X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    magdalenka ale u mnie dopiero od kilku dni takie "cyrki" są i to nie codziennie.....ale jak to człowiek - chce więcej:)
    Marta no dla mnie do stolicy to ponad 200km, bliżej mi do Grodna heheheheh
    to ja mam do stolicy 153,do Łodzi 100,do Bydgoszczy 100,do Torunia 50.wszędzie blisko w sumie:)a rodzić chciałabym w małym szpitalu w Aleksandrowie Kujawskim. jestem z Włocławka, byłam 2 razy w tym szpitalu na patologii ciąży i mam złe wspomnienia.zresztą złą sławą okryty jest ten szpital.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja to większego wyboru to nie mam....bo nawet do Białegostoku (podlaskie) to mam 100km, jak dojadę to będę szczęśliwa, a jak nie to niestety dwie małe miejscowości mi zostają, a opinie o tych szpitalach - to nawet pisać nie będę, bo koszmary mogą się śnić :(
    faktycznie to wszędzie masz blisko....

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie położnych. Nie czytam raczej książek o porodach, ciążąch,itp,bo tyle tego w Internecie teraz jest! ale polecam Wam książkę Jeannette Kalyta,tej od Lactacydu:) czytałam ją w lutym,po poronieniu w ciągu 2 dni.Piekne opowieści, czasem śmieszne.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marta ja to większego wyboru to nie mam....bo nawet do Białegostoku (podlaskie) to mam 100km, jak dojadę to będę szczęśliwa, a jak nie to niestety dwie małe miejscowości mi zostają, a opinie o tych szpitalach - to nawet pisać nie będę, bo koszmary mogą się śnić :(
    faktycznie to wszędzie masz blisko....
    Ale jeśli wszystko w porządku,to i może być szpital w Kozichdupkach:) czasem w mniejszych szpitalach jest większa opieka,personel mniej zmęczony.najważniejsze to nie dać się wrednym pielęgniarkom, nie tylko w czasie porodu,w ogóle w szpitalu.

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry paniom :) dopiero oczy przecieram a tu już tyle naskrobane, ale się wyspalam :) dziś pakuję moje dziecię bo jutro wyjeżdża na 2 tyg buuuuuuuuu :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Ja nie chciałam wydziwiać. I chyba zostanę przy standardowym porodzie o ile zdrowie pozwoli. Chciałam tylko indywidualną salę poporodową co najwyżej. Widziałam , że koszt za dobę to chyba 300 złotych. :-) Nie tak dużo. Jak swego czasu parzyłam na szpital Medicover to sam poród od 6 do 12 tysięcy. :-D

No, no, dokładnie. W Zofii są chyba sale jednoosobowe bezpłatnie. Tak samo znieczulenie.

A co do tej szkoły rodzenia to jeszcze przydatna info: os. zameldowane w Wawie mają refundowane, pozostałe 500zł za kurs. WSZYSCY muszę wpłacić zaliczkę 80zł, która jest zwracana.

nix lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ale jeśli wszystko w porządku,to i może być szpital w Kozichdupkach:) czasem w mniejszych szpitalach jest większa opieka,personel mniej zmęczony.najważniejsze to nie dać się wrednym pielęgniarkom, nie tylko w czasie porodu,w ogóle w szpitalu.
    i takiej myśli będę się trzymać:)

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    jako, że to moje pierwsze maleństwo to wyobraź sobie moją minę....hahaha na wspomnienie tego to dzisiaj też się śmieję....
    i chcę jeszcze heheheheheh:)

ech, ja też czekam z niecierpliwością ;) może już niedługo. Póki co dzieć jest wyjątkowo spokojny. Na usg był mało ruchliwy, jak słucham brzucha przez stetoskop też raczej cisza.. martwi mnie to trochę, choć przecież widziałam i słyszałam bijące serduszko.

ou9mp2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:02

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dzień dobry paniom :) dopiero oczy przecieram a tu już tyle naskrobane, ale się wyspalam :) dziś pakuję moje dziecię bo jutro wyjeżdża na 2 tyg buuuuuuuuu :(

Dzień dobry renia :)
    A gdzie Twoj skarb wybywa i ile ma, jeśli mogę spytać?

Oj tak produkcja postów idzie.. ja to jestem hiperaktywna ostatnio.. w pierwszym trymestrze non stop spałam, kłóciłam się ze wszystkimi wokół i chodziłam obolała, a teraz pobudka o 8 i mogę pół nocy siedzieć nakręcona :P a nawet kawy nie piję.

Malenq lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:

Oj tak produkcja postów idzie.. ja to jestem hiperaktywna ostatnio.. w pierwszym trymestrze non stop spałam, kłóciłam się ze wszystkimi wokół i chodziłam obolała, a teraz pobudka o 8 i mogę pół nocy siedzieć nakręcona :P a nawet kawy nie piję.

heheheh mam tak samo hehehehehe...przez pierwsze 3miesiące spałam, mój małż aż się pytał: "ale ile można spać?" teraz....wstaję wcześnie i późno chodzę spać...

jonka ooo to się na "bóstwo zrobisz" ... miłej zabawy:)

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    I oczywiście wczoraj, 2 dni przed weselem wyskoczyła mi opryszczka... Ach cudownie... dobrze, że mało widoczna, ale dyskomfort jest..

Mi ginekolog kazała od razu dzwonić jak wyskoczy opryszczka..podobno moze stanowić zagrożenie dla ciąży :/

ou9mp2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taak na bóstwo.. najpierw zamienię się kopciuszka :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:)
    u mnie dzis troche dziwny dzien- mąż w domu bo w Szwajcarii swieto:)
    tak wiec mam rytual zaburzony bo zamiast sniadania z nadrabianiem postow mialam sniadanie z mezem:)
    no i nie ma siedzenia na forum caly dzien, ale co gorsza mam gosci z Norwegii az do wtroku i ja normalnie nie wiem kiedy bede miala wejsc na forum:/
    matko ale rozterki;)

mnie ten maly czlowieczek regularnie skopuje i to mocno od srody, czuje tak w odstepach co 3h srednio. nie wiem czy akrobatyke juz zaczął moze cwiczyc czy co:)
    ide piec szarlotke poki co ale wpadne jeszcze pewnie. Milego dnia wam wszystkim zycze:)

Wiecie co i slucham w domu muzyki -joga w ciązy a dokladnie lista sie nazywa best pregnancy yoga music. jak ktoras korzysta ze spotify music albo deezer to polecam:) nieziemsko relaksuje

AGNB6-pamietaj trzymamy kciuki za Ciebie dzisiaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:05

K_niecierpliwaMama, jonka91, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Mi ginekolog kazała od razu dzwonić jak wyskoczy opryszczka..podobno moze stanowić zagrożenie dla ciąży :/

Opryszczka wargowa w ciąży

Wirus HSV1, wywołujący opryszczkę wargową, jest niegroźny dla kobiet w ciąży i dla płodu. Wyjątkiem jest sytuacja, w której zarażenie tym wirusem następuje właśnie w trakcie trwania ciąży, a kobieta wcześniej nie cierpiała na opryszczkę. Pierwsze zakażenie wirusem opryszki wargowej w tym okresie jest bezwzględnym wskazaniem do podjęcia terapii przeciwwirusowej, jako że jest bardzo niebezpieczne dla płodu. Szczególnie poważne jest zakażenie wirusem opryszczki w pierwszych sześciu miesiącach ciąży, może bowiem spowodować wady rozwojowe płodu, czasem nawet poronienie. Zakażenie w ostatnim trymestrze może z kolei spowodować przedwczesny poród. Podjęcie leczenia przeciwwirusowego znacznie zmniejsza ryzyko uszkodzeń płodu.

W ciągu roku mam 2-3 razy, więc jest nie groźna dla dzidzi.

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Opryszczka wargowa w ciąży

Wirus HSV1, wywołujący opryszczkę wargową, jest niegroźny dla kobiet w ciąży i dla płodu. Wyjątkiem jest sytuacja, w której zarażenie tym wirusem następuje właśnie w trakcie trwania ciąży, a kobieta wcześniej nie cierpiała na opryszczkę. Pierwsze zakażenie wirusem opryszki wargowej w tym okresie jest bezwzględnym wskazaniem do podjęcia terapii przeciwwirusowej, jako że jest bardzo niebezpieczne dla płodu. Szczególnie poważne jest zakażenie wirusem opryszczki w pierwszych sześciu miesiącach ciąży, może bowiem spowodować wady rozwojowe płodu, czasem nawet poronienie. Zakażenie w ostatnim trymestrze może z kolei spowodować przedwczesny poród. Podjęcie leczenia przeciwwirusowego znacznie zmniejsza ryzyko uszkodzeń płodu.

W ciągu roku mam 2-3 razy, więc jest nie groźna dla dzidzi.

Popatrz, to pierwsze słyszę! Dzięki za uświadomienie bo ja też przynajmniej raz do roku mam i żyłam w stresie co będzie zimą! Nie do wiary, że mnie gin prowadząca wprowadziła..w błąd :/ kolejny raz mi podpada..

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pisze że Eskulap jest w Bielsku ale on jest już na obrzeżach, właściwie jest to już Jasienica.2euque8.jpg

Malenq Słońce gdzie kupiłaś olej z migdałów bo szukam po aptekach i nigdzie nie mają ;/ masz rafinowany czy nie? z jakiej firmy, jaka ilość? ;)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/opryszczka-w-ciazy-na-ustach

Tu jest więcej info :)

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cotygodniowe ważenie troszkę mnie poddenerwowało. Przytyłam 0,6 gram, gdzie w tym tygodniu się pilnowałam. Może to kwestia zaparć albo wczorajszego mega słonego popcornu w kinie na wieczór? W poprzednim jadłam co chciałam, a było tylko 300 gram więcej..

Chciałabym przez całą ciążę przybrać na wadze 10-12 kg, czyli tylko tyle ile trzeba. Boje się, że przez moją niedoczynność tarczycy, kiedy pozwolę sobie na więcej, to później tego nie zgubię. Mam tendencję do tycia, a później przez miesiąc się męczę, żeby zgubić chociaż 1kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:17

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanie ja mam coś podobnego i używam tylko do kosmetyki na brzuszek:
    http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p/Olej-ze-slodkich-migdalow-tloczony-na-zimno-nieoczyszczony-100ml-/124?gclid=CP_YqsXP8b8CFUoUwwodd0UAxA

jego zapach jest nieziemski....a brzuszek pachnie całą noc i prawie cały dzień:) hehehhe

bella ale nie rozumiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:15

Kawa, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ