X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... nie czujesz się wywołana do wstawienia zdjęcia? :)
    Bell - ja taką figurę jak ty teraz miałam w podstawówce :D Obecnie mam brzuchol duży i okrągly, i cellulit, a i tak jestem piękna :)

M4DZI4, Ag..., Ewelina88, Paula44, MartaKD, Gwiazdeczka27, bluegirl89, Malenq, Maud11 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja byłam ostatnio na wodą i się normalnie kąpałam.Przecież mamy dobry korek co nie pozwoli żadnemu paskudztwu dostac się do dzidzi.Oczywiście nie siedziałam w wodzie cały czas tylko wchodziłam na trochę, popływałam dla ochłody i siup wychodziłam :)No i jak pisała malenq potem gaciochy od razu zmieniałam.A swoją drogą to infekcje można złapac wszędzie choc nie wiem jak by się uważało także odpoczywaj sobie spokojnie i nie odmawiaj pluskania szczególnie jak słońce daje popalic :)

Gwiazdeczka27, Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki.

Miała któraś z Was wezwanie na Komisję Lekarską w sprawie odszkodowania?
    Pytam bo ubezpieczyciel bezpodstawnie odrzucił mój wniosek, więc nasłałam na ubezpieczalnie prawnika, i teraz wzywają mnie do wstawienia się na komisję.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to w takim razie wrazenie tylko bo ja tez mam 160- widac budowe mamy inną troche:)
    oj juz dobra- mam nadzieje ze z kazdym dodatkowym 100g usmiech ci sie bedzie poszerzal bo skoro idzie ci fajnie w brzuszek i tyjesz tylko tam to za chwile brzuszek bedzie jeszcze slodszy i fajniejszy;)
    i nie ma co sie martwic co bedzie potem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tyle czekalam na zdrową ciążę, przed zajściem brałam sterydy, teraz kłuję się w brzuch heparyną i mogłabym utyć nawet 30kg! gdy po poronieniach chodziłam do psychologa mówiła własnie o akceptacji swojego ciała w ciąży, o przygotowaniu się na wszystkie zmiany w figurze,itp.Dlatego teraz z radością patrze w lustro na swój brzuch i nawet sobie myślę czy nie jest za mały:) Gdy miałam mniej lat też się balam kilogramów w ciąży, porodu, nieatrakcyjności.teraz mam prawie 30, ciąża wyczekana, wydmuchana, wymodlona i zupełnie się tym nie martwie. A po ciąży można iść do dietetyka, można ćwiczyć, jest teraz tyle sposobów aby schudnąć.

Gwiazdeczka27, Ewelina88, Paula44, Agus89, jonka91, bluegirl89, Malenq, isabelle, Silatan, M4DZI4, renia83, Maud11, agnb6, Izabelka88, Wiki81, neharika lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle challenge accepted:D
    ide do sklepu i jak wroce wzuce fotke:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:40

szpilka, bluegirl89, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ja tak skromniutko na razie mogę powiedzieć, że wczoraj jak leżałam plackiem i oglądałam TV to trzymałam rękę na brzuchu, i parę cm pod pępkiem poczułam najpierw jedno puknięcie, potem drugie ( ale czułam je przez rękę ... ) No poczekamy, ale nadal będę oczekiwała takiego 100% pukania od środka :)

Słuchajcie , będę wyjeżdżać nad jeziorko i takie głupie pytanie ale zadam:
    chyba można się kąpać w jeziorze w ciąży? Nie powinnam dostać jakiejś infekcji czy innego paskudztwa?

Ja się kąpałam. Pływałam ze 2 godziny. Nic mi się nie stało. :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Gwiazdeczko ja byłam ostatnio na wodą i się normalnie kąpałam.Przecież mamy dobry korek co nie pozwoli żadnemu paskudztwu dostac się do dzidzi.Oczywiście nie siedziałam w wodzie cały czas tylko wchodziłam na trochę, popływałam dla ochłody i siup wychodziłam :)No i jak pisała malenq potem gaciochy od razu zmieniałam.A swoją drogą to infekcje można złapac wszędzie choc nie wiem jak by się uważało także odpoczywaj sobie spokojnie i nie odmawiaj pluskania szczególnie jak słońce daje popalic :)
    Mi gin po 12 tygodniu kazał wrecz chodzić na basen.po basenie od razu prysznic, umyć co trzeba żelem/emulsją do higieny intymnej, wysyszyć dobrze i założyć sucha, świeżą bielizne.

M4DZI4 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no to w takim razie wrazenie tylko bo ja tez mam 160- widac budowe mamy inną troche:)
    oj juz dobra- mam nadzieje ze z kazdym dodatkowym 100g usmiech ci sie bedzie poszerzal bo skoro idzie ci fajnie w brzuszek i tyjesz tylko tam to za chwile brzuszek bedzie jeszcze slodszy i fajniejszy;)
    i nie ma co sie martwic co bedzie potem.

Brzuszek akurat mnie cieszy ;) Lubię się nim chwalić i jestem z niego dumna;) Gorzej jak w suknie ślubną nie wejdę heh, ale może tak źle nie będzie, w końcu jest na wiązanie.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Brzuszek akurat mnie cieszy ;) Lubię się nim chwalić i jestem z niego dumna;) Gorzej jak w suknie ślubną nie wejdę heh, ale może tak źle nie będzie, w końcu jest na wiązanie.

wejdzziesz, przeciez mialas przymiarki. Pozatym suknia jest dla Ciebie a nie ty dla sukni- napewno bedzie idealna;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :)

hehe tak wyobraziłam sobie teraz siebie nad tym jeziorem jak wchodzę do wody , chwilę się pluskam, przepływam z metr czy dwa i szybko wyskakuje z wody zmieniając szybko majtasy, a mąż na mnie patrzy zdziwiony co ja wyprawiam, a ja mu odpowiadam : "kąpię się według wytycznych koleżanek styczniowych z mojego forum ciążowego" :D

Ale tak na poważnie to dzięki jeszcze raz, na pewno zrobię tak jak radzicie, wolałam się dopytać i usłyszeć wasze zdanie na ten temat. :*

bluegirl89, Malenq, Paula44, M4DZI4, renia83, Sarnaa, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    muszę się odnieść do tych obrazków z kaczuszkami, moja kochana psinka tez uwielbia "swoje koty", obce jak widzi to masakra jakaś, zanim się przeprowadziliśmy to kotka sąsiadów co najmniej raz w roku kociła się u nas, wiedziała cwaniara, że mlode wychowam nakarmię i znajdę dobre domy a jak coś zostanie to przygarnę i psinka moja też wszystkie maluchy uwielbiała kociaki wychodziły na podwórko prosto do psa i caly czas się z nimi bawił, iskał przestawiał nosem jak za daleko odeszły cudo i nadal nasz najmłodszy dwulatek leci do psinki jak chce się poprzytulać

Malenq, Maud11, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko masz ochotę to idź pływaj :) Ja na pewno zrezygnuję z takiego kąpieliska jakim jest była żwirownia. Za to jakieś jezioro czy basen gdzie regularnie bada się czystość wody - czemu nie. Jak nie będę miała stroju kąpielowego, to i tak mam dylemat z głowy. Moje bimbały za nich nie chcą się zmieścić w górę stroju ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka zaleciła unikać basenów i stojących zbiorników wodnych, lepiej rzeka, morze. :)

I zamiast zmieniać po każdej kąpieli majcioszki polecam szerokie spodenki/bermudki zakładane na goły tyleczek ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tosty z serem żółtym i pomidorem zjedzone:) czas na INKĘ:)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - ja nie znam opinii o szpitalu bielańskim z netu tylko od znajomych, które od razu mi powiedziały że żaden inny szpital - że tam jest super. A położnej nie ma co wykupować bo i tak jest ich tyle, że przy kilku z nim położna siedziała prawie cały czas i sobie gadały hehe :P

Tylko największą trudnością się jest tam dostać.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Witam się i ja!

I oczywiście wczoraj, 2 dni przed weselem wyskoczyła mi opryszczka... Ach cudownie... dobrze, że mało widoczna, ale dyskomfort jest..
    W aptece kup sobie szybciutko plasterki na opryszczke ja mialam w 7 tyg. I one b.mi pomogly i powiedz przy porodzie o tym albo lekarzowi, wiem ze to wazne ;-) oczywiscie uwazaj na reczniki ;-)

jonka91 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra- dowod ze istnieje naprawde i jestem w ciąży:)

ja i moj bimbolek:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5da42ae9611.jpg

polaola, Ewelina88, Kawa, ania_29, jonka91, Paula44, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Maud11, szpilka, MartaKD, Malenq, isabelle, bluegirl89, szczesliwa89, kejti91, Agus89, Bietka, Agula92, nix, Sarnaa, agnb6, olka25, Wiki81, neharika lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag,,;-)ale;-)figurka ja tak wygladalam w 12 tyg. Hi.....hi.......

Ag... lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... śliczności! :)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ