WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

bluegirl89, agnesik, MonikaDM lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Bell myślę, że pasuje :)

Idę jeść 2 śniadanko! :)

A tu takie małe co nieco humoru :P ja padłam
    0qk5gz3gwr6g_t.jpg
    Cały czas się zastanawiam czy przez moje ciążowe roztargnienie moja kocica niedługo nie przyjdzie i tez mi nie powie, że jest w ciąży, bo mam za ćmienia czy dostała tabsy czy nie okaże się za jakiś czas

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny nie straszcie mnie, to lada chwila przede mną....

Koleżanka pożyczyła mi książkę "Pięćdziesiąt twarzy Greya", tak wiem szybka jestem ;p ale wciągnęła mnie jak małolatę, choc wkurza mnie trochę główna postać tzn. taki typ mężczyzny. Czytałyście?

Czytałam...nawet wszystkie 3 części..hmmm - typ jak typ, wkurzał nie też, ale bohaterka nie mniej. Mam wrażenie, ze co cześć to gorsza od poprzedniej, i ze to trochę gryzmoły zakompleksionej paniusi. Albo ładniej powinnam napisac - nie mój styl, choć podkreślę - przetrawiłam 3 częsci.

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Z tego co czytałam to jeszcze spokojnie można czekac na kopniaki i do 22tyg. A mogę zapytać czemu Twoja siostra poroniła? w tych tygodniach to najczęściej przez zakrzepicę,zespól antyfosfolipidowy,itp

To naprawdę długa historia. Po pierwsze moja siostra była przemęczona, ma 5 letniego synka, który ma chorą jedną nóżkę, no i przez to zazwyczaj musi wozić go wózkiem albo nosić, bo jak chodzi na tej nóżce to szybko go boli itp. Jej synek jest do tego naprawdę żywiołowy, więc nie ma łatwo, a jej mąż pracuje całymi dniami.
    Po drugie moja siostra trafiła na naprawdę złego ginekologa w tej ciąży, który bagatelizował to, że schudła w drugim trymestrze 3 kg, że źle się czuła itp. On ją uspokajał tylko, że to normalne itp. Nie chciał jej robić usg, wizyta u niego trwała pół minuty dosłownie, bo był ordynatorem w szpitalu i nie miał czasu. No i niestety to wszystko złożyło się na to, że poroniła po prostu z dnia na dzień, pojechała do szpitala, wyczyścili ją, no i prowadzący ją lekarz jej tylko pokrzepiająco powiedział, że przecież to wczesna ciąża, że nic się nie stało i że tak się zdarza.. Po miesiącu miała iść do niego, żeby sprawdzić jak się wszystko zagoiło, ale ja namówiłam ją, żeby poszła do mojej lekarki, no i okazało się, że ma do tego wszystkiego bardzo zaawansowaną nadżerkę, której tamten lekarz dziwnie nie widział.

Przepraszam, że piszę tak chaotycznie, ale naprawdę to długa i zawiła historia, a chciałam tu najważniejsze informacje przekazać..

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja jutro lecę rano na wizytę i mam nadzieje, ze doktor w końcu powie jakiej płci jest maluszek ;)
    Ostatnio mam niepohamowany apetyt, najchętniej to cały czas bym coś jadła... Brzuszek mam już całkiem spory (nie da się ukryć, że jestem w ciąży), no i zaczęły dokuczać mi lekkie bóle (obstawiam, ze są związane z rozciąganiem się macicy i więzadeł...). Jak wasze pępki? Mój zaczął się buntować i sie `zamknął`, a kiedyś miałam ładna dziurkę, teraz jakby górna część zaczęła byc równa z brzuszkiem (nie ma co ukrywać, że towarzyszy temu wszystkiemu bardzo nieprzyjemne uczucie :( )

Co do zakupów... To ja miałam szał i rozczulało mnie ni byłam w ciąży, więc teraz to jedyne co mnie trzyma przed zakupem miliona ciuszków to mój M. i nieznana płeć maluszka ;) nie powinnyście czuć się winne, że nie wciągnął was ten `wir`, przyjdzie i na was czas ;)

bluegirl89, bluegirl89, agnesik lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda czytałam na razie tylko pierwszą część, ale pochłonęłam ją chyba w 2 dni. Faktycznie chwilami wkurzająca, ale za to mojemu mężowi moje nastroje po czytaniu lektury wybitnie odpowiadały, ogromny wzrost libido :D

renia83 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!:)

Kawa, a jakie imiona królują dla chłopców? Czy grudniówki mają może taki dokument jak by, abym mogła zobaczyć imiona?;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie pochłonęły Jonki obrazki, że sie nawet nie przywitałam
    Witajcie Kochane

jonka91 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    To naprawdę długa historia. Po pierwsze moja siostra była przemęczona, ma 5 letniego synka, który ma chorą jedną nóżkę, no i przez to zazwyczaj musi wozić go wózkiem albo nosić, bo jak chodzi na tej nóżce to szybko go boli itp. Jej synek jest do tego naprawdę żywiołowy, więc nie ma łatwo, a jej mąż pracuje całymi dniami.
    Po drugie moja siostra trafiła na naprawdę złego ginekologa w tej ciąży, który bagatelizował to, że schudła w drugim trymestrze 3 kg, że źle się czuła itp. On ją uspokajał tylko, że to normalne itp. Nie chciał jej robić usg, wizyta u niego trwała pół minuty dosłownie, bo był ordynatorem w szpitalu i nie miał czasu. No i niestety to wszystko złożyło się na to, że poroniła po prostu z dnia na dzień, pojechała do szpitala, wyczyścili ją, no i prowadzący ją lekarz jej tylko pokrzepiająco powiedział, że przecież to wczesna ciąża, że nic się nie stało i że tak się zdarza.. Po miesiącu miała iść do niego, żeby sprawdzić jak się wszystko zagoiło, ale ja namówiłam ją, żeby poszła do mojej lekarki, no i okazało się, że ma do tego wszystkiego bardzo zaawansowaną nadżerkę, której tamten lekarz dziwnie nie widział.

Przepraszam, że piszę tak chaotycznie, ale naprawdę to długa i zawiła historia, a chciałam tu najważniejsze informacje przekazać..
    Co do ordynatorów,to znam rózne historie, najczęściej niefajne.Kobitki mysla,ze jak idą do gina,co jest ordynatorem albo jak ordynator ma dyzur w szpitalu to już nie wiadomo jakie szczeście.Właśnie gówno prawda, za przeproszeniem! U nas w szpitalu ordynatora wywalili z wielkim miedialnym hukiem! A ja chodze do lekarza, który nie pracuje w szpitalu i bardzo się z tego cieszę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nic nie mamy dla dzidziusia, myślę, że może po połówkowym się za to wezmę, na razie robię rekonesans i bardziej martwie się o ciuchy na siebie, bo za niecałe 3 tyg wracam do pracy a moja szafa trzydrzwiowa (czytaj tyłek) i kochany brzuń w nic już się prawie nie mieszcza, ciążowe leginsy i dresy to raczej po domu a nie do roboty a pogoda nie rozpieszcza żeby się tłuc do wrocka autobusami 130 km po jakieś spodnie, jak już przymierzę to potem będę mogłą zamówić z neta, ale ze spodniami i bez ciąży mam mega problem, więc bez mierzenia raczej nici

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja właśnie chodzę do ordynatora, ale prywatnie i nie dam na niego złego słowa powiedzieć...na prawdę konkretny facet i chyba już się obłowił kasą bo za wizyty bierze tylko 70 zł, a wszelkie badania USG robi w szpitalu za friko :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc z ładowanie fotek i wklejam mój zakup ostatni na próbę :)

25ind05.jpg

HURRAA udało się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:37

Agus89, jonka91, Paula44, szczesliwa89, kejti91, M4DZI4, K_niecierpliwaMama, Becia81 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No a ja właśnie chodzę do ordynatora, ale prywatnie i nie dam na niego złego słowa powiedzieć...na prawdę konkretny facet i chyba już się obłowił kasą bo za wizyty bierze tylko 70 zł, a wszelkie badania USG robi w szpitalu za friko :D
    to masz szczęście. dobrze,ze nie leci tylko na kasę,bo niestety większość leci:( Mówią,że dobrego lekarza ginekologa poznaje się po tym jak są jakieś problemy z ciążą.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    I ja się dziś witam po fatalnej nocy...
    Nastawcie się moje Drogie na kłujący ból po bokach podbrzusza czasem bardzo silny. Wcześniej też taki czułam ale jego intensywność to było nic w porównaniu z tym co teraz... Zadzwoniłam do przychodni i położna powiedziała że to normalne bo od około 20 tygodnia więzadła rozciągają się w super tempie i taki ból jest normalny (chyba, że trwa cały czas ale bardzo regularnie).

U mnie ten ból pojawia się przy zmianie pozycji w nocy albo jak szybko wstanę z krzesła czy coś.

Wybaczcie, że tak chaotycznie ale zasypiam na siedząco.

Brzuszki macie cudne! Mój jest sporoooo większy. Może i ja się wezmę i wstawię.

Witam wszystkich w dniu dzisiejszym.
    Marta twój wpis mnie uspokoił. Ja też takie pobolewanie miewam, zwłaszcza w nocy przy zmianie pozycji, już zaczynałam schizować, ale widzę, że nie tylko ja w tej sytuacji jestem.

Dzisiaj i wczoraj miałam gorsze dni. Strasznie się irytowałam wszystkim dookoła. A że jestem u teściowej to i się hamować często muszę. Siostra męża lubi dużo pogadać o wadach genetycznych u dzieci (jej synek ma porażenie móżdżku, ale prawdopodobnie z powodu niedotlenienia przy porodzie. Zbyt późno przeprowadzone cięcie cesarskie przy odklejeniu łożyska). Nie ukrywam, że mimo tego, że jestem również po pedagogice specjalnej to nie lubię tego słuchać i później myśleć.
    Kiedy byłam na początku ciąży musiałam skończyć 60 godzin praktyk w szkole specjalnej.Kiedy pracowałam z tymi dziećmi to nie myślałam o tym co może być. Choć praca ciężka, to właściwie dobrze, się czułam i nic mi na podświadomość nie działało.
    Ale słuchać o tym co dookoła, jakie komplikacje to jednak patrzę, że mi nie służy. Bardzo mnie to denerwuje, zwłaszcza, że juz kilkakrotnie prosiłam, żeby mi o tym nie mówiła. ;-/

Zjadłam dzisiaj barszczyk czerwony z ziemniaczkami, a zaraz będę miała placuszki ziemniaczane, więc może humor się poprawi. Pociesza mnie fakt, że nawet mój mąż zgada się co do tego, że nie powinni mi takich rzeczy mówić.

Martaaa lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po dłuższych namowach męża będzie Ashley

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Dziękuję za pomoc z ładowanie fotek i wklejam mój zakup ostatni na próbę :)

25ind05.jpg

HURRAA udało się :)

Macie już rozłożone łóżeczko !? oO

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Ja dziś tylko przywitać się wpadłam bo się mi jakoś nic nie chce, jakiś kiepski mam humor.
    Miłego dnia życzę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ordynator o którym ja piszę, jest ceniony przez kobiety, które ciąże przeszły bezproblemowo. Te u których pojawiły się jakieś komplikacje, nie mają już tak dobrego zdania.. Ja sama podczas poronienia trafiłam na niego w szpitalu. Zrobił mi usg, po czym stwierdził, że to dopiero bardzo wczesna ciąża, i dlatego jeszcze nic nie widać. Ja w tym momencie byłam już w 10tc.
    Porażka.

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy - tak i komodę też :)

Ale ja mam miejsce, mamy mieszkanie 160 metrów, 2 pokoje do tej pory stały puste więc jeden pomału zapełniam hihi :)

A piłeczkę zrobiła osobiście moja siostra, do tego jest kocyk w tych samych kolorach ale jeszcze mi nie dała bo się chwali koleżankom hihi :)

M4DZI4, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ