X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak mam... byłam u swojej ginki i mówiła, że to nic niepokojącego, do tego zawsze miałam problemy z kręgosłupem, więc u mnie jeszcze doszły bóle promieniujące...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Dziewczyny doradźcie,
    mam od wczoraj takie uczucie ciężkości w macicy i bóle placów w okolicy lędźwiowej. Macie tak czasami?
    Dzwoniłam do swojego lekarza i kazał mi przejść się na IP, żeby niczego nie przegapić. Zastanawiam się czy to nie przesada, latać z każdą burdą na pogotowie. Poszłybyście?

Był parę postów temu poruszany ten temat. Ja też często mam takie uczucie. Ale jak Ci lekarz tak kazał to ja poszłabym.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Melua! Jesteś pewna na 100% że będziesz mieć córcie? bo jeśli nie to chętnie odkupię tą sukienusie niebieską w kwiatki, jakby mój się okazał jednak dziewuszką! :) Śliczna!
    Nie, nie jestem pewna, ale mojej bratowej nie przetłumaczysz... Jak się okaże, że chłopak wyślę ci sukienusię i prześliczne białe sweterki dla kobietki :)
    o te: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9829071c87a9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:23

Maud11 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d59de7a09461.jpg

niby dopiero 4 miesiąc i niby tylko 1 kg na plusie a brzuchol rośnie, tylko maleństwo mamusi nie chce skopać póki co

a to właśnie moja zamówiona bluzka z orsaya

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:27

Ewelina88, Ag..., MonikaDM, jonka91, Maud11, Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua śliczne te ubranka! :) aż mam ochotę pojechać coś wygrzebać, ale teściowej auto pożyczyłam bo swoje oddała do mechanika.. uhh

ostatnio jeszcze chodzi za mną kołyska typu coneco albo milly maily myślałam nad używką bo szkoda 400zł na 6 miesięcy..

szpilka no ładnie pokaźny brzuszek, swoją drogą uwielbiam takie kwiaciaste ubrania.. :)

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny za szybką odpowiedz.
    Wezmę nospę, magnez i się położę. Jak nie przejdzie to później się przejdę na IP. Mały szleje więc na pewno z nim wszystko w porządku:) Boję się tylko, że to mogą być objawy skracającej się szyjki.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka fajny bimbolek:) i bluzka super!
    Passiflora ja mowilam wczoraj gin ze mam dosc mocne bole kosci ogonowej i nie wiem co to znaczy czy to poprostu od mojego krzywego kregoslupa czy cos powaznego. Ale po USG powiedzial ze wszystko ok wiec poprostu chyba tak mam.
    Nie wiem czy IP to nie przesada ( czemu nie zaproponowal zebys do niego przyszla) ale jesli masz byc spokojniejsza no to w sumie idź. co ci szkodzi:)

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Melua śliczne te ubranka! :) aż mam ochotę pojechać coś wygrzebać, ale teściowej auto pożyczyłam bo swoje oddała do mechanika.. uhh

ostatnio jeszcze chodzi za mną kołyska typu coneco albo milly maily myślałam nad używką bo szkoda 400zł na 6 miesięcy..

szpilka no ładnie pokaźny brzuszek, swoją drogą uwielbiam takie kwiaciaste ubrania.. :)
    najczęściej lubię na takie kwieciste tylko patrzeć ale krój wybitnie ciążowy a z ciuchami do pracy za 2 tygodnie będzie problem, poza tym granatowe maziaje pasują do dzinsów a czerwone kwiaty powinny pasować do czarnych spodni, generalnie jestem bardziej stonowana w ubiorze
    no i dodatkowo przewaga zieleni powoduje, że moje szare oczy wydają się bardziej zielone :)

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa ma talent do wygrzebywania skarbów w lumpkach, a ja wręcz przeciwnie - nie umiem szukać...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Moja bratowa ma talent do wygrzebywania skarbów w lumpkach, a ja wręcz przeciwnie - nie umiem szukać...
    ja mało że nie umiem szukać to jeszcze zapach mnie zabija, dziś jak co czwartek w moim gminnym miasteczku był targ (coś co w moim wcześniejszym małomiasteczkowym życiu zanim się na wieś nie wyprowadziłam bylo nie do pomyślenia, żeby targowisko było czynne tylko jeden dzień w tygodniu)no i poza jedzeniem i chemią i nowymi ciuchami były też używane, nawet podejść nie mogłam, a zaczynam nie mieć się w co ubrać więc pożadane byłoby trochę ciuchów i w rozsądnej cenie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt że zapach jest odrzucający ale to przez to że zanim wywieszą je na sprzedaż to piorą w środkach przeciwgrzybicznych i pasożytniczych.

Ostatnio zapytałam Pana który opróżniał pojemniki te na ubrania gdzie się wrzuca swoje stare ciuchy (co na Caritas niby idzie)
    -Gdzie trafiają te ubrania? bo niby pisze czerwony krzyż, a coś o fundacji dla dzieci też wspomniane jest?
    -Ubrania małe, dziecięce trafiają do fundacji ale większe do ciucholandów :)

• Agataa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ DZIEWCZYNY! ;) Na wczorajszej wizycie okazało się, ze będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ <3, umówiona jestem na połówkowe ( dużo z was idzie na nie prywatnie? ), bo mój lekarz polecił mi innego, który ma o niebo lepszy sprzęt.

Agus89, jonka91, Ewelina88, Ag..., Maud11, Kawa, szczesliwa89, kejti91, Wiki81, renia83, lwuska55592, M4DZI4, MonikaDM, ania_29 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Fakt że zapach jest odrzucający ale to przez to że zanim wywieszą je na sprzedaż to piorą w środkach przeciwgrzybicznych i pasożytniczych.

Ostatnio zapytałam Pana który opróżniał pojemniki te na ubrania gdzie się wrzuca swoje stare ciuchy (co na Caritas niby idzie)
    -Gdzie trafiają te ubrania? bo niby pisze czerwony krzyż, a coś o fundacji dla dzieci też wspomniane jest?

Kawa tam masz na tych pojemnikach napisane na co trafiają. U mnie na przykład wszystko idzie do ciucholandów a jakiś tam procent ze sprzedaży oddawany jest tylko na pomoc. Sama kiedyś próbowałam z mężem odtworzyć ciucholand, bo dużo kasy nie potrzeba ale ile to pracy. Mąż wieczorami mi pomagał ze wszystkim ale ciężko było samemu ogarnąć. Miesiąc wytrzymałam. Kasa zainwestowana zwróciła się, a ciuchy które zostały to rozdaliśmy po znajomych a resztę do tych właśnie koszy poszło bo już patrzeć nie mogliśmy na to. Ale tyle ubrań co miałam stamtąd to masakra. Do tej pory mam parę bluzek. :)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluję!
    Póki co widzę, dziewczynki królują :P

Agataa lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    CZEŚĆ DZIEWCZYNY! ;) Na wczorajszej wizycie okazało się, ze będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ <3, umówiona jestem na połówkowe ( dużo z was idzie na nie prywatnie? ), bo mój lekarz polecił mi innego, który ma o niebo lepszy sprzęt.
    Gratuluję. Coś ostatnio robi się przewaga dziewczynek :) A na początku pełno chłopców było.:)
    Ja 18 idę na wizytę prywatnie do mojej ginki, która moim zdaniem ma naprawdę dobry sprzęt ale powiedziała, że połówkowe zrobi mi u siebie w szpitalu 21 bo tam jest najnowszy sprzęt no i to mam już za darmo.

Agataa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Mąż mi to ostatnio tłumaczył, że Caritas ma podpisaną umowę z jakąś tam jeszcze firmą, która chyba użycza im kontenery, że część ciuchów pewnie tych lepszych trafia na sprzedaż a reszta dla potrzebujących...
    O a tu nawet artykuł o tym: http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wielki-biznes-na-zbiorce-uzywanej-odziezy-Do-biednych-trafia-tylko-mala-czesc-n69196.html

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:

Gratuluję małej Damy! :)

Agataa lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szpilka fajny bimbolek:) i bluzka super!
    Passiflora ja mowilam wczoraj gin ze mam dosc mocne bole kosci ogonowej i nie wiem co to znaczy czy to poprostu od mojego krzywego kregoslupa czy cos powaznego. Ale po USG powiedzial ze wszystko ok wiec poprostu chyba tak mam.
    Nie wiem czy IP to nie przesada ( czemu nie zaproponowal zebys do niego przyszla) ale jesli masz byc spokojniejsza no to w sumie idź. co ci szkodzi:)

No właśnie okazało się, że jest na urlopie.

Skoro wszystkie tak macie to nie panikuję dopóki nie ma żadnych krwawień ani skurczy. Poza tym pobyt na polskiej IP to chyba bardziej stresogenny czynnik niż dolegliwości ciążowe. Była tam wczoraj po odbiór wyników Pappa i już zdążyła się narazić pielęgniarce. Nie spodobało jej się, że nie lecę z wywieszonym jęzorem jak tylko mnie wzywają. Wytłumaczyłam pani grzecznie, że troszkę niekomfortowo się dzisiaj czuję. Zero empatii!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Gratuluje corci:)
    co do przewagi chlopcow ( poczatkowej) a teraz dziewczynek to bardzo dobrze, niech sie wyrownuje. Zeby potem nie bylo ze na 1 laske przypada 5 chlopów albo odwrotnie;)

Agataa, Agus89, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za gratulacje ;)

Z mniej przyjemnych nowości, to od jakiegoś czasu łapią mnie takie skurcze w podbrzuszu... Koszmar! Nie mogę spać, jak mnie w nocy złapie, to już koniec, niby trzyma kilka sekund, ale potem nim się wyciszę i zasnę...
    Czy któraś z was tak ma?
    Gin przepisał mi Luteinę i nospę.
    A no i na wagę wskoczyło 60,4 (czyli 3,8 więcej niż przed ciążą), w miesiąc +2,8 to największy skok jaki miałam, no i brzuszek już widocznie ciążowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 14:19

p19u3e3kzv3sw8vu.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ