*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamietaj Wiola, ze powyzej pewnych wartosci podwajanie wyniku odbywa sie duzo dluzej.
ponizej masz beta doubling time
Under 1,200 mIU/ml Between 30 and 72 Hours
1200-6000 mIU/ml Between 72 and 96 Hours
Over 6,000 mIU/ml Over 96 Hours
i link do kalkulatora http://www.babymed.com/tools/hcg-calculatorWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyślicie kochane, że ten przyrost HCG jest istotny?
Ja robiłam jedną betę 6 maja, wyszło mi koło 1000 (4 tydzień skończony był) i ginekolog z miejsca założyła mi kartę ciąży i wysłała na pierwsze badania.
USG mam dopiero za miesiąc (23 czerwca, kochany NFZ) wiec wcześniej się nie dowiem czy oby na wszystko jest ok.
Może zrobić betkę jeszcze jedną albo wcześniej USG iść prywatnie a może po prostu usiąść i czekać? Saaama już nie wiem.Anutka lubi tę wiadomość
-
Buziulka wynik nie jest istotny a wlasnie przyrost.
Jeden wynik świadczy tylko o tym, ze jestes w ciazy, dopiero odp przyrost pokazuje czy rozwija sie prawidłowo, dlatego zawsze bete trzeba powtorzyc po 48h.
dziwne ze gin ci nie powiedziala zeby powtorzyc bete. -
nick nieaktualny
-
Buziulka mój lekarz kazał mi zrobić HCG, żeby sprawdzić czy poziom jest wyższy od 1500 - ponoć to warunkuje, czy nie ma się do czynienia z ciążą biochemiczną. Karta ciąży została założona dopiero po sprawdzeniu czy ciąża jest żywa.
Widocznie każdy lekarz inaczej praktykuje...
Na Twoim miejscu poszłabym na USG prywatnie. Czekać aż tyle - nie wytrzymałabym Za tydzień na pewno usłyszysz serduszko, niewykluczone że nawet prędzejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:21
Ag..., Buziulka lubią tę wiadomość
-
Buziulka wrote:Myślicie kochane, że ten przyrost HCG jest istotny?
Ja robiłam jedną betę 6 maja, wyszło mi koło 1000 (4 tydzień skończony był) i ginekolog z miejsca założyła mi kartę ciąży i wysłała na pierwsze badania.
USG mam dopiero za miesiąc (23 czerwca, kochany NFZ) wiec wcześniej się nie dowiem czy oby na wszystko jest ok.
Może zrobić betkę jeszcze jedną albo wcześniej USG iść prywatnie a może po prostu usiąść i czekać? Saaama już nie wiem. -
nick nieaktualnyag.... mnie gin odradził, bo i tak nic nie wskóram, dostałam duphaston i tyle..
nie będę się zastanawiać...
a jak zdrówko???
ja dzisiaj podwórko skosiłam, trochę posprzątałam....wczoraj miałam mdłości i zawroty głowy, ale dziś na razie spokojnie...
wczoraj miałam usg, "mróffka" prawidłowo w macicy, jajniki ok, endo ok, ale za wsześnie (a może sprzęt słabszy) żeby było widać COŚ więcej...dlatego na podejrzenie czy jest tętno mam na 28.05Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:27
-
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim , wczorajsza wizyta u gin już za mną widziałam pęcherzyk pięknie umieszczony więc jest dobrze ,kolejna wizyta za 3 tygodnie nie wiem jak to wytrzymam strasznie długo .
Ogólnie jak czytam wasze relacje to wiecie dużo więcej nić ja ,tz więcej szczegółów co do wielkości a ja wiem tyle że pęcherzyk jest i tyle .
Leki mam brać dalej za jakiś czas dawke mi zmniejszy ,a i ciąża jest młodsza 5 tydzień a nie 7 .