*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula nie wiem czy ktoś wcześniej pisał o tym leku ale ja osobiscie z własnego doświadczenia mogę polecić monural.
Podczas pierwszych kontrolnych badań moczu, wyniki wyszły mi złe. Bakterie , nabłonki płaskie, leukocyty dość liczne. Wystraszyłam się okropnie i pobiegłam na konsultacje do lekarza rodzinnego ponieważ mój gin był na urlopie. Pani doktor przepisała mi właśnie ten lek jest to proszek do rozcieńczenia w wodzie wypijasz jednorazowo na noc po opróżnieniu pęcherza i tyle. Na następnych badaniach wyniki rewelacyjne. Bakterii brak. Dodam że był to pierwszy trymestr ciąży, końcówka jednak zaryzykowałam ponieważ lekarz powiedział że bardziej niebezpieczne mogą okazać się te bakterie niż lekarstwo i nastąpiła znaczna poprawa. Mam nadzieje że uporasz się z tym cholerstem. Pozdrowionka- MartaPaula44 lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:U mnie w badaniu moczu wyszły dość liczne bakterie. Lekarz powiedział, że będziemy się martwić jak będą "liczne" lub "bardzo liczne". Trochę mnie to zdziwiło, bo dla mnie bakterie to bakterie, nieważne ile ich jest.
mialam tak samo, poweidzial ze moge wziac urosept. O ile nie ma leukocytow jest ok ( jakby byly to wtedy trzeba dzialac), a dosc liczne moga sie wziac ze zle pobranej probki np.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja miałam zapalnie pecherza w 5tyg.
Nic nie bolało, tylko wyniki moczu byly złe. To ze wychodzą bakterie nic nie znaczy. Najważniejsze żeby nie było białka leukocytow powyżej 4 w polu widzenia i glukozy.
Bakterie w moczu są zawsze. Trzeba trzymac je w ryzach. Jak pojawiło się białko i lekucyty 70 to zaraz posiew i e coli wyszła. Duomox antybiotyk na 5 dni 3 razy dziennie. Potem cały czas do dziś żurawit prenatal. Mocz jest ok, to pochwa i wargi mi doskwieraja.
Nystatyna była ok ale widać za słaba. Grzybek jak juz się pojawi w ciąży to lubi wracać niestety. Byle nie było bakterii.
Monural jest dobry. .słyszałam. tez miałam na niego recepte gdyby kolejny posiew moczu byl zły ale wyszedł już jałowy.
Jadę jutro bo oszaleje a trzeba się z tym szybko rozprawić. Mam nadzieję, że x maleństwem wszystko jest ok. -
nick nieaktualny
-
ja mialam operacje nerki i tez musze duzo pic a zawsze mam z tym problem niestety, juz sobie nawet 0,5 litrowy kubek wzielam:/ ale dziewczyny pijcie duzo ( juz pomijam nawet ciaze) operacje nerek są koszmarne, piasek piaskiem a jak widzialam osoby po usuwaniu kamienia z nerek to tez nie zazdroszcze. trzeba o nie dbać, mimo ze są 2:)
-
nick nieaktualny