X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    magdalenka ale u mnie dopiero od kilku dni takie "cyrki" są i to nie codziennie.....ale jak to człowiek - chce więcej:)
    Marta no dla mnie do stolicy to ponad 200km, bliżej mi do Grodna heheheheh
    to ja mam do stolicy 153,do Łodzi 100,do Bydgoszczy 100,do Torunia 50.wszędzie blisko w sumie:)a rodzić chciałabym w małym szpitalu w Aleksandrowie Kujawskim. jestem z Włocławka, byłam 2 razy w tym szpitalu na patologii ciąży i mam złe wspomnienia.zresztą złą sławą okryty jest ten szpital.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja to większego wyboru to nie mam....bo nawet do Białegostoku (podlaskie) to mam 100km, jak dojadę to będę szczęśliwa, a jak nie to niestety dwie małe miejscowości mi zostają, a opinie o tych szpitalach - to nawet pisać nie będę, bo koszmary mogą się śnić :(
    faktycznie to wszędzie masz blisko....

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie położnych. Nie czytam raczej książek o porodach, ciążąch,itp,bo tyle tego w Internecie teraz jest! ale polecam Wam książkę Jeannette Kalyta,tej od Lactacydu:) czytałam ją w lutym,po poronieniu w ciągu 2 dni.Piekne opowieści, czasem śmieszne.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marta ja to większego wyboru to nie mam....bo nawet do Białegostoku (podlaskie) to mam 100km, jak dojadę to będę szczęśliwa, a jak nie to niestety dwie małe miejscowości mi zostają, a opinie o tych szpitalach - to nawet pisać nie będę, bo koszmary mogą się śnić :(
    faktycznie to wszędzie masz blisko....
    Ale jeśli wszystko w porządku,to i może być szpital w Kozichdupkach:) czasem w mniejszych szpitalach jest większa opieka,personel mniej zmęczony.najważniejsze to nie dać się wrednym pielęgniarkom, nie tylko w czasie porodu,w ogóle w szpitalu.

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry paniom :) dopiero oczy przecieram a tu już tyle naskrobane, ale się wyspalam :) dziś pakuję moje dziecię bo jutro wyjeżdża na 2 tyg buuuuuuuuu :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Ja nie chciałam wydziwiać. I chyba zostanę przy standardowym porodzie o ile zdrowie pozwoli. Chciałam tylko indywidualną salę poporodową co najwyżej. Widziałam , że koszt za dobę to chyba 300 złotych. :-) Nie tak dużo. Jak swego czasu parzyłam na szpital Medicover to sam poród od 6 do 12 tysięcy. :-D

No, no, dokładnie. W Zofii są chyba sale jednoosobowe bezpłatnie. Tak samo znieczulenie.

A co do tej szkoły rodzenia to jeszcze przydatna info: os. zameldowane w Wawie mają refundowane, pozostałe 500zł za kurs. WSZYSCY muszę wpłacić zaliczkę 80zł, która jest zwracana.

nix lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ale jeśli wszystko w porządku,to i może być szpital w Kozichdupkach:) czasem w mniejszych szpitalach jest większa opieka,personel mniej zmęczony.najważniejsze to nie dać się wrednym pielęgniarkom, nie tylko w czasie porodu,w ogóle w szpitalu.
    i takiej myśli będę się trzymać:)

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    jako, że to moje pierwsze maleństwo to wyobraź sobie moją minę....hahaha na wspomnienie tego to dzisiaj też się śmieję....
    i chcę jeszcze heheheheheh:)

ech, ja też czekam z niecierpliwością ;) może już niedługo. Póki co dzieć jest wyjątkowo spokojny. Na usg był mało ruchliwy, jak słucham brzucha przez stetoskop też raczej cisza.. martwi mnie to trochę, choć przecież widziałam i słyszałam bijące serduszko.

ou9mp2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:02

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dzień dobry paniom :) dopiero oczy przecieram a tu już tyle naskrobane, ale się wyspalam :) dziś pakuję moje dziecię bo jutro wyjeżdża na 2 tyg buuuuuuuuu :(

Dzień dobry renia :)
    A gdzie Twoj skarb wybywa i ile ma, jeśli mogę spytać?

Oj tak produkcja postów idzie.. ja to jestem hiperaktywna ostatnio.. w pierwszym trymestrze non stop spałam, kłóciłam się ze wszystkimi wokół i chodziłam obolała, a teraz pobudka o 8 i mogę pół nocy siedzieć nakręcona :P a nawet kawy nie piję.

Malenq lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:

Oj tak produkcja postów idzie.. ja to jestem hiperaktywna ostatnio.. w pierwszym trymestrze non stop spałam, kłóciłam się ze wszystkimi wokół i chodziłam obolała, a teraz pobudka o 8 i mogę pół nocy siedzieć nakręcona :P a nawet kawy nie piję.

heheheh mam tak samo hehehehehe...przez pierwsze 3miesiące spałam, mój małż aż się pytał: "ale ile można spać?" teraz....wstaję wcześnie i późno chodzę spać...

jonka ooo to się na "bóstwo zrobisz" ... miłej zabawy:)

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    I oczywiście wczoraj, 2 dni przed weselem wyskoczyła mi opryszczka... Ach cudownie... dobrze, że mało widoczna, ale dyskomfort jest..

Mi ginekolog kazała od razu dzwonić jak wyskoczy opryszczka..podobno moze stanowić zagrożenie dla ciąży :/

ou9mp2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taak na bóstwo.. najpierw zamienię się kopciuszka :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:)
    u mnie dzis troche dziwny dzien- mąż w domu bo w Szwajcarii swieto:)
    tak wiec mam rytual zaburzony bo zamiast sniadania z nadrabianiem postow mialam sniadanie z mezem:)
    no i nie ma siedzenia na forum caly dzien, ale co gorsza mam gosci z Norwegii az do wtroku i ja normalnie nie wiem kiedy bede miala wejsc na forum:/
    matko ale rozterki;)

mnie ten maly czlowieczek regularnie skopuje i to mocno od srody, czuje tak w odstepach co 3h srednio. nie wiem czy akrobatyke juz zaczął moze cwiczyc czy co:)
    ide piec szarlotke poki co ale wpadne jeszcze pewnie. Milego dnia wam wszystkim zycze:)

Wiecie co i slucham w domu muzyki -joga w ciązy a dokladnie lista sie nazywa best pregnancy yoga music. jak ktoras korzysta ze spotify music albo deezer to polecam:) nieziemsko relaksuje

AGNB6-pamietaj trzymamy kciuki za Ciebie dzisiaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:05

K_niecierpliwaMama, jonka91, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Mi ginekolog kazała od razu dzwonić jak wyskoczy opryszczka..podobno moze stanowić zagrożenie dla ciąży :/

Opryszczka wargowa w ciąży

Wirus HSV1, wywołujący opryszczkę wargową, jest niegroźny dla kobiet w ciąży i dla płodu. Wyjątkiem jest sytuacja, w której zarażenie tym wirusem następuje właśnie w trakcie trwania ciąży, a kobieta wcześniej nie cierpiała na opryszczkę. Pierwsze zakażenie wirusem opryszki wargowej w tym okresie jest bezwzględnym wskazaniem do podjęcia terapii przeciwwirusowej, jako że jest bardzo niebezpieczne dla płodu. Szczególnie poważne jest zakażenie wirusem opryszczki w pierwszych sześciu miesiącach ciąży, może bowiem spowodować wady rozwojowe płodu, czasem nawet poronienie. Zakażenie w ostatnim trymestrze może z kolei spowodować przedwczesny poród. Podjęcie leczenia przeciwwirusowego znacznie zmniejsza ryzyko uszkodzeń płodu.

W ciągu roku mam 2-3 razy, więc jest nie groźna dla dzidzi.

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Opryszczka wargowa w ciąży

Wirus HSV1, wywołujący opryszczkę wargową, jest niegroźny dla kobiet w ciąży i dla płodu. Wyjątkiem jest sytuacja, w której zarażenie tym wirusem następuje właśnie w trakcie trwania ciąży, a kobieta wcześniej nie cierpiała na opryszczkę. Pierwsze zakażenie wirusem opryszki wargowej w tym okresie jest bezwzględnym wskazaniem do podjęcia terapii przeciwwirusowej, jako że jest bardzo niebezpieczne dla płodu. Szczególnie poważne jest zakażenie wirusem opryszczki w pierwszych sześciu miesiącach ciąży, może bowiem spowodować wady rozwojowe płodu, czasem nawet poronienie. Zakażenie w ostatnim trymestrze może z kolei spowodować przedwczesny poród. Podjęcie leczenia przeciwwirusowego znacznie zmniejsza ryzyko uszkodzeń płodu.

W ciągu roku mam 2-3 razy, więc jest nie groźna dla dzidzi.

Popatrz, to pierwsze słyszę! Dzięki za uświadomienie bo ja też przynajmniej raz do roku mam i żyłam w stresie co będzie zimą! Nie do wiary, że mnie gin prowadząca wprowadziła..w błąd :/ kolejny raz mi podpada..

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pisze że Eskulap jest w Bielsku ale on jest już na obrzeżach, właściwie jest to już Jasienica.2euque8.jpg

Malenq Słońce gdzie kupiłaś olej z migdałów bo szukam po aptekach i nigdzie nie mają ;/ masz rafinowany czy nie? z jakiej firmy, jaka ilość? ;)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/opryszczka-w-ciazy-na-ustach

Tu jest więcej info :)

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cotygodniowe ważenie troszkę mnie poddenerwowało. Przytyłam 0,6 gram, gdzie w tym tygodniu się pilnowałam. Może to kwestia zaparć albo wczorajszego mega słonego popcornu w kinie na wieczór? W poprzednim jadłam co chciałam, a było tylko 300 gram więcej..

Chciałabym przez całą ciążę przybrać na wadze 10-12 kg, czyli tylko tyle ile trzeba. Boje się, że przez moją niedoczynność tarczycy, kiedy pozwolę sobie na więcej, to później tego nie zgubię. Mam tendencję do tycia, a później przez miesiąc się męczę, żeby zgubić chociaż 1kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:17

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanie ja mam coś podobnego i używam tylko do kosmetyki na brzuszek:
    http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p/Olej-ze-slodkich-migdalow-tloczony-na-zimno-nieoczyszczony-100ml-/124?gclid=CP_YqsXP8b8CFUoUwwodd0UAxA

jego zapach jest nieziemski....a brzuszek pachnie całą noc i prawie cały dzień:) hehehhe

bella ale nie rozumiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:15

Kawa, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ