wchodzisz w swoje ustawienia spolecznosciowe i wklejasz w podpis linka:)

Gwiazdeczka27, Paula44, K_niecierpliwaMama, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:

Niecierpliwa Mamo - może nie nadrabiaj wszystkiego bo mogłabyś skończyć w III trymestrze :D
    Myślę że możesz śmiało pytać o wszystko :)

Zapraszamy do dopisania się do naszej listy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0
    Tylko nie poprzez Internet Explorera bo podobno nie działa.

ania_29, Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, Sarnaa lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do czego sluza te pasy ciazowe, wiecie moze?
    w H&M widzialam i na allegro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Tak o taki typ mi chodzi, w H&M są jeszcze tak zrobione że szerokość tego pasa zmniejsza się przy pępku (schodzi się ten pas z dwóch stron i nakłada się na siebie, a do tego jest węższy więc zostaje takie wycięcie pod pępkiem).

W każdym razie zastanawiałam się czy takie też są ok, pewnie na lato nawet lepsze, ale na jesień i w zimie będzie fajniej mieć otulony brzuchol :) (już wtedy nie brzusio ;))
    Tak jak mówisz. Na teraz są ok. Jeszcze miesiąc temu mi spadały a teraz właśnie całkiem dobrze trzymają się brzucha. Za to przy dużym brzuchu ich sobie nie wyobrażam. Zdecydowanie wolę te zachodzące na cały bębenek, tylko minusem jest grzanie kolejnej partii ciała :)
    Najfajniejsze spodnie jakie teraz mam do szmateksowe rurki. Nie są ciążowe, ale dość elastyczne i w pasie w sam raz :) Można ubrać do nich krótszą bluzkę, bo niestety do typowo ciążowych spodni muszę mieć dłuższą tunikę :)

Maud11 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Gwiazdeczka specjalnie dla Ciebie http://demotywatory.pl/1259529/Dzizas-krajst-kobieto

Wszystko bedzie dobrze tym razem! i tylko takie mysli.

Świetne! :D :D :D

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mam detektor:D ale nie uruchamiam dopoki maz nie wroci z pracy:D
    dostaam tez Bola Ball- dzwonie jak rasowa szwajcarska krowa:D

a do czego te kulki służą?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a do czego te kulki służą?

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/682-bola-wisiorek-dla-przyszej-mamy , no i fajnie wygląda:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomina mi jakiś amulet,a ja wyjątkowo stronię od takich rzeczy.ale faktycznie dość ładne:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Przypomina mi jakiś amulet,a ja wyjątkowo stronię od takich rzeczy.ale faktycznie dość ładne:)

w tym linku jakies brzydkie takie, ja mam srebrny ze stopkami i jest uroczy wg mnie:)
    ale nie kazdy musi lubiec takie rzeczy- ja np nie znosze bransoletek i wiszacych kolczykow, za to wisiory uwielbiam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 12:05

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta we Włoszech mówią na to "dźwięki aniołków", żaden tam amulet, ja mam srebrny wisior i srebrną kuleczkę z dzwonkiem w środku....i dzwoni delikatnie obijając się o brzuszek....hehehe również stronię od amuletów, a to łada biżuteria dla ciężarówek hehehe...nie każdy wie co to jest....;)

5364ab2e5eade3demed.jpg

5fa59e69eea680c5med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 12:14

MartaKD lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.w dzień,kiedy dowiedziałam się o obumarłej ciąży przyszła do mnie kolezanka i powiedziała,ze mam powynosić z pokoju wszystkie dziwne rzeczy,ze one sa przyczyna moich niepowodzeń.a że dużo podróżowałam,to dużo rzeczy typu piramidy, bożki, itp.w pokoju miałam.Mój tata zresztą mówił to samo.Powynosiłam wszystko i póki co stronię od tego typu bajerów.

Malenq, Maud11 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiecie co.w dzień,kiedy dowiedziałam się o obumarłej ciąży przyszła do mnie kolezanka i powiedziała,ze mam powynosić z pokoju wszystkie dziwne rzeczy,ze one sa przyczyna moich niepowodzeń.a że dużo podróżowałam,to dużo rzeczy typu piramidy, bożki, itp.w pokoju miałam.Mój tata zresztą mówił to samo.Powynosiłam wszystko i póki co stronię od tego typu bajerów.

a to dziwne dopiero. Ja tam w zadne amulety, maski i nic takiego nie wierze, jak mam jakąś figurke to jest ona dla mnie tylko figurką i nie przypisuje jej zadnych mocy bo bym zeschizowala. ale mam przyjaciolki ktore mają rozne bziki w tym temacie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 12:13

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kicia postanowiła wejść do kuwetki z białą farbą do drewna i zrobić mi piękną ścieżkę na podłodze w kocie łapki. Ehhh... stracić ją na chwilę z pola widzenia... ;)

Paula44, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marta we Włoszech mówią na to "dźwięki aniołków", żaden tam amulet, ja mam srebrny wisior i srebrną kuleczkę z dzwonkiem w środku....i dzwoni delikatnie obijając się o brzuszek....hehehe również stronię od amuletów, a to łada biżuteria dla ciężarówek hehehe...nie każdy wie co to jest....;)

5364ab2e5eade3demed.jpg

sliczny masz Malenq- taki subtelny:)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ