X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie apropo mojej wczorajszej wizty- lekarz znow nie zbadal mi szyjki a ja sie zapomnialam dopytac. Myslicie ze powinnam isc do innego skonsultowac? czy poczekac do 19.08?
    powiedzialam mu o bolach kosci ogonowej no i powiedzial- zobaczymy na USG co to moze byc- ale mialam przez brzuch tylko i na koniec mowil ze ok.
    Sama juz nie wiem:/
    Ufam mu bardzo, w koncu ma duzo pacejentek wiec pewnie kazda ma tak samo.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mnie boli przy kości ogonowej i trochę na prawo, szczególnie wieczorem, będę o to pytać na wizycie (jak nie zapomne przeczytac z kartki) i zapytam czym mozna to ewentualnie rozsmarować, jak mąż mi pomasował na sucho to trochę pomogło, ale zjakimś bezpiecznym rozgrzewaczem pewnie byłoby lepiej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i "Kraina Czarów" Naszej Alicji :D
    nnqve8.jpg

Ag..., Passiflora, jonka91, Ewelina88, Maud11, szczesliwa89, kejti91, bluegirl89, K_niecierpliwaMama, Wiki81, lwuska55592, szpilka, M4DZI4, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Dziękuję wszystkim za gratulacje ;)

Z mniej przyjemnych nowości, to od jakiegoś czasu łapią mnie takie skurcze w podbrzuszu... Koszmar! Nie mogę spać, jak mnie w nocy złapie, to już koniec, niby trzyma kilka sekund, ale potem nim się wyciszę i zasnę...
    Czy któraś z was tak ma?
    Gin przepisał mi Luteinę i nospę.
    A no i na wagę wskoczyło 60,4 (czyli 3,8 więcej niż przed ciążą), w miesiąc +2,8 to największy skok jaki miałam, no i brzuszek już widocznie ciążowy ;)

Nie ma skurczy ale z tego co wiem to jeśli są pojedyncze i nie towarzyszą im krwawienia lub zwiększone upławy to nie są groźne. Świadczą o rozciąganiu macicy, która właśnie przez skurcze się powiększa.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Dziękuję wszystkim za gratulacje ;)

Z mniej przyjemnych nowości, to od jakiegoś czasu łapią mnie takie skurcze w podbrzuszu... Koszmar! Nie mogę spać, jak mnie w nocy złapie, to już koniec, niby trzyma kilka sekund, ale potem nim się wyciszę i zasnę...
    Czy któraś z was tak ma?
    Gin przepisał mi Luteinę i nospę.
    A no i na wagę wskoczyło 60,4 (czyli 3,8 więcej niż przed ciążą), w miesiąc +2,8 to największy skok jaki miałam, no i brzuszek już widocznie ciążowy ;)

Ja mam. Szczególnie w nocy jak chcę zmienić bok. Identyczny skurcz jak opsujesz. Nie przejmuję się nimi zbytnio. Nie wiem czy czasami nie powinnam? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam takie jakby ciśnienie, parcie na dole, ale lekarka powiedziała, że to normalne, tak jak spore ilości śluzu... 18-tego oprócz USG połówkowego mam też USG szyjki...

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczynek i chłopczyków! Wypiję za Wasze i ich zdrowie przed chwilą wyciśnięty sok z pomarańczy i grejpfruta :)

Ag..., bluegirl89, Agus89, Agataa lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Sluchajcie apropo mojej wczorajszej wizty- lekarz znow nie zbadal mi szyjki a ja sie zapomnialam dopytac. Myslicie ze powinnam isc do innego skonsultowac? czy poczekac do 19.08?
    powiedzialam mu o bolach kosci ogonowej no i powiedzial- zobaczymy na USG co to moze byc- ale mialam przez brzuch tylko i na koniec mowil ze ok.
    Sama juz nie wiem:/
    Ufam mu bardzo, w koncu ma duzo pacejentek wiec pewnie kazda ma tak samo.

Też mam ten sam problem. Lekarz z najwyższej półki a ostatnio też nie badał mi szyjki. Za tydzień mam wizytę i postanowiłam, że na każdej wizycie będę go prosiła o podanie długości szyjki (żeby mieć jakiś punkt odniesienia, bo to niby nie taka prosta rzecz zaobserwować czy się skraca) Dodatkowo poproszę, żeby określił czy jest zamknięta i twarda. Dzięki temu będę spokojna. A on będzie musiał wykonać badanie rzetelnie.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora mi ani razu nie zrobil badania ginekologicznego.
    Przez USG przez brzuch mozna okreslic jej dlugosc? wydaje mi sie ze nie;/

maz twierdi zebym zaczekala do nast wizty i poprosila jego o zbadanie, zeby nie mieszac sobie w glowie u 2 lekarzy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :) wszystko ok, pessar ok, dzieciątko ruszało się ślicznie, potwierdzone, że będzie córeczka :D bardzo podrosła bo wyprzedziła termin wg OM-mierzy jak na 17t6d :D wszystkie wyniki badań w tym na hiv wzorowe :) wyfrunęłam z gabinetu :D

Ag..., Ewelina88, Agus89, jonka91, Kawa, Tymi, Agataa, szczesliwa89, lwuska55592, K_niecierpliwaMama, Wiki81, M4DZI4, szpilka, Paula44, kejti91, nix, MonikaDM, ania_29, Maud11, Sarnaa lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam badanie szyjki macicy. Tak samo jak ważenie, mierzenie brzuchola i ciśnienie. I bardzo mi się podoba, że obecna moja ginka wysmaruje mnie porządnie żelem przed badaniem a nie na siłę pcha łapska jak poprzedni lekarz. Kilka razy zwróciłam mu uwagę dyskretnym : Ałłaaaaaa.... :) Ale on ogólnie dziwny był, ja rozkraczona na fotelu a ten opiera się o moją nogę i gada z położną i dopiero jak się zaczęłam wiercić powiedział, że mogę się ubrać. Z kobiety bardziej jest zadowolona.

Zielarka gratuluję. Starsza córa pewnie dumna z młodszej siostry. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 14:52

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka- super wiadomosci:) gratuluje 100% coreczki;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy bada mi szyjkę. Nic na ten temat nie mówił mi. Jak się ją bada? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

Gratuluje poznania płci maluszków:):)fajnie ze przybywa Dziewczynek:)
    Ja dowiem sie za 12 dni;)

Pytałam Was ostatnio(ale zadna sie nie wypowiedziała) co sadzicie na temat poznania opini 2 lekarzy w sensie posiadania jednego prowadzacego ale sprawdzania głównych badan u innego chodzi mi o połówkowe i 3 trymestru

Pozatym chodze ostatnio mega niewyspana.w nocy wstaje po 4 razy do sikania,rzucam sie jak głupia na łózku z boku na bok co chwila i mam tak powalone realistyczne sny ze mogłabym scenariusze filmowe pisac,pozatym psychicznie troche gorzej:/

Co do ruchów to temu mojemu dziecku jak sie zechce ,czasem pogłaszcze czasem punie ale generalnie cos słabo:/

l22nhdge0qqepa6e.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... A co Ci wpisał w karcie ciąży w zakładce szyjka?

Ag... lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka - gratuluję córeczki! :) :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus szyjke zobaczysz przez usg dopochwowe:) mozna zmierzyc plus palpacyjnie(twardosc i zamkniecie badz otwarcie\)

Ag..., Agus89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Ag... A co Ci wpisał w karcie ciąży w zakładce szyjka?

Nie mam takiej pozycji w karcie ciązy. Mam tylko wysokosc dna macicy, to to samo?
    ale mam to nieuzupelniane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 15:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja mam zaufanie do swojej ginki więc nie widzę potrzeby aby pójść do 2 lekarza, ale np po prenatalnych nie byłam zadowolona, i poszłam do obecnej mojej pani ginekolog i u niej zostałam.:) Zresztą to też zależy od sprzętu jaki ma, jeżeli słaby, warto iść do innego, ale z tego co dziewczyny piszą to lekarze sami odsyłają.

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Agus szyjke zobaczysz przez usg dopochwowe:) mozna zmierzyc plus palpacyjnie(twardosc i zamkniecie badz otwarcie\)

Coś tam grzebał ostatnio.:D To może szyjkę właśnie sprawdzał.:P

polaola lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ