X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody to chyba w końcu szczęście uśmiechnęło się do mnie bo mamy dziś 25-27st i właśnie kropi deszczyk <jupi>. Dla zmęczonych upałami polecam Śląsk
    (Bytom) :D Dzień oddechu :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Co do pogody to chyba w końcu szczęście uśmiechnęło się do mnie bo mamy dziś 25-27st i właśnie kropi deszczyk <jupi>. Dla zmęczonych upałami polecam Śląsk
    (Bytom) :D Dzień oddechu :D
    Jesteś z Bytomia? Ja mieszkam w Tarnowskich Górach, a pracuje w Bytomiu

rar0a9a.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina- Tak :) w centrum mam własny sklepik "Kuferek" a mieszkamy w pobliskiej dzielnicy :D Ale w TG dokładnie w Reptach rodzice mają dom więc też znane tereny :D

Paula44, Fucina lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka gratuluję doskonałych podrobów :)
    U mnie też dziś parno, będzie burza jak nic, już się chmurzy więc czekam na deszczyk i ochłodzenie :p
    Co do obiadu to ja dziś idę na łatwiznę jak tu któraś pisała i zamiawiam sobie i dla synalka pizze :D
    Mam fajny i prosty przepis ( może już znacie bo nic takiego) jak ktoś tak jak ja nie przepada za mięsem.To kotleciki warzywne z żółtym serem.Ja warzywa to w zasadzie tylko w zupie jadałam a te kotleciki bardzo przypadły mi do gustu!
    składniki:
    Seler
    3 marchewki
    2 pietruszki
    2 jajka
    sól,pieprz,vegeta czy jakieś inne przyprawki co kto lubi
    5 łyżek bułki tartej
    ser żółty
    Warzywa gotujemy w całości ( selera można na pół dac ) takie na wpół twarde, al dente.Jak wystygną ścieramy wszystkie na tarce( grubych oczkach).Dodajemy 2 jajka i 5 łyżek bułki tartej,można więcej jak się słabo klei i trzyma.Doprawiamy i dodajemy również starty ser żółty,ilośc wg uznania.Formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto,żeby się nie rozpadały :) Najlepsze na świeżo ale i odgrzane są spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:49

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka:) to by nie bylo problemem ale nie ma juz u producenta:) jeszcze czekam na tel z jednego sklepu ale watpie ze bedzie z odp- tak mamy ten kolor;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewelinko.

Lepiej. Tylko nie wiem, czemu ciągle jestem taka słaba!

Trochę mnie to już wnerwia. Chciałbym normalnie funkcjonować. A tak ti głównie leże i kolo mnie skaczą. Mama śniadania, obiady, przekąski i kolacje dostarcza mi do łóżka. Wstyd. Ale jak próbuje się zmobilizować i zejde po schodach to od razu robi mi się słabo.

Jak trochę pochodze to od razu mi niedobrze, bo macica wypycha bebechy do góry - mam wtedy jakby piłkę lekarską w brzuchu.

No i kurde co tu robić?

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Ania, na pewno lepiej teraz jak jest ciepło, ale zastanawiam się czy w ogóle warto ryzykować rozumiesz.. zwłaszcza, że to czarna szafa, a ja chcę ją na biało przerobić- chyba ze 3 warstwy pójdą :P
    Białe farby kiepsko kryją. Chyba że byś kupiła porządny podkład i na to farbę. Polecam tikurillę. Z tej firmy malowałam płytki w kuchni i nic nie odchodziło, płytki można było spokojnie przecierać, więc tym bardziej by się to trzymało płyty meblowej :)
    Jeśli szafa jest przytłaczająca albo zniszczona - to warto :)

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę sobie w poczekalni do mojej i siedzę i siedzę i siedzę,końca nie widać :( a i burza u mnie od godziny szaleje także jest czym oddychać :)

Paula44 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tikurilla mialam cale mieszkanie pomalowane jak mieszkalam u mamy. Teraz mam swoje na bialo cale wiec juz bralam inne farby ale polecam jak Ania.
    bdb- mozna szorowac i nic jej nie ma.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Fucina- Tak :) w centrum mam własny sklepik "Kuferek" a mieszkamy w pobliskiej dzielnicy :D Ale w TG dokładnie w Reptach rodzice mają dom więc też znane tereny :D

A co masz w tym "Kuferku" ? Może przyjadę kiedyś na zakupy??

• renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super ta koszulka :):):)

Paula44 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. No taka słodka jest.

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Super ;-)

rar0a9a.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mnie od tego siedzenia brzuch pobolewa :( będzie mega super jak wejdę na kozła i znów mi się macica napnie i wymyśli mi szpital :/ krew mnie tu powoli zalewa

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A co masz w tym "Kuferku" ? Może przyjadę kiedyś na zakupy??

Torebki, portfele, szale i perfumy rozlewane :D Zapraszam :D

Paula44, Fucina, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    tikurilla mialam cale mieszkanie pomalowane jak mieszkalam u mamy. Teraz mam swoje na bialo cale wiec juz bralam inne farby ale polecam jak Ania.
    bdb- mozna szorowac i nic jej nie ma.

dzięki dziewczyny, ale jesteście pewne, że to dzidzi w brzuchu nie zaszkodzi? Ja nawet paznokci staram się za często nie zmywać, a co dopiero farba ech... Tak, szafa jest przytłaczająca, ale mogę ew. kupić nową.. koniec końców nie wiem ile zapłacę za taką ilość farb, może wyjdzie na jedno :D

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGNb6!

Pamiętam! Modlę się. Wiem, że bardzo się boisz jutra.
    Postaraj się wyciszyć. Życzę Ci, żeby udało Ci się dziś zasnąć.
    Spokoju ciała i duszy.

Jak zdołasz - odezwij się. Pa.

Maud11, Ewelina88, Fucina, Malenq, Gwiazdeczka27, nix, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

• K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Trochę mnie pocieszyłyście z tymi kilogramami. :-) Jak tylko wrócę od teściowej to sprawdzę czy dobrze karmiła :-D

Co do ciuszków NEXT to zauważyłam, że nawet i ceny przystępne. Bo dla porównania marka F&F Z TESCO ceny ma bardzo podobne.
    Właściwie to zastanawiałam się, jaki kombinezon dla dziecka na wyjście ze szpitala. Macie coś fajnego?

Silatan, Ty chyba jesteś z Warszawy, prawda? (widzę na liście, że jest 6 dziewczyn razem ze mną). Myślałaś już nad szpitalem? Masz jakieś opinie?

Co do NEXT'a, właśnie weszłam na stronę- ciuszki są przepiękne! Zakochałam się w kolekcji z pandą-> http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/unisex/1

ou9mp2.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Torebki, portfele, szale i perfumy rozlewane :D Zapraszam :D
    a gdzie dokładnie? Odwiedze Cie kiedyś... ;-)

rar0a9a.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    dzięki dziewczyny, ale jesteście pewne, że to dzidzi w brzuchu nie zaszkodzi? Ja nawet paznokci staram się za często nie zmywać, a co dopiero farba ech... Tak, szafa jest przytłaczająca, ale mogę ew. kupić nową.. koniec końców nie wiem ile zapłacę za taką ilość farb, może wyjdzie na jedno :D
    Ale to nie są farby rozpuszczalnikowe (lakiery ftalowe) żeby miały być szkodliwe :)
    Zależy jak duża szafa. Może zamkniesz się w 200zł kupując porządne produkty. Tych z tikurilli szukaj w specjalnych sklepach, bo castoramy i inne czegoś takiego nie mają :)

201501145565.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ