X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Ale to głównie wysadzone do góry jelita ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zakupowego szaleństwa. Na razie mnie to omija. Dostaliśmy w prezencie od siostry męża wózek bugaboo cameleon 3 i siedzisko do samochodu więc tak naprawdę największy koszt wyprawkowy odchodzi. Bardzo podobają mi się ubranka z linii NEXT dla: http://pl.nextdirect.com/pl/ Ale teraz jak jestem poza Warszawą wyhaczyłam fajne ciucholandy, gdzie można fajne ubranka wynaleźć a nawet jeszcze nie używane. Osobiście nic nie kupuję, bo czekam do połówkowego USG, ale miewam już ogromną chęć poszaleć. :-) Co do samopoczucia, to u mnie dzisiaj dzień tragiczny. Ból głowy, wymioty, nudności, silne ssanie głodu (mimo jedzenia)i pytanie i jak tu przytyć. Trochę mnie martwią te 4 kilo na minusie, bo niedługo zaczynam 5 miesiąc :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    wymieniałyście się tu może jakimiś fajnymi, zdrowymi przepisami? Chętnie bym skorzystała bo momentami się poddaję i zamawiam pizzę..

Taaa, zdrowymi... :D

No może kilka było, ale tu raczej królują grzeszki żywieniowe :)

Ag..., Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan - Co do sklepu NEXT. Słyszałam dużo dobrego o ciuszkach tej firmy. Są dobrej jakości. Mój Mąż skorzystał z wyprzedaży w tym sklepie (w Anglii) i nakupował rzeczy dla naszej córki. Mam chyba zapas ciuchów dziecięcych do 1 roku życia. :D W sumie to jestem z niego dumna. :)

Nie martw się kilogramami na minusie. Ja mam już 8 kg mniej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:25

Maud11, Silatan lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dziewczyny, które robiłyście to badanie w Krakowie, w jaki sposób Wam przekażą wyniki? Możliwe, że będą one internetowej bazie, do której mam karte?

Wyniki są do odebrania w formie papierowej tylko w Warszawie. Jedyną opcją żeby je zobaczyć jest wypełnić dodatkowy formularz "Oświadczenie o wysłaniu wyniku na e-mail" i wtedy powinni Ci je przysłać.

W internetowej bazie Diagnostyki ich nie będzie, ponieważ to nie ich laboratorium wykonuje ta badania.

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja też muszę częściej jeść ;p ale staram się niedużo, żeby waga mnie nie przeraziła.
    A ja pomimo częstego jedzenia, oczywiście małych porcji, bo tylko tyle daję radę, to waga stoi w miejscu, już nawet zaczęłam się tym martwić, na co mąż stwierdził, ze sama sobie wyszukuję problemów:/ Zobaczymy jak będzie za tydzień, jak dalej będzie stała w miejscu to konsultuję to podczas wizyty z ginem.

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od 2 tygodni mąż gotuje więc raczej w miarę normalne, zdrowe obiady. Ale w pracy królują słodycze, chipsy itp. Oczywiście przegryzam to owocami. :) Dziś mam jakieś kotlety ale nic więcej nie wiem. A w pracy 3 bułki (pełnoziarnistych) z szynka i w każdej pełno ogórków kiszonych, opakowanie kocich języczków (smak dzieciństwa), 2 Ikary (Ag.. wybacz:P), 2 jabłka, 2 banany, winogrono i sałatka grecka. I tak myślę czy hot doga nie kupić pod telegrafem bo mi jakoś wczoraj posmakował. Ja nie umiem się powstrzymać i jem wszystko na co mam ochotę bo na razie wszystko idzie mi w cycki i brzuch, więc się nie martwię. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:32

Ag..., jonka91, Paula44, bluegirl89, polaola lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Trochę mnie martwią te 4 kilo na minusie, bo niedługo zaczynam 5 miesiąc :-(
    Silatan, ja mam to samo zmartwienie. Jeszcze z tydzień temu czekałam cierpliwie, ale teraz często się ważę a waga ani drgnie. Ja schudłam w I trymestrze w sumie tylko 3 kg, ale jeszcze jeden kg w dół i wg BMI miałabym niedowagę. Od 3 tygodni waga pokazuje mi tę samą wartość. Nawet 100 g do przodu :/ Nawet mąż sprawdzał czy się nie zacięła, ale nie. A jem już normalnie od jakiegoś czasu.
    I oczywiście stres, że Dzidek przestał rosnąć i macica też i w ogóle 0dash2.gif
    bluegirl89 wrote:
    A ja pomimo częstego jedzenia, oczywiście małych porcji, bo tylko tyle daję radę, to waga stoi w miejscu, już nawet zaczęłam się tym martwić, na co mąż stwierdził, ze sama sobie wyszukuję problemów:/ Zobaczymy jak będzie za tydzień, jak dalej będzie stała w miejscu to konsultuję to podczas wizyty z ginem.
    O! Ale widzę że Ty Bluegirl też tak masz, więc mi raźniej. Nie dlatego, że się stresujesz, ale to widocznie czasem tak jest :* Przecież niemożliwe żeby było coś nie tak u nas wszystkich, no nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:36

• neharika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix a czy dlugotrwale przyjmowanie kwasu foliowego moze miec jakis zwiazek z rozszczepieniem?

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    ania_29 kicia niezła aparatka, a tak przy okazji- masz remont czy to tylko jakieś drobne malowanie? Chciałam przemalować swoją drewnianą szafę na biało bo pasuje mi idealnie do wybranego już łóżeczka, ale boję się wdychać farbę.. jest jakaś specjalna, nieszkodliwa dla dziecia?
    Nie, to nie remont :) Maluję komodę dla małego a później zabieram się za jedną ścianę w sypialni ;)
    Meble maluję emaliami akrylowymi - są wodorozcieńczalne i bezpieczne dla dzieci. Zapach jakiś tam swój mają, tak jak i farby do ścian. Nie są duszące, ale warto malować teraz, kiedy można do woli wietrzyć pomieszczenia :)

201501145565.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina zawsze sie usmiecham jak czytam Twoje posty o jedzeniu :-). Zastanawiam sie co mysli Twoj szef skoro masz tam monitoring :-)

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    A propos zakupowego szaleństwa. Na razie mnie to omija. Dostaliśmy w prezencie od siostry męża wózek bugaboo cameleon 3 i siedzisko do samochodu więc tak naprawdę największy koszt wyprawkowy odchodzi. Bardzo podobają mi się ubranka z linii NEXT dla: http://pl.nextdirect.com/pl/ Ale teraz jak jestem poza Warszawą wyhaczyłam fajne ciucholandy, gdzie można fajne ubranka wynaleźć a nawet jeszcze nie używane. Osobiście nic nie kupuję, bo czekam do połówkowego USG, ale miewam już ogromną chęć poszaleć. :-) Co do samopoczucia, to u mnie dzisiaj dzień tragiczny. Ból głowy, wymioty, nudności, silne ssanie głodu (mimo jedzenia)i pytanie i jak tu przytyć. Trochę mnie martwią te 4 kilo na minusie, bo niedługo zaczynam 5 miesiąc :-(
    Silatan nie wiesz czy z tej strony next ktora podalas mozna normalnie zamawiac w Polsce? A nie wiecie sklep stacjonarny jest gdzies w malopolskim? Fajne rzeczy :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cudna bluzeczka :)
    Agus strasznie dużo schudłaś. Masz chociaż z czego? ;)

Ja chyba odrobiłam 1kg z tego co spadło, ale na szczęście u lekarza jeszcze była waga niższa od poprzedniego mierzenia ;) Bez mdłości mam większy apetyt a ja powinnam się hamować...
    Dzisiaj na obiad zrobiłam kopytka. Dobre były :)Teraz trzeba się przypilnować, żeby nie połakomić się na drugą porcję ;)

Ewelina gdzie Ty to wszystko mieścisz, jak taka szczuplutka jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:43

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Silatan - Co do sklepu NEXT. Słyszałam dużo dobrego o ciuszkach tej firmy. Są dobrej jakości. Mój Mąż skorzystał z wyprzedaży w tym sklepie (w Anglii) i nakupował rzeczy dla naszej córki. Mam chyba zapas ciuchów dziecięcych do 1 roku życia. :D W sumie to jestem z niego dumna. :)

Nie martw się kilogramami na minusie. Ja mam już 8 kg mniej. :)

Trochę mnie pocieszyłyście z tymi kilogramami. :-) Jak tylko wrócę od teściowej to sprawdzę czy dobrze karmiła :-D

Co do ciuszków NEXT to zauważyłam, że nawet i ceny przystępne. Bo dla porównania marka F&F Z TESCO ceny ma bardzo podobne.
    Właściwie to zastanawiałam się, jaki kombinezon dla dziecka na wyjście ze szpitala. Macie coś fajnego?

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Nix a czy dlugotrwale przyjmowanie kwasu foliowego moze miec jakis zwiazek z rozszczepieniem?

własnie też się zastanawiam czy kwas foliowy w ogóle ma coś ro rozszczepu wargi i podniebienia.ale może nie doczytałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Ewelina zawsze sie usmiecham jak czytam Twoje posty o jedzeniu :-). Zastanawiam sie co mysli Twoj szef skoro masz tam monitoring :-)

On się tylko śmieje, że kuchni mi tam brakuje a niestety nie zrobi mi. :p Ale mam toster i często sobie tosty robię. :) Na przeciwko mam pizzerię i obiady też tam są więc mam pozwolenie na krótki wypad od czasu do czasu, zostawiam tylko info z nr tel i w razie czego klient dzwoni. Trochę mi przeszedł ból głowy to biorę się za moją listę dla malucha.

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnei zamawialam wozek- i okazalo mi sie ze zwineli mi kolor gondoli ktory chcialam no i nie wiem teraz czy zamowic jakis inny czy moze to jakis znak ze za szybko i zeby nie kupowac.
    No ale z 2 strony 2000zl roznicy pomiedzy cena regularna a promocja piechota nie chodzi:/

na wozek jestem zdecydowana i nie wiem co zrobic:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np jeszcze biorę kwas foliowy. Ale też się zastanawiałam nad jego skutecznością, bo kiedyś wyczytałam, że może powodować alergie astmatyczne u dzieci.
    Niestety jestem lekką hipochondryczką, więc przestałam wyszukiwać informacji. Wolę sobie poprzeglądać sklepy z ubrankami dla dzieci. :-D Nie będę się stresować bo to chyba najgorsze co mogłabym sobie zafundować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Silatan nie wiesz czy z tej strony next ktora podalas mozna normalnie zamawiac w Polsce? A nie wiecie sklep stacjonarny jest gdzies w malopolskim? Fajne rzeczy :-)
    Można zamawiać. Przesyłka darmowa. :-D

kejti91 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 mam z czego chudnąć dlatego się tym nie przejmuję. Teraz ważę 67 kg przy 169 cm wzrostu więc jest ok.
    Silatan ja mam 2 ciepłe kombinezony, akurat na wyjście ze szpitala.

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ