X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Agus sikam jak pokrecona w nocy. 2 albo 3 razy to zawsze.
    Gdzies czytalam zeby nie pic juz za duzo od 18 no ale ja to zawsze dzban herbaty wydoje wieczorem:/

No ja wieczorem nie piję dużo. Staram się ograniczać, bo wiem że wtedy co godzinę będę sikać. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa- zapomnialam napisac wariatko- niezly kolor. Odwazna jestes.
    A powiedz mi jak z " utrzymaniem" go? Nie wyplukuje sie szybko?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    moze to głupie pytanie ale podacie przepis na syrop z cebuli? siegam po drastyczne srodki w walce z kaszlem.. ;]
    Wrzucasz do czystego słoika pokrojoną cebulę albo dwie, dajesz 2-3łyżeczki cukru. Zakręcasz słoik i na drugi dzień powinien być gotowy. Czasem wstrząśnij by sok z celubi się zszedł z cukrem ;)

Sarnaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa- zapomnialam napisac wariatko- niezly kolor. Odwazna jestes.
    A powiedz mi jak z " utrzymaniem" go? Nie wyplukuje sie szybko?
    Kochana to zmywalny kolor :) Na zdjęciu tego nie widać ale to ombre od głowy ciemny fiolet (bakłażan) i schodzi w dół w coraz jaśniejszy róż :) Za długo rozjaśniałam włosy by teraz położyć na nie farbę i zniweczyć efekt blondu do którego schodziłam 2 lata. Trzyma się (przy myciu głowy co dwa dni) ok 3-4 tyg bo z blondu nie chce tak łatwo schodzić ;)

Ag... lubi tę wiadomość

• szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Szczęśliwa, pewnie jesteś szczupła i dlatego brzuszek jest mniejszy. Z moich obserwacji wynika, że im większy był brzuch przed ciążą, tym większy jest w ciąży. Co do ruchów - moja koleżanka poczuła dopiero w 23 tygodniu ciąży,a ma zdrową dziewczynkę. Może to zależy od budowy ciała, bioder itd.
    Ja też trochę się martwię, poczułam ruchy już tydzien temu, czyli w 17 tygodniu, przedwczoraj to cały dzien nie dawał mi spokoju łaskotał, kotłował się, a wczoraj cały dzien i dzis nic nie czuje. Martwię się i cały czas myślę, czy tam wszystko ok. Zjadłam czekoladę, położyłam się na lewym boku i nic, a wcześniej to kotłował się maluszek jak zwariowany.

Dzięki Izabelka:) Szczupła to nie jestem, brzuszek mialam przed ciaza i mam wrazenie, ze teraz caly czas jest taki sam, a co do ruchow to pozostaje czekac, mam nadzieje ze mała szybko da znac kopniakiem ;)
    zdjecie mojego brzuszka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b6cc64070b6.jpg

Ide na zakupy, moze jakis ciuszek sie trafi to i humor sie poprawi:)

Kawa, M4DZI4, Maud11 lubią tę wiadomość

14vyx7t.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Kawa ;)) zaraz bede robic ;P ;)

Kawa lubi tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Agus rób nalesniki - ja dzisiaj robię, dla męża zawsze z dżemem, dla siebie z serem :)

Naleśniki odpadają. Moj Mąż uważa że obiad nie może być na słodko. :D Coś tam wymyślę. :)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nalesniki nie muszą byc na slodko:) mozesz zrobic ze szpinakiem, albo z jakims farszem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.:)
    Szczęśliwa89 zaznaczyłam, że lubię ale tylko 1 część. Nie martw się ruchami skoro lekarz dał Ci 4 tyg. Na internecie czytałam, że może to być 22-23 tydzień dopiero, więc spokojnie. :)
    Mnie dziś w nocy zaczął boleć brzuch i teraz ciągle czuję jakiś ucisk, kłucie w lewym boku. Nie lubię takich objawów bo mnie to martwi.
    A wczoraj na zakupach kupiłam tylko sukienkę i buty bo z 15 rzeczy w przymierzalni tylko w tym się czułam dobrze. Ale za to.. po drodze zahaczyliśmy o second hand amerykański i w koszu było pełno małych ubranek po 2 zł. Cały koszyk z mężem wybrałam a potem razem decydowaliśmy co nam się podoba a co nie. Były tam nowe ubranka z metkami nawet. Np body Calvina Kleina nowiutkie.
    Była też czapeczka z czaszką i jak ją zobaczyłam od razu przypomniał mi się pasek Kawy i musiałam ją kupić. :)
    Trzymam kciuki za udane wizyty a mamuśką które poznały płeć gratuluję. :)

Ag..., Kawa, jonka91, szczesliwa89, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Witamy się z rana :)
    Ag gratulujemy synka :)
    Ja też miałam wczoraj wizytę i będę miała Hanię :D mój Mąż oszalał z radości na myśl o córce, uśmiech mu z buzi nie schodzi, hehe. Poza tym wszystko z mała ok, waży już 150 g i mierzy 11 cm. Gin zrobił mi 3d i mam zdjęcie buźki, ale mało wyraźne, bo zgodnie z waszymi radami pojadłam cukierków i mała się strasznie wierciła i rączkami zasłaniała :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Zazdroszczę! Ja też chcę już znać płeć!
    Hania - ja też chciałam tak nazwać w razie córki ;)

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez jakiś czas częste sikanie. W nocy wytrzymywałam max 5 godzin i musiałam wstawać i pędzić o 4 rano do wychodka na polu namiotowym :) Ale od pewnego czasu mam wrażenie, że macica przesunęła się wyżej i już mnie tak na pęcherz nie ciśnie. Pewnie do czasu :)

Ag... ja słyszałam o wiaderku i uważam je za bardzo fajne. Tylko, że one dosyć drogie są. Chciałam je mieć, ale dostaniemy wanienkę w spadku, więc chyba zrezygnuję. Czasem można znaleźć na allegro używane i tańsze.

Od kilku dni czuję już wyraźne smyranie i łaskotanie w brzuchu. Już nie mam wątpliwości, że to mój mały chłopiec :) Szczególnie to czuję, jak siedzę przy komputerze. Wczoraj wieczorem ruszał się intensywnie, ale to pewnie przez to, że nakarmiłam go wcześniej naleśnikami z nutellą i bananami :)

Brzucha też nie mam zbyt dużego. Przynajmniej wszyscy tak mówią, bo dla mnie jest ogromny. Przekroczyłam już wagę 50 kg, pierwszy raz w życiu ;)I jak na razie mam 3,5 kg na plusie.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ja miałam przez jakiś czas częste sikanie. W nocy wytrzymywałam max 5 godzin i musiałam wstawać i pędzić o 4 rano do wychodka na polu namiotowym :) Ale od pewnego czasu mam wrażenie, że macica przesunęła się wyżej i już mnie tak na pęcherz nie ciśnie. Pewnie do czasu :)

Ag... ja słyszałam o wiaderku i uważam je za bardzo fajne. Tylko, że one dosyć drogie są. Chciałam je mieć, ale dostaniemy wanienkę w spadku, więc chyba zrezygnuję. Czasem można znaleźć na allegro używane i tańsze.

Od kilku dni czuję już wyraźne smyranie i łaskotanie w brzuchu. Już nie mam wątpliwości, że to mój mały chłopiec :) Szczególnie to czuję, jak siedzę przy komputerze. Wczoraj wieczorem ruszał się intensywnie, ale to pewnie przez to, że nakarmiłam go wcześniej naleśnikami z nutellą i bananami :)

Brzucha też nie mam zbyt dużego. Przynajmniej wszyscy tak mówią, bo dla mnie jest ogromny. Przekroczyłam już wagę 50 kg, pierwszy raz w życiu ;)I jak na razie mam 3,5 kg na plusie.

Faktycznie- 100 zl takie wiadro!
    Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) hehe
    A ostatni akapit rozumiem doskonale bo mam wrazenie jakbym go sama napisala:)
    Od 2 dni mam na czczo 50! a brzuszek dla mnie i M jest slodziutki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:19

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Agus nalesniki nie muszą byc na slodko:) mozesz zrobic ze szpinakiem, albo z jakims farszem.

Wiem, wiem.
    Tylko mój Mąż to taki typowy facet. Kawał mięcha, sterta ziemniaków i jakaś surówka. :D :D

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i o tym wiaderku słyszałam mieszane opinie. Że niby źle wpływa na kręgosłup dziecka. Wolę tradycyjną wanienkę. :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Wiem, wiem.
    Tylko mój Mąż to taki typowy facet. Kawał mięcha, sterta ziemniaków i jakaś surówka. :D :D

To mu steka usmaz:) z salatka np

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A i o tym wiaderku słyszałam mieszane opinie. Że niby źle wpływa na kręgosłup dziecka. Wolę tradycyjną wanienkę. :)

nie zaglębialam sie w temat. Ale dla mnie to tez raczej kolejny wymysl. No i starczy na duzo krocej niz wanienka napewno. a cena spora

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Ikei są wanienki po 19.90 jak jest wyprzedaż to za 10-15zł tylko to są te mniejsze, ale w prawdzie jak dzieciaczek podrośnie to nie musi leżeć na płasko bo może siedzieć.

Ag... lubi tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) heh

Myślisz, że chce już grać na kompie i śmigać po internecie? ;) Ja mu dam!

Odkąd ten mój brzuch jest bardziej już widoczny, to mój mąż jakoś bardziej tak "zauważa" ciążę. Pyta się, jak się synek czuje i czy się rusza, bo wcześniej to chyba nie do końca wierzył, myślał o tym, czy co tam innego. Pewnie wpływ na to mają nasze wcześniejsze niepowodzenia. Na zakupy dla niego jest jeszcze dużo za wcześnie. Zresztą, ja sama wczoraj byłam w sklepie dziecięcym i też jakoś jeszcze czuję się zagubiona i nawet nie wiem, czego mam szukać.
    Kupiłam tylko parę bodziaków w Pepco, żeby coś już mieć i samą siebie przekonać, że tym razem na pewno się uda i tych ubranek naprawdę użyję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:38

o14815nmahj2bgg1.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Gratulluje udanych wizyt! I oczywiscie poznanych plci bobasów <3 tez bym juz chciala, ja mam wizyte w poniedzialek, moze juz cos zobaczy chociaz nie wiem czy to nie za wczesnie.
    NiecierpliwaMama sliczne te komplety poscieli z allegro!
    Jesli chodzi o nocne wstawanie to u mnie niestety to samo :/ staram sie nie pic duzo wieczorem a mimo to i tak sie budze. Do tego doszedl teraz jeszcze problem z pozniejszym zasnieciem :/ wierce sie i nic z zasniecia. Mam nadzieje ze to minie.
    No nic, zbieram sie za jakies sprzatanie bo wieczorem wyjezdzamy z mezem na krotkie wakacje :-)

Milego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:39

Ag..., Agus89, M4DZI4, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ag... wrote:
    Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) heh

Myślisz, że chce już grać na kompie i śmigać po internecie? ;) Ja mu dam!

Odkąd ten mój brzuch jest bardziej już widoczny, to mój mąż jakoś bardziej tak "zauważa" ciążę. Pyta się, jak się synek czuje i czy się rusza, bo wcześniej to chyba nie do końca wierzył, myślał o tym, czy co tam innego. Pewnie wpływ na to mają nasze wcześniejsze niepowodzenia. Na zakupy dla niego jest jeszcze dużo za wcześnie. Zresztą, ja sama wczoraj byłam w sklepie dziecięcym i też jakoś jeszcze czuję się zagubiona i nawet nie wiem, czego mam szukać.
    Kupiłam tylko parę bodziaków w Pepco, żeby coś już mieć i samą siebie przekonać, że tym razem na pewno się uda i tych ubranek naprawdę użyję.

A.loth i nie wolno Ci myslec inaczej, wszystko bedzie dobrze.
    Na suwaczku masz juz w koncu 18+5 :D

A.loth lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ