*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Agus sikam jak pokrecona w nocy. 2 albo 3 razy to zawsze.
Gdzies czytalam zeby nie pic juz za duzo od 18 no ale ja to zawsze dzban herbaty wydoje wieczorem:/
No ja wieczorem nie piję dużo. Staram się ograniczać, bo wiem że wtedy co godzinę będę sikać.
-
nick nieaktualnyWrzucasz do czystego słoika pokrojoną cebulę albo dwie, dajesz 2-3łyżeczki cukru. Zakręcasz słoik i na drugi dzień powinien być gotowy. Czasem wstrząśnij by sok z celubi się zszedł z cukremSarnaa wrote:moze to głupie pytanie ale podacie przepis na syrop z cebuli? siegam po drastyczne srodki w walce z kaszlem.. ;]
Sarnaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochana to zmywalny kolorAg... wrote:Kawa- zapomnialam napisac wariatko- niezly kolor. Odwazna jestes.
A powiedz mi jak z " utrzymaniem" go? Nie wyplukuje sie szybko?
Na zdjęciu tego nie widać ale to ombre od głowy ciemny fiolet (bakłażan) i schodzi w dół w coraz jaśniejszy róż
Za długo rozjaśniałam włosy by teraz położyć na nie farbę i zniweczyć efekt blondu do którego schodziłam 2 lata. Trzyma się (przy myciu głowy co dwa dni) ok 3-4 tyg bo z blondu nie chce tak łatwo schodzić
Ag... lubi tę wiadomość
-
Izabelka88 wrote:Szczęśliwa, pewnie jesteś szczupła i dlatego brzuszek jest mniejszy. Z moich obserwacji wynika, że im większy był brzuch przed ciążą, tym większy jest w ciąży. Co do ruchów - moja koleżanka poczuła dopiero w 23 tygodniu ciąży,a ma zdrową dziewczynkę. Może to zależy od budowy ciała, bioder itd.
Ja też trochę się martwię, poczułam ruchy już tydzien temu, czyli w 17 tygodniu, przedwczoraj to cały dzien nie dawał mi spokoju łaskotał, kotłował się, a wczoraj cały dzien i dzis nic nie czuje. Martwię się i cały czas myślę, czy tam wszystko ok. Zjadłam czekoladę, położyłam się na lewym boku i nic, a wcześniej to kotłował się maluszek jak zwariowany.
Dzięki Izabelka:) Szczupła to nie jestem, brzuszek mialam przed ciaza i mam wrazenie, ze teraz caly czas jest taki sam, a co do ruchow to pozostaje czekac, mam nadzieje ze mała szybko da znac kopniakiem
zdjecie mojego brzuszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b6cc64070b6.jpg
Ide na zakupy, moze jakis ciuszek sie trafi to i humor sie poprawi:)
Kawa, M4DZI4, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki.

Szczęśliwa89 zaznaczyłam, że lubię ale tylko 1 część. Nie martw się ruchami skoro lekarz dał Ci 4 tyg. Na internecie czytałam, że może to być 22-23 tydzień dopiero, więc spokojnie.
Mnie dziś w nocy zaczął boleć brzuch i teraz ciągle czuję jakiś ucisk, kłucie w lewym boku. Nie lubię takich objawów bo mnie to martwi.
A wczoraj na zakupach kupiłam tylko sukienkę i buty bo z 15 rzeczy w przymierzalni tylko w tym się czułam dobrze. Ale za to.. po drodze zahaczyliśmy o second hand amerykański i w koszu było pełno małych ubranek po 2 zł. Cały koszyk z mężem wybrałam a potem razem decydowaliśmy co nam się podoba a co nie. Były tam nowe ubranka z metkami nawet. Np body Calvina Kleina nowiutkie.
Była też czapeczka z czaszką i jak ją zobaczyłam od razu przypomniał mi się pasek Kawy i musiałam ją kupić.
Trzymam kciuki za udane wizyty a mamuśką które poznały płeć gratuluję.
Ag..., Kawa, jonka91, szczesliwa89, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość
-
kamilaaa_88 wrote:Witamy się z rana

Ag gratulujemy synka
Ja też miałam wczoraj wizytę i będę miała Hanię
mój Mąż oszalał z radości na myśl o córce, uśmiech mu z buzi nie schodzi, hehe. Poza tym wszystko z mała ok, waży już 150 g i mierzy 11 cm. Gin zrobił mi 3d i mam zdjęcie buźki, ale mało wyraźne, bo zgodnie z waszymi radami pojadłam cukierków i mała się strasznie wierciła i rączkami zasłaniała 
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Zazdroszczę! Ja też chcę już znać płeć!
Hania - ja też chciałam tak nazwać w razie córki
-
Ja miałam przez jakiś czas częste sikanie. W nocy wytrzymywałam max 5 godzin i musiałam wstawać i pędzić o 4 rano do wychodka na polu namiotowym
Ale od pewnego czasu mam wrażenie, że macica przesunęła się wyżej i już mnie tak na pęcherz nie ciśnie. Pewnie do czasu 
Ag... ja słyszałam o wiaderku i uważam je za bardzo fajne. Tylko, że one dosyć drogie są. Chciałam je mieć, ale dostaniemy wanienkę w spadku, więc chyba zrezygnuję. Czasem można znaleźć na allegro używane i tańsze.
Od kilku dni czuję już wyraźne smyranie i łaskotanie w brzuchu. Już nie mam wątpliwości, że to mój mały chłopiec
Szczególnie to czuję, jak siedzę przy komputerze. Wczoraj wieczorem ruszał się intensywnie, ale to pewnie przez to, że nakarmiłam go wcześniej naleśnikami z nutellą i bananami 
Brzucha też nie mam zbyt dużego. Przynajmniej wszyscy tak mówią, bo dla mnie jest ogromny. Przekroczyłam już wagę 50 kg, pierwszy raz w życiu ;)I jak na razie mam 3,5 kg na plusie. -
A.loth wrote:Ja miałam przez jakiś czas częste sikanie. W nocy wytrzymywałam max 5 godzin i musiałam wstawać i pędzić o 4 rano do wychodka na polu namiotowym
Ale od pewnego czasu mam wrażenie, że macica przesunęła się wyżej i już mnie tak na pęcherz nie ciśnie. Pewnie do czasu 
Ag... ja słyszałam o wiaderku i uważam je za bardzo fajne. Tylko, że one dosyć drogie są. Chciałam je mieć, ale dostaniemy wanienkę w spadku, więc chyba zrezygnuję. Czasem można znaleźć na allegro używane i tańsze.
Od kilku dni czuję już wyraźne smyranie i łaskotanie w brzuchu. Już nie mam wątpliwości, że to mój mały chłopiec
Szczególnie to czuję, jak siedzę przy komputerze. Wczoraj wieczorem ruszał się intensywnie, ale to pewnie przez to, że nakarmiłam go wcześniej naleśnikami z nutellą i bananami 
Brzucha też nie mam zbyt dużego. Przynajmniej wszyscy tak mówią, bo dla mnie jest ogromny. Przekroczyłam już wagę 50 kg, pierwszy raz w życiu ;)I jak na razie mam 3,5 kg na plusie.
Faktycznie- 100 zl takie wiadro!
Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) hehe
A ostatni akapit rozumiem doskonale bo mam wrazenie jakbym go sama napisala:)
Od 2 dni mam na czczo 50! a brzuszek dla mnie i M jest slodziutki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:19
-
Agus89 wrote:A i o tym wiaderku słyszałam mieszane opinie. Że niby źle wpływa na kręgosłup dziecka. Wolę tradycyjną wanienkę.

nie zaglębialam sie w temat. Ale dla mnie to tez raczej kolejny wymysl. No i starczy na duzo krocej niz wanienka napewno. a cena spora
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) heh
Myślisz, że chce już grać na kompie i śmigać po internecie?
Ja mu dam!
Odkąd ten mój brzuch jest bardziej już widoczny, to mój mąż jakoś bardziej tak "zauważa" ciążę. Pyta się, jak się synek czuje i czy się rusza, bo wcześniej to chyba nie do końca wierzył, myślał o tym, czy co tam innego. Pewnie wpływ na to mają nasze wcześniejsze niepowodzenia. Na zakupy dla niego jest jeszcze dużo za wcześnie. Zresztą, ja sama wczoraj byłam w sklepie dziecięcym i też jakoś jeszcze czuję się zagubiona i nawet nie wiem, czego mam szukać.
Kupiłam tylko parę bodziaków w Pepco, żeby coś już mieć i samą siebie przekonać, że tym razem na pewno się uda i tych ubranek naprawdę użyję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:38
-
Hej dziewczyny

Gratulluje udanych wizyt! I oczywiscie poznanych plci bobasów
tez bym juz chciala, ja mam wizyte w poniedzialek, moze juz cos zobaczy chociaz nie wiem czy to nie za wczesnie.
NiecierpliwaMama sliczne te komplety poscieli z allegro!
Jesli chodzi o nocne wstawanie to u mnie niestety to samo
staram sie nie pic duzo wieczorem a mimo to i tak sie budze. Do tego doszedl teraz jeszcze problem z pozniejszym zasnieciem
wierce sie i nic z zasniecia. Mam nadzieje ze to minie.
No nic, zbieram sie za jakies sprzatanie bo wieczorem wyjezdzamy z mezem na krotkie wakacje
Milego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:39
Ag..., Agus89, M4DZI4, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość
-
A.loth wrote:Ag... wrote:Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) heh
Myślisz, że chce już grać na kompie i śmigać po internecie?
Ja mu dam!
Odkąd ten mój brzuch jest bardziej już widoczny, to mój mąż jakoś bardziej tak "zauważa" ciążę. Pyta się, jak się synek czuje i czy się rusza, bo wcześniej to chyba nie do końca wierzył, myślał o tym, czy co tam innego. Pewnie wpływ na to mają nasze wcześniejsze niepowodzenia. Na zakupy dla niego jest jeszcze dużo za wcześnie. Zresztą, ja sama wczoraj byłam w sklepie dziecięcym i też jakoś jeszcze czuję się zagubiona i nawet nie wiem, czego mam szukać.
Kupiłam tylko parę bodziaków w Pepco, żeby coś już mieć i samą siebie przekonać, że tym razem na pewno się uda i tych ubranek naprawdę użyję.
A.loth i nie wolno Ci myslec inaczej, wszystko bedzie dobrze.
Na suwaczku masz juz w koncu 18+5
A.loth lubi tę wiadomość