*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyneharika wrote:Ewelina zawsze sie usmiecham jak czytam Twoje posty o jedzeniu
. Zastanawiam sie co mysli Twoj szef skoro masz tam monitoring
Mam to samo Hahah! Ewelina i szpilka maja tu takie teksty o jedzeniu, ze chyba zacznę spisywać!
Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:ania_29 mam z czego chudnąć dlatego się tym nie przejmuję. Teraz ważę 67 kg przy 169 cm wzrostu więc jest ok.
Silatan ja mam 2 ciepłe kombinezony, akurat na wyjście ze szpitala.
Agus89 a powiedz jakie zamawiałaś? Jaki rozmiar, ewentualnie gdzie? Jak ocieplane? -
nick nieaktualnyAg... wrote:wlasnei zamawialam wozek- i okazalo mi sie ze zwineli mi kolor gondoli ktory chcialam no i nie wiem teraz czy zamowic jakis inny czy moze to jakis znak ze za szybko i zeby nie kupowac.
No ale z 2 strony 2000zl roznicy pomiedzy cena regularna a promocja piechota nie chodzi:/
na wozek jestem zdecydowana i nie wiem co zrobic:/
Jak Wam się podoba inny kolor to bierz. I koniec z przesądami! Bóg czuwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:59
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula44 wrote:Mam to samo Hahah! Ewelina i szpilka maja tu takie teksty o jedzeniu, ze chyba zacznę spisywać!
:P
A tak w ogóle to jak się czujesz?Paula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySilatan wrote:Słuchajcie a takie pukanie pod pępkiem w okolicy trochę nad-łonowej
to już maluch? Mam tak od kilku dni, zwłaszcza kiedy leżę na brzuchu, albo np opieram się o blat i coś uciskam.
To może być maluch!!
Ja też od kilku dni jak leżę spokojnie to czuję takie dziwne muskanie, takie bąbelki... jakby od środka ktoś na harfie grał... albo raczej brzdąkał... Kilka takich motylków dziennie. No tak mi się głupio skojarzyło.
Ale ja to taaaki niedowiarek jestem i dopóki nie będę pewna na 100% że to Dzidek to nie uwierzę.nix lubi tę wiadomość
-
Silatan wrote:Agus89 a powiedz jakie zamawiałaś? Jaki rozmiar, ewentualnie gdzie? Jak ocieplane?
Mój Mąż kupował. Jeden właśnie z Next-a, a drugi z Marks&Spencer. Nie pamiętam dokładnie rozmiarów, bo zostaly w domu a jestem u Męża. Ale wydaje mi się, że jeden jest rozmiaru 56-60, a drugi większy troszkę.
Silatan lubi tę wiadomość
-
Dziołchy jestem już w domu po badaniach: glukoza na czczo:85, po godzinie z obciążeniem: 96. Norma jest do 130. Położna powiedziała, że podroby mam w super formie
No kamień z serca mi spadł.
A dziś mamy obiad z półfabrykatów, czyli biedronka rules
Ja pochłonęłam małe opakowanie śledzi "śledzik na raz" i porcję sałatki z fetą, oliwkami i pomidorami. Nie mam dziś ochoty na żadne obiady, najadłam się i jestem nasycona pysznościamiMaud11, Ewelina88, Ag..., M4DZI4, Paula44, Malenq, neharika, nix lubią tę wiadomość
-
ania_29 wrote:Nie, to nie remont
Maluję komodę dla małego a później zabieram się za jedną ścianę w sypialni
Meble maluję emaliami akrylowymi - są wodorozcieńczalne i bezpieczne dla dzieci. Zapach jakiś tam swój mają, tak jak i farby do ścian. Nie są duszące, ale warto malować teraz, kiedy można do woli wietrzyć pomieszczenia
Ania, na pewno lepiej teraz jak jest ciepło, ale zastanawiam się czy w ogóle warto ryzykować rozumiesz.. zwłaszcza, że to czarna szafa, a ja chcę ją na biało przerobić- chyba ze 3 warstwy pójdą
-
Ag a czy nie możesz zamówić tego wózka w innym sklepie , który również sprzedaje te wózki tego producenta? Bo jak jest promocja to rozumiem, że w innych punktach również. Może w innym sklepie będą nadal mieli taki kolor jaki ci się podoba.
Znalazłam o kwasie foliowym:
Kwas foliowy ma postać bardzo wrażliwej substancji, która do organizmu powinna dostawać się tylko i wyłącznie w obecności niektórych składników. Jak się bowiem okazuje, istnieją substancje, które w znaczny sposób polepszają wchłanianie kwasu foliowego.
Według lekarzy kwas foliowy najlepiej wchłania się w obecności kwasu glutaminowego lub jego soli. Wówczas bowiem kwas foliowy nie zostaje zniszczony przez bakterie jelitowe i może dotrzeć bezpiecznie do błony śluzowej. Dlatego przyjmowanie kwasu foliowego powinno wiązać się z uwzględnieniem kilku czynników, które będą w znacznym stopniu poprawiać jego wchłanianie. W ten sposób z zażywania kwasu foliowego będziemy mogli odnieść najwięcej korzyści.
Czynniki polepszające przyswajalność kwasu foliowego to natomiast:
kompleks witamin z grupy B (witamin B, witamina B6, witamina B12, witamina H i witamina C),
kwas para – aminobenzoesowy.
Trzeba jedna mieć na uwadze, że - jak donoszą nowe badania - kwas foliowy jest potrzebny w budowie zdrowych komórek, dlatego też prawidłowy poziom tej witaminy u kobiety w czasie całej ciąży jest bardzo ważny. Niestety, wady cewy nerwowej powstają pomiędzy 16 a 28 dniem po zapłodnieniu, kiedy większość kobiet nie zdaje sobie jeszcze sprawy z tego, że spodziewa się dziecka. Zazwyczaj kobieta dowiaduje się o ciąży w 4 - 6 tygodniu jej trwania lub później, gdy mózg i rdzeń kręgowy dziecka są już ukształtowane. Dlatego też przyszła mama powinna rozpocząć przyjmowanie kwasu foliowego co najmniej 4 tygodnie przed zajściem w ciążę i kontynuować przez cały okres ciąży. Ponieważ ciąże w Polsce w większości nie są planowane, codzienne zażywanie kwasu foliowego powinno dotyczyć każdej kobiety w wieku rozrodczym - pomiędzy 18 i 45 rokiem życia.
Kwas foliowy jest witaminą rozpuszczalną w wodzie i jego nadmiar wydalany jest z moczem, dlatego też nie ma niebezpieczeństwa przedawkowania go.
(Reasumując ważne jest aby przyjmując kwas foliowy , brać go przyjmując pokarmy zawierające odpowiednie witaminy aby został on dobrze przyswojony przez organizm. Niektóre preparaty, które mają w sobie również kwas foliowy moga mieć niewystarczającą jego zawartość. Też trzeba zwracać na to uwagę.)
Takie przyjemne pukanie od środka to z pewnością dzidzia!!! Ach jak ja zazdroszczę wszystkim Wam, które już doświadczają pierwszych ruchów.
Idę się położyć przed wiatrakiem bo taki upał, że nie do wytrzymania.
Maud11 lubi tę wiadomość