*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielarko, Aga bardzo mi przykro..
Dziewczyny i ja powiem co u mnie.. Byłam wczoraj u gine.. Zarodek ma jedynie 2 mm, a powinien mieć już 6 mm Głowica z usg była jakas rozczelniona,ale lekarz przez ułamek sekundy ujrzał tak jakby pulsowanie.. Bardzo sie stresuje Lekarz stwierdził, że mam nieregularne cykle (27-33,34 dni) i że to że zarodek ma tylko 2 mm może o niczym nie świadczyć.. i że na 95% ciąża rozwija się prawidłowo.. ale JA I TAK SIE BARDZO BOJE I STRESUJE! mam przyjść za tydzień w środę na 17.45.. ciałko żółte było widoczne, macica w przodozgięciu, dobrze rozpulchniona, jajniki powiększone, grzybica Ratujcie, bo sie zamartwie na śmierć -
Jednorazowo tylko raz przy porannym siusiu i podcieraniu. Do teraz juz nic nie widze. Jak zobacze jeszcze raz to pojade, a jak nie to poczekam do poniedzialku. Moze ginka dzis zadzwoni bo wyslalam jej wiadomosc, i moze mnie wcisnie na jutro albo powie ze to normalne i kaze czekac do wizyty, zobaczymy.
Poki co ide sie polozyc, byc dobrej mysli i nie stresowac
Wiola, skoro lekarz powiedzial ze ciaza rozwija sie prawidlowo to musi tak byc. Czasem czytam takie wiadomosci jak Twoje a pozniej dziewczyny pisza, ze za kilka tygodni ich malenstwo dogonilo i uroslo prawidlowo a nawet wiecej
Wiem, ze stres jest to zrozumiale, ktora go nie ma jak zobaczy badz uslyszy cos czego nie chce slyszec... Jednak stres teraz nie jest nam potrzebny. Moj zarodek pewnie tez bedzie maly bo mialam pozno owulacje (cykle ostatnio tez nieregularne). Musi byc dobrze, najwazniejsze to nie dac sie zwariowac chorym myslom !Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:47
Anutka lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, tam sobie myślę że fajnie mieć wsparcie, coś pogadać na forum co której dolega itp. Ale po prostu gdybyśmy nie znały historii, o poronieniach i ogólnie tych smutnych to łatwiej by nam było czekać na kolejne wizyty.
Musimy uzbroić się w cierpliwość.Anutka lubi tę wiadomość
-
Agattee no to podjedz- to najpewniej nic strasznego ale uspokoisz sie, lepsze to niz sie stresowac caly weekend. masz jakies dolegliwosci bolowe dodatkowe?
Martaaa zgadzam się forum jest fajne, ale uswiadamia nas tez o wielu potencjalnych zagrozeniach i nabijamy sobie glowy tymi czarnymi myslami i potem nic tylko niepotrzebny stres. Osoby ktorym ciąza poprostu sie zdarzyla nie zdaja sobie sprawy co to beta, co to endometrium,owulacja, rodzaje sluzu i inne takie a my doktoraty w kazdej dziedzinie i masa nerwow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:06
Martaaa, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Pomylilam sie, ginekolog od 12 wiec jeszcze lepiej. Za 1,5h moge jechac.
Ag... oprocz tego sluzu to jeszcze czasem kluje mnie po prawej stronie jakby jajnik.
Jakby tego bylo malo to bym raczej czekala do poniedzialku ale ze w srodku tego jest duuuzo to wole skontrolowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:10
-
ja też krwawiłam, biorę dwa razy dziennie luteine pod język i mi przeszło.
Tylko nie wiem przez ile mam tą luteine brać, bo ona trochę dołuje...
Dziewczyny trzymajcie się, życzę Wam powodzenia i mam nadzieję że szybko doczekacie się cudownego maluszka :* -
agattee wrote:Pomylilam sie, ginekolog od 12 wiec jeszcze lepiej. Za 1,5h moge jechac.
Ag... oprocz tego sluzu to jeszcze czasem kluje mnie po prawej stronie jakby jajnik.
Jakby tego bylo malo to bym raczej czekala do poniedzialku ale ze w srodku tego jest duuuzo to wole skontrolowac.
Jedź do lekarza lepiej nie ryzykować.
Miałam dokładnie to samo, na początku troszeczkę więc się mocno nie zmartwiłam ale później coraz więcej tego śluzu.. byłam u lekarza i dostałam duphaston i nospe. Dostałam L4 i lekarz kazał jak najwięcej leżeć. Ja mam dodatkowo podwójną macicę więc dlatego muszę bardzo uważać bo to wada przy której są częste problemy z utrzymaniem ciąży.
Usg mam dopiero jutro i bardzo się denerwuję..Anutka lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Sis masz racje. Ja tez mam wade macicy, w prawdzie nie podwojna ale lukowata wiec mysle, ze moze przez to tez moge miec problem.
Tylko z tego co wiem tutaj w DE nie daja dupka, chyba czegos takiego w ogole nie ma. Ale moze cos innego, nie wiem zobaczymy.
Przed 12 pojade, jak wroce to dam znac. -
Czekam w takim razie na dobre wiadomości
Drugi dzień już łykam leki i jest znaczna poprawa, tego śluzu prawie już nie ma, a i brzuch jakby mniej boli bo w zasadzie od początku ciąży mam bóle prawie jak okresowe. Liczę że jutro zobaczę serduszko i się uspokoję
29+1, 44 cm, 1430 g -
Kolejna smutna wiadomość
agattee spokojnie :* U mnie w sobotę rano było sporo tego na papierze, brązowy śluz pomalutku znikał, w poniedziałek już było czysto a we wtorek śluz był delikatnie podbarwiony. Nic złego się jednak nie działo Bądź dobrej myśli, jestem pewna że wszystko jest okAnutka lubi tę wiadomość
-
Mi na ostatnim spotkaniu, ginekolog powiedziała, że mam tzw wolny płyn, który jest obok, co oznacza, że moga być z niego plamienia ale nie ma to wpływu na ciążę. Także może to coś takiego. Ale agattee napewno pojechałabym do lekarza na kontrolę na Twoim miejscu.
Mnie dzisiaj tez kłuje brzuch i tak ciągnie. Siedzę w pracy.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ja póki co nie widziałam śladów krwi.
Macie tak w nocy że nie możecie się przewrócić na drugi bok? Boli mnie podbrzusze i cycki coraz bardziej. Śpię w staniku sportowym bo inaczej nie wyrabiam. No i zostały mi tylko dwie pary spodni które mnie nie uciskają.. a ti dopiero początek.