WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mąż ma na imię? :)

Ja chyba w razie czego ulegnę mężowi i zostanie Zosia, chociaż nie najlepiej mi się kojarzy.

Kurde, teraz czekam na pierwsze ruchy, ale doczekać się nie umiem.

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męskie mam obstawione, pewne - Adam lub Karol... zgoda małża...

Dziewczęce: Alina, Marcelina, Martyna, Kaja, Beata, Agata, Alicja, Liliana, Diana lub Adela (ale żadne przekonujące na 100%, a małż bez zdania)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki Nie przejmuj się tą małopłytkowością, przecież ponad połowa z nas nawet tego badania nie miała robionego, bo dopiero teraz zaczęli nad tym pracować. Gdyby to takie ważne było to już dawno by wszystkie cieżarne ekspresem wysyłali na te badania.

Co do imion myślałam jeszcze nad Felicją, ale mąż powiedział że Felki to on nie chce ;)

Niestety bell przegapiłam zdjecie w rudych włosach, ale z taką buzią napewno Ci pasują też! :)

Co do Waszych typowanych imion zajrzałam do Grudniówek z racji że mój Bąbelek jest tydzień starszy co oznacza że moge rodzić w grudniu. I powiem Wam że tam dziewczyny dają takie same imiona jak Wy tutaj :)

Wiki81, nix lubią tę wiadomość

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś fajne też myślałam ;)
    poczekam na usg i pewność co będzie i wtedy zrobimy liste :)

o Emil mi się podoba jeszcze mąż nie chce nawet słyszeć ( jego odpowiedz Emil wąsacz)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny nie straszcie mnie, to lada chwila przede mną....

Koleżanka pożyczyła mi książkę "Pięćdziesiąt twarzy Greya", tak wiem szybka jestem ;p ale wciągnęła mnie jak małolatę, choc wkurza mnie trochę główna postać tzn. taki typ mężczyzny. Czytałyście?
    Czytałam wszystkie rok temu we wrześniu.Nie jest to przykład wyszukanej literatury,ale mi się podobało. Uwaga-może podnieść libido:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, znam też nietypowe, ale wolę chyba takie prostsze a też nie najpopularniejsze

Adam, podoba nam się, bo: nasi dziadkowie mieli tak na imię ( i mój i małża), a poza tym w każdy języku brzmi podobnie :) a nie wiem, co spotka nasze dziecko w przyszłości. 18-tego przekonam się czy to ona czy on (choć na 70% miała być dziewoja)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:53

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście szybko naskrobały...
    bell...dlaczego usunęłaś zdjęcia? :( Nie zdążyłam Cię poznać...
    Co do tych bóli to faktycznie podczas kichania i przewracania się w łóżku się pojawiają...
    A imiona wybrane i zaklepane: Wojciech (choć ostatnio zaczął mi się też Leon podobać ) i Zosia (to po mojej babci, ale mąż nie ma nic przeciwko), z reszta on i tak twierdzi, że będzie chłopak. Drugie imię najprawdopodobniej będzie po nas albo po chrzestnych, zobaczymy, to jest jeszcze do obgadania.
    Jeśli chodzi o ciuszki to ja na spokojnie kupiłam na razie jeden komplecik uniwersalny. Sama nie wiem czy aż tak szaleć, najprawdopodobniej dostanę mnóstwo ciuszków od znajomych i rodziny i szkoda, żeby się zmarnowały( w sensie nie zdążyły być założone). Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja, co dostanę i co ewentualnie trzeba będzie dokupić, bo coś na pewno :)

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua zależy też gdzie mieszkasz my dla chłopaka wybraliśmy jeszcze przed ślubem Karol a dla dziewczynki Adela/Larysa czekam na potwierdzenie płci bo raz tak usłyszałam a raz tak więc się nie nastawiam :)
    Gdzieś w głębi wydaje mi się że to jednak dziewuszka, chociaż gina powiedziała że raczej chłopak :)

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Aleście szybko naskrobały...
    bell...dlaczego usunęłaś zdjęcia? :( Nie zdążyłam Cię poznać...
    Co do tych bóli to faktycznie podczas kichania i przewracania się w łóżku się pojawiają...
    A imiona wybrane i zaklepane: Wojciech (choć ostatnio zaczął mi się też Leon podobać ) i Zosia (to po mojej babci, ale mąż nie ma nic przeciwko), z reszta on i tak twierdzi, że będzie chłopak. Drugie imię najprawdopodobniej będzie po nas albo po chrzestnych, zobaczymy, to jest jeszcze do obgadania.
    Jeśli chodzi o ciuszki to ja na spokojnie kupiłam na razie jeden komplecik uniwersalny. Sama nie wiem czy aż tak szaleć, najprawdopodobniej dostanę mnóstwo ciuszków od znajomych i rodziny i szkoda, żeby się zmarnowały( w sensie nie zdążyły być założone). Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja, co dostanę i co ewentualnie trzeba będzie dokupić, bo coś na pewno :)

Kurde dziewczyny, Wy piszecie o kupowaniu ciuszków, a ja nawet w sklepie przechodzę obok dziecięcych ciuszków obojętnie.. kurcze, chyba jeszcze do mnie nie dociera, że może się udać..

d69ck6nlq9narfhe.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieszkamy w PL, ale nie wiem gdzie poniesie nasze dziecko :) Adam i Karol to pewniaki :)

Ostatnio dostaliśmy fajne ubranka od mojej bratowej. wygrzebała w lumpku i zapowiedziała kolejne :) ponieważ ma dwóch synów i jest przekonana, że u nas będzie dziewuszka to zafascynowana i stęskniona za dziewczynką idzie w zakupowaniu ku żeńskim strojom. teraz przekazała nam reklamówkę, aż się boję co będzie dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:01

Kawa, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Kurde dziewczyny, Wy piszecie o kupowaniu ciuszków, a ja nawet w sklepie przechodzę obok dziecięcych ciuszków obojętnie.. kurcze, chyba jeszcze do mnie nie dociera, że może się udać..
    agnesik,mam to samo:( może po usg teraz w czwartek bardziej do mnie dotrze,że może się udać.Nigdy tak daleko nie zaszłam:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:

JUŻ SIĘ UDAŁO!!! I tylko tak masz myśleć :)

Ale wiem co czujesz bo też jeszcze mnie aż tak szał dziecięcych zakupów nie porywa...może potrzebujemy więcej czasu

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    agnesik,mam to samo:( może po usg teraz w czwartek bardziej do mnie dotrze,że może się udać.Nigdy tak daleko nie zaszłam:)

Ja właśnie też nie.. a do tego, moja siostra poroniła w 17 tygodniu ostatnio.. więc ten tydzień jest dla mnie mega przerażający.. Chciałabym już poczuć jakieś kopniaki chociaż, żeby się uspokoić trochę.. ale tłuszczyk nie pozwala :P

d69ck6nlq9narfhe.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to jeszcze spokojnie można czekac na kopniaki i do 22tyg. A mogę zapytać czemu Twoja siostra poroniła? w tych tygodniach to najczęściej przez zakrzepicę,zespól antyfosfolipidowy,itp

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zafascynowana ciążą! :) Na ulicy mijam mamy z dziećmi to podgląduję wózki, jak są dzieci ubrane itp :) a jak mijam sklep dziecięcy, nie właściwie nie mijam zawsze zajrzę coś przeglądnąć, porównać ceny :)
    Opracowuję sobie że nie będę tak o kupować ciuszków tylko kompletami :)
    Już rozpisuję też powrót do formy, ćwiczenia które moge wykonywać w domu zanim wrócę na fitness :)

bluegirl89, MonikaDM lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usunęłam, bo nikt tutaj twarzy za bardzo nie ujawnia heh;)

Przed pierwszym USG miałam sen, że widzę córcię i lekarz powiedział, że prawdopodobnie chłopczyk. Teraz śniło mi się, że ze synek pozostanie synkiem i nie zmieni się w córeczkę, więc może znowu na przekór heh;) Ale nie nastawiam się, co ma być to będzie;)

We czwartek mój gin, więc będę go molestować o płeć i nie powiem jaką podał inny lekarz na genetycznym;)

Muszę także popytać czy prywatnie robi on USG piersi bo ostatnio jak byłam na fundusz, to dał mi skierowanie, a termin na grudzień;/ Po znajomości zapisali mnie na koniec września, ale gdyby robił u siebie prywatnie to byłabym szybciej spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:10

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych mniej popularnych imion:

- Florian, Benjamin, Maurycy, Iwo (mój były faworyt)
    - Gaja, Marietta, Ida, Malwina, Ludmiła, Emma, Irmina

Kawa, Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzyjcie sobie, straszny dokument ukazujący co się dzieje w Indiach kiedy rodzi się dziewczynka i to dzisiejszych czasach.
    https://www.youtube.com/watch?v=hQw1JeoyydA

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell...tez mam w czwartek wizytę, więc trzymam kciuki. Też postaram sie nakłonić gina, żeby podejrzał maluszka, zobaczymy czy się uda :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Bell...tez mam w czwartek wizytę, więc trzymam kciuki. Też postaram sie nakłonić gina, żeby podejrzał maluszka, zobaczymy czy się uda :D
    też mam w czwartek na 9.00 :)

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ