*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA mi to się marzy przynajmniej 3 dzieci, może być nawet 4-5, do tego domek, ogródek i 3 psy koniecznie
Ale kiedyś tak nie myślałam, musiałam ogarnąć pewne rzeczy i teraz nie wiem czy to wszystko uda się osiągnąć bo czas leci... Jak pierwsze dziecko urodzę w wieku 30 lat to nie wiem kiedy dam radę resztę -
nick nieaktualnyMelula wrote:Jeśli chodzi o liczbę dzieci... Małż chce mieć ich tyle, ile Bóg da (mówi, żeby mu się do auta zmieściły, a mamy 7 osobowe
)
A tak naprawdę będzie tak jak mówi Melula - tyle ile Pan Bóg da i na niego się całkowicie zdajęjonka91 lubi tę wiadomość
-
Witam Styczniówki
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Pochwale się Wam, dzisiaj półmetek ciazy
Jesteś w 20 tygodniu ciąży
(19 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 5
Trymestr: 2
Zamiast się cieszyc, to dopadl mnie jakies dołek.. Wszystkie macie sliczne brzuszki, czujecie ruchy, a ja nic. Brzuszek mały, ledwo cos odstaje, czasem czułam jakies bulgotanie ale najczęściej było to po obiedzie jak się położyłam, wiec wydaje mi się ze to nie była mala tylko obiad wędrował nizej.
Na USG połówkowym wszystko było dobrze, mala zdrowa, ale jakos się martwie, ze tych ruchow nie czuje wogole a mierzyla juz 20cm ;( wprawdzie lekarz powiedział, ze do 4 tyg powinnam poczuc, ale pelno mysli do okola ;( czekam już na te pierwsze kopniecie. Martwie się Przepraszam, ze tak z rana się zale, ale musiałam.
Ewelina88, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Nie no, od polowy stwierdzilam ze wspomoge sie notatnikiem bo nie zapamietam ktora co pisala:) obiecuje ze juz nie zostawie forum na tyle czasu bo Was sie nie da nadrobic!
Wiki co do mierzenia tętna moj mąż ze stoperem odmierza 30 sek, liczy stukniecia i mnozy x2. Wychodzi ok 145/150. No i fajne ciuszki sobie zakupilas:)
Ewelinka- jestem i zyje, mialam gosci w Szwajcarii a potem szlag trafil router i nie mialam neta:)
Agus i Monika DM- ale cudne zakupy:D swietne
Malenq- ile czekalas na te wyniki z tego konfliktu?
Magdalena czytalam Greya:) w ktorejs czesci sa nawet ich " zabawy' w ciąży:P
Zielarka- zazdroszcze talentu do szukania w lumpkach, swietne rzeczy.
Co do łózeczka ja biore z Ikei - bez szuflad bo cena z szufladami jest 300zl wieksza a wloze pod spod pojemniki najwyzej. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
Nie chce takiego calego z tych szczebelkow a to ma boki cale.
sluchajcie a slyszalyscie o wiaderkach do kąpania? zamiast wanienki? znajoma miala i jest mega zadowolona. Ze dziecko jest w pozycji jak w brzuchu, jest mu cieplo bo cale zanurzone no i ze wogole poleca. Wiadomo ze to na krocej niz wanienka ale zajmuje malo miejsca.
Macie jakies opinie?
A co do picia piwa 0% w ciazy- ja nie pije. Jakos dla mnie to ciagle piwo, mimo ze niby nie ma alkoholu.
Noo to chyba tyle z zaleglosci:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:35
Ewelina88, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Magdalenko to tak - też smaruję troszkę blachę, bez tego czsem przywierają
Kamilaaa gratuluje Hani
Coś mi się wydaje, ze dziś posypią się informacje opłci maluchów
Bell Ty tez się doczekasz. My byśmy chceli 3, ale to zależy od wielu czyników. A póki co zostajemy przy 1, bo najbliższe kilka lat będzie dość intensywne dla nas wiec nie wiemy czy już tak nie zostanie. Ja mam młodszą siostrę o 3 lata i zawsze było nam super z tego powodu, wydaje mi sie ze 2-3 lata jest ok. Ale mój mąż ma jedna siostrę młodszą o 2 lata a drugą o 10, i z tą drugą ma lepszy kontakt i więcej wspólnego; więc pewnie nie ma reguły
Bell spisz pytania na kartkę. Ja wagi dziecka też jeszcze nie znam, tylko wymiary ppodawał mi do tej pory. Ale z tym ważeniem i mierzeniem ciśnienia to wydaje mi się ze musi to zrobić, a powiedz mi tak na marginesie to ten prywatny czy na NFZ?
Prywatny, 120 zł wizyta.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Co do planowania, dla mnie idealne byloby zeby zaczac sie starac na macierzynskim. Kolezanka wlasnie jest w ciazy ( tez styczen) a jej synek ma roczek dokladnie, no i ciezko jej troche jest bo ma okrpone wymioty a jednak maly jest wymagający. Zobaczymy jak to bedzie:)
-
szczesliwa89 wrote:Witam Styczniówki
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Pochwale się Wam, dzisiaj półmetek ciazy
Jesteś w 20 tygodniu ciąży
(19 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 5
Trymestr: 2
Zamiast się cieszyc, to dopadl mnie jakies dołek.. Wszystkie macie sliczne brzuszki, czujecie ruchy, a ja nic. Brzuszek mały, ledwo cos odstaje, czasem czułam jakies bulgotanie ale najczęściej było to po obiedzie jak się położyłam, wiec wydaje mi się ze to nie była mala tylko obiad wędrował nizej.
Na USG połówkowym wszystko było dobrze, mala zdrowa, ale jakos się martwie, ze tych ruchow nie czuje wogole a mierzyla juz 20cm ;( wprawdzie lekarz powiedział, ze do 4 tyg powinnam poczuc, ale pelno mysli do okola ;( czekam już na te pierwsze kopniecie. Martwie się Przepraszam, ze tak z rana się zale, ale musiałam.
Szczęśliwa, pewnie jesteś szczupła i dlatego brzuszek jest mniejszy. Z moich obserwacji wynika, że im większy był brzuch przed ciążą, tym większy jest w ciąży. Co do ruchów - moja koleżanka poczuła dopiero w 23 tygodniu ciąży,a ma zdrową dziewczynkę. Może to zależy od budowy ciała, bioder itd.
Ja też trochę się martwię, poczułam ruchy już tydzien temu, czyli w 17 tygodniu, przedwczoraj to cały dzien nie dawał mi spokoju łaskotał, kotłował się, a wczoraj cały dzien i dzis nic nie czuje. Martwię się i cały czas myślę, czy tam wszystko ok. Zjadłam czekoladę, położyłam się na lewym boku i nic, a wcześniej to kotłował się maluszek jak zwariowany. -
magdalenka wrote:Ag no weeeeź zdradziłaś ciążę ;p
ejjj no nieprawda:) no moze troszke ( przepraszam) ale nie powiedzialam nic z perypetii ktore mi tam sie podobały:P ale im szybciej przeczytasz tym szybciej mozesz sie pobawic:P wiec poraktuj to motyacyjnie:PWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:41
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Zostałoa mi jeszcze 1/3 pierwszej części, to naprawdę głupia ale wciągająca seria, w sam raz na upalne popołudnia i odmóżdżenie po typowo naukowych książkach ze studiów.
-
Witajcie.
U mnie dziś ładna pogoda, przed chwilą wstawiłam pranie a teraz myślę co zjeść na śniadanie.
No i oczywiście co zrobić na obiad.
Mam pytanie:
Czy przesypiacie spokojnie całą noc czy chodzicie co chwilę siusiu?
Sorki za pytanie, ale ja nie mogę się wyspać, bo cały czas czuje nacisk na pęcherz. Jakiś czas było spoko teraz znowu latam 2 razy w nocy.
Dzisiaj rano jak wstawałam to wydawało mi się że brzuch jest bardziej z lewej strony jakby się przesunął, czy to możliwe, czy mi się to śniło? -
Agus89 wrote:Witajcie.
U mnie dziś ładna pogoda, przed chwilą wstawiłam pranie a teraz myślę co zjeść na śniadanie.
No i oczywiście co zrobić na obiad.
Mam pytanie:
Czy przesypiacie spokojnie całą noc czy chodzicie co chwilę siusiu?
Sorki za pytanie, ale ja nie mogę się wyspać, bo cały czas czuje nacisk na pęcherz. Jakiś czas było spoko teraz znowu latam 2 razy w nocy.
Dzisiaj rano jak wstawałam to wydawało mi się że brzuch jest bardziej z lewej strony jakby się przesunął, czy to możliwe, czy mi się to śniło?
Agus sikam jak pokrecona w nocy. 2 albo 3 razy to zawsze.
Gdzies czytalam zeby nie pic juz za duzo od 18 no ale ja to zawsze dzban herbaty wydoje wieczorem:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:57
-
moze to głupie pytanie ale podacie przepis na syrop z cebuli? siegam po drastyczne srodki w walce z kaszlem.. ;]
ja płci jeszcze nie znam, 26 mamy połówkowe. ja najchetniej dowiedzialabym sie w styczniu dopiero ale pewnie i tak nie wytrzymalabym.. a poza tym narzeczony napewno nie da spokoju lekarzowi ;p chyba ze maluch tak sie ulozy ze nic nie pokaze ;p -
Sarnaa wrote:moze to głupie pytanie ale podacie przepis na syrop z cebuli? siegam po drastyczne srodki w walce z kaszlem.. ;]
ja płci jeszcze nie znam, 26 mamy połówkowe. ja najchetniej dowiedzialabym sie w styczniu dopiero ale pewnie i tak nie wytrzymalabym.. a poza tym narzeczony napewno nie da spokoju lekarzowi ;p chyba ze maluch tak sie ulozy ze nic nie pokaze ;p
a probowalas STODAL? w ciazy mozna.
Przepisu nie znam niestety:/ -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Aguś ja od 3 dni wstaję na siusiu ok 3-4, ale tylko jeden raz, staram się na godzinę przed snem nic nie pić..
Wczoraj wieczorem zauważyłam że kiedy mały kopie to robi się wybrzuszenie i znika, będę dziś siedzieć z komórką i czekać żeby to sfilmować i mieć pamiątkę
Super że już znacie płeć! Zazdroszczę!
a teraz czas na śniadanie.