X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie apropo mojej wczorajszej wizty- lekarz znow nie zbadal mi szyjki a ja sie zapomnialam dopytac. Myslicie ze powinnam isc do innego skonsultowac? czy poczekac do 19.08?
    powiedzialam mu o bolach kosci ogonowej no i powiedzial- zobaczymy na USG co to moze byc- ale mialam przez brzuch tylko i na koniec mowil ze ok.
    Sama juz nie wiem:/
    Ufam mu bardzo, w koncu ma duzo pacejentek wiec pewnie kazda ma tak samo.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mnie boli przy kości ogonowej i trochę na prawo, szczególnie wieczorem, będę o to pytać na wizycie (jak nie zapomne przeczytac z kartki) i zapytam czym mozna to ewentualnie rozsmarować, jak mąż mi pomasował na sucho to trochę pomogło, ale zjakimś bezpiecznym rozgrzewaczem pewnie byłoby lepiej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i "Kraina Czarów" Naszej Alicji :D
    nnqve8.jpg

Ag..., Passiflora, jonka91, Ewelina88, Maud11, szczesliwa89, kejti91, bluegirl89, K_niecierpliwaMama, Wiki81, lwuska55592, szpilka, M4DZI4, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Dziękuję wszystkim za gratulacje ;)

Z mniej przyjemnych nowości, to od jakiegoś czasu łapią mnie takie skurcze w podbrzuszu... Koszmar! Nie mogę spać, jak mnie w nocy złapie, to już koniec, niby trzyma kilka sekund, ale potem nim się wyciszę i zasnę...
    Czy któraś z was tak ma?
    Gin przepisał mi Luteinę i nospę.
    A no i na wagę wskoczyło 60,4 (czyli 3,8 więcej niż przed ciążą), w miesiąc +2,8 to największy skok jaki miałam, no i brzuszek już widocznie ciążowy ;)

Nie ma skurczy ale z tego co wiem to jeśli są pojedyncze i nie towarzyszą im krwawienia lub zwiększone upławy to nie są groźne. Świadczą o rozciąganiu macicy, która właśnie przez skurcze się powiększa.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Dziękuję wszystkim za gratulacje ;)

Z mniej przyjemnych nowości, to od jakiegoś czasu łapią mnie takie skurcze w podbrzuszu... Koszmar! Nie mogę spać, jak mnie w nocy złapie, to już koniec, niby trzyma kilka sekund, ale potem nim się wyciszę i zasnę...
    Czy któraś z was tak ma?
    Gin przepisał mi Luteinę i nospę.
    A no i na wagę wskoczyło 60,4 (czyli 3,8 więcej niż przed ciążą), w miesiąc +2,8 to największy skok jaki miałam, no i brzuszek już widocznie ciążowy ;)

Ja mam. Szczególnie w nocy jak chcę zmienić bok. Identyczny skurcz jak opsujesz. Nie przejmuję się nimi zbytnio. Nie wiem czy czasami nie powinnam? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam takie jakby ciśnienie, parcie na dole, ale lekarka powiedziała, że to normalne, tak jak spore ilości śluzu... 18-tego oprócz USG połówkowego mam też USG szyjki...

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczynek i chłopczyków! Wypiję za Wasze i ich zdrowie przed chwilą wyciśnięty sok z pomarańczy i grejpfruta :)

Ag..., bluegirl89, Agus89, Agataa lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Sluchajcie apropo mojej wczorajszej wizty- lekarz znow nie zbadal mi szyjki a ja sie zapomnialam dopytac. Myslicie ze powinnam isc do innego skonsultowac? czy poczekac do 19.08?
    powiedzialam mu o bolach kosci ogonowej no i powiedzial- zobaczymy na USG co to moze byc- ale mialam przez brzuch tylko i na koniec mowil ze ok.
    Sama juz nie wiem:/
    Ufam mu bardzo, w koncu ma duzo pacejentek wiec pewnie kazda ma tak samo.

Też mam ten sam problem. Lekarz z najwyższej półki a ostatnio też nie badał mi szyjki. Za tydzień mam wizytę i postanowiłam, że na każdej wizycie będę go prosiła o podanie długości szyjki (żeby mieć jakiś punkt odniesienia, bo to niby nie taka prosta rzecz zaobserwować czy się skraca) Dodatkowo poproszę, żeby określił czy jest zamknięta i twarda. Dzięki temu będę spokojna. A on będzie musiał wykonać badanie rzetelnie.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora mi ani razu nie zrobil badania ginekologicznego.
    Przez USG przez brzuch mozna okreslic jej dlugosc? wydaje mi sie ze nie;/

maz twierdi zebym zaczekala do nast wizty i poprosila jego o zbadanie, zeby nie mieszac sobie w glowie u 2 lekarzy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :) wszystko ok, pessar ok, dzieciątko ruszało się ślicznie, potwierdzone, że będzie córeczka :D bardzo podrosła bo wyprzedziła termin wg OM-mierzy jak na 17t6d :D wszystkie wyniki badań w tym na hiv wzorowe :) wyfrunęłam z gabinetu :D

Ag..., Ewelina88, Agus89, jonka91, Kawa, Tymi, Agataa, szczesliwa89, lwuska55592, K_niecierpliwaMama, Wiki81, M4DZI4, szpilka, Paula44, kejti91, nix, MonikaDM, ania_29, Maud11, Sarnaa lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam badanie szyjki macicy. Tak samo jak ważenie, mierzenie brzuchola i ciśnienie. I bardzo mi się podoba, że obecna moja ginka wysmaruje mnie porządnie żelem przed badaniem a nie na siłę pcha łapska jak poprzedni lekarz. Kilka razy zwróciłam mu uwagę dyskretnym : Ałłaaaaaa.... :) Ale on ogólnie dziwny był, ja rozkraczona na fotelu a ten opiera się o moją nogę i gada z położną i dopiero jak się zaczęłam wiercić powiedział, że mogę się ubrać. Z kobiety bardziej jest zadowolona.

Zielarka gratuluję. Starsza córa pewnie dumna z młodszej siostry. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 14:52

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka- super wiadomosci:) gratuluje 100% coreczki;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy bada mi szyjkę. Nic na ten temat nie mówił mi. Jak się ją bada? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

Gratuluje poznania płci maluszków:):)fajnie ze przybywa Dziewczynek:)
    Ja dowiem sie za 12 dni;)

Pytałam Was ostatnio(ale zadna sie nie wypowiedziała) co sadzicie na temat poznania opini 2 lekarzy w sensie posiadania jednego prowadzacego ale sprawdzania głównych badan u innego chodzi mi o połówkowe i 3 trymestru

Pozatym chodze ostatnio mega niewyspana.w nocy wstaje po 4 razy do sikania,rzucam sie jak głupia na łózku z boku na bok co chwila i mam tak powalone realistyczne sny ze mogłabym scenariusze filmowe pisac,pozatym psychicznie troche gorzej:/

Co do ruchów to temu mojemu dziecku jak sie zechce ,czasem pogłaszcze czasem punie ale generalnie cos słabo:/

l22nhdge0qqepa6e.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... A co Ci wpisał w karcie ciąży w zakładce szyjka?

Ag... lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka - gratuluję córeczki! :) :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus szyjke zobaczysz przez usg dopochwowe:) mozna zmierzyc plus palpacyjnie(twardosc i zamkniecie badz otwarcie\)

Ag..., Agus89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Ag... A co Ci wpisał w karcie ciąży w zakładce szyjka?

Nie mam takiej pozycji w karcie ciązy. Mam tylko wysokosc dna macicy, to to samo?
    ale mam to nieuzupelniane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 15:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja mam zaufanie do swojej ginki więc nie widzę potrzeby aby pójść do 2 lekarza, ale np po prenatalnych nie byłam zadowolona, i poszłam do obecnej mojej pani ginekolog i u niej zostałam.:) Zresztą to też zależy od sprzętu jaki ma, jeżeli słaby, warto iść do innego, ale z tego co dziewczyny piszą to lekarze sami odsyłają.

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Agus szyjke zobaczysz przez usg dopochwowe:) mozna zmierzyc plus palpacyjnie(twardosc i zamkniecie badz otwarcie\)

Coś tam grzebał ostatnio.:D To może szyjkę właśnie sprawdzał.:P

polaola lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ