X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Dziewczyny co mają bakterie w moczu...czy przed pobraniem próbki się myjecie? Może to głupie pytanie...ale ja też miałam bakterie w moczu co prawda nieliczne. No i próbkę pobierałam zaraz po wstaniu z lóżka a ja akurat jestem przyzwyczajona do pryszica wieczorem a rano tylko takie jak ja to nazywam "płukanie" ;), i w kółko te bakterie mi wychodziły, i wlasnie takie pytanie zadała mi laborantka - czy sie myję przed pobraniem próbki, więc powiedziałam, że nie bo dopiero po...i ona powiedziała, zebym najpierw się wykąpała a później pobrała próbkę, wynik: bakterie w moczu "Brak".
    Ehhh, ja dziś nic nie zrobiłam, nawet na obiedzie u teścia bylismy a czuję się jakbym zrobiła dwudaniowy obiad z deserem na 20 osób ;P

Próbkę trzeba pobrać zawsze z porannego moczu, a ja jak otworzę oczy to od razu muszę siku. Nie ma mowy, żebym zdążyła się wykąpać wcześniej. Może faktycznie tu jest problem.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem że monural to antybiotyk... Chciałam tylko napisać jak było u mnie. Jednorazowo wypiłam lek, bakterie zniknęły a z dzidziusiem wszystko dobrze :) Ale własnie przeczytałam że Paula ma problem z jakimś okropnym zapaleniem a nie z samym moczem... Będzie najlepiej jak skonsultujesz to z lekarzem i nie martw się tym co mówił, jeżeli jest taka potrzeba to idź i poproś o poradę. Zbyt wiele ryzykujemy... każda z nas szalenie kocha te maleństwa noszone w brzuszku i chce dla nich jak najlepiej :)

Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale potwierdzam, że przed nasiusianiem o pojemniczka trzeba się podmyć i to dokładnie.
    Za pierwszym razem gdy robiłam badania moczu w tej ciąży, nie doczytałam na skierowaniu, że gin zlecił mocz. Dopiero w przychodni pielęgniarka mi uświadomiła, że brakuje próbki. Poszłam do apteki obok, kupiłam pojemniczek i nasiusiałam w przychodnianej toalecie. A że było wcześnie rano, byłam na czczo, zerwałam się z łóżka i poleciałam oddać krew, nie podmyłam się. wyniki były tragiczne, tak tragiczne, ze gin po ich zobaczeniu zaniepokojony zlecił inne badania moczu i białko z krwi.
    Po tych wynikach wiedziałam, że te bakterie itp sa efektem braku podmycia się przed oddaniem próbki, nie martwiłam sie więc.
    Następnym razem dokładnie się podmyłam i wyniki były idealne, tak też było za każdym kolejnym razem.

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też potwierdzam że podmycie przed próbką jest konieczne.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:28

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej i ja się witam po 2 dniowej nieobecności. Impreza rocznicowa się udała trwała prawie jak nasze wesele do rana, że to wszystko wytrzymałam ehhh ale było super tańce hulance. Dzisiaj jak mąż był w sklepie to sklepowa (pierduśnica)powiedziała tylko że ładnie tam u nas śpiewali, druga przez płot jak sprzątaliśmy zapytała się czy ciepła noc była a trzecia jak do teściowej przyszła to się poskarżyła że tak głośno było że okna musiała pozamykać hehe. My już spakowani o 3 wyjeżdżamy....

Jeżeli chodzi o mocz to potwierdzam że trzeba się podmyć i co najważniejsze jak jest jeszcze zlecony mocz na posiew to już w ogóle bo mogą wyjść właśnie takie ekscesy jak pisze o tym MonikaDM.
    Ja zawsze walczę z tymi starszymi kobitkami rano jak im zanoszę pojemnik i tłumaczę żeby poszły się umyć to nie mogę im przetłumaczyć i wytłumaczyć i nie chcą a jedna to nawet takim tekstem mi zarąbała że ona z gównem się nie biła i nie będzie się teraz myć oczy zrobiłam jak 5zł i mnie zatkało. Idę trochę nadrobic co tam nadrukowałyście i zmykam spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:37

MonikaDM, Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Też tak myslałam, ale dało radę jakoś :) Poza tym Zielerka wyżej tez to potwierdziła, ja nigdy nie myslałam czy to ze umyję się przed oddaniem próbki czy po może być problemowe, akurat u mnie okazało się że tak. Ja też zawsze musiałam oddawać z moczu porannego. Może następnym razem spróbuj chociać. Nie chodzi przeciez o to ze masz cała wskakiwać pod prysznic i się moczyć, tylko raz raz byle dokładnie i będzie ok.

Sprawdzę to w takim razie przy kolejnym badaniu. Pewnie i tak nie ma reguły, poprzednie wyniki miałam idealnie mimo nie podmywania się przed sikaniem. A i koniecznie trzeba nabierać mocz ze środkowego strumienia, tak mi dawniej lekarz powiedział i zawsze tak robię.

M4DZI4 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak - przed oddaniem próbki moczu trzeba się podmyć i nasikać ze środkowego strumienia. Nawet gdy mocz miałam pobierany cewnikiem pielęgniarka upewniała się, czy poranną toaletę mam już za sobą ;) A moczu wcale nie musi być dużo. W szpitalu przed badaniem ginekologicznym poszłam do toalety po czym się okazało, że oni jeszcze moczu potrzebują. Ledwo wykapałam, żeby dno przykryło i to wystarczyło ;)

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek fajny pomysł z tą imprezą rocznicową

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

I mnie dopadł problem braku ruchów. Wczoraj w nocy czekałam na ruchy i nic. Uświadomiłam sobie, że cały weekend nie czułam ruchów. Mam nadzieję że dzisiaj to wróci. Tętno ok 140 detektorem znajduję. Jestem jednak dobrej myśli.

No i w tym tyg długi weekend. Cieszę się że wyjeżdzam (w środę) i to na 6 dni ale jak ja Was nadrobię jak wrócę. Zostaje mi tylko komórka.

Miłego dnia.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki koniecznie wifi w hotelu:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Czy którąś z Was jeszcze mdli? Nie są to mdłości jakie miałam, ale jednak od kilku dni jest mi, zwłaszcza rano, niedobrze :/

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to zależy, jak zjem lekka kolacje to rano mam takie mdlące ssanie w żołądku, ale przeważnie juz nie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hej!
    Czy którąś z Was jeszcze mdli? Nie są to mdłości jakie miałam, ale jednak od kilku dni jest mi, zwłaszcza rano, niedobrze :/
    Mnie mdli wieczorami,gdy w ciagu dnia sporo zjem.A w czwartek po wizycie u lekarza wymiotowałam,ale pewnie dlatego,że poszłam na czczo,bo miałam pobieraną krew na afp i później zjadłam tylko wafelka i wypiłam kubusia,wróciłam po 2 godzinach do domu i zanim zjadłam normalne sniadanie tak mną rzuciło,że ledwo dobiegłam do łazienki.Ale ja sie mdłosciami nie pzejmuję:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na początku nie mdliło w ogóle, a od 3 dni jest mi codziennie niedobrze. To już 19 tydzień i nadal ruchów nie czuje, a jestem szczupłą osobą. Nie przejmuje się tym bo wiele kobiet zaczyna czuć ruchy po 20 tygodniu. Wiem, że z dzidzią na pewno wszystko dobrze. Co do oddawania moczu, nigdy nie podmywałam się rano, a wyniki były ok

relgh371buf3k1xz.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie przejmuję, pytam z ciekawości :) Nie wiem, może to kwestia delikatnego uciskania na żołądek, bo brzuch już znacznie urósł, ale z drugiej strony chyba na to zbyt wcześnie :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja też się nie przejmuję, pytam z ciekawości :) Nie wiem, może to kwestia delikatnego uciskania na żołądek, bo brzuch już znacznie urósł, ale z drugiej strony chyba na to zbyt wcześnie :)
    chyba od samego początku się tam w środku wszystko podnosi,więc niewykluczone,że uciska na żołądek.Mnie właśnie czasami wieczorami żołądek boli,tak własnie jakby coś na niego uciskało.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) mnie od rana obudziła maszyna do "mielenia" gałęzi bo przy drodze obcinają..

mam dziś też taką natrętną myśl, która nie chce się odczepić.. że chcę znać płeć JUŻ, DZIŚ, ZARAZ albo WYBUCHNĘ!

jeszcze na dodatek teściowa robiła wczoraj grilla, sporo wypiła i sie wszystkim wyżaliła że się niby "głodzę" żeby mi przemówili do rozumu bo już 5ty miesiąc a po mnie nie widać! Dobrze że reszta rodziny "olała" jej gadki i wrócili do miłej rozmowy ze mną :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też twierdzi, że się głodzę. Zawsze mówi, że jem za mało i wciska mi rzeczy na które nie mam ochoty. I mówi: "to nie ważne, że ty nie masz ochoty jedz na siłę, bo dziecko zagłodzisz" :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:26

neharika lubi tę wiadomość

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ