X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no to świetnie, że u Ciebie też dobre wieści!

Wiki81 lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Fucina super że ok, a co u renaty?
    a że u mnie ? :) :) :)
    u mnie sytuacja opanowana :)młoda dostała tabletki, ja póki co nic nie mam i oby tak zostało i mężuś też nie także nie jest źle, tabletek było więcej bo jest profilaktyka taka u nas w kraju że jak zgłasza się jeden członek rodziny to od razu dają więcej żeby cała rodzina mogła się wyleczyć ( no normalnie szok ) :) także mężuś zjadł co dostał a ja karmię się kiszoną kapustą itp

Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dzidziolem wszystko ok :) serducho ładnie bije i obyło się bez spin na koźle :) :) :) także czytam sobie was i piszę z domu a nie ze szpitalnego łoża :)

nix, Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Kawa ja myślałam o klinice Arciszewskich w Białymstoku, ale tak odbierają tylko porody (naturalne i CC). W przypadku komplikacji i tak odsyłają do szpitala a przy mojej ujemnej grupie krwi bardzo się o to boję. No i w klinikach wypisują od razu po porodzie, i żółtaczki u dziecka też nie zawsze możńa się spodziewać w pierwszej dobie po narodzinach.

Kochana ja mówię o Bielsko Białej na śląsku :)) po SN wypisują po 24h po CC 48h po ale to zależy od samopoczucia, ah jeśli chodzi o żółtaczkę to od razu naświetlają (profilaktycznie? nie pamiętam już, musiałabym poczytać rozmowę z archiwum)

Wiki81, Maud11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm....

Moja sąsiadka tam rodziła 5 lat temu przez cc na życzenie. Ocenia na 60%

Tylko mi tam jakos lekarz nie przypasił, bo warunki i opieka jak na Łubinowej w Katowicach.

Kto Ci Kawa ciążę prowadzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 masz w pobliżu w Jasienicy prywatną klinikę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę prowadzę u siebie, w Jastrzębiu Zdroju, tam jedynie pojadę na konsultacje i ustalę termin CC, od 36tyg rozwiązują ciążę (bo jest wtedy donoszona)więc oficjalnie od 16grudnia mogę rodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Jasienicy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra gwiazdy.

Idziemy spać!

Słodkich snów!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Ja juz zaklepalam położna na Żelaznej ale łatwo nie było, obdzwonilam polowe z nich ale nie miały juz terminów. Mi bardzo zależy na Żelaznej bo przy dzidzi z rozszczepem bardzo ważna jest pomoc przy karmieniu a tam maja super poradnie laktacyjna. Jesli chodzi o szkole rodzenia to maja tam tylko 2 kursy ktore wchodzą w grę ( październik- listopad i listopad-grudzień) wiec jak Ci zależy to szybko sie zapisuj

Kurczę, to trzeba się już decydować tak naprawdę.. Na Inflanckiej z tego, co czytam pasowałyby te dwa: 27.09–26.10 / 8.11–7.12, tylko nie wiem czy wrzesień-październik to nie za wcześnie?

ou9mp2.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się o szpitalu bienańskim w sieci. Masakra!!!! Strach tam jechać. W Warszawie wszystkie takie?

www.styczniowki2015.phorum.pl

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Naczytałam się o szpitalu bienańskim w sieci. Masakra!!!! Strach tam jechać. W Warszawie wszystkie takie?

"Takie", czyli jakie Wika? Nie strasz dziewczyn, niektóre planują bielański.

ou9mp2.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oddział porodówka podobno ok, ale na noworodkach już masakra, przemiał, brak opieki ze strony położnych, jak nie masz swojej to tylko lekceważa, zero pomocy, wszystko swoje trzeba miec nawet gaziki - tak piszą. No i cięzko sie dostać.

A Ty niecierpliwa Mama gdzie wybrałaś?
    Ja chciałam w Lublinie na Jaczewskiego jakbym mogła wybierać. Tam rodziłam pierwsze dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 22:30

• renia83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki idę lulu, oczy same mi leca, poprzedniej nocy prawie nic nie spałam i tak zwariowany był ten dzień że mam dość :) buziolki mamuśki i do jutra :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie zdecydowałam. Myślę o Inflanckiej i Żelaznej. Bielański mam za daleko, z góry odpada. Tak naprawdę najbliżej mam Praski, sama się tu rodziłam 25lat temu ;) ale jakoś nie brałam go pod uwagę..

Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

ou9mp2.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj padam. Zrobiłam ok 300 km. Zasypiam już.
    a co do szpitala to dobrze że masz możliwość wyboru. Myślę, że warto poczytać opinie na ich temat. O tym na Żelaznej to czytałam w niektórych wątkach że fajny, ale trzeba tam się dostać a nie jest łatwo.

Dobrej nocki

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę. Jak tu cicho! Spicie? ;)

Ja dziś taka przydżumiona jestem. Na dworze na razie zimno i mokro.

No i już sierpień! Dziś 100 dzień mojej ciąży :)

Malenq, Ag..., K_niecierpliwaMama, jonka91, renia83, Ewelina88, M4DZI4, olka25, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Oj u mnie superaśne powietrze po burzy i deszczach się zrobiło.....:)
    ale kawka z rana musowo musiała być....
    gratulacje 100dnia:)

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w końcu chłodniej :)
    Dzień dobry! :)

Malenq lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Ja juz zaklepalam położna na Żelaznej ale łatwo nie było, obdzwonilam polowe z nich ale nie miały juz terminów. Mi bardzo zależy na Żelaznej bo przy dzidzi z rozszczepem bardzo ważna jest pomoc przy karmieniu a tam maja super poradnie laktacyjna. Jesli chodzi o szkole rodzenia to maja tam tylko 2 kursy ktore wchodzą w grę ( październik- listopad i listopad-grudzień) wiec jak Ci zależy to szybko sie zapisuj
    O rany. To ja już dzisiaj będę dzwoniła. Ledwo oczy otworzyłam a tu już takie problemy. Wydawało mi się, że wystarczy dojechać do szpitala i tyle w temacie. Resztę mi przyznają. Ale to tak nie wygląda jak rozumiem?

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ