Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle w przyp.um.zlec. Nie masz macierzynskiego, wychowawczego, ochrony zapewnionej przez k.p.czyli warunki pracy,bad.lekarskie itp.
    Jest 90 dni wyczekiwania przy dobrowolnej skladce chorobowej bo musisz ja oplacac,
    Wiem ze jezeli nie ma przerwy >niz30 dni w ubezp.to wtedy sumujemy, ale nie wiem jak jest z um.o pr.tymcz. Bo przy niej nie ma chorobowego.
    Wazne tez jest na jak dlugo zostanie podpisana um. Zlec.bo jak w dniu porodu trwa to jest macierz.
    Spisz daty ubezpieczen i tytulu umow i dzwon albo najlepiej gnaj do zus o porade.
    To dla mnie zbyt skomplikowane, a dla,Ciebie b. Wazne ;-)
    Jest jeszcze infolinia zus ale tam radze nie dzwonic dostalam kilka razy bledna odpowiedz.
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:42

szpilka, isabelle lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku proszę bardzo:

http://pl.dawanda.com/product/57793771-Posciel-szaro-rozowa-LuLajka

http://pl.dawanda.com/product/55587915-posciel-w-rozowe-groszki

http://www.czikimonkey.pl/product-pol-261-Posciel-dziecieca-szaro-rozowa-z-fuksjowa-wypustka-150x200-cm.html

http://www.pippin.pl/pl/p/GLUCK-posciel-haftowana-CMOKATKA-SZARA-K2-odbior-WAWA-WOLA,-wysylka/1778

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wy się stosujecie do "prawidłowego" odżywiania w ciąży - chodzi mi o ilość posiłków i czas pomiędzy nimi? W sensie że np. 5 x w ciągu dnia co 2,5 godz. ???

Bo ja to np. teraz jak jestem w pracy cały czas muszę coś mamlać :D
    Nie wiem czy to ok, czy jednak lepiej się wstrzymywać i zamknąć cały arsenał na kłódkę z odmierzaczem czasowym :P
    Jak gdzieś chodzę, zakupy czy coś to ok, ale jak siedzę w domu/pracy to paszcza nie chce mi się zamknąć i odruchowo patrzę i szukam co by tu przegryźć...
    To nawet nie chodzi o ilość bo to są drobne rzeczy tylko o nieustającą potrzebę przeżuwania :)
    Macie też tak????

P.S.
    Życzę wszystkim udanych wizyt i czekamy na wieści!!
    Ag gratuluję 100% Kostka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:57

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:18

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Dziewczyny mam prośbę jakby któraś z was szukała pościeli do łóżeczka i wpadła by na szaro-różową podeślijcie proszę mi linka. Z góry dzięki.

Tu są komplety w różnych kolorach, również szaro-różowe.
    http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-wzory-i4340292999.html

kejti91 lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy się stosujecie do "prawidłowego" odżywiania w ciąży - chodzi mi o ilość posiłków i czas pomiędzy nimi? W sensie że np. 5 x w ciągu dnia co 2,5 godz. ???

Bo ja to np. teraz jak jestem w pracy cały czas muszę coś mamlać :D
    Nie wiem czy to ok, czy jednak lepiej się wstrzymywać i zamknąć cały arsenał na kłódkę z odmierzaczem czasowym :P
    Jak gdzieś chodzę, zakupy czy coś to ok, ale jak siedzę w domu/pracy to paszcza nie chce mi się zamknąć i odruchowo patrzę i szukam co by tu przegryźć...
    To nawet nie chodzi o ilość bo to są drobne rzeczy tylko o nieustającą potrzebę przeżuwania :)
    Macie też tak????

P.S.
    Życzę wszystkim udanych wizyt i czekamy na wieści!!
    Ag gratuluję 100% Kostka :)
    Ja zauważyłam, że muszę coś podjeść między obiadem a kolacją, cokolwiek. Wczoraj zjadłam paczkę chrupków. Nie mam ochoty na nic cięzkiego, razcej coś w stylu przekąski, paluszki, chipsy takie rzeczy. Choć pewnie fast foodem był nie pogardziła ;p ale staram się je ograniczać.

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana :)
    Ag gratulujemy synka :)
    Ja też miałam wczoraj wizytę i będę miała Hanię :D mój Mąż oszalał z radości na myśl o córce, uśmiech mu z buzi nie schodzi, hehe. Poza tym wszystko z mała ok, waży już 150 g i mierzy 11 cm. Gin zrobił mi 3d i mam zdjęcie buźki, ale mało wyraźne, bo zgodnie z waszymi radami pojadłam cukierków i mała się strasznie wierciła i rączkami zasłaniała :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

K_niecierpliwaMama, MonikaDM, Maud11, jonka91, Kawa, Ewelina88, agnesik, kejti91, M4DZI4, Wiki81, ania_29 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag gratuluję udanej wizyty!:))

Ja dzisiaj mam o 14;15 także już niedługo;)) Będę namawiać lekarza, żeby zerknął między nóżki chociaż on z tych co za bardzo nie chcą mówić przed połówkowym;(

Tak poza tematem;) Ile planujecie mieć dzieci i jaka jest według Was najlepsza różnica wieku? My planujemy na pewno 2, a może i 3 się gdzieś pojawi, ale to jeszcze nic pewnego. Co do różnicy wieku, to oboje ustaliliśmy, że tak 2 max 3 latka między rodzeństwem jest ok.

bluegirl89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaa gratuluję dziewczynki !
    a twarz już widać ładnie na 3d?

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Witamy się z rana :)
    Ag gratulujemy synka :)
    Ja też miałam wczoraj wizytę i będę miała Hanię :D mój Mąż oszalał z radości na myśl o córce, uśmiech mu z buzi nie schodzi, hehe. Poza tym wszystko z mała ok, waży już 150 g i mierzy 11 cm. Gin zrobił mi 3d i mam zdjęcie buźki, ale mało wyraźne, bo zgodnie z waszymi radami pojadłam cukierków i mała się strasznie wierciła i rączkami zasłaniała :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Super, gratulacje kamilaaa!! :))

ou9mp2.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika dzięki za linki ;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:23

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika witam w 17 tygodniu !
    co do frytek z piekarnika tez się na nie przestawiliśmy, chociaż ja blache smaruję lekko olejem, ale to juz nie smażeni na głębokim oleju.

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widać cały zarys buźki normalnie, ślicznie to wygląda :) tylko oczka jeszcze teraz ma duże i troszkę jak kosmitka wygląda :P lekarz mi powiedział, że na następnej wizycie (czyli będę w 21 tygodniu) 3d wygląda najlepiej. Teraz lecę na zakupy ale później zrobię fotkę i wrzucę, żeby wam pokazać to 3d :)

jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu widzę różnicę w moich wizytach, a w Waszych;) Mnie nigdy lekarz nie podawał wagi dziecka, chyba dzisiaj sama zapytam z ciekawości kurcze... chyba, że zapomnę ze stresu;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:08

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:23

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień pełen wrażeń, począwszy od:

Jesteś w 17 tygodniu ciąży
    (16 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 4
    Trymestr: 2

zważyłam się rano i w końcu waga drgnęła do góry <jupi>( bo już się martwiłam).
    Wizyta u gin po pracy na 17.15. Postaram się pomęczyć go, żeby zajrzeć do środka i sprawdzić któż to tam siedzi:P Ale mój gin też z tych co niechętnie zawczasu mówią o płci :/

Zobaczymy...

Dziewczyny gratulacje z powodu poznania płci :D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    No widać cały zarys buźki normalnie, ślicznie to wygląda :) tylko oczka jeszcze teraz ma duże i troszkę jak kosmitka wygląda :P lekarz mi powiedział, że na następnej wizycie (czyli będę w 21 tygodniu) 3d wygląda najlepiej. Teraz lecę na zakupy ale później zrobię fotkę i wrzucę, żeby wam pokazać to 3d :)

Kamila, wstaw fotkę koniecznie, mam 3d 14go, chcę zobaczyć czego mogę się spodziewać ;)

ou9mp2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila Gratuluję Córci!

A z jedzeniem u mnie jest ciężko.. jem jak muszę i wciskam w siebie.. Chociaż dziś z wielkim apetytem zjadłam 4 kanapki (małe, bo z 1 bułki) z pastą jajeczną robioną przez siebie i wybitnie mi smakowały :) na obiad ok. 2 zjem naleśnika z wczoraj i na obiadokolację pewnie talerz zupy, to wszystko... no może w międzyczasie wcisnę w siebie banana..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:06

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam!
    Mi nie podawano do tej pory wagi malucha, ale zobaczymy co będzie 18-tego.
    Dzieciątko nie pokazuje się od kilku dni, liczę że ruszy się niebawem :)

Jem kiedy mam chęć i niestety nie zawsze zdrowo, trudno. Póki co, nawet przez moje małe i większe grzeszki waga nie drgnęła, więc się nie martwię, choć wiadomo, zawsze może szybko wzrosnąć. Teraz jest taki czas, że w sumie mogłabym nie jeść nic prócz owoców i warzyw...

Jeśli chodzi o liczbę dzieci... Małż chce mieć ich tyle, ile Bóg da (mówi, żeby mu się do auta zmieściły, a mamy 7 osobowe :). Mieliśmy problemy z zajściem, starania ponad 2,5 roku - cykl wspomagany, więc może być tylko jedno. Ja chciałabym mieć dwoje albo troje. Mamy mieszkanie 70m2, a planujemy za ok. 10 lat kupić coś większego - mieszkanie w segmencie lub domek. Jak finanse pozwolą to plan może się udać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:26

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ