*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Jonka wg tego co piszesz to z nią jest cos nie tak, a nie z tobą
Wybralas sliczne, normalne imiona, nie przejmuj sie bo to twoje dziecko i masz prawo je nazwac jak chcesz.
A wspolczuje chlopczykowi, ktory bedzie mial na imie Ronaldo albo dziewczynce Xeni. Znajoma dala Andres dziecku ( po Iniescie z FB Barcelony- biedny chlopak)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 21:20
-
ania_29 wrote:To już nie można wybrać "oryginalnego" imienia polskiego pochodzenia? Jest tyle dziwnie brzmiących - wyróżniałoby się a przynajmniej nie byłoby takie tandetne jak zapożyczone z innej narodowości
isabelle, szpilka, renia83, zielarka, MonikaDM, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Nie było mnie cały dzień bo mam mamusię w gościach
a teraz nadrobilam i ryje ze śmiechu
Twardostoj
masakra
A w odpowiedzi na pyt. dotyczące wózia naszego to
- tak, dokładnie taką ma kolorystykęi
- tak, jeździłam i prowadzi się go bardzo lekko, mam 163cm wzrostu więc dla mnie też miało to znaczenie.
A na fejsie mam jedno zdjęcie profilowe z córcią i po Komunii dodałam 7, jedno naszej rodzinki i kilka małej jak pozowaławystrojona i to tyle a o ciąży kto ma wiedzieć to wie z resztą nie da się już ukryć ( wczoraj zmierzylam z ciekawości na wys pępka - 98 cm
) i nie wyobrażam sobie wrzucać foty z usg czy porodówki
albo zdjęcia brzuchola
bo takie też widziałam
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
jonka mi bardzo podoba się i Filip i Gabrysia, sama się nad Filipem zastanawiałam. Ja teraz na wszelkie skrzywione miny dotyczące imion odpowiadam "Jak to dobrze że musi podobać się wyłącznie mi i mężowi".rastafanka, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Wam życzyłam śmiesznych snów, a mi samej śnił się koszmar. Krew itd...
Obudziłam się o 3. Coś tam na dole za mokro było. Pieczenie. Kurde.
Mocz i morfologia ok.
Daje te globulki z wit. C, ale jest po nich gorzej. Wydzielina biało-żółta boli podbrzusze. Wkładka przemokła. Nie chce swirować, ale jestem zaniepokojona. Nic sobie nie wkreceam, bo przecież nie chce latać co chwile na usg. Ale gdybym dobrze się czula to nie miałabym tych czarnych myśli. Przecież nie moja wina, że dwa tygodnie temu zaczęłam plamić.
Jestem podlamana. -
nick nieaktualny
-
Witam się po kolejnej ciężkiej nocy
Ehh tak mi w nocy żołądek dał popalic że się zwijałam z bólu i aż łzy ciekły.Wychodzi na to że za szybko i łapczywie zjadłam kolację bo byłam mocno głodna i strasznie mi smakowało.Produkty świeże itp i cała rodzinka jadła a tylko ja odchorowałam. Nic nie pomagało...dopiero jak zwróciłam częśc i wziełam krople to mogłam przysnąc na fotelu w pozycji siedzącej z podkulonymi nogami bo inaczej mnie bolało niemiłosiernie.Po godz na fotelu mogłam przenieśc się do łóżka ale i tak słabo spałam bo mnie siódme poty zalewały..
I tak się zastanawiam czy do tych moich złych wyników siuśków mogły się przyczynic wkładki higieniczne perfumowane?Bo zawsze używałam zwykłych nie Deo ale mama 2 tyg temu kupowała i nie doczytała i ja ich zaczełam używac i teraz mam taki dyskomfort i czasem piecze a nigdy tego nie miałam... -
nick nieaktualnyHalo
u mnie wczoraj pracowity dzień był, zakładałam sztachety na balkonie aż mam odciski na palcach.
Też mam koleżanki co na FB to wszytsko wrzucają, opis całego dnia, poczynań dzieci, zawsze blokuję ich posty bo nie mam zamiaru znać każdego szczegółu z ich życia, jakoś denerwuje mnie to.
O mojej ciąży wie rodzina i kilka osób z najbliższego towarzystwa jakoś nie mam potrzeby by się tym chwalić/być obgadana.
Dziewczynki imionami się nie przejmujcie zapewne jakie by się nie dało, to nie wszystkim się spodobają. Jakbyście widziały reakcje moich bliskich na Adela ;/ To nasze dzidźki będą dajcie sobie jak chcecie. :*
Aniu nie wiem czy dobrze pamiętam ale to chyba Ty wrzuciłaś zdjęcia kołyski białej? Kochana zobacz na allegro takie kołyski są od 130złnp stylowa:
http://allegro.pl/kolyska-z-szuflada-i-stylowa-super-nowosc-2modele-i4462928066.html albo taka co może posłużyć jako kołyska i jako łóżeczko (wystarczy zmienić płozy na nóżki):
http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-sosna-i4473638787.html
Do pokoiku Twojego maleństwa świetnie by pasowała
Zrobiłam kolejne zakupki w lumpku wydałam aż 7.70zł za 5 bodziaków(w tym z metkami) i 75zł w zwykłym dziecięcym za czapkę, słodziutkie buciki, śpiochy, kaftanik, kompletah i szczotkę/grzebyk i termometr z Canpola
jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Ja dzis mam mega doła, zero humoru i wogole najchetniej bym nie wstawała z łóżka.
Poryczalam sie na skypie, i leze i same mi lzy lecą.
Czuje sie dobrze ( w sensie nic mnie nie kluje ani nie boli) wiec nie wiem z czego to ale okropny dzień
wam zycze milej niedzieli:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:23
-
nick nieaktualnyPosiew robiłam.gin powiedział, ze pojedyncze bakterie typu paciorkowiec kałowy się zdarzają ze względu na małą odległość odbytu i pochwy. Po nystatynie pomogło. Spokoj mialam tydzień.
Teraz wraca. Piecze i boli. Wszystko czerwone bardzo.
Przepraszam za dosłowny opis - po wsadzeniu palca jest pełno białego gęstego swinstwa - takiego serowego właśnie. Ulgę na chwile przynosi ten żel multi actigel.
Podbrzusze pobolewa. Biorę cały czas probiotyk trivagin.
Wymaz z posiewem powtórzyłam oczywiście w piątek. Czekam na wyniki pewnie koło czwartku.
Ale ja juz nie mogę wytrzymać. Nie chce czegoś zbagatelizować.
Wygląda ze to grzyb, ale ta wodnista wydzielina mnie niepokoi. Gin jest albo w poniedziałek albo w środę. Nie wiem czy jechać. ... -
Kawa dobrze pamiętasz. Z allegro jestem na bieżąco, ale przeglądam jedynie używane meble. Ta pierwsza propozycja cudna, tylko szkoda że dno łóżeczka nie jest niżej i nie można go montować na różnych wysokościach. Opcja nr 2 zdecydowanie mniej urodziwa ;)Szukam chyba niemożliwego, bo najbardziej podobają mi się szczebelki o prostokątnym przekroju
M4DZI4 to może być wina wkładek. Mnie ewidentnie coś podrażniło, bo infekcji nie mam a miejsce jednak delikatnie piekło. Może proszek, płyn do płukania tkanin + gorące temperatury powodujące pocenie się..