X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Ag,,;-)ale;-)figurka ja tak wygladalam w 12 tyg. Hi.....hi.......

w 12 tyg to mi ledwo ledwo cos po sniadaniu bylo widac:) teraz brzuch tylko

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... pięknie laseczko :)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cemu nie masz Buzi? ;)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula:) troche prywatnosci:P
    pozatym srednią mine zrobilam:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Paula:) troche prywatnosci:P
    pozatym srednią mine zrobilam:)

Robi zdjęcia ciążowego brzucha i cycochow a gada o prywatności hahaha! Buziaki! ;)

Mój obwód na wysokości pępka wynosi 89 cm!

Musiałam przeciąć dziś gumkę w dresowych gaciach. Wyglądam bosko. Zaraz zobaczycie jaki ze mnie lachon!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:40

M4DZI4, szpilka, Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A cemu nie masz Buzi? ;)
    bo jak się wejdzie w grafiki google i sie wpisze ovufriend albo bellybestfriend to nasze foty wyskakuja, a po co ma cały net oglądać

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9a508ed464.jpg

I nr 2 (gumka)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5e73a32ca1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:53

szpilka, Ewelina88, Maud11, Malenq, jonka91, M4DZI4, Kawa, kejti91, renia83, Agus89, polaola, agnb6, Wiki81 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    ja jestem z Kujaw ;)
    ooo,a skąd konkretnie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka, też słyszałam, że można się kąpać spokojnie, trzeba tylko zadbać o to żeby nie przeziębić pęcherza, zmienić bieliznę itp., tak jak pisały dziewczyny. Basen jest przecież zalecany w ciąży, a tam może być nawet więcej świństwa niż w jeziorach.. Aczkolwiek niektóre dziewczyny podobno zakładają tampon przed wejściem :D Dodatkowo jeszcze kwestia tego jakie masz predyspozycje do infekcji- ja nigdy nic nie złapałam po kąpieli ani w naturalnym, ani sztucznym zbiorniku, co trochę mnie uspokoiło przed wyjazdem na Mazury. Już za 2tyg., nareszcie..;)

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ou9mp2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jakiś taki mniej kształtny ten brzuch:) na górze więcej niz na dole:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne brzuchole, jak wrócę do Wawy to wstawię swój. Mimo, że schudłam to brzucha już porządnego dostałam. Najbardziej widać mi po ramionach- tam mi gnaty wystają. Mam sylwetkę trochę /nabitą/ tzn, umięśnioną. Dużo biegałam przed ciążą, to może teraz na mięśniach tracę a nie na samej wadze. :-D Nawet mój M. widzi brzuch. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:59

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dość tego dobrego, zjem banana i ide sprzatac, dziś ma przyjechać pan nam okna wstawiac a ja mam syf że szok

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Gwiazdeczka, też słyszałam, że można się kąpać spokojnie, trzeba tylko zadbać o to żeby nie przeziębić pęcherza, zmienić bieliznę itp., tak jak pisały dziewczyny. Basen jest przecież zalecany w ciąży, a tam może być nawet więcej świństwa niż w jeziorach.. Aczkolwiek niektóre dziewczyny podobno zakładają tampon przed wejściem :D Dodatkowo jeszcze kwestia tego jakie masz predyspozycje do infekcji- ja nigdy nic nie złapałam po kąpieli ani w naturalnym, ani sztucznym zbiorniku, co trochę mnie uspokoiło przed wyjazdem na Mazury. Już za 2tyg., nareszcie..;)

Nie można używać tamponów w ciąży. Lekarz mi o tym powiedział, w poradnikach od niego też to jest tam napisane i zresztą w necie można przeczytać. Poza tym wejście do szyjki chroni czop.

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag fajny brzuszek :) mam podobny wielkościowo, chociaż moja ciąża jest młodsza.
    I gratuluję rozpoczętego 19tygodnia!

Zaciekawiłyście mnie tym obwodem w pasie- zmierzyłam i jest 80, czyli jakieś 15 więcej niż przed ciążą aczkolwiek niedokładnie bo nigdy tego nie pilnowałam.
    Co do wagi- nie sprawdzam w domu bo moja jest jakaś niedokładna, za to ważą mnie przed każdą wizytą, było tak:
    7tc- 55,5kg
    10tc- 56,1kg
    14tc- 57,9kg także chyba w miarę prawidłowo..

ou9mp2.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny;)

Podczytuje Was często i uwielbiam to robic wrecz sie od Was uzalezniłam;)
    Mało sie odzywam ale jestem z Wami:)
    Ciesze sie na kazde dobre wiesci o Waszych dzieciatkach :)

Za 13 dni połówkowe,juz nie moge sie doczekac:) ide z małżem i Tymkiem:) Modle tylko by dzidzia była dobrze rozwinieta i zdrowa:)

Czy Wam tez czasem wieczorem po całym dniu twardnieje brzuch??? troche sie tego obawiam ale biore lutke dopochwowa i magnez w duzych ilosciach oby wszystko było dobrze

Co do figury to ja po moich przejsciach z 1 ciaza po prostu postanowiłam sie nie obzerac ale i tez nie ograniczac Po prostu jem dla Dwóch a nie za dwoje,czasem mam lepsze czasem gorsze dni ale wiem jedno nie jest to wazne bo po ciazy mozna jak sie chce wszystko zgubic;)

Imiona dla chłopoców podobaja mi sie biblijne Zachariasz,Jeremiasz ale podjeta decyzja koncowa jesli bedzie chłopczyk to bedzie TYTUS;) dla dziewczynki zawsze podobała mi sie HELENKA:) inne typy to POLA,BLANKA,ANASTAZJA
    Babcie moze i dostana zawału zwłaszcza jesli chodzi o Tytusa ale pamietam jak rodziłam chłopców i powiedziałam ze bedzie Tymoteusz,oburzenie ze nie wiem a teraz wszyscy kochaja to imie i w sumie staje sie coraz bardziej popularne. Pozatym mysle ze kazdy ma inny gust,i na temat imion nie powinno sie dyskutowac:) zawsze cos komus pasowac nie bedzie

Co do płci póki co ginka nie chciała powiedziec w 17 tyg bo nie jest jeszcze pewna ale tak jak pisałam i cipuszke i fifolka bede kochac tak samo:D

Miłego dzionka Kochane Styczniówki

Ewelina88, jonka91, Paula44, Silatan, M4DZI4, K_niecierpliwaMama, renia83, polaola lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Nie można używać tamponów w ciąży. Lekarz mi o tym powiedział, w poradnikach od niego też to jest tam napisane i zresztą w necie można przeczytać. Poza tym wejście do szyjki chroni czop.

Ewelina, ja wiem, że jest czop :)
    co do tamponów- nie wiedziałam, ale nie przyszło mi do głowy żeby używać.
    Zaraz sobie o tym poczytam.

ou9mp2.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9a508ed464.jpg

I nr 2 (gumka)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5e73a32ca1.jpg

No i Twoja figura jest już bardziej podobna do mojej! (male cycochy+brzuchol w 15tc :D)

Paula44 lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi a tak właśnie ostatnio myślałam o Tobie bo napisałaś już dawno parę postów i cisza. Dobrze, że wszystko ok.:)

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Ewelina, ja wiem, że jest czop :)
    co do tamponów- nie wiedziałam, ale nie przyszło mi do głowy żeby używać.
    Zaraz sobie o tym poczytam.
    Poczytaj, poczytaj. :) Mnie dużo rzeczy w ciąży zaskakuje. ;P
    Idę się kawy napić i zjeść coś słodkiego. Ciągle mam ochotę na słodycze, oby mi cukrzyca ciążowa nie wyszła.

Paula a tak narzekałaś, że brzuch mały. Super jest. Ja wstawię wieczorem mój - ale ostrzegam - jest spory. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 14:09

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag....jaki śliczny balonik rośnie...:)
    Paula u Ciebie również śliczności....:)

HA! ja też zjadłam banana...:)pierwszego od wielu tygodni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 14:13

szpilka, Paula44 lubią tę wiadomość

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ