*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula44 wrote:Wszystko zależy... na Bonifratow też jaja są.
Fakt. Nie maja ojomu... tez się trochę tego boje. Wiem, ; ze maja umowę z Ligota.
Koleżanka rodziła równo rok temu na Bonifratow -"jest z Będzina. Bo on ma najlepsze opinie.
Ale. ..odsylali ja chyba z 8 razy. W końcu dali kroplowke. Dalej nic. I nagle po 3:godz dziecku tętno spadło ledwo zdążyli je uratować - cesarka w 5 min.
Druga po odejściu wód w niedziele wieczorem trafiła tam skurcze zero. Kroplowka. Skutecznie. Ale. ..pełne rozwarcie i zapomnieli dać drugiej kroplowki. Dziecko w kanale rodnym a skurczu brak.
Zagrożenie życia małego. Bach. Cesarka. Koleżanka nie pamięta porodu bo zasneła i przestała ten moment.... a syna zobaczyła na tel zrobiła zdjęcie komórka jak leżal obok bo nikt jej nie pokazał a ona nie mogła nawet głowy podnieść. Teraz ten szpital ma sprawę w sądzie bo ordynator ginekologii zaszyl chuste w brzuchu kobiety - do tego pielęgniarki!
A tam płacisz 1000 zł i masz położna na wyłączność. Trzeba wierzyć, że obędzie się bez problemów i dziecko nie będzie potrzebowało spec. Opieki.
no i to jest wlasnie wybor szpitala:/ -
isabelle wrote:To ja wam powiem, że zupełnie nie wiem, gdzie będę rodzić. Czeka mnie zmiana lekarza prowadzącego w listopadzie/grudniu, na chwilę obecną nie wiem, gdzie będziemy mieszkać (szukamy mieszkania) i jakie w ogóle są szpitale w mieście, do którego się przeprowadzimy
Kosmos, podjęcie decyzji o zmianie miasta to był pikuś w obliczu tego, ile teraz spraw się z tym wiąże...
isabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo niestety.....
Wszędzie cos się dzieje. Ale wybór jest ważny.
Ja godzinę dojeżdżam do lekarza prowadzącego, bo w Bielsku to zupełnie nikt mojego zaufania nie wzbudził. W Cieszynie porodowka wygląda jak sprzed 50 lat. Mój gin pracuje na Łubinowej. Znamy się 17 lat.
Nie chodzi mi o ładne sale z plazma, tylko zainteresowanie i zaangażowanie. Dlatego chce położona na wyłączność. Nad cesarka też myślę poważnie. Tak operacja, ale dziecko nie utknie w kanale rodnym, nie będą go ciągnąć na siłę, nie będą mnie nacinać do samego odbytu, nie poddusi mi się.
Boje się tego bardzo.
Bogu zawierzam ciążę i poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:53
-
Witam Was dziewczyny po wizycie! przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale nie mam czasu żeby je nadrobić dziś. Mój pięciolatek wymaga mojej uwagi...
A więc... Dzidziuś waży 130 g. Wszystko jest w jak najlepsym porządku, szyjka wysoko, po krwiaku nie ma już śladu... Łożysko ok, serduszko bije 145/ min.kejti91, Wiki81, Maud11, Paula44, Agus89, Kawa, nix, olka25, jonka91, Malenq, Ewelina88, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
hej wam, ja się nie zastanawiałam nad szpitalem, tzn. nie czytam opinii, bo ile ludzi tyle ocen. Teraz chodzę na Pl.Starynkiewicza w Warszawie. Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus, teraz Katedra i Klinika Położnictwa i Ginekologii. Obraz szpitala jak z PRL-u, ale mają doświadczenie nawet w zabiegach jeszcze w łonie matki etc. Tak naprawdę wszystko będzie zależeć od czasu, jaki zostanie do dojazdu
-
Paula ja mam lekarza w KRK ale to chyba za daleko dla mnie zeby jechac na porodowke bo mieszkam w jaworznie ( a nie daj boze korek na bramkach i urodze na A4)
ciezko mi sie zdecydowac, cos wybiore. nie wykluczam ciagle lubinowej, nie mam zielonego pojecia:) jeszcze chwila jest na to.Paula44 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki. Przesadziłyście od 10 rano 12 stron - wiecie ile to jest czytania? Proszę się uspokoić!!!
Ag fajnie że masz już wybrany wózek - to duży postęp. Maud, jak znajdziesz przepływ to tylko detektor szumi, a nie puka jak serduszko. Nic w brzuchu nie puka poza serduszkiem, mam z wyświetlaczem detektor i tylko albo moje znajduje ok 90, albo Dzidziusia ok 140.
Na wizycie wszystko dzisiaj dobrze. Maud ja byłam w Lublinie dzisiaj. Do Warszawy będę jeździła co tydzień po 24 tyg ciązy. Pierwsza wizyta 26 sierpnia Instytut Hematologii i Transfuzjologii w Szpitalu Bielańskim. Może jakieś opinie na temat tego szpitala, bo dr mówi, że tam będę musiała rodzić z uwagi na oddział transfuzjologii.
Dzisiaj dr powiedziała że to Dziewczynka, a tamta opinia była innego lekarza że to dama. Więc jak dwóch mi to mówi, to chyba już tak będzie. Waży 250 gram, obwód głowki na 16+5, a brzuszka na 17+5 ogólnie cała wielkość na 17+2. Tętno 146.
Dr powiedziała, że dziecko będzie miało przez pępowinę badaną krew (antygeny) i w zależności jak szybko i czy będą rosły te antygeny to dr w Szpitalu Bielańskim powie kiedy musimy rozwiązac ciąże i że jest duże prawdopodobieństwo, że może być to przed terminem i na pewno cięciem cesarskim. Bo to duży wysiłek dla dziecka i z uwagi na możliwość wylewów musi tak być.
Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona, czuję że będę pod dobrą opieką.
szpilka, Ag..., renia83, Agus89, K_niecierpliwaMama, olka25, jonka91, Malenq, Silatan, MartaKD, Ewelina88, M4DZI4, Maud11, MonikaDM lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
witajcie
szalone Wy 10 stron od godz 11 myslałam ze nigdy nie nadrobie, jeden dzien, ze była zajeta i już co to bedzie jak wroce do pracy po urlopie, nie nadaze za Wami
odebrałam wyniki teatu pappa i pomimo przezierności 2,7 czyli powyzej nrmy ryzyko wszytkich trisomii mamy mniejsze niz 1 : 20000
co do jedzenia piszę spejalnie do Pauli
my z Ewelinką jemy cały dzień i mamy siłę wstać
to tylko w ramach zartu, bo ja dziś wrociłam i ledwie zyje i zadne jedzenie by mi nie pomogło, a słabo tez mi sie czasem robi, zresztą Paula leż spokojnie i odpoczywaj póki mozesz, bo od stycznia wszelkie leżenie zostanie nam wstrzymane do odwołania
Paula44, Ag..., Wiki81, jonka91, Malenq, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiki super wiadomosci- widac ze masz to konkretnie poustawiane i tak jak mowisz jestes pod dobrą opieką. nic tylko sie cieszyc:)
no i pozatym gratuluje córeczki:)
Szpilka teraz zauwazylam- rowniez idealne newsy i tak ma byc do konca;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 21:25
Wiki81, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa szpital wybrałam jak tylko test pokazał dwie kreski.
Mimo że mam 2 szpitale obok do których dojazd 15min, 3-kolejny ok 30min. To wybieram się 40km dalej do prywatnej kliniki Eskulap na obrzeżach Bielska:)
Na sali poporodowej dwa łóżka+łazienka, każda rodząca ma swoją położnaMiałam okazję porozmawiać z dziewczyną która rodziła tam przez CC, chwaliła sobie, na necie też dużo pozytywnych opinii.
inne plusy (pozwolę sobie skopiować z ich str):
Opracowanie planu porodu z położną (możliwość)
Opieka przed porodem (KTG, konsultacje)
Opieka położnej i pielęgniarki anestezjologicznej (dedykowanej)
Znieczulenie przewodowe porodu możliwe do wykonania na każdym etapie porodu (odsetek porodów znieczulanych przewodowo w naszym szpitalu - blisko 100%)
Wizyta anestezjologa po porodzie
Podczas porodu stosowanie pozycji wertykalnych
Pielęgnowanie oparte na modelu „ primary nursing” (mój pacjent – moja pielęgniarka)
Pielęgnowanie transkulturowe (wyznanie mojżeszowe, islam, świadkowie jehowy, Romowie)
W pielęgnacji posługiwanie się metodami bezdotykowymi (zapobieganie zakażeniom)
Poszpitalne porady laktacyjneWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 21:35
-
Kawa wrote:Ja szpital wybrałam jak tylko test pokazał dwie kreski.
Mimo że mam 2 szpitale obok do których dojazd 15min, 3-kolejny ok 30min. To wybieram się 40km dalej do prywatnej kliniki Eskulap na obrzeżach Bielska:)
Na sali poporodowej dwa łóżka+łazienka, każda rodząca ma swoją położnaMiałam okazję porozmawiać z dziewczyną która rodziła tam przez CC, chwaliła sobie, na necie też dużo pozytywnych opinii.
www.styczniowki2015.phorum.pl