*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Sluchajcie apropo mojej wczorajszej wizty- lekarz znow nie zbadal mi szyjki a ja sie zapomnialam dopytac. Myslicie ze powinnam isc do innego skonsultowac? czy poczekac do 19.08?
powiedzialam mu o bolach kosci ogonowej no i powiedzial- zobaczymy na USG co to moze byc- ale mialam przez brzuch tylko i na koniec mowil ze ok.
Sama juz nie wiem:/
Ufam mu bardzo, w koncu ma duzo pacejentek wiec pewnie kazda ma tak samo. -
też mnie boli przy kości ogonowej i trochę na prawo, szczególnie wieczorem, będę o to pytać na wizycie (jak nie zapomne przeczytac z kartki) i zapytam czym mozna to ewentualnie rozsmarować, jak mąż mi pomasował na sucho to trochę pomogło, ale zjakimś bezpiecznym rozgrzewaczem pewnie byłoby lepiej
-
Agataa wrote:Dziękuję wszystkim za gratulacje
Z mniej przyjemnych nowości, to od jakiegoś czasu łapią mnie takie skurcze w podbrzuszu... Koszmar! Nie mogę spać, jak mnie w nocy złapie, to już koniec, niby trzyma kilka sekund, ale potem nim się wyciszę i zasnę...
Czy któraś z was tak ma?
Gin przepisał mi Luteinę i nospę.
A no i na wagę wskoczyło 60,4 (czyli 3,8 więcej niż przed ciążą), w miesiąc +2,8 to największy skok jaki miałam, no i brzuszek już widocznie ciążowy
Nie ma skurczy ale z tego co wiem to jeśli są pojedyncze i nie towarzyszą im krwawienia lub zwiększone upławy to nie są groźne. Świadczą o rozciąganiu macicy, która właśnie przez skurcze się powiększa. -
Agataa wrote:Dziękuję wszystkim za gratulacje
Z mniej przyjemnych nowości, to od jakiegoś czasu łapią mnie takie skurcze w podbrzuszu... Koszmar! Nie mogę spać, jak mnie w nocy złapie, to już koniec, niby trzyma kilka sekund, ale potem nim się wyciszę i zasnę...
Czy któraś z was tak ma?
Gin przepisał mi Luteinę i nospę.
A no i na wagę wskoczyło 60,4 (czyli 3,8 więcej niż przed ciążą), w miesiąc +2,8 to największy skok jaki miałam, no i brzuszek już widocznie ciążowy
Ja mam. Szczególnie w nocy jak chcę zmienić bok. Identyczny skurcz jak opsujesz. Nie przejmuję się nimi zbytnio. Nie wiem czy czasami nie powinnam? -
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Sluchajcie apropo mojej wczorajszej wizty- lekarz znow nie zbadal mi szyjki a ja sie zapomnialam dopytac. Myslicie ze powinnam isc do innego skonsultowac? czy poczekac do 19.08?
powiedzialam mu o bolach kosci ogonowej no i powiedzial- zobaczymy na USG co to moze byc- ale mialam przez brzuch tylko i na koniec mowil ze ok.
Sama juz nie wiem:/
Ufam mu bardzo, w koncu ma duzo pacejentek wiec pewnie kazda ma tak samo.
Też mam ten sam problem. Lekarz z najwyższej półki a ostatnio też nie badał mi szyjki. Za tydzień mam wizytę i postanowiłam, że na każdej wizycie będę go prosiła o podanie długości szyjki (żeby mieć jakiś punkt odniesienia, bo to niby nie taka prosta rzecz zaobserwować czy się skraca) Dodatkowo poproszę, żeby określił czy jest zamknięta i twarda. Dzięki temu będę spokojna. A on będzie musiał wykonać badanie rzetelnie. -
Passiflora mi ani razu nie zrobil badania ginekologicznego.
Przez USG przez brzuch mozna okreslic jej dlugosc? wydaje mi sie ze nie;/
maz twierdi zebym zaczekala do nast wizty i poprosila jego o zbadanie, zeby nie mieszac sobie w glowie u 2 lekarzy. -
Jestem już po wizycie
wszystko ok, pessar ok, dzieciątko ruszało się ślicznie, potwierdzone, że będzie córeczka
bardzo podrosła bo wyprzedziła termin wg OM-mierzy jak na 17t6d
wszystkie wyniki badań w tym na hiv wzorowe
wyfrunęłam z gabinetu
Ag..., Ewelina88, Agus89, jonka91, Kawa, Tymi, Agataa, szczesliwa89, lwuska55592, K_niecierpliwaMama, Wiki81, M4DZI4, szpilka, Paula44, kejti91, nix, MonikaDM, ania_29, Maud11, Sarnaa lubią tę wiadomość
-
Ja na każdej wizycie mam badanie szyjki macicy. Tak samo jak ważenie, mierzenie brzuchola i ciśnienie. I bardzo mi się podoba, że obecna moja ginka wysmaruje mnie porządnie żelem przed badaniem a nie na siłę pcha łapska jak poprzedni lekarz. Kilka razy zwróciłam mu uwagę dyskretnym : Ałłaaaaaa....
Ale on ogólnie dziwny był, ja rozkraczona na fotelu a ten opiera się o moją nogę i gada z położną i dopiero jak się zaczęłam wiercić powiedział, że mogę się ubrać. Z kobiety bardziej jest zadowolona.
Zielarka gratuluję. Starsza córa pewnie dumna z młodszej siostry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 14:52
-
Czesc Dziewczyny:)
Gratuluje poznania płci maluszków:):)fajnie ze przybywa Dziewczynek:)
Ja dowiem sie za 12 dni;)
Pytałam Was ostatnio(ale zadna sie nie wypowiedziała) co sadzicie na temat poznania opini 2 lekarzy w sensie posiadania jednego prowadzacego ale sprawdzania głównych badan u innego chodzi mi o połówkowe i 3 trymestru
Pozatym chodze ostatnio mega niewyspana.w nocy wstaje po 4 razy do sikania,rzucam sie jak głupia na łózku z boku na bok co chwila i mam tak powalone realistyczne sny ze mogłabym scenariusze filmowe pisac,pozatym psychicznie troche gorzej:/
Co do ruchów to temu mojemu dziecku jak sie zechce ,czasem pogłaszcze czasem punie ale generalnie cos słabo:/
-
Tymi ja mam zaufanie do swojej ginki więc nie widzę potrzeby aby pójść do 2 lekarza, ale np po prenatalnych nie byłam zadowolona, i poszłam do obecnej mojej pani ginekolog i u niej zostałam.
Zresztą to też zależy od sprzętu jaki ma, jeżeli słaby, warto iść do innego, ale z tego co dziewczyny piszą to lekarze sami odsyłają.
Tymi lubi tę wiadomość