*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Paula:) troche prywatnosci:P
pozatym srednią mine zrobilam:)
Robi zdjęcia ciążowego brzucha i cycochow a gada o prywatności hahaha! Buziaki!
Mój obwód na wysokości pępka wynosi 89 cm!
Musiałam przeciąć dziś gumkę w dresowych gaciach. Wyglądam bosko. Zaraz zobaczycie jaki ze mnie lachon!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:40
M4DZI4, szpilka, Ag..., Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9a508ed464.jpg
I nr 2 (gumka)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5e73a32ca1.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:53
szpilka, Ewelina88, Maud11, Malenq, jonka91, M4DZI4, Kawa, kejti91, renia83, Agus89, polaola, agnb6, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka, też słyszałam, że można się kąpać spokojnie, trzeba tylko zadbać o to żeby nie przeziębić pęcherza, zmienić bieliznę itp., tak jak pisały dziewczyny. Basen jest przecież zalecany w ciąży, a tam może być nawet więcej świństwa niż w jeziorach.. Aczkolwiek niektóre dziewczyny podobno zakładają tampon przed wejściem
Dodatkowo jeszcze kwestia tego jakie masz predyspozycje do infekcji- ja nigdy nic nie złapałam po kąpieli ani w naturalnym, ani sztucznym zbiorniku, co trochę mnie uspokoiło przed wyjazdem na Mazury. Już za 2tyg., nareszcie..
Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle śliczne brzuchole, jak wrócę do Wawy to wstawię swój. Mimo, że schudłam to brzucha już porządnego dostałam. Najbardziej widać mi po ramionach- tam mi gnaty wystają. Mam sylwetkę trochę /nabitą/ tzn, umięśnioną. Dużo biegałam przed ciążą, to może teraz na mięśniach tracę a nie na samej wadze.
Nawet mój M. widzi brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:59
-
K_niecierpliwaMama wrote:Gwiazdeczka, też słyszałam, że można się kąpać spokojnie, trzeba tylko zadbać o to żeby nie przeziębić pęcherza, zmienić bieliznę itp., tak jak pisały dziewczyny. Basen jest przecież zalecany w ciąży, a tam może być nawet więcej świństwa niż w jeziorach.. Aczkolwiek niektóre dziewczyny podobno zakładają tampon przed wejściem
Dodatkowo jeszcze kwestia tego jakie masz predyspozycje do infekcji- ja nigdy nic nie złapałam po kąpieli ani w naturalnym, ani sztucznym zbiorniku, co trochę mnie uspokoiło przed wyjazdem na Mazury. Już za 2tyg., nareszcie..
Nie można używać tamponów w ciąży. Lekarz mi o tym powiedział, w poradnikach od niego też to jest tam napisane i zresztą w necie można przeczytać. Poza tym wejście do szyjki chroni czop.
Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Ag fajny brzuszek
mam podobny wielkościowo, chociaż moja ciąża jest młodsza.
I gratuluję rozpoczętego 19tygodnia!
Zaciekawiłyście mnie tym obwodem w pasie- zmierzyłam i jest 80, czyli jakieś 15 więcej niż przed ciążą aczkolwiek niedokładnie bo nigdy tego nie pilnowałam.
Co do wagi- nie sprawdzam w domu bo moja jest jakaś niedokładna, za to ważą mnie przed każdą wizytą, było tak:
7tc- 55,5kg
10tc- 56,1kg
14tc- 57,9kg także chyba w miarę prawidłowo..
-
Czesc dziewczyny;)
Podczytuje Was często i uwielbiam to robic wrecz sie od Was uzalezniłam;)
Mało sie odzywam ale jestem z Wami:)
Ciesze sie na kazde dobre wiesci o Waszych dzieciatkach
Za 13 dni połówkowe,juz nie moge sie doczekac:) ide z małżem i Tymkiem:) Modle tylko by dzidzia była dobrze rozwinieta i zdrowa:)
Czy Wam tez czasem wieczorem po całym dniu twardnieje brzuch??? troche sie tego obawiam ale biore lutke dopochwowa i magnez w duzych ilosciach oby wszystko było dobrze
Co do figury to ja po moich przejsciach z 1 ciaza po prostu postanowiłam sie nie obzerac ale i tez nie ograniczac Po prostu jem dla Dwóch a nie za dwoje,czasem mam lepsze czasem gorsze dni ale wiem jedno nie jest to wazne bo po ciazy mozna jak sie chce wszystko zgubic;)
Imiona dla chłopoców podobaja mi sie biblijne Zachariasz,Jeremiasz ale podjeta decyzja koncowa jesli bedzie chłopczyk to bedzie TYTUS;) dla dziewczynki zawsze podobała mi sie HELENKA:) inne typy to POLA,BLANKA,ANASTAZJA
Babcie moze i dostana zawału zwłaszcza jesli chodzi o Tytusa ale pamietam jak rodziłam chłopców i powiedziałam ze bedzie Tymoteusz,oburzenie ze nie wiem a teraz wszyscy kochaja to imie i w sumie staje sie coraz bardziej popularne. Pozatym mysle ze kazdy ma inny gust,i na temat imion nie powinno sie dyskutowac:) zawsze cos komus pasowac nie bedzie
Co do płci póki co ginka nie chciała powiedziec w 17 tyg bo nie jest jeszcze pewna ale tak jak pisałam i cipuszke i fifolka bede kochac tak samo:D
Miłego dzionka Kochane Styczniówki
Ewelina88, jonka91, Paula44, Silatan, M4DZI4, K_niecierpliwaMama, renia83, polaola lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Nie można używać tamponów w ciąży. Lekarz mi o tym powiedział, w poradnikach od niego też to jest tam napisane i zresztą w necie można przeczytać. Poza tym wejście do szyjki chroni czop.
Ewelina, ja wiem, że jest czop
co do tamponów- nie wiedziałam, ale nie przyszło mi do głowy żeby używać.
Zaraz sobie o tym poczytam. -
K_niecierpliwaMama wrote:Ewelina, ja wiem, że jest czop
co do tamponów- nie wiedziałam, ale nie przyszło mi do głowy żeby używać.
Zaraz sobie o tym poczytam.Mnie dużo rzeczy w ciąży zaskakuje. ;P
Idę się kawy napić i zjeść coś słodkiego. Ciągle mam ochotę na słodycze, oby mi cukrzyca ciążowa nie wyszła.
Paula a tak narzekałaś, że brzuch mały. Super jest. Ja wstawię wieczorem mój - ale ostrzegam - jest spory. :pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 14:09
-
nick nieaktualny