X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Ag,,;-)ale;-)figurka ja tak wygladalam w 12 tyg. Hi.....hi.......

w 12 tyg to mi ledwo ledwo cos po sniadaniu bylo widac:) teraz brzuch tylko

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... pięknie laseczko :)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cemu nie masz Buzi? ;)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula:) troche prywatnosci:P
    pozatym srednią mine zrobilam:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Paula:) troche prywatnosci:P
    pozatym srednią mine zrobilam:)

Robi zdjęcia ciążowego brzucha i cycochow a gada o prywatności hahaha! Buziaki! ;)

Mój obwód na wysokości pępka wynosi 89 cm!

Musiałam przeciąć dziś gumkę w dresowych gaciach. Wyglądam bosko. Zaraz zobaczycie jaki ze mnie lachon!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:40

M4DZI4, szpilka, Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A cemu nie masz Buzi? ;)
    bo jak się wejdzie w grafiki google i sie wpisze ovufriend albo bellybestfriend to nasze foty wyskakuja, a po co ma cały net oglądać

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9a508ed464.jpg

I nr 2 (gumka)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5e73a32ca1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:53

szpilka, Ewelina88, Maud11, Malenq, jonka91, M4DZI4, Kawa, kejti91, renia83, Agus89, polaola, agnb6, Wiki81 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    ja jestem z Kujaw ;)
    ooo,a skąd konkretnie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka, też słyszałam, że można się kąpać spokojnie, trzeba tylko zadbać o to żeby nie przeziębić pęcherza, zmienić bieliznę itp., tak jak pisały dziewczyny. Basen jest przecież zalecany w ciąży, a tam może być nawet więcej świństwa niż w jeziorach.. Aczkolwiek niektóre dziewczyny podobno zakładają tampon przed wejściem :D Dodatkowo jeszcze kwestia tego jakie masz predyspozycje do infekcji- ja nigdy nic nie złapałam po kąpieli ani w naturalnym, ani sztucznym zbiorniku, co trochę mnie uspokoiło przed wyjazdem na Mazury. Już za 2tyg., nareszcie..;)

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ou9mp2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jakiś taki mniej kształtny ten brzuch:) na górze więcej niz na dole:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne brzuchole, jak wrócę do Wawy to wstawię swój. Mimo, że schudłam to brzucha już porządnego dostałam. Najbardziej widać mi po ramionach- tam mi gnaty wystają. Mam sylwetkę trochę /nabitą/ tzn, umięśnioną. Dużo biegałam przed ciążą, to może teraz na mięśniach tracę a nie na samej wadze. :-D Nawet mój M. widzi brzuch. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:59

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dość tego dobrego, zjem banana i ide sprzatac, dziś ma przyjechać pan nam okna wstawiac a ja mam syf że szok

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Gwiazdeczka, też słyszałam, że można się kąpać spokojnie, trzeba tylko zadbać o to żeby nie przeziębić pęcherza, zmienić bieliznę itp., tak jak pisały dziewczyny. Basen jest przecież zalecany w ciąży, a tam może być nawet więcej świństwa niż w jeziorach.. Aczkolwiek niektóre dziewczyny podobno zakładają tampon przed wejściem :D Dodatkowo jeszcze kwestia tego jakie masz predyspozycje do infekcji- ja nigdy nic nie złapałam po kąpieli ani w naturalnym, ani sztucznym zbiorniku, co trochę mnie uspokoiło przed wyjazdem na Mazury. Już za 2tyg., nareszcie..;)

Nie można używać tamponów w ciąży. Lekarz mi o tym powiedział, w poradnikach od niego też to jest tam napisane i zresztą w necie można przeczytać. Poza tym wejście do szyjki chroni czop.

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag fajny brzuszek :) mam podobny wielkościowo, chociaż moja ciąża jest młodsza.
    I gratuluję rozpoczętego 19tygodnia!

Zaciekawiłyście mnie tym obwodem w pasie- zmierzyłam i jest 80, czyli jakieś 15 więcej niż przed ciążą aczkolwiek niedokładnie bo nigdy tego nie pilnowałam.
    Co do wagi- nie sprawdzam w domu bo moja jest jakaś niedokładna, za to ważą mnie przed każdą wizytą, było tak:
    7tc- 55,5kg
    10tc- 56,1kg
    14tc- 57,9kg także chyba w miarę prawidłowo..

ou9mp2.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny;)

Podczytuje Was często i uwielbiam to robic wrecz sie od Was uzalezniłam;)
    Mało sie odzywam ale jestem z Wami:)
    Ciesze sie na kazde dobre wiesci o Waszych dzieciatkach :)

Za 13 dni połówkowe,juz nie moge sie doczekac:) ide z małżem i Tymkiem:) Modle tylko by dzidzia była dobrze rozwinieta i zdrowa:)

Czy Wam tez czasem wieczorem po całym dniu twardnieje brzuch??? troche sie tego obawiam ale biore lutke dopochwowa i magnez w duzych ilosciach oby wszystko było dobrze

Co do figury to ja po moich przejsciach z 1 ciaza po prostu postanowiłam sie nie obzerac ale i tez nie ograniczac Po prostu jem dla Dwóch a nie za dwoje,czasem mam lepsze czasem gorsze dni ale wiem jedno nie jest to wazne bo po ciazy mozna jak sie chce wszystko zgubic;)

Imiona dla chłopoców podobaja mi sie biblijne Zachariasz,Jeremiasz ale podjeta decyzja koncowa jesli bedzie chłopczyk to bedzie TYTUS;) dla dziewczynki zawsze podobała mi sie HELENKA:) inne typy to POLA,BLANKA,ANASTAZJA
    Babcie moze i dostana zawału zwłaszcza jesli chodzi o Tytusa ale pamietam jak rodziłam chłopców i powiedziałam ze bedzie Tymoteusz,oburzenie ze nie wiem a teraz wszyscy kochaja to imie i w sumie staje sie coraz bardziej popularne. Pozatym mysle ze kazdy ma inny gust,i na temat imion nie powinno sie dyskutowac:) zawsze cos komus pasowac nie bedzie

Co do płci póki co ginka nie chciała powiedziec w 17 tyg bo nie jest jeszcze pewna ale tak jak pisałam i cipuszke i fifolka bede kochac tak samo:D

Miłego dzionka Kochane Styczniówki

Ewelina88, jonka91, Paula44, Silatan, M4DZI4, K_niecierpliwaMama, renia83, polaola lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Nie można używać tamponów w ciąży. Lekarz mi o tym powiedział, w poradnikach od niego też to jest tam napisane i zresztą w necie można przeczytać. Poza tym wejście do szyjki chroni czop.

Ewelina, ja wiem, że jest czop :)
    co do tamponów- nie wiedziałam, ale nie przyszło mi do głowy żeby używać.
    Zaraz sobie o tym poczytam.

ou9mp2.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9a508ed464.jpg

I nr 2 (gumka)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5e73a32ca1.jpg

No i Twoja figura jest już bardziej podobna do mojej! (male cycochy+brzuchol w 15tc :D)

Paula44 lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi a tak właśnie ostatnio myślałam o Tobie bo napisałaś już dawno parę postów i cisza. Dobrze, że wszystko ok.:)

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Ewelina, ja wiem, że jest czop :)
    co do tamponów- nie wiedziałam, ale nie przyszło mi do głowy żeby używać.
    Zaraz sobie o tym poczytam.
    Poczytaj, poczytaj. :) Mnie dużo rzeczy w ciąży zaskakuje. ;P
    Idę się kawy napić i zjeść coś słodkiego. Ciągle mam ochotę na słodycze, oby mi cukrzyca ciążowa nie wyszła.

Paula a tak narzekałaś, że brzuch mały. Super jest. Ja wstawię wieczorem mój - ale ostrzegam - jest spory. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 14:09

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag....jaki śliczny balonik rośnie...:)
    Paula u Ciebie również śliczności....:)

HA! ja też zjadłam banana...:)pierwszego od wielu tygodni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 14:13

szpilka, Paula44 lubią tę wiadomość

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ