*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki81 wrote:Fucina super że ok, a co u renaty?
u mnie sytuacja opanowana :)młoda dostała tabletki, ja póki co nic nie mam i oby tak zostało i mężuś też nie także nie jest źle, tabletek było więcej bo jest profilaktyka taka u nas w kraju że jak zgłasza się jeden członek rodziny to od razu dają więcej żeby cała rodzina mogła się wyleczyć ( no normalnie szok )także mężuś zjadł co dostał a ja karmię się kiszoną kapustą itp
Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiki81 wrote:Kawa ja myślałam o klinice Arciszewskich w Białymstoku, ale tak odbierają tylko porody (naturalne i CC). W przypadku komplikacji i tak odsyłają do szpitala a przy mojej ujemnej grupie krwi bardzo się o to boję. No i w klinikach wypisują od razu po porodzie, i żółtaczki u dziecka też nie zawsze możńa się spodziewać w pierwszej dobie po narodzinach.
Kochana ja mówię o Bielsko Białej na śląsku) po SN wypisują po 24h po CC 48h po ale to zależy od samopoczucia, ah jeśli chodzi o żółtaczkę to od razu naświetlają (profilaktycznie? nie pamiętam już, musiałabym poczytać rozmowę z archiwum)
Wiki81, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nix wrote:Ja juz zaklepalam położna na Żelaznej ale łatwo nie było, obdzwonilam polowe z nich ale nie miały juz terminów. Mi bardzo zależy na Żelaznej bo przy dzidzi z rozszczepem bardzo ważna jest pomoc przy karmieniu a tam maja super poradnie laktacyjna. Jesli chodzi o szkole rodzenia to maja tam tylko 2 kursy ktore wchodzą w grę ( październik- listopad i listopad-grudzień) wiec jak Ci zależy to szybko sie zapisuj
Kurczę, to trzeba się już decydować tak naprawdę.. Na Inflanckiej z tego, co czytam pasowałyby te dwa: 27.09–26.10 / 8.11–7.12, tylko nie wiem czy wrzesień-październik to nie za wcześnie?
-
oddział porodówka podobno ok, ale na noworodkach już masakra, przemiał, brak opieki ze strony położnych, jak nie masz swojej to tylko lekceważa, zero pomocy, wszystko swoje trzeba miec nawet gaziki - tak piszą. No i cięzko sie dostać.
A Ty niecierpliwa Mama gdzie wybrałaś?
Ja chciałam w Lublinie na Jaczewskiego jakbym mogła wybierać. Tam rodziłam pierwsze dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 22:30
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ja dzisiaj padam. Zrobiłam ok 300 km. Zasypiam już.
a co do szpitala to dobrze że masz możliwość wyboru. Myślę, że warto poczytać opinie na ich temat. O tym na Żelaznej to czytałam w niektórych wątkach że fajny, ale trzeba tam się dostać a nie jest łatwo.
Dobrej nockiK_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyNo proszę. Jak tu cicho! Spicie?
Ja dziś taka przydżumiona jestem. Na dworze na razie zimno i mokro.
No i już sierpień! Dziś 100 dzień mojej ciążyMalenq, Ag..., K_niecierpliwaMama, jonka91, renia83, Ewelina88, M4DZI4, olka25, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynix wrote:Ja juz zaklepalam położna na Żelaznej ale łatwo nie było, obdzwonilam polowe z nich ale nie miały juz terminów. Mi bardzo zależy na Żelaznej bo przy dzidzi z rozszczepem bardzo ważna jest pomoc przy karmieniu a tam maja super poradnie laktacyjna. Jesli chodzi o szkole rodzenia to maja tam tylko 2 kursy ktore wchodzą w grę ( październik- listopad i listopad-grudzień) wiec jak Ci zależy to szybko sie zapisuj