*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Agus sikam jak pokrecona w nocy. 2 albo 3 razy to zawsze.
Gdzies czytalam zeby nie pic juz za duzo od 18 no ale ja to zawsze dzban herbaty wydoje wieczorem:/
No ja wieczorem nie piję dużo. Staram się ograniczać, bo wiem że wtedy co godzinę będę sikać. -
nick nieaktualnySarnaa wrote:moze to głupie pytanie ale podacie przepis na syrop z cebuli? siegam po drastyczne srodki w walce z kaszlem.. ;]
Sarnaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Kawa- zapomnialam napisac wariatko- niezly kolor. Odwazna jestes.
A powiedz mi jak z " utrzymaniem" go? Nie wyplukuje sie szybko?Na zdjęciu tego nie widać ale to ombre od głowy ciemny fiolet (bakłażan) i schodzi w dół w coraz jaśniejszy róż
Za długo rozjaśniałam włosy by teraz położyć na nie farbę i zniweczyć efekt blondu do którego schodziłam 2 lata. Trzyma się (przy myciu głowy co dwa dni) ok 3-4 tyg bo z blondu nie chce tak łatwo schodzić
Ag... lubi tę wiadomość
-
Izabelka88 wrote:Szczęśliwa, pewnie jesteś szczupła i dlatego brzuszek jest mniejszy. Z moich obserwacji wynika, że im większy był brzuch przed ciążą, tym większy jest w ciąży. Co do ruchów - moja koleżanka poczuła dopiero w 23 tygodniu ciąży,a ma zdrową dziewczynkę. Może to zależy od budowy ciała, bioder itd.
Ja też trochę się martwię, poczułam ruchy już tydzien temu, czyli w 17 tygodniu, przedwczoraj to cały dzien nie dawał mi spokoju łaskotał, kotłował się, a wczoraj cały dzien i dzis nic nie czuje. Martwię się i cały czas myślę, czy tam wszystko ok. Zjadłam czekoladę, położyłam się na lewym boku i nic, a wcześniej to kotłował się maluszek jak zwariowany.
Dzięki Izabelka:) Szczupła to nie jestem, brzuszek mialam przed ciaza i mam wrazenie, ze teraz caly czas jest taki sam, a co do ruchow to pozostaje czekac, mam nadzieje ze mała szybko da znac kopniakiem
zdjecie mojego brzuszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b6cc64070b6.jpg
Ide na zakupy, moze jakis ciuszek sie trafi to i humor sie poprawi:)Kawa, M4DZI4, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki.
Szczęśliwa89 zaznaczyłam, że lubię ale tylko 1 część. Nie martw się ruchami skoro lekarz dał Ci 4 tyg. Na internecie czytałam, że może to być 22-23 tydzień dopiero, więc spokojnie.
Mnie dziś w nocy zaczął boleć brzuch i teraz ciągle czuję jakiś ucisk, kłucie w lewym boku. Nie lubię takich objawów bo mnie to martwi.
A wczoraj na zakupach kupiłam tylko sukienkę i buty bo z 15 rzeczy w przymierzalni tylko w tym się czułam dobrze. Ale za to.. po drodze zahaczyliśmy o second hand amerykański i w koszu było pełno małych ubranek po 2 zł. Cały koszyk z mężem wybrałam a potem razem decydowaliśmy co nam się podoba a co nie. Były tam nowe ubranka z metkami nawet. Np body Calvina Kleina nowiutkie.
Była też czapeczka z czaszką i jak ją zobaczyłam od razu przypomniał mi się pasek Kawy i musiałam ją kupić.
Trzymam kciuki za udane wizyty a mamuśką które poznały płeć gratuluję.Ag..., Kawa, jonka91, szczesliwa89, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość
-
kamilaaa_88 wrote:Witamy się z rana
Ag gratulujemy synka
Ja też miałam wczoraj wizytę i będę miała Hanięmój Mąż oszalał z radości na myśl o córce, uśmiech mu z buzi nie schodzi, hehe. Poza tym wszystko z mała ok, waży już 150 g i mierzy 11 cm. Gin zrobił mi 3d i mam zdjęcie buźki, ale mało wyraźne, bo zgodnie z waszymi radami pojadłam cukierków i mała się strasznie wierciła i rączkami zasłaniała
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Zazdroszczę! Ja też chcę już znać płeć!
Hania - ja też chciałam tak nazwać w razie córki -
Ja miałam przez jakiś czas częste sikanie. W nocy wytrzymywałam max 5 godzin i musiałam wstawać i pędzić o 4 rano do wychodka na polu namiotowym
Ale od pewnego czasu mam wrażenie, że macica przesunęła się wyżej i już mnie tak na pęcherz nie ciśnie. Pewnie do czasu
Ag... ja słyszałam o wiaderku i uważam je za bardzo fajne. Tylko, że one dosyć drogie są. Chciałam je mieć, ale dostaniemy wanienkę w spadku, więc chyba zrezygnuję. Czasem można znaleźć na allegro używane i tańsze.
Od kilku dni czuję już wyraźne smyranie i łaskotanie w brzuchu. Już nie mam wątpliwości, że to mój mały chłopiecSzczególnie to czuję, jak siedzę przy komputerze. Wczoraj wieczorem ruszał się intensywnie, ale to pewnie przez to, że nakarmiłam go wcześniej naleśnikami z nutellą i bananami
Brzucha też nie mam zbyt dużego. Przynajmniej wszyscy tak mówią, bo dla mnie jest ogromny. Przekroczyłam już wagę 50 kg, pierwszy raz w życiu ;)I jak na razie mam 3,5 kg na plusie. -
A.loth wrote:Ja miałam przez jakiś czas częste sikanie. W nocy wytrzymywałam max 5 godzin i musiałam wstawać i pędzić o 4 rano do wychodka na polu namiotowym
Ale od pewnego czasu mam wrażenie, że macica przesunęła się wyżej i już mnie tak na pęcherz nie ciśnie. Pewnie do czasu
Ag... ja słyszałam o wiaderku i uważam je za bardzo fajne. Tylko, że one dosyć drogie są. Chciałam je mieć, ale dostaniemy wanienkę w spadku, więc chyba zrezygnuję. Czasem można znaleźć na allegro używane i tańsze.
Od kilku dni czuję już wyraźne smyranie i łaskotanie w brzuchu. Już nie mam wątpliwości, że to mój mały chłopiecSzczególnie to czuję, jak siedzę przy komputerze. Wczoraj wieczorem ruszał się intensywnie, ale to pewnie przez to, że nakarmiłam go wcześniej naleśnikami z nutellą i bananami
Brzucha też nie mam zbyt dużego. Przynajmniej wszyscy tak mówią, bo dla mnie jest ogromny. Przekroczyłam już wagę 50 kg, pierwszy raz w życiu ;)I jak na razie mam 3,5 kg na plusie.
Faktycznie- 100 zl takie wiadro!
Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) hehe
A ostatni akapit rozumiem doskonale bo mam wrazenie jakbym go sama napisala:)
Od 2 dni mam na czczo 50! a brzuszek dla mnie i M jest slodziutki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:19
-
Agus89 wrote:A i o tym wiaderku słyszałam mieszane opinie. Że niby źle wpływa na kręgosłup dziecka. Wolę tradycyjną wanienkę.
nie zaglębialam sie w temat. Ale dla mnie to tez raczej kolejny wymysl. No i starczy na duzo krocej niz wanienka napewno. a cena sporaMonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) heh
Myślisz, że chce już grać na kompie i śmigać po internecie?Ja mu dam!
Odkąd ten mój brzuch jest bardziej już widoczny, to mój mąż jakoś bardziej tak "zauważa" ciążę. Pyta się, jak się synek czuje i czy się rusza, bo wcześniej to chyba nie do końca wierzył, myślał o tym, czy co tam innego. Pewnie wpływ na to mają nasze wcześniejsze niepowodzenia. Na zakupy dla niego jest jeszcze dużo za wcześnie. Zresztą, ja sama wczoraj byłam w sklepie dziecięcym i też jakoś jeszcze czuję się zagubiona i nawet nie wiem, czego mam szukać.
Kupiłam tylko parę bodziaków w Pepco, żeby coś już mieć i samą siebie przekonać, że tym razem na pewno się uda i tych ubranek naprawdę użyję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:38
-
Hej dziewczyny
Gratulluje udanych wizyt! I oczywiscie poznanych plci bobasówtez bym juz chciala, ja mam wizyte w poniedzialek, moze juz cos zobaczy chociaz nie wiem czy to nie za wczesnie.
NiecierpliwaMama sliczne te komplety poscieli z allegro!
Jesli chodzi o nocne wstawanie to u mnie niestety to samostaram sie nie pic duzo wieczorem a mimo to i tak sie budze. Do tego doszedl teraz jeszcze problem z pozniejszym zasnieciem
wierce sie i nic z zasniecia. Mam nadzieje ze to minie.
No nic, zbieram sie za jakies sprzatanie bo wieczorem wyjezdzamy z mezem na krotkie wakacje
Milego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:39
Ag..., Agus89, M4DZI4, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość
-
A.loth wrote:Ag... wrote:Co do laskotania jak przy kompie to na bank chlopiec;) heh
Myślisz, że chce już grać na kompie i śmigać po internecie?Ja mu dam!
Odkąd ten mój brzuch jest bardziej już widoczny, to mój mąż jakoś bardziej tak "zauważa" ciążę. Pyta się, jak się synek czuje i czy się rusza, bo wcześniej to chyba nie do końca wierzył, myślał o tym, czy co tam innego. Pewnie wpływ na to mają nasze wcześniejsze niepowodzenia. Na zakupy dla niego jest jeszcze dużo za wcześnie. Zresztą, ja sama wczoraj byłam w sklepie dziecięcym i też jakoś jeszcze czuję się zagubiona i nawet nie wiem, czego mam szukać.
Kupiłam tylko parę bodziaków w Pepco, żeby coś już mieć i samą siebie przekonać, że tym razem na pewno się uda i tych ubranek naprawdę użyję.
A.loth i nie wolno Ci myslec inaczej, wszystko bedzie dobrze.
Na suwaczku masz juz w koncu 18+5A.loth lubi tę wiadomość