*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja przyjaciółka w 3 tygodnie starszej ciąży pocieszyła mnie, że w tym samym czasie co ja też miała napad twardnienia, mamy wspólnego gina więc konsultujemy dawki leków
Ona przez jakiś czas brała zwiększone dawki leków, a potem problem minął. Od dziś biorę pełną dawkę leków zapisaną przrz gina: 3xscopolan, 3xdiphergan, luteina, duphaston, do tego magnez. I liczę, że szybko przejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:30
-
Witam Was moje kochane po urlopowej przerwie. Brzuchola nie mierzyłam, ale wagę mam taką jak przed ciążą. Czyli nadrobiłam kilogramy stracone na początku ciąży. Czujemy się dobrze, nic nas nie boli (odpukać)
. Napisałyście tyle, że nie mam odwagi zabrać się za czytanie
chyba z dwieście stron!
Buziaki, trzymam kciuki za wizyty.
Paula nie martw się, z dzidziolem na pewno wszystko ok!kejti91, Paula44, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wow w końcu nadrobiłam weekendowe zaległości
CO do pobierania moczu to ja też pierwsze wyniki miałam z dość licznymi bakteriami, ale kolejne już jałowe po wcześniejszym podmyciu się i wytarciu, uwaga, ręcznikiem papierowym ;p
Jeśli chodzi o fb to jeszcze zanim zaszłam w ciążę to twierdziłam, że jak tylko ja się dowiem dowie się cały świat, bo to takie szczęście, ale jak już nam się udało to stwierdziłam, że nie chcę tego ogłaszać na fb i słusznie, bo jak widzę posty niektórych znajomych typu" oczekiwanie dziecka/dziewczynki/chłopca" to mnie krew zalewa...i późniejsze zdjęcia z każdego USG i w ogóle...MASAKRA. Sądzę, że pochwalę się tradycyjnie po porodzie, ale już z domku, jednym postem oznajmiającym o godzinie, płci i wadze maluszka i tyle, ale może mi się jeszcze odmieni. Potem ewentualnie jakieś wspólne zdjęcie i tyle w końcu to mój profil
Miłego dnia wszystkim mamuśkom i udanych wizyt.
Aha zapisałam się na badanie UKG na 12 września, wtedy też prawdopodobnie poznamy płeć naszego maluszkajuż się nie mogę doczekać...jeszcze miesiąc...
-
nick nieaktualny
-
Ag myślę, że Zielarka ma inne trwadnienie brzucha. Ty masz tak ja ja na dole brzuchw w środku taką "kulę" a to trwadnienie brzucha może być też całościowo to się nazywa też skurcz jak cały brzuch wygląda jak kamień z zewnątrz.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Wiki dlatego właśnie nie wiedziałam czy chodzi o to samo:) tylko ta moja kulka coraz wieksza jak twardnieje:/ tak choćby cala macica była ta kulą.
co do zakupów ja mam wózek a łóżeczko za tydzień bo mam rabat 15% w Ikei do 24.08:) zawsze to 60 zł taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:18
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:Wiki a tobie ta kula tez sie zwiększa? Nie wiem czy to normalne:/www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Powiem o tym lekarzowi 19 na połówkowym.
A tymczasem przeczytalam
" Jeśli kobieta odczuwa skurcze mięśnia macicy to najczęściej są to tzw. skurcze Braxtona Hixa i świadczą o normalnej kurczliwości macicy „trenującej” przed porodem. Jeśli jednak skurcze są częste, nie kilka do kilkunastu dziennie, ale znacznie więcej lub pojawiają się regularnie wymagają pilnej konsultacji z lekarzem. Macica twarda jak kamień przez dłuższy czas także wymaga pilnej konsultacji."
tak wiec bede prowadzic obserwacje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:42