WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell na forum pisały o tym, nie wiem czy mają liste bo się tam nie udzielam.

Ordynator w moim szpitalu też jest ceniony, a mi stwierdził ciążę pozamaciczną i wręczył skierowanie na łyżeczkowanie !!!!!!!!!!!!!!! aż się mały obruszył i kopnął

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    silatan w ciąży nie ma się ochoty słuchac o chorobach, choć fakt są one wokół i każda z nas ma świadomość że pomimo idealnie prowadzonej ciaży i dobrego samopoczucia wystarczy jedna chiwla przy porodzie i wszystko może pójśc nie tak. Mimo to nie możemy obarczać myśli o chorobach, komplikacjach, nie ma co myśleć na zaś, o tym co może się wydarzyc choć wcale nie musi. Każda kobieta chce urodzić zdrowe dziecko, bratowa pewnie nie ma się komu wyżalić, bo fakt że swoje dziecko kocha takie jakie jest to nie ma co ukrywac czasem jest ciężko i traci się siły do walki z chorobą.
    Myślę że powinna pogadać z kimś kto nie spodziewa się dziecka lub z innymi rodzicami którzy borykają się z ta konkretną chorobą u swojego dziecka.

Bratowa jest bardzo dobrym rodzicem. Mały jest naprawdę super wyprowadzony. W normie intelektualnej. Jedyne z czym ma problem to sprawne poruszanie się. Chodzi na różne terapie. A ona sama ma wsparcie ze strony i rodziny i męża i znajomych lekarzy. Nie mam żalu, że chce mi o tym poopowiadać, ale teraz dokuczają i mi humory ciążowe a moje zdrowie psychiczne jest dla mnie najważniejsze. Od tego zależy również zdrowie dziecka.:-) Dlatego nie mam ochoty wysłuchiwać o problemach ludzi dookoła. Pewnie w ciąży zrobiła się ze mnie mała egoistka, bo wcześniej chętnie rozmawiałam. :-) Teraz wolę tematy jak pierwsze kopnięcia, dolegliwości ciążowe czy wyprawka dla dziecka. Dlatego cieszę się, że mogę być tutaj na forum i uspokoić się że pobolewanie w nocy z boku to nic strasznego. :-D

• Agataa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Belldandy - tak i komodę też :)

Ale ja mam miejsce, mamy mieszkanie 160 metrów, 2 pokoje do tej pory stały puste więc jeden pomału zapełniam hihi :)

A piłeczkę zrobiła osobiście moja siostra, do tego jest kocyk w tych samych kolorach ale jeszcze mi nie dała bo się chwali koleżankom hihi :)

Martaaa gdzie zakupiłaś łóżeczko? śliczne jest ;)

Silatan lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Martaaa gdzie zakupiłaś łóżeczko? śliczne jest ;)

Przepiękne. A słuchajcie dziewczyny słyszałyście o tym, żeby małe dziecko spało w łóżeczku turystycznym, zamiast drewnianym? Podobno są całkiem stabilne. Co o tym myślicie? Ja osobiście mam bardzo mieszane uczucia.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell czy to łóżeczko z takim grawerowanym obrazkiem z przodu ??
    Też zamierzam je kupić, teraz jest na nie promocja 179zł a Ty ile płaciłaś?

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo 500 stron! :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Po drugie moja siostra trafiła na naprawdę złego ginekologa w tej ciąży, który bagatelizował to, że schudła w drugim trymestrze 3 kg, że źle się czuła itp. On ją uspokajał tylko, że to normalne itp. Nie chciał jej robić usg, wizyta u niego trwała pół minuty dosłownie, bo był ordynatorem w szpitalu i nie miał czasu. No i niestety to wszystko złożyło się na to, że poroniła po prostu z dnia na dzień, pojechała do szpitala, wyczyścili ją, no i prowadzący ją lekarz jej tylko pokrzepiająco powiedział, że przecież to wczesna ciąża, że nic się nie stało i że tak się zdarza.. Po miesiącu miała iść do niego, żeby sprawdzić jak się wszystko zagoiło, ale ja namówiłam ją, żeby poszła do mojej lekarki, no i okazało się, że ma do tego wszystkiego bardzo zaawansowaną nadżerkę, której tamten lekarz dziwnie nie widział.
    Normalnie nóż się w kieszeni otwiera na takich lekarzy!! I to jeszcze ordynator...
    angry-smiley.gif

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Przepiękne. A słuchajcie dziewczyny słyszałyście o tym, żeby małe dziecko spało w łóżeczku turystycznym, zamiast drewnianym? Podobno są całkiem stabilne. Co o tym myślicie? Ja osobiście mam bardzo mieszane uczucia.

ja jestem za standardowym drewnianym łóżeczkiem ,te turystyczne nie bardzo mi sie podobają;p

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa szczerze to kupiłam używane... łóżeczko + komodę z przewijakiem. Wymyłam ładnie i stoją :) nie mają śladów używania. Zapłaciłam 400 zł za komplet. A znalazłam na OLX...

Silatan ja dostałam od siostry ciotecznej łóżeczko turystyczne, jest bardzo stabilne i nawet fajne ale jakoś bardziej mi pasuje drewniane. Tamto zostawiam awaryjnie albo na wakacje itp itd.

relgh371rphwpz6l.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    my planujemy kupić turystyczne :) szukamy tylko odpowiedniego :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Agataa szczerze to kupiłam używane... łóżeczko + komodę z przewijakiem. Wymyłam ładnie i stoją :) nie mają śladów używania. Zapłaciłam 400 zł za komplet. A znalazłam na OLX...

Silatan ja dostałam od siostry ciotecznej łóżeczko turystyczne, jest bardzo stabilne i nawet fajne ale jakoś bardziej mi pasuje drewniane. Tamto zostawiam awaryjnie albo na wakacje itp itd.

Ja również zamierzam kupić używane, ale ciężko coś ładnego znaleźć (w mojej okolicy). Mogłabyś wrzucić fotkę krótszego boku łóżeczka? Może uda mi się znaleźć coś podobnego ;)
    Bardzo bym chciała wenge z szufladą, jakieś takie proste z płaskimi szczebelkami, ale ciężko coś znaleźć...

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Senna jestem strasznie. Obudziłam się o 10!

Mam zgage. Ble.

Do tego mam wrażenie, że moje cycki maleją. . .
    No i nie mam apetytu. . .ani smaków na cos. W sumie zmuszam się, żeby coś zjeść i wypić.
    Powinnam się martwić?

• Agataa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:

Turystyczne to chyba na wyjazdy, takie awaryjne na wszelki wypadek, ale jako łózko podstawowe, to ja bym go nie brała.

Silatan, Martaaa lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym łóżeczkiem było tak, że oglądałam je oglądałam i któregoś dnia wpisuję i jest ładny komplet zerkam gdzie - Sulejówek (fakt że 50 km ode mnie) ale i tak się opłacało pojechać :)

Także trzeba co kilka dni oglądać.

A fotki zaraz zrobię i wstawię.

Agataa lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Cześć.

Mam zgage. Ble.

No i nie mam apetytu. . .ani smaków na cos. W sumie zmuszam się, żeby coś zjeść i wypić.
    Powinnam się martwić?
    Ja nie miałam apetytu na nic do 15 tygodnia.Do tego wymioty.Dziś zaczełam 16tydzień,ale nadal nie pochłaniam jakiejś duzej ilości jedzenia,a wymioty się zdarzaja raz na 3-4 dni.

Paula44 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Cześć.

Mam zgage. Ble.

Powinnam się martwić?

Paula nie martw się.

Ja wstałam wcześnie ale po prostu z wk%&!&?em.
    Nie wiem czemu.
    Mężowi się oberwało.
    Brzuch mi ewidentnie z dnia na dzień zmalał, mąż mówi że to zależy od tego czy coś zjadłam niedawno czy nie, ale jakoś mu nie wierzę.
    Od rana myślałam że się porzygam, wypiłam tylko szklankę wody.
    Przed chwilą skończyłam pierwszy posiłek - bułkę z serem i mam dość.
    Chce mi się płakać ot tak.
    Siedzę w pracy i chcę już do domu :/

Ostatkiem sił sobie wmawiam, że to humory ciążowe, niedyspozycja, że przejdzie, że będzie lepiej.

Paula44 lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud, Paula - głowy do góry. To ciążowe hormonki i humorki :* jutro będzie dobrze

Brzuch i mi raz maleje raz rośnie (myślę że to kwestie jelit :P), i też zmuszam się do jedzenia mimo prawie 20 tc.

Tulę obie :)

Maud11, Paula44 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musze iść po zakupy i taaaaaak mi się nie chce

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja czytałam Greya i muszę powiedzieć że mi się podobały wszystkie części choć pierwsza zdecydowanie najlepsza. Polecam też Jeźdźca miedzianego trzy części bardzo fajne.
    Ja już od kilku dni czuję ruchy maleństwa ale najmocniejszy kopniak był wczoraj późnym wieczorem niesamowite uczucie.Wizytę u gina mam 26 sierpnia to będzie 18 tyg 4dni więc połówkowe gdzieś 15 września myślę że to będzie dobra pora 21 tyg 3 dni

• Agataa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o takim łóżeczku? Te szuflady się sprawdzą?
    http://img31.olx.pl/images_tablicapl/167470133_1_644x461_super-lozeczko-stare-miasto-wroclaw-wroclaw.jpg

MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ