X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    To mu steka usmaz:) z salatka np

Najlepiej tak będzie. Nie dość że mu obiad robię to jeszcze wybredny jest! :P

Ja zaszalałam trochę ostatnio na zakupach i mam już całą wielką walizkę, którą Mąż przywiezie do Polski w październiku, bo ja jej nie udźwignę. :D Ale na sobotę już mam obczajone następny sklep do którego muszę się koniecznie wybrać. :D Piękne rzeczy tam są i to na przecenie! :D :P

Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) Ja już po śniadanku, nadrobiłam wpisy i mam plan leniuchowac :)
    Ag gratuluję syncia!!! Kamilaa a Tobie córci!!!
    Kawa no zajebiaszczy kolor!!! Tak się napatrzyłam że aż mi się całą noc śniło że włosy farbuję hehe :p
    Szczęsliwa89 nie przejmuj się małym brzuszkiem! Ja w pierwszej ciąży też długo miałam taki,do 6 miesiąca praktycznie nie było widac że ja w ciąży,ludzie nie wierzyli hehe a potem jak mnie wywaliło to się śmiali że piłkę połknęłam :) A i pierwsze ruchy poczułam po 20 tyg także uszy do góry!! :)
    Zazdroszczę tym co już płec znają :P Mi mój gin powiedział że poznam dopiero ok 19 tyg ale w przyszłym tygodniu mam wizytę to będzie 17sty tydz i mam nadzieję że może namówię go żeby zerknął co nieco jak się uda co tam chowa między nóżkami :)
    Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty i miłego dzionka!!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:45

bluegirl89, szczesliwa89 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę gotować obiad.. bo tak leżę i leżę.. a samo się nie zrobi.. ale mam lenia w dupsku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:10

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wozek:D
    Nie bede wrzucac poki co zdjec realistycznych bo w sumie niczym sie nie roznia od tych z neta a pozatym nie umiem sama zlozyc gondoli:D

ale jest piekny:D
    http://www.sklep-tosia.pl/emmaljunga-city-korg_p208 ta gondola- capri brown
    http://www.sklep-tosia.pl/emmaljunga-nitro-city-gondola-za-1-zl_p834
    i ten wozek capri navy http://www.sklep-tosia.pl/emmaljunga-nitro-city-gondola-za-1-zl_p834

ma wykonczenia skorkowe, niesamowite detale i wykonanie i wogole efekt wow:D
    w zestawie zamowilam jeszcze kola zimowe i domowie torbe i spiworek bo mąz juz zapomnial:D
    Nie mogl byc piekniejszy:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:23

M4DZI4, jonka91, Ewelina88, Agus89, szczesliwa89, Wiki81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sugestia płci pojawiła się już na usg genetycznym, a w 17 tygodniu naprawdę było już widać wyraźnie, bo mały siedzi sobie po turecku i wszystko pokazuje ;) Jak to lekarz powiedział: jest cygaro i 2 bombki ;)

Co do jedzenia, to przez moje smaki i nagłe zachcianki mam tyle w lodówce, że nie wiadomo, co najpierw jeść. Mam zupę pomidorową od teściowej, resztę paprykarza, wczorajsze naleśniki (bo tak mnie wzięło, że musiałam je zrobić) i składniki na sałatkę, którą zrobię dziś.

A co do farbowania włosów, to ja nigdy w życiu tego nie robiłam, bo bardzo lubię swój kolor. Ale niestety od kilku lat mam coraz więcej siwych włosów na głowie i ludzie strasznie to zaczynają zauważać. Może już czas, żeby coś z tym zrobić? Fryzjerka mi kiedyś sugerowała, że można zafarbować tylko włosy na czubku głowy w okolicach przedziałka tak, że tego praktycznie nie widać. Słyszałyście o czymś takim?

I staram się właśnie pracować przy komputerze, ale widać, jak dobrze mi to wychodzi...

o14815nmahj2bgg1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth - nie słyszałam o takim sposobie farbowania włosów. Ja ze względu na pojedyncze siwe farbuję szamponem, a nie farbą.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth mozesz przeciez zafarbowac wlosy u fryzjera na swoj kolor- bedzie mial poprostu wiecej blasku no i nie bedzie widac siwków.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Ja juz po wizycie, dostałam znów mnóstwo ulotek,książeczek, witaminy,naklejkę na auto:) Takie małe pierdolki,a cieszą:) U mnie dziewczynka będzie, gin.nie miał wątpliwośći:) Do badań B-hcg, papp-a dołożyli jeszcze łozyskowy czynnik wzrostu i wyszły jeszcze lepsze wyniki razem niż miesiąć temu:) Widziałam i stópki i kolanka, raczki, serce, zoładek, nerki.5 września mam połówkowe, tydzień przed glukozęi standardową znow morfologię i mocz.

bluegirl89, Ewelina88, Agus89, Ag..., K_niecierpliwaMama, M4DZI4, MonikaDM, jonka91, szczesliwa89, Wiki81, lwuska55592 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, ale jakoś tak nigdy nie mogłam się przekonać do farbowania... Zawsze miałam jakiś taki opór, w sumie nie wiem dlaczego. Ciągle mi się wydaje, że włosy po farbowaniu nie wyglądają naturalnie.

Dobra, przestaję marudzić. Zastanowię się nad tym.

o14815nmahj2bgg1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz większa u mnie ciekawość, co tam u mnie "wykryje" gin ;p Marta dobrze, że wszystko ok. Też już chciałabym być po :D A gdzie tam 17.00...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:47

MartaKD lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... fajny ten wózek. I w końcu w takich masz kolorach jak na zdjęciach?? A to mąż Ci zrobił niespodziankę. :)
    MartaKD gratuluję córeczki. :)

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witam !
    Ag gratuluję synka !!! musisz byc przeszczęśliwia, że znasz juz płeć :)
    ja mam nadzieje poznać 19, zobaczymy. Zazdroszczę Wam, że znacie płeć a mówicie rodzinie jaka płeć ??
    Marta Ty sie martwisz małym brzuszkiem?? Mi wydaję się duży jak na ten tydzień.

Nie chce mi się wstawać, a muszę odebrac wyniki, dobrze, że obiad dzisiaj lekki smażę naleśniki, trochę mam zamrożonych więc tylko dosmażę. Bo wczoraj robiłam placki ziemniaczane i moje dobre serce dla męża wygrało i dorobiłam mu jeszcze gulasz do tego - czyli podwójna robota ;p
    Już się nie martwię brzuchem:) Ale patrząc na kobiety dziś w poczekalni,to miałam chyba mały:) weszła kobitka,połozna się pyta który tydzień,a ona,że 12,a miała brzuch jak na 7 miesiąc! nie przytyłam wcale od poprzedniej wizyty,a od poczatku ciąży około 3kg tylko.Ale zdarza mi się jeszcze wymiotować i dopiero tydzień temu zaczełam normalnie jeść,tzn.nie odrzuca mnie juz od niektórych pokarmów.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluje corci:)
    ja tez mam na polowkowe morfologie, mocz i glukoze na czczo.

Blue- jeszcze chwila;)
    Ewelina tak- mam brązowa gondole ( capri - w krate) te biale elementy są skorkowe i jest ze zlotą nitką, siedzisko spacerowe jest granatowe capri i tez biale elementy skorkowe i dodatkowo dostalam dopasowany ocieplacz na nogi tez w kolorze wozka- capri- jestem ogolnie bardzo zadowolona :)

Ewelina88, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wzięłam za porządki w szafie i po 10 minutach walnęłam wszystko i stwierdzam że mi się nie chce. :D A syf został. :P
    Ponosiłam trochę kartonów z różnymi rzeczami i już mnie podbrzusze boli.

MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie,
    mam od wczoraj takie uczucie ciężkości w macicy i bóle placów w okolicy lędźwiowej. Macie tak czasami?
    Dzwoniłam do swojego lekarza i kazał mi przejść się na IP, żeby niczego nie przegapić. Zastanawiam się czy to nie przesada, latać z każdą burdą na pogotowie. Poszłybyście?

• Melula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b076f4766316.jpg
    i http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4485288a85e3.jpg

to zdobycze mojej bratowej (kilka z całej reklamówki)

Agus89, Kawa, MonikaDM, jonka91, Maud11, szczesliwa89, Becia81 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pobrania krwi, brzuszek jest już nieco widoczny, bo najpierw pielegniarka przy pobraniu zapytała czy dzidziuś będzie a potem na zakupach koleżankę spotkałam i tez od razu pytała

co do tematu jedzenia to jem dość często co około 3 godziny, ale czasem częściej czasem rzadziej, ale małe porcje, talerz zupy zajmuje wieczność
    martwię się małą ilością płynów zawsze miałam z tym problem, więc jak już mi się uda 1,5 litra przez cały dzień to jest dobrze choć ostatnią szklanę często muszę wmuszać, czasami sie uda prawie 2 litry ale to najczesciej jak muszę na ten skwar wyjść a i tak jak pije to mi źle na żołądku jak mam w nim dużo płynu
    i co do jedzenia to martwie sie czy na pewno dostarczam te wszystkie składniki, które powinnam dopiero 1 kg na plusie, z mlekiem jestem na bakier, ale jem najczęściej ze 3 plastreki sera żółtego, no i najgorzej z mięsem a całe życie byłam mięsożercą, plasterek szynki raz dziennie wchodzi i raz na kilka dni pół schabowego, jak widzę w lodówce nogę z kurczaka to mnie na mdlości zbiera momentalnie, więć stoi na najwyższej półce z dala od mojego wzroku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Dziewczyny doradźcie,
    mam od wczoraj takie uczucie ciężkości w macicy i bóle placów w okolicy lędźwiowej. Macie tak czasami?
    Dzwoniłam do swojego lekarza i kazał mi przejść się na IP, żeby niczego nie przegapić. Zastanawiam się czy to nie przesada, latać z każdą burdą na pogotowie. Poszłybyście?

Mam też takie uczucie, ale jeśli Cię to niepokoi to idź żeby się nie martwić.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua! Jesteś pewna na 100% że będziesz mieć córcie? bo jeśli nie to chętnie odkupię tą sukienusie niebieską w kwiatki, jakby mój się okazał jednak dziewuszką! :) Śliczna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:18

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    passiflora ja też mam to uczucie, wydaje mi się że macica jest bardzo twarda i ciągnie w dół ;p

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ