X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody to chyba w końcu szczęście uśmiechnęło się do mnie bo mamy dziś 25-27st i właśnie kropi deszczyk <jupi>. Dla zmęczonych upałami polecam Śląsk
    (Bytom) :D Dzień oddechu :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Co do pogody to chyba w końcu szczęście uśmiechnęło się do mnie bo mamy dziś 25-27st i właśnie kropi deszczyk <jupi>. Dla zmęczonych upałami polecam Śląsk
    (Bytom) :D Dzień oddechu :D
    Jesteś z Bytomia? Ja mieszkam w Tarnowskich Górach, a pracuje w Bytomiu

rar0a9a.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina- Tak :) w centrum mam własny sklepik "Kuferek" a mieszkamy w pobliskiej dzielnicy :D Ale w TG dokładnie w Reptach rodzice mają dom więc też znane tereny :D

Paula44, Fucina lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka gratuluję doskonałych podrobów :)
    U mnie też dziś parno, będzie burza jak nic, już się chmurzy więc czekam na deszczyk i ochłodzenie :p
    Co do obiadu to ja dziś idę na łatwiznę jak tu któraś pisała i zamiawiam sobie i dla synalka pizze :D
    Mam fajny i prosty przepis ( może już znacie bo nic takiego) jak ktoś tak jak ja nie przepada za mięsem.To kotleciki warzywne z żółtym serem.Ja warzywa to w zasadzie tylko w zupie jadałam a te kotleciki bardzo przypadły mi do gustu!
    składniki:
    Seler
    3 marchewki
    2 pietruszki
    2 jajka
    sól,pieprz,vegeta czy jakieś inne przyprawki co kto lubi
    5 łyżek bułki tartej
    ser żółty
    Warzywa gotujemy w całości ( selera można na pół dac ) takie na wpół twarde, al dente.Jak wystygną ścieramy wszystkie na tarce( grubych oczkach).Dodajemy 2 jajka i 5 łyżek bułki tartej,można więcej jak się słabo klei i trzyma.Doprawiamy i dodajemy również starty ser żółty,ilośc wg uznania.Formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto,żeby się nie rozpadały :) Najlepsze na świeżo ale i odgrzane są spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:49

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka:) to by nie bylo problemem ale nie ma juz u producenta:) jeszcze czekam na tel z jednego sklepu ale watpie ze bedzie z odp- tak mamy ten kolor;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewelinko.

Lepiej. Tylko nie wiem, czemu ciągle jestem taka słaba!

Trochę mnie to już wnerwia. Chciałbym normalnie funkcjonować. A tak ti głównie leże i kolo mnie skaczą. Mama śniadania, obiady, przekąski i kolacje dostarcza mi do łóżka. Wstyd. Ale jak próbuje się zmobilizować i zejde po schodach to od razu robi mi się słabo.

Jak trochę pochodze to od razu mi niedobrze, bo macica wypycha bebechy do góry - mam wtedy jakby piłkę lekarską w brzuchu.

No i kurde co tu robić?

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Ania, na pewno lepiej teraz jak jest ciepło, ale zastanawiam się czy w ogóle warto ryzykować rozumiesz.. zwłaszcza, że to czarna szafa, a ja chcę ją na biało przerobić- chyba ze 3 warstwy pójdą :P
    Białe farby kiepsko kryją. Chyba że byś kupiła porządny podkład i na to farbę. Polecam tikurillę. Z tej firmy malowałam płytki w kuchni i nic nie odchodziło, płytki można było spokojnie przecierać, więc tym bardziej by się to trzymało płyty meblowej :)
    Jeśli szafa jest przytłaczająca albo zniszczona - to warto :)

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę sobie w poczekalni do mojej i siedzę i siedzę i siedzę,końca nie widać :( a i burza u mnie od godziny szaleje także jest czym oddychać :)

Paula44 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tikurilla mialam cale mieszkanie pomalowane jak mieszkalam u mamy. Teraz mam swoje na bialo cale wiec juz bralam inne farby ale polecam jak Ania.
    bdb- mozna szorowac i nic jej nie ma.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Fucina- Tak :) w centrum mam własny sklepik "Kuferek" a mieszkamy w pobliskiej dzielnicy :D Ale w TG dokładnie w Reptach rodzice mają dom więc też znane tereny :D

A co masz w tym "Kuferku" ? Może przyjadę kiedyś na zakupy??

• renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super ta koszulka :):):)

Paula44 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. No taka słodka jest.

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Super ;-)

rar0a9a.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mnie od tego siedzenia brzuch pobolewa :( będzie mega super jak wejdę na kozła i znów mi się macica napnie i wymyśli mi szpital :/ krew mnie tu powoli zalewa

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A co masz w tym "Kuferku" ? Może przyjadę kiedyś na zakupy??

Torebki, portfele, szale i perfumy rozlewane :D Zapraszam :D

Paula44, Fucina, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    tikurilla mialam cale mieszkanie pomalowane jak mieszkalam u mamy. Teraz mam swoje na bialo cale wiec juz bralam inne farby ale polecam jak Ania.
    bdb- mozna szorowac i nic jej nie ma.

dzięki dziewczyny, ale jesteście pewne, że to dzidzi w brzuchu nie zaszkodzi? Ja nawet paznokci staram się za często nie zmywać, a co dopiero farba ech... Tak, szafa jest przytłaczająca, ale mogę ew. kupić nową.. koniec końców nie wiem ile zapłacę za taką ilość farb, może wyjdzie na jedno :D

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGNb6!

Pamiętam! Modlę się. Wiem, że bardzo się boisz jutra.
    Postaraj się wyciszyć. Życzę Ci, żeby udało Ci się dziś zasnąć.
    Spokoju ciała i duszy.

Jak zdołasz - odezwij się. Pa.

Maud11, Ewelina88, Fucina, Malenq, Gwiazdeczka27, nix, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

• K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Trochę mnie pocieszyłyście z tymi kilogramami. :-) Jak tylko wrócę od teściowej to sprawdzę czy dobrze karmiła :-D

Co do ciuszków NEXT to zauważyłam, że nawet i ceny przystępne. Bo dla porównania marka F&F Z TESCO ceny ma bardzo podobne.
    Właściwie to zastanawiałam się, jaki kombinezon dla dziecka na wyjście ze szpitala. Macie coś fajnego?

Silatan, Ty chyba jesteś z Warszawy, prawda? (widzę na liście, że jest 6 dziewczyn razem ze mną). Myślałaś już nad szpitalem? Masz jakieś opinie?

Co do NEXT'a, właśnie weszłam na stronę- ciuszki są przepiękne! Zakochałam się w kolekcji z pandą-> http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/unisex/1

ou9mp2.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Torebki, portfele, szale i perfumy rozlewane :D Zapraszam :D
    a gdzie dokładnie? Odwiedze Cie kiedyś... ;-)

rar0a9a.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    dzięki dziewczyny, ale jesteście pewne, że to dzidzi w brzuchu nie zaszkodzi? Ja nawet paznokci staram się za często nie zmywać, a co dopiero farba ech... Tak, szafa jest przytłaczająca, ale mogę ew. kupić nową.. koniec końców nie wiem ile zapłacę za taką ilość farb, może wyjdzie na jedno :D
    Ale to nie są farby rozpuszczalnikowe (lakiery ftalowe) żeby miały być szkodliwe :)
    Zależy jak duża szafa. Może zamkniesz się w 200zł kupując porządne produkty. Tych z tikurilli szukaj w specjalnych sklepach, bo castoramy i inne czegoś takiego nie mają :)

201501145565.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ