X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dosłownie kropelkę ... nie tak jak jakieś kremy, czy balsamy.....
    aż się zdziwiłam jego wydajnością:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam sobie że pojadę na zakupy zajrzeć do Natury i Rossmanna jeszcze za olejami, napisałam liste kilku dodatkowych rzeczy i właśnie mi się przypomniało że nie mam AUTA bo u mechanika zostawiłam hahah czyli będę siedzieć w domu na dupie i zamówię go przez internet :)

to na mokrej skórze po kąpieli będzie się świetnie rozsmarowywał! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:22

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Pomyślałam sobie że pojadę na zakupy zajrzeć do Natury i Rossmanna jeszcze za olejami, napisałam liste kilku dodatkowych rzeczy i właśnie mi się przypomniało że nie mam AUTA bo u mechanika zostawiłam hahah czyli będę siedzieć w domu na dupie i zamówię go przez internet :)

to na mokrej skórze po kąpieli będzie się świetnie rozsmarowywał! :)

wlasnie czytam o 18/19 tyg ciazy- problemy z pamiecia i koncentracją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:24

renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!:) O jak dobrze, w końcu chłodniej we Wrocławiu, ufff... Od kilku dni czuję się tak rewelacyjnie, jakbym w ogóle w ciąży nie była. Nie mam już takiego wilczego apetytu na wszystko, co niezdrowe, zaczynam, tak jak przed ciążą, jeść warzywa, nie piję już coli tak jak to bywało i nie jem frytek!:) Po prostu mi się nie chce, z czego bardzo, ale to bardzo się cieszę, może dzięki temu nie skończę z 20kg na plusie. A u mnie kg to przybywaja w mgnieniu oka jak się nie pilnuję. Nie mam już mdłości, głowa tez nie boli, a miałam migrenę 3 tygdniową non stop. Po prostu rewelacja, aż się boję, czy tam wszystko ok. Myślicie, że to tak jest, że w 17 tygodniu czujemy się znacznie lepiej? U Was też to tak wygląda? Przyznam, że aż się obawiam, a wizyta dopiero 11 sierpnia. Przedwczorak w brzuchu przeleciał mi jakiś motylek i muskała rybka, wczoraj wieczorem też. Cudowne uczucie;) To chyba to, nie wiem:) Miłego dnia życzę wszystkim:)

Malenq, jonka91, bluegirl89, renia83, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella: "Chciałabym przez całą ciążę przybrać na wadze 10-12 kg, czyli tylko tyle ile trzeba. Boje się, że przez moją niedoczynność tarczycy, kiedy pozwolę sobie na więcej, to później tego nie zgubię. Mam tendencję do tycia, a później przez miesiąc się męczę, żeby zgubić chociaż 1kg."
    heheh ja też bym chciała nie więcej niż mi pozwolono....
    ja nie mam niedoczynności, ale mam PCO - a z nim kg na brzuchu, które "łatwo" nie chcą odpuścić, z nadwagą walczyłam 2 lata, a moje tendencja do tycia jest genetyczna....więc wiesz, rozumiem co czujesz...ale nie dajmy się zwariować, jak będzie trzeba to poświęcę znowu 2 lata na zrzucanie nadwagi....
    a co do gubienia to u mnie czasem i 2-3miesiące walczyłam, aby ten 1kg zgubić....
    spokojnie, dzieciaczek i robota przy nim, a zrzucisz szybciutko...prawidłowe tycie w II trym. to 500-800gr tygodniowo, więc spokojnie...przecież "czymś" maleństwo musi żyć i Ty też ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie ;)

Codziennie Was czytam, uzaleznilam się od forum, ale malo sie odzywam ;p

Wczoraj byłam na badaniu połowkowym. Będzie dziewczynka na 100% 
    Mała rośnie zdrowo ma 19-20cm ( nie dała się dokładnie zmierzyc, bo caly czas się krecila )
    Waży 255g, serduszko bije 151 uderzen i pierwszy raz je słyszeliśmy na usg (wczesniej jedynie było widoczne jak bije) Wszystkie narzady prawidłowo się rozwijaja, wszystko jest na właściwym miejscu ;)
    Byliśmy na USG 3D, mamy chyba z 20 zdjec + płytkę. Rysy twarzy może jeszcze nie sa Az tak dobrze widoczne, ale dalo się zobaczyc cala buzke i cialo. Mala zakładała nogi na główke, i caly czas się krecila ;p Termin produ przesunal się na 28.12.2014, ale pewnie się to jeszcze pozmienia.

Jeśli chodzi o szpital to tez się zastanawiam nad Inflanca bo pracuje tam mój lekarz prowadzacy, ale tez niewiadomo czy trafi się aby był przy porodzie, pewnie trzebaby zapłacić żeby był, ale jak będzie bliżej porodu i jeśli zdecyduje się na ten szpital to porozmawiam z nim ;)

Jeśli chodzi o szkole rodzenia to zapisalalm się jakis miesiąc temu do Szpitala na Karowej.
    Ze względu na to ze nie jestem zameldowana w warszawie, ale już ponad 2 lata tu mieszkamy to znalazłam ze tam w szpitalu można się zapisac bez ponoszenia kosztów, rozpoczynamy 8 pazdzierinika.

JOnka mi tez wyskoczyła opryszczka już od ponad 2tyg mam, jedna się zagoi to pokaze się druga. Wczoraj tez rozmawialam z lekarzem na ten temat i powiedział ze jeśli to jest nawaracaja opryszczka to nie szkodzi dla dziecka, ale jeśli nigdy wczesniej nie było, a w ciazy się pokaze to trzeba to zglosci od razu do lekarza.

Ale się rozpisałam ;p

Malenq, Kawa, Ag..., jonka91, Paula44, Gwiazdeczka27, Ewelina88, K_niecierpliwaMama, MonikaDM lubią tę wiadomość

14vyx7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell daj spokój, jesteś w ciąży, nie ograniczaj się! Ja się zamartwiam że moja waga spada, Ty że rośnie...
    Karmienie piersią to najlepszy czas kiedy dziecko "wyssie" z Ciebie nadmiar, zobaczysz ile będzie obowiązków nagle, więcej poruszania się, a jak mały uśnie to masz chwilkę na Mel B albo Turbo spalanie to są dobre ćwiczenia ale wiadomo samo się nie schudnie.

Zresztą z Twoją wagą to nawet jeśli byś przytyła to na Twoją korzyść, chudzielce nie wyglądają "apetycznie".

Ja zawsze zazdrościłam pulchniejszym, nawet chodząc na siłkę brałam Gainery na masę by przybrać co nieco.. :)

Malenq, Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - codziennie po kąpieli, rewelacja, polecam...

Ag....to już wiem skąd moje luki w pamięci....

Izabelka bo II trym. to odzyskanie witalności...a co do warzyw, też dopiero zaczęłam je jeść, bo w Itrym. nie mogłam na nie patrzeć heheheh....
    jest dobrze skarbie, nie masz się o co martwić:)

szczęśliwa - moje GRATULACJE:) super wieści:) fajnie, ja na płytkę i zdjęcia zapiszę się około 28tydzień, bo u mojego gina nie ma takiej opcji....

szczesliwa89, Izabelka88 lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj Nie jestem taki chudzielec, wszystkie kg idą mi niestety w uda, łydki i biodra... czyli tam, gdzie najtrudniej się gubi;( Mam fatalną figurę, ramiona szersze od bioder, małe wcięcie w talii i rozbudowany dół.

Chodzi o to, że im zdrowiej jem i uważam na to co jem, to więcej przytyłam;p taki absurd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:34

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wlasnie czytam o 18/19 tyg ciazy- problemy z pamiecia i koncentracją :)

Ag! ale wiesz że to prawda, kilka dni wstecz po 8 rano, śpie i nagle dzwoni komórka, zaspana patrzę na wyświetlacz "Mąż" i chwila pustki w głowie, nasunęło mi się pytanie -kto to jest Mąż?, odbieram słyszę jego głos i mówię -aaa to Ty :)

Malenq, jonka91, Ag..., Ewelina88, isabelle, Agus89, bluegirl89, renia83, K_niecierpliwaMama, neharika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag! ale wiesz że to prawda, kilka dni wstecz po 8 rano, śpie i nagle dzwoni komórka, zaspana patrzę na wyświetlacz "Mąż" i chwila pustki w głowie, nasunęło mi się pytanie -kto to jest Mąż?, odbieram słyszę jego głos i mówię -aaa to Ty :)

hehehehehehe ależ się uśmiałam, niezła jesteś...hhehehehehehe

Kawa lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ale mnie rozbawiłaś! :D

Kawa lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kochanie ja mam coś podobnego i używam tylko do kosmetyki na brzuszek:
    http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p/Olej-ze-slodkich-migdalow-tloczony-na-zimno-nieoczyszczony-100ml-/124?gclid=CP_YqsXP8b8CFUoUwwodd0UAxA

jego zapach jest nieziemski....a brzuszek pachnie całą noc i prawie cały dzień:) hehehhe

bella ale nie rozumiem?

A próbowałaś oliwke hipp z olejkiem migdałowym? Też jest super.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rjgywtbiee5b_t.jpg

Malenq, M4DZI4, Kawa, Paula44, szpilka, renia83, Maud11, MonikaDM, neharika lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, kiedy poczułaś pierwsze ruchy?

Tak się właśnie zastanawiam, ale chyba to jeszcze nie to;p Rano i wieczorem jak leżę w łóżku i przyłożę dłoń po lewej stronie na podbrzuszu, to poczułam takie 3 razy puk, puk, ale z tego co wiem, to powinno się czuć bąbelki, motylki nie?

Maluch fika w brzuszku. Jak przyłożę detektor, to może 2 sekundy posłucham i znowu trzeba szukać od nowa tak się przemieszcza;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:38

[*] 2014 i 2016
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka niezłe zdjęcie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja tak miałam parę lat temu, jak się kocięta urodziły, a było ich 6:) i kto je "niańczył"?...ano nie mamusia kotusia, a mój stary labrador....spały na nim, chodziły za nim, nawet "iskały jego brzuch" szukając cycyków hehheeh ubaw z małżem mieliśmy....a jak podrosły i zaczęły rozchodzić się po podwórku to biedaczek nie wiedział co robić, i biegał za nimi, brał w pysk i zanosił do leżaka, a one dalej swoje.......
    to były czasy.....heheheh
    magdalenka nie nie kupowałam.....bo czysty olejek migdałowy podobno ma najlepsze działanie...ale może jak mi się skończy to kupię na spróbowanie:)

Bella a mi się wydaje, że te "puknięcia" to były dzidzi....heheheh u każdej to wygląda inaczej....inaczej opisuje swoje wrażenia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:47

jonka91, szpilka, K_niecierpliwaMama, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell poczułam 16t5dni wg belly ale wg usg dzidzia jest tydzień starsza. W moim przypadku nie są to ruchy po prawej czy lewej stronie, tylko centralnie pośrodku nad wzgórkiem łonowym.

Śpię zawsze na brzuchu i są to wyraźne dugnięcia, wypychanie (nie bąbelki czy muskanie motyla) co jakiś czas, nie muszę przykładać ręki bo wyraźnie je czuć, mąz wczoraj spał z dłonią pod brzuszkiem i też miał kolejną okazję poczuć.

aha no i popis akrobacji zawsze daje przed snem ok 21.30-23 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:53

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dzisiaj cotygodniowe ważenie troszkę mnie poddenerwowało. Przytyłam 0,6 gram, gdzie w tym tygodniu się pilnowałam. Może to kwestia zaparć albo wczorajszego mega słonego popcornu w kinie na wieczór? W poprzednim jadłam co chciałam, a było tylko 300 gram więcej..

Chciałabym przez całą ciążę przybrać na wadze 10-12 kg, czyli tylko tyle ile trzeba. Boje się, że przez moją niedoczynność tarczycy, kiedy pozwolę sobie na więcej, to później tego nie zgubię. Mam tendencję do tycia, a później przez miesiąc się męczę, żeby zgubić chociaż 1kg.

369142lpbls7io2x.gif
    belldandy nie obraź się ale ja chyba zaraz wybuchnę. Aż mi ciśnienie podniósł Twój wpis.. Dziewczyno, ale o co ci chodzi, do siebie pretensji mieć nie musisz, bo przecież i tak pilnujesz się bardzo z tym co jesz, i nawet gdybyś miała jeść same warzywa i owoce to i tak przytyjesz bo tu nie chodzi o sam tłuszcz tylko o to, że dziecko rośnie, że wód płodowych jest więcej, że objętość krwi jest większa, że MACICA waży coraz więcej... To co do dziecka będziesz miała pretensje, że rośnie bo ty tyjesz? Wynajdujesz cały czas jakieś takie bardzo dziecinne problemy , sorry ale zdrowie dziecka jest NAJWAŻNIEJSZE a jak przytyjesz to z pewnością zrobisz wszystko aby schudnąć ... Dziewczyny tutaj tyją po 4-5 kg od początku ciąży i nie narzekają a Ty mówisz, że przytyło ci się 0,6 grama....

tO,że piszą, że w ciąży powinno się przytyć tyle a tyle nie znaczy, że każda kobieta, która będzie przestrzegała zdrowego jedzenia tyle właśnie przybierze na wadzę. Jak Twój organizm będzie potrzebował np. czegoś bardziej tłustego to znaczy, że dziecko czegoś takiego potrzebuję, więc jedz dla dobra dziecka oczywiście nie przesadzając..
    NIE ZAMARTWIAJ SIĘ O WSZYSTKO BO SZKODZISZ DZIDZI... A JEJ ZDROWIE JEST NAJWAŻNIEJSZE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:00

Ewelina88, isabelle, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że jestem załamana bo 0,6 kg przytyłam w tydzień, nie dopowiadajcie sobie... Tylko zaskoczona, że im zdrowiej jem, tym więcej tyje. Ostatnio były pizze, kebaby, a przytyłam tyle co nic- 0,3kg

Kawa, ja tego "pukania" nie odczuwam w ciągu dnia, tylko jak leżę bez ruchu z ręką na nad wzgórkiem i bardzo się wsłuchuję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:03

[*] 2014 i 2016
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ