*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
bluegirl89 wrote:Co do pogody to chyba w końcu szczęście uśmiechnęło się do mnie bo mamy dziś 25-27st i właśnie kropi deszczyk <jupi>. Dla zmęczonych upałami polecam Śląsk
(Bytom)Dzień oddechu
-
Zielarka gratuluję doskonałych podrobów
U mnie też dziś parno, będzie burza jak nic, już się chmurzy więc czekam na deszczyk i ochłodzenie :p
Co do obiadu to ja dziś idę na łatwiznę jak tu któraś pisała i zamiawiam sobie i dla synalka pizze
Mam fajny i prosty przepis ( może już znacie bo nic takiego) jak ktoś tak jak ja nie przepada za mięsem.To kotleciki warzywne z żółtym serem.Ja warzywa to w zasadzie tylko w zupie jadałam a te kotleciki bardzo przypadły mi do gustu!
składniki:
Seler
3 marchewki
2 pietruszki
2 jajka
sól,pieprz,vegeta czy jakieś inne przyprawki co kto lubi
5 łyżek bułki tartej
ser żółty
Warzywa gotujemy w całości ( selera można na pół dac ) takie na wpół twarde, al dente.Jak wystygną ścieramy wszystkie na tarce( grubych oczkach).Dodajemy 2 jajka i 5 łyżek bułki tartej,można więcej jak się słabo klei i trzyma.Doprawiamy i dodajemy również starty ser żółty,ilośc wg uznania.Formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto,żeby się nie rozpadałyNajlepsze na świeżo ale i odgrzane są spoko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:49
-
nick nieaktualnyDzięki Ewelinko.
Lepiej. Tylko nie wiem, czemu ciągle jestem taka słaba!
Trochę mnie to już wnerwia. Chciałbym normalnie funkcjonować. A tak ti głównie leże i kolo mnie skaczą. Mama śniadania, obiady, przekąski i kolacje dostarcza mi do łóżka. Wstyd. Ale jak próbuje się zmobilizować i zejde po schodach to od razu robi mi się słabo.
Jak trochę pochodze to od razu mi niedobrze, bo macica wypycha bebechy do góry - mam wtedy jakby piłkę lekarską w brzuchu.
No i kurde co tu robić?Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
K_niecierpliwaMama wrote:Ania, na pewno lepiej teraz jak jest ciepło, ale zastanawiam się czy w ogóle warto ryzykować rozumiesz.. zwłaszcza, że to czarna szafa, a ja chcę ją na biało przerobić- chyba ze 3 warstwy pójdą
Jeśli szafa jest przytłaczająca albo zniszczona - to warto -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:tikurilla mialam cale mieszkanie pomalowane jak mieszkalam u mamy. Teraz mam swoje na bialo cale wiec juz bralam inne farby ale polecam jak Ania.
bdb- mozna szorowac i nic jej nie ma.
dzięki dziewczyny, ale jesteście pewne, że to dzidzi w brzuchu nie zaszkodzi? Ja nawet paznokci staram się za często nie zmywać, a co dopiero farba ech... Tak, szafa jest przytłaczająca, ale mogę ew. kupić nową.. koniec końców nie wiem ile zapłacę za taką ilość farb, może wyjdzie na jedno -
nick nieaktualnyAGNb6!
Pamiętam! Modlę się. Wiem, że bardzo się boisz jutra.
Postaraj się wyciszyć. Życzę Ci, żeby udało Ci się dziś zasnąć.
Spokoju ciała i duszy.
Jak zdołasz - odezwij się. Pa.Maud11, Ewelina88, Fucina, Malenq, Gwiazdeczka27, nix, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Silatan wrote:Trochę mnie pocieszyłyście z tymi kilogramami.
Jak tylko wrócę od teściowej to sprawdzę czy dobrze karmiła
Co do ciuszków NEXT to zauważyłam, że nawet i ceny przystępne. Bo dla porównania marka F&F Z TESCO ceny ma bardzo podobne.
Właściwie to zastanawiałam się, jaki kombinezon dla dziecka na wyjście ze szpitala. Macie coś fajnego?
Silatan, Ty chyba jesteś z Warszawy, prawda? (widzę na liście, że jest 6 dziewczyn razem ze mną). Myślałaś już nad szpitalem? Masz jakieś opinie?
Co do NEXT'a, właśnie weszłam na stronę- ciuszki są przepiękne! Zakochałam się w kolekcji z pandą-> http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/unisex/1 -
K_niecierpliwaMama wrote:dzięki dziewczyny, ale jesteście pewne, że to dzidzi w brzuchu nie zaszkodzi? Ja nawet paznokci staram się za często nie zmywać, a co dopiero farba ech... Tak, szafa jest przytłaczająca, ale mogę ew. kupić nową.. koniec końców nie wiem ile zapłacę za taką ilość farb, może wyjdzie na jedno
Zależy jak duża szafa. Może zamkniesz się w 200zł kupując porządne produkty. Tych z tikurilli szukaj w specjalnych sklepach, bo castoramy i inne czegoś takiego nie mają