X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko....ta małpka jest rewelacyjna...a tyle emocji przekazuje hehehheeh...

ja do tej pory jadłam, jadłam...a teraz się to uspokoiło, jem co 3-4godziny, może nie zawsze to co powinnam, bo na mięso nadal patrzeć nie mogę....tylko mielone jakoś wchodzi...
    ale coś czuję, że w końcu czas obżarstwa się przystopował.....

ps. a obwód na wysokości pępka już 85cm:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:04

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Laski ja zmykam, później do Was zajrzę! Chciał nie chciał dom sam się nie ogarnie, dobrze że chociaż obiad "sam" się ugotuje :P teściowa się tym zajmie! a i się odbraziła i nawet przyznała mi rację! HA!

szpilka, bluegirl89, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - you made my day:D padłam:)

a co do wagi mnie cieszy kazde dodatkowe 100g:) w koncu jestem w ciazy:D

I pamietajcie dziewczyny:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bddc65e98e9.jpg

jonka91, Gwiazdeczka27, kejti91, Kawa, Ewelina88, Agus89, szpilka, bluegirl89, renia83, agnb6, neharika lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    gwiazdeczko....ta małpka jest rewelacyjna...a tyle emocji przekazuje hehehheeh...

ja od tej pory jadłam, jadłam...a teraz się to uspokoiło, jem co 3-4godziny, może nie zawsze to co powinnam, bo na mięso nadal patrzeć nie mogę....tylko mielone jakoś wchodzi...
    ale coś czuję, że w końcu czas obżarstwa się przystopował.....

ps. a obwód na wysokości pępka już 85cm:)

U mnie obwód w na wysokości pępka 71 cm, wydaje się mało, ale jak zrobię zdjęcie bokiem to mam brzuszek;)

Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella a jak uzupełniasz wykres wagi na belly??? to gdzie się znajduje niebieska Twoja kropka? pod fioletowym szlakiem? czy w wadze normalnej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    U mnie obwód w na wysokości pępka 71 cm, wydaje się mało, ale jak zrobię zdjęcie bokiem to mam brzuszek;)
    hehehe to ja swoim filiżanki w sklepach mogę przewracać hehehehe

isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    bella a jak uzupełniasz wykres wagi na belly??? to gdzie się znajduje niebieska Twoja kropka? pod fioletowym szlakiem? czy w wadze normalnej?

o wlasnie jak macie?
    ja mam regularny przyrost po dolnej linii.

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy to ja nie wiem jak w Twoim przypadku ja mam interpretowac wpis zaczynający się od: "Dzisiaj cotygodniowe ważenie troszkę mnie poddenerwowało"

za 0,6 grama troszkę Cię poddenerwowało, to co by było gdybyś na wadzę zobaczyła 1 kg... Nie będę więcej komentowała tego , ale tylko chciałam Ci dobrze poradzić, abyś nie przejmowała się takimi drobnymi sprawami bo tylko dzidzi szkodzisz...
    Jak przytyjesz to schudniesz nie martw się, moja siostra cioteczna przytyła prawie 20 kg, a teraz po 7 miesiącach od urodzenia dziecka jest taką laską, lepiej wygląda niż z przed ciąży.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag........szczęściaro, bo ja na górnej linii hehehehehe:)

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    M4DZI4 ja do Ciebie skarbie z pytankiem o szkołę rodzenia i czy oprócz "Fartlandii" są w Białym jakieś sklepy większe żeby obejrzeć wózki??? czy trzeba jechać do Wawy?
    a do koleżanek z Warszawy, jakie sklepy mają największą liczbę wózków do obejrzenia???
    kurczę jak ja jestem "słaba" w tym temacie......
    Dzień dobry :) już odpisuję :) Co do szkoły rodzenia to ja w pierwszej ciąży chodziłam na Warszawską ale nie do końca bo musiałam dojeżdżac dwoma busami a było mi ciężko a z ustapieniem miejsca w autobusie to róznie bywało i nie raz stałam całą drogę.Zresztą jak wyszło że będę miała cesarkę to i szkoła do niczego mi nie była potrzebna.Teraz też nie będę chodzic.Co do sklepów większych to oprócz bardzo drogiej Fartlandii jest jeszcze fajna hurtownia na Handlowej,nr dokładnie nie pamiętam ale mają też duży wybór ( przynajmniej mieli :p) i jest jakaś hurtownia jeszcze na rogu Marczukowskiej i Hetmańskiej,nazywa się Fart czy jakoś tak ale nie wiem czy tam mają sprzedaż detaliczną,trzeba by było sprawdzic :)
    Bell a Ty znowu swoje marudzenie! Matko dziwczyno ogarnij się bo czasem mam wrażenie że zdecydowanie za wcześnie zdecydowałaś się na na dziecko bo sama jeszcze nim jesteś.Macica się powiększa,przybywa wód, zwiększa się objętośc krwii a co za tym idzie i waga i możesz nic nie jeśc a i tak będzie przybywac.Sory ale już czasem nie mogę czytac tego Twojego biadolenia, jak zaczełaś na ovu tak i teraz tu marudzisz.Sory ale już mi nerwy puściły.ale forum wolne, masz prawo sobie biadolic, więcej nie będę komentowac bo mi nerwów szkoda.
    Fucina i Wiki super że jesteście zadowolone z wizyt!!!
    A ja dziś zaczełam 16ty tydzień i z utęskinieniem czekam na pierwsze ruchy :)
    Miłego dzionka wszystkim <3

Malenq, Gwiazdeczka27, kejti91, Paula44, Ewelina88, bluegirl89, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwupak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:13

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co do Fartlandii to faktycznie mega droga....chciałam pooglądać i podotykać wózki,a tam tylko 2 były z pompowanymi kołami...reszta to typowo miejskie.....
    aha to sobie poszukam jeszcze....
    no ja chcę szkołę rodzenia, ale chyba prywatnie u jakiejś położnej się zdecyduję, bo "zielona" w tym temacie jestem hehehheeh
    M4DZI4 to już zaraz poczujesz zobaczysz:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ruchów tu macie krótki artykuł.
    Czasem dziecko śpi w brzuchu
    Choć maleństwo rusza się praktycznie bez przerwy, to czasami nie czujesz, żeby coś się działo w brzuszku (a przecież kilka godzin temu bobasek wywijał nóżkami). I co robisz? Znowu się niepokoisz. Niepotrzebnie.

Po pierwsze, każde dziecko ma swój zestaw i harmonogram ćwiczeń. Więc nie porównuj aktywności swojego brzdąca z innymi.
    Po drugie, maluszek może po prostu spać. Jeśli cały dzień jesteś na nogach, to chodząc, poruszając się, ukołysałaś smyka do snu. A po trzecie, dzidziuś może szaleć w twoim brzuszku wtedy, gdy ty mocno śpisz. Aby lepiej poczuć jego ruchy, połóż się spokojnie na lewym boku i czekaj (czasem godzinę, dwie). Szanse wzrosną, jeśli 20 minut wcześniej zjesz np. coś słodkiego – malec zareaguje na zwiększony poziom glukozy we krwi (to dawka energii). Zdarza się, że maleństwo rozrusza się, gdy jesteś bardzo zdenerwowana albo kiedy oglądasz pasjonujący film. Twoje silne emocje udzielają się też dziecku. Niestety, im bobasek jest większy i silniejszy, tym jego uderzenia stają się mocniejsze (między 24. a 28. tygodniem ciąży intensywność ćwiczeń się zwiększa). Więc nie zdziw się, kiedy maluch zacznie się boleśnie rozpychać – powinna pomóc zmiana pozycji.

P.S u mnie w obwodzie na wys pępka 83cm :)

Malenq, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Nie uzupełniam, nawet nie wiedziałam, że jest takie coś;)

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzzzzzzzz BELLA chudzinko!!!! przestań narzekać, ja bym nawet nie powiedziała, że w ciąży jesteś, a że śniadanie zjadłaś - bez urazy...........a widzę podusię: to się pytam: JAK SIĘ ŚPI??? bo masz firmy motherhood????

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Nie mówię, że jestem załamana bo 0,6 kg przytyłam w tydzień, nie dopowiadajcie sobie... Tylko zaskoczona, że im zdrowiej jem, tym więcej tyje. Ostatnio były pizze, kebaby, a przytyłam tyle co nic- 0,3kg

Kawa, ja tego "pukania" nie odczuwam w ciągu dnia, tylko jak leżę bez ruchu z ręką na nad wzgórkiem i bardzo się wsłuchuję..

Hahaha!

Bell - litości ;) ja tu wymiękam po tych Twoich tekstach!

Laska! 0.3 kg to waży każdy Twój klocek, którego montujesz w wc!

;);););););)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:15

Ag..., Gwiazdeczka27, Ewelina88, szczesliwa89, Agus89, jonka91, renia83, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Nie uzupełniam, nawet nie wiedziałam, że jest takie coś;)
    żebyś nie była w ciąży to po dupsku lanie byś dostała... :P
    dawaj na swój kalendarz, tam masz zakładkę waga, klikasz na dzień, wpisujesz i Ci wyskakuje czy dobry przyrost.....:P

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    A ja tam jem co mi się chcę i ile chcę. Kobieta w ciąży powinna przytyć, a że mi gdzieś tam coś więcej urośnie itp to co? Jestem w ciąży i dodatkowe kilogramy (nie gramy) wyglądają uroczo. Jestem obecnie już po 3 dużych tostach, jabłku i 2 szklankach soku. Myślę, że zaraz kolejnego zjem. A co! Niech dzidzia rośnie duża, zdrowa. :) Będzie mnóstwo okazji do zrzucenia jak się bobas urodzi. Obecnie ważę 58 kog przy 164 cm wzrostu i uważam, że wyglądam super i wcale nie czuję się i na pewno nie wyglądam grubo.
    Mnie martwi coś innego. Na przełomie 14 i 15 tc zaczęłam czuć ruchy. Obecnie od paru dni cisza. Podobnież to normalne ale strasznie mnie to martwi. :/

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak skromniutko na razie mogę powiedzieć, że wczoraj jak leżałam plackiem i oglądałam TV to trzymałam rękę na brzuchu, i parę cm pod pępkiem poczułam najpierw jedno puknięcie, potem drugie ( ale czułam je przez rękę ... ) No poczekamy, ale nadal będę oczekiwała takiego 100% pukania od środka :)

Słuchajcie , będę wyjeżdżać nad jeziorko i takie głupie pytanie ale zadam:
    chyba można się kąpać w jeziorze w ciąży? Nie powinnam dostać jakiejś infekcji czy innego paskudztwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:19

Malenq, Ag..., M4DZI4, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dżizas, to ja mam już z 90cm w pasie :D
    Ale szczęśliwa jestem że w końcu idzie najpierw mój brzuch a później ja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:18

M4DZI4, isabelle, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ