X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę jednak, że coś mi się uroiło. 7 sal mają i dodatkowo 3 w domu narodzin, do którego i tak mogą mnie nie przyjąć. Mój mąż gdyby nas odesłali do innego szpitala to chyba by zawału dostał, bo on bardzo nie lubi jeździć po Warszawie, w dodatku kiedy nie jest na to przygotowany (nie znamy Warszawy zbyt dobrze). Obawiam się, że miałabym jedno dziecko w drodze i drugie, które nie wie gdzie mnie zawieźć. :-D

K_niecierpliwaMama, Maud11, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja myślę że opinii o szpitalach tyle ile kobiet rodzących. Wiadmo jak ma się lekki poród, bez komplikacji to szpital w zasadzie obojętnie jaki się wybierze, z kolei jak są jakieś komplikacje to kobieta zawsze oczekuje więcej niz oferują szpitale. Tak samo jak kobieta całą ciąże prowadziła u lekerza prywatnie i nagle musi się przestawić na nieco inne traktowanie. Między innymi dlatego ja chcę żeby przy porodzie był mój mąż, może nie chodzi mi tak bardzo o wsparcie chociaż tez, ile o to by on zachowując trzeźwy umysł dbał o to aby traktowano mnie przyzwoicie i aby obeszło się bez tesktów "nie pani pierwsza i nie ostatnia".
    Nie pierwsza i nie ostatnia, ale wiele z nas rodzi po raz pierwszy. Ja też wybrałam męża przy porodzie. Nawet ze względu na to, żeby pilnował, co by dziecku nie zrobili czegoś, czego sobie nie życzymy.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ag właśnie rozmawiałam i mnie zbyto. Napisałam już maila z informacjami co mi się nie zgadza i prośba o wyjaśnienie. Teraz muszę czekać.
    to poczekaj- wszystko powinno sie wyjasnic. daj troche czasu na odpowiedz na maila a jak nie dostaniesz to wtedy dzwon jeszcze raz. koniec koncow musi sie wyjasnic zebys wyszla na tym tak jak powinnas

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale Wam fajnie że możecie wybrać gdzie będziecie rodzić u mnie w promieniu 40 km jest jeden szpital i nie będę chyba miała wyboru, zbytnio się tym nie przejmuje, nie będę raczej w stanie tego przeskoczyć a urodzić będę musiała chociaż ta informacja jest trochę przeradzająca :

Na oddziale jest 12 łóżek, wszystkie dla matek z dziećmi. 1 w.c. przypada na 3 łózka, 1 prysznic na 3 łóżka.
    Wydaje mi się trochę duzo jak na możliwą ilośc pacjentek, raczej intymność po porodzie będzie znikoma.

W trakcie szycia krocza dziecko jest zabierane od matki

czyli od razu zakładają że będą nacinali, generalnie jest napisane że ok 70% porodów odbywa się z nacięciem.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    O Karowej tylko obiło mi się o uszy, że szpital dobry, ale opieka poporodowa mocno średnia. Pewnie zależy od tego na jakie położne/ pielęgniarki trafimy.

Co do tłumów, to mam nadzieję, że się załapię, może tego dnia nie będzie na raz aż 12 porodów. Właściwie nie wiedziałabym gdzie indziej rodzić. :-)Chciałam iść tam nawet do szkoły rodzenia, ale będę dzwoniła dopiero jutro. Przyjęcia do mojej grupy, to dopiero październik, ale rezerwacje pewnie muszą być wcześniej. Jeżeli nie tam to mam fajną szkołę na Afrykańskiej przy Saskiej, ale dużo uwagi poświęca się na opiekę poporodową nad dzieckiem, co dla mnie jest bardzo ważne, bo to pierwsza ciąża. I raczej nikt mi ni pomoże. Mama pracująca, babcia mocno sędziwa, teściowa daleko i zajmuje się drugim wnukiem. :-)

Ja się jeszcze nie rozglądałam za szkołą rodzenia. Póki co tylko kolega z pracy mojego faceta mówił, że są z żoną zadowoleni ze szkoły przy Inflanckiej http://www.szkolarodzenia.com/. Poczytałam trochę, ale tak naprawdę nie mam porównania.. W którym tyg. się zaczyna? 20? Oj tak, opieka poporodowa to najważniejsze, najbardziej się tego obawiam. Też będę rodziła po raz pierwszy i też nikt nie pomoże na dłuższą metę. Moja mama weźmie pare dni urlopu, mama mojego M. też, ale to krótko..A na kiedy masz termin? Ja 24 niby..zobaczymy jak to wyjdzie ;)

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Kurcze ale Wam fajnie że możecie wybrać gdzie będziecie rodzić u mnie w promieniu 40 km jest jeden szpital i nie będę chyba miała wyboru, zbytnio się tym nie przejmuje, nie będę raczej w stanie tego przeskoczyć a urodzić będę musiała chociaż ta informacja jest trochę przeradzająca :

Na oddziale jest 12 łóżek, wszystkie dla matek z dziećmi. 1 w.c. przypada na 3 łózka, 1 prysznic na 3 łóżka.
    Wydaje mi się trochę duzo jak na możliwą ilośc pacjentek, raczej intymność po porodzie będzie znikoma.

W trakcie szycia krocza dziecko jest zabierane od matki

czyli od razu zakładają że będą nacinali, generalnie jest napisane że ok 70% porodów odbywa się z nacięciem.

ja mam podobnie, więc też wyszłam z założenia, że porodu nie przeskoczę i co ma być to będzie...

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam wyboru co do szpitala, bo jest tylko jeden. :D Przynajmniej jedno zmartwienie mam z głowy. :P

Do szkoły rodzenia też się nie wybieram. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Ja się jeszcze nie rozglądałam za szkołą rodzenia. Póki co tylko kolega z pracy mojego faceta mówił, że są z żoną zadowoleni ze szkoły przy Inflanckiej http://www.szkolarodzenia.com/. Poczytałam trochę, ale tak naprawdę nie mam porównania.. W którym tyg. się zaczyna? 20? Oj tak, opieka poporodowa to najważniejsze, najbardziej się tego obawiam. Też będę rodziła po raz pierwszy i też nikt nie pomoże na dłuższą metę. Moja mama weźmie pare dni urlopu, mama mojego M. też, ale to krótko..A na kiedy masz termin? Ja 24 niby..zobaczymy jak to wyjdzie ;)
    Teoretycznie na 18.01 ale miałam bardzo długie cykle i dość nieregularne, więc lekarz powiedział, że może nawet mi się o tydzień oczekiwanie wydłużyć. :-)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie mam wyboru szpitala ;) Nieszczególnie mnie to martwi ;)

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jak się jest postawionym przed faktem dokonanym jest łatwiej, po prostu będzie co ma być ;> gdybym miała się jeszcze zastanawiać gdzie rodzić to już w ogóle masakra ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Fucina- Tak :) w centrum mam własny sklepik "Kuferek" a mieszkamy w pobliskiej dzielnicy :D Ale w TG dokładnie w Reptach rodzice mają dom więc też znane tereny :D

To ja też Cię odwiedzę :) nawet mieszkam przy tej ulicy :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w okolicy wiele szpitali i faktycznie wybor to masakra.
    a najgorsze ze wystarczy ze jedna os napisze- ja mialam problem z tym, a tu zmarlo dziecko i juz nie wiesz ktory wybrac a takich opini niestety kilka jest w kazdym o szpitali:/
    nie wiem jaki wybrac i jeszcze nie mysle o tym.
    Ale moze sa jakies dziewczyny z Katowic i okolic i cos doradzą albo powiedza gdzie rodza :)

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placi pracodawca do,33 dni w roku, jednak dziwi mnie ze l-4 i druk z-3nie zostal wyslany do zus. Wez od kadrowej te druki i idz sama z nimi do zus jak ona niemchce tego przeslac poprostu wytlumacz kobiecie ze musisz cos jesc jak i Twoje dziecko.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Teoretycznie na 18.01 ale miałam bardzo długie cykle i dość nieregularne, więc lekarz powiedział, że może nawet mi się o tydzień oczekiwanie wydłużyć. :-)

To podobnie jak u mnie. Od 27 do 30 dni. Może się spotkamy na porodówce ;)

ou9mp2.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a najgorsze ze wystarczy ze jedna os napisze- ja mialam problem z tym, a tu zmarlo dziecko i juz nie wiesz ktory wybrac a takich opini niestety kilka jest w kazdym o szpitali:/
    Ale moze sa jakies dziewczyny z Katowic i okolic i cos doradzą albo powiedza gdzie rodza :)

Więc właśnie- ilu ludzi tyle opinii, ale trzeba brać pod uwagę merytoryczne argumenty i fakty na + dot. porodu, które są niezależne od kobiety. Jak dziewczyna pisze, że urodziła w 30min, miała pełne znieczulenie i cesarke, było pięknie to mnie nie przekonuje. Na szczęście jeszcze sporo czasu..

ou9mp2.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest pewne! Poród jaki by nie był: czy cesarskie cięcie czy naturalny
    NA PEWNO NAS NIE OMINIE :)

Agus89, Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ja zdecydowałam się na Łubinową.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula serio? wlasnie to jedyny szpital ktory odradzila mi mama przyjaciolki ktora jest pielegniarka, mowila aga wszedzie byle nie tam. jest tam pieknie zgadzam sie i tez chcialam tam rodzic ale nie ma tam zaplecza w postaci OIOMu i w razie czego ( odpukac) trzeba sie ratowac innymi szpitalami gdzie wiadomo czesto chodzi o czas ( wiem ze z tego powodu zmarlo tam dziecko- bo nie dojechali do innego szpitala) wiem tez ze pewnie takie przypadki zdarzaja sie w innych szpitalach ale wlasnie ta lubinowa to taki nie do konca szpital i w tym problem) to szczerze mnie przekonalo bo wiem ze jest bardzo dobra i doswiadczona pielegniarka i nie odradzila by mi z byle powoodu.

Mysle o szpitalu zakonu bonifatrow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan - jesteś z Ożarowa dobrze doczytałam? I ja też :) Może się kiedy spotkamy na kawkę :)

A ja jeśli chodzi o szpitale to myślę o Bielańskim. Bo tam pracuje moja gin. Ale mają tylko 3 sale więc trzeba mieć stamtąd lekarza prowadzącego bo inaczej lipa...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy... na Bonifratow też jaja są.
    Fakt. Nie maja ojomu... tez się trochę tego boje. Wiem, ; ze maja umowę z Ligota.

Koleżanka rodziła równo rok temu na Bonifratow -"jest z Będzina. Bo on ma najlepsze opinie.

Ale. ..odsylali ja chyba z 8 razy. W końcu dali kroplowke. Dalej nic. I nagle po 3:godz dziecku tętno spadło ledwo zdążyli je uratować - cesarka w 5 min.

Druga po odejściu wód w niedziele wieczorem trafiła tam skurcze zero. Kroplowka. Skutecznie. Ale. ..pełne rozwarcie i zapomnieli dać drugiej kroplowki. Dziecko w kanale rodnym a skurczu brak.
    Zagrożenie życia małego. Bach. Cesarka. Koleżanka nie pamięta porodu bo zasneła i przespała ten moment.... a syna zobaczyła na tel zrobiła zdjęcie komórka jak leżal obok bo nikt jej nie pokazał a ona nie mogła nawet głowy podnieść. Teraz ten szpital ma sprawę w sądzie bo ordynator ginekologii zaszyl chuste w brzuchu kobiety - do tego pielęgniarki!

A tam płacisz 1000 zł i masz położna na wyłączność. Trzeba wierzyć, że obędzie się bez problemów i dziecko nie będzie potrzebowało spec. Opieki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:21

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ