X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:02

Ag..., Paula44, renia83, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Wszystko zależy... na Bonifratow też jaja są.
    Fakt. Nie maja ojomu... tez się trochę tego boje. Wiem, ; ze maja umowę z Ligota.

Koleżanka rodziła równo rok temu na Bonifratow -"jest z Będzina. Bo on ma najlepsze opinie.

Ale. ..odsylali ja chyba z 8 razy. W końcu dali kroplowke. Dalej nic. I nagle po 3:godz dziecku tętno spadło ledwo zdążyli je uratować - cesarka w 5 min.

Druga po odejściu wód w niedziele wieczorem trafiła tam skurcze zero. Kroplowka. Skutecznie. Ale. ..pełne rozwarcie i zapomnieli dać drugiej kroplowki. Dziecko w kanale rodnym a skurczu brak.
    Zagrożenie życia małego. Bach. Cesarka. Koleżanka nie pamięta porodu bo zasneła i przestała ten moment.... a syna zobaczyła na tel zrobiła zdjęcie komórka jak leżal obok bo nikt jej nie pokazał a ona nie mogła nawet głowy podnieść. Teraz ten szpital ma sprawę w sądzie bo ordynator ginekologii zaszyl chuste w brzuchu kobiety - do tego pielęgniarki!

A tam płacisz 1000 zł i masz położna na wyłączność. Trzeba wierzyć, że obędzie się bez problemów i dziecko nie będzie potrzebowało spec. Opieki.

no i to jest wlasnie wybor szpitala:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:24

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    To ja wam powiem, że zupełnie nie wiem, gdzie będę rodzić. Czeka mnie zmiana lekarza prowadzącego w listopadzie/grudniu, na chwilę obecną nie wiem, gdzie będziemy mieszkać (szukamy mieszkania) i jakie w ogóle są szpitale w mieście, do którego się przeprowadzimy :O Kosmos, podjęcie decyzji o zmianie miasta to był pikuś w obliczu tego, ile teraz spraw się z tym wiąże...
    Dacie radę! a zmiany są zwykle na lepsze wiec wierze ze bedzie dobrze.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzę na 100% w Wałbrzychu. Tam urodziłam córkę, było super. Polecam.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety.....

Wszędzie cos się dzieje. Ale wybór jest ważny.
    Ja godzinę dojeżdżam do lekarza prowadzącego, bo w Bielsku to zupełnie nikt mojego zaufania nie wzbudził. W Cieszynie porodowka wygląda jak sprzed 50 lat. Mój gin pracuje na Łubinowej. Znamy się 17 lat.

Nie chodzi mi o ładne sale z plazma, tylko zainteresowanie i zaangażowanie. Dlatego chce położona na wyłączność. Nad cesarka też myślę poważnie. Tak operacja, ale dziecko nie utknie w kanale rodnym, nie będą go ciągnąć na siłę, nie będą mnie nacinać do samego odbytu, nie poddusi mi się.

Boje się tego bardzo.

Bogu zawierzam ciążę i poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:53

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny po wizycie! przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale nie mam czasu żeby je nadrobić dziś. Mój pięciolatek wymaga mojej uwagi...
    A więc... Dzidziuś waży 130 g. Wszystko jest w jak najlepsym porządku, szyjka wysoko, po krwiaku nie ma już śladu... Łożysko ok, serduszko bije 145/ min.

kejti91, Wiki81, Maud11, Paula44, Agus89, Kawa, nix, olka25, jonka91, Malenq, Ewelina88, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina super ze wszystko ok! <3

Fucina lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, ja się nie zastanawiałam nad szpitalem, tzn. nie czytam opinii, bo ile ludzi tyle ocen. Teraz chodzę na Pl.Starynkiewicza w Warszawie. Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus, teraz Katedra i Klinika Położnictwa i Ginekologii. Obraz szpitala jak z PRL-u, ale mają doświadczenie nawet w zabiegach jeszcze w łonie matki etc. Tak naprawdę wszystko będzie zależeć od czasu, jaki zostanie do dojazdu :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam lekarza w KRK ale to chyba za daleko dla mnie zeby jechac na porodowke bo mieszkam w jaworznie ( a nie daj boze korek na bramkach i urodze na A4)
    ciezko mi sie zdecydowac, cos wybiore. nie wykluczam ciagle lubinowej, nie mam zielonego pojecia:) jeszcze chwila jest na to.

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki. Przesadziłyście od 10 rano 12 stron - wiecie ile to jest czytania? Proszę się uspokoić!!!

Ag fajnie że masz już wybrany wózek - to duży postęp. Maud, jak znajdziesz przepływ to tylko detektor szumi, a nie puka jak serduszko. Nic w brzuchu nie puka poza serduszkiem, mam z wyświetlaczem detektor i tylko albo moje znajduje ok 90, albo Dzidziusia ok 140.

Na wizycie wszystko dzisiaj dobrze. Maud ja byłam w Lublinie dzisiaj. Do Warszawy będę jeździła co tydzień po 24 tyg ciązy. Pierwsza wizyta 26 sierpnia Instytut Hematologii i Transfuzjologii w Szpitalu Bielańskim. Może jakieś opinie na temat tego szpitala, bo dr mówi, że tam będę musiała rodzić z uwagi na oddział transfuzjologii.

Dzisiaj dr powiedziała że to Dziewczynka, a tamta opinia była innego lekarza że to dama. Więc jak dwóch mi to mówi, to chyba już tak będzie. Waży 250 gram, obwód głowki na 16+5, a brzuszka na 17+5 ogólnie cała wielkość na 17+2. Tętno 146.
    Dr powiedziała, że dziecko będzie miało przez pępowinę badaną krew (antygeny) i w zależności jak szybko i czy będą rosły te antygeny to dr w Szpitalu Bielańskim powie kiedy musimy rozwiązac ciąże i że jest duże prawdopodobieństwo, że może być to przed terminem i na pewno cięciem cesarskim. Bo to duży wysiłek dla dziecka i z uwagi na możliwość wylewów musi tak być.
    Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona, czuję że będę pod dobrą opieką.

szpilka, Ag..., renia83, Agus89, K_niecierpliwaMama, olka25, jonka91, Malenq, Silatan, MartaKD, Ewelina88, M4DZI4, Maud11, MonikaDM lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

szalone Wy 10 stron od godz 11 myslałam ze nigdy nie nadrobie, jeden dzien, ze była zajeta i już co to bedzie jak wroce do pracy po urlopie, nie nadaze za Wami

odebrałam wyniki teatu pappa i pomimo przezierności 2,7 czyli powyzej nrmy ryzyko wszytkich trisomii mamy mniejsze niz 1 : 20000

co do jedzenia piszę spejalnie do Pauli :)
    my z Ewelinką jemy cały dzień i mamy siłę wstać :)

to tylko w ramach zartu, bo ja dziś wrociłam i ledwie zyje i zadne jedzenie by mi nie pomogło, a słabo tez mi sie czasem robi, zresztą Paula leż spokojnie i odpoczywaj póki mozesz, bo od stycznia wszelkie leżenie zostanie nam wstrzymane do odwołania

Paula44, Ag..., Wiki81, jonka91, Malenq, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to najważniejsze! Sądząc z Twego opisu - jesteś pod bardzo dobra opieka. .

Wiki81 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc skoro w 3 godziny nadrobilam forum i pamietniki to moge isc jesc i spac do jutra gaduły

Ewelina88 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki super wiadomosci- widac ze masz to konkretnie poustawiane i tak jak mowisz jestes pod dobrą opieką. nic tylko sie cieszyc:)
    no i pozatym gratuluje córeczki:)

Szpilka teraz zauwazylam- rowniez idealne newsy i tak ma byc do konca;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 21:25

Wiki81, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i git Szpila!

Super wieści! ;)

Ja u Rodziców a mój mezus walczy z powodzią! :(
    Do tego nie ma prądu i tel Mu pada. Chyba tu oszaleje z niepokoju. Buuuuu...

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Lubelszczyźnie tez burza. Wracałam i nic nie widziałam

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina super że ok - fajny dzień dzisiaj mamy, a co u renaty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szpital wybrałam jak tylko test pokazał dwie kreski.

Mimo że mam 2 szpitale obok do których dojazd 15min, 3-kolejny ok 30min. To wybieram się 40km dalej do prywatnej kliniki Eskulap na obrzeżach Bielska:)

Na sali poporodowej dwa łóżka+łazienka, każda rodząca ma swoją położna :) Miałam okazję porozmawiać z dziewczyną która rodziła tam przez CC, chwaliła sobie, na necie też dużo pozytywnych opinii. :)
    inne plusy (pozwolę sobie skopiować z ich str):
    Opracowanie planu porodu z położną (możliwość)
    Opieka przed porodem (KTG, konsultacje)
    Opieka położnej i pielęgniarki anestezjologicznej (dedykowanej)
    Znieczulenie przewodowe porodu możliwe do wykonania na każdym etapie porodu (odsetek porodów znieczulanych przewodowo w naszym szpitalu - blisko 100%)
    Wizyta anestezjologa po porodzie
    Podczas porodu stosowanie pozycji wertykalnych
    Pielęgnowanie oparte na modelu „ primary nursing” (mój pacjent – moja pielęgniarka)
    Pielęgnowanie transkulturowe (wyznanie mojżeszowe, islam, świadkowie jehowy, Romowie)
    W pielęgnacji posługiwanie się metodami bezdotykowymi (zapobieganie zakażeniom)
    Poszpitalne porady laktacyjne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 21:35

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja szpital wybrałam jak tylko test pokazał dwie kreski.

Mimo że mam 2 szpitale obok do których dojazd 15min, 3-kolejny ok 30min. To wybieram się 40km dalej do prywatnej kliniki Eskulap na obrzeżach Bielska:)

Na sali poporodowej dwa łóżka+łazienka, każda rodząca ma swoją położna :) Miałam okazję porozmawiać z dziewczyną która rodziła tam przez CC, chwaliła sobie, na necie też dużo pozytywnych opinii. :)
    Kawa ja myślałam o klinice Arciszewskich w Białymstoku, ale tak odbierają tylko porody (naturalne i CC). W przypadku komplikacji i tak odsyłają do szpitala a przy mojej ujemnej grupie krwi bardzo się o to boję. No i w klinikach wypisują od razu po porodzie, i żółtaczki u dziecka też nie zawsze możńa się spodziewać w pierwszej dobie po narodzinach.

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ