X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze wkur...takie rzeczy na facebooku.Jedną koleżankę usunełam,bo dawała nawet fotki dziecka w inkubatorze, później mały miał problemy zdrowotne, relacjonowała każda wizyte u lekarza, każdą noc.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:08

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka wg tego co piszesz to z nią jest cos nie tak, a nie z tobą:)
    Wybralas sliczne, normalne imiona, nie przejmuj sie bo to twoje dziecko i masz prawo je nazwac jak chcesz.
    A wspolczuje chlopczykowi, ktory bedzie mial na imie Ronaldo albo dziewczynce Xeni. Znajoma dala Andres dziecku ( po Iniescie z FB Barcelony- biedny chlopak)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 21:20

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nie można wybrać "oryginalnego" imienia polskiego pochodzenia? Jest tyle dziwnie brzmiących - wyróżniałoby się a przynajmniej nie byłoby takie tandetne jak zapożyczone z innej narodowości

MartaKD lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    To już nie można wybrać "oryginalnego" imienia polskiego pochodzenia? Jest tyle dziwnie brzmiących - wyróżniałoby się a przynajmniej nie byłoby takie tandetne jak zapożyczone z innej narodowości
    no chyba ze Twardostoj:P

isabelle, szpilka, renia83, zielarka, MonikaDM, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór jest ogromny ;)
    http://imionameskie.pl/imiona/s%C5%82owia%C5%84skie/b

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie cały dzień bo mam mamusię w gościach :) a teraz nadrobilam i ryje ze śmiechu ;) Twardostoj :) masakra :)
    A w odpowiedzi na pyt. dotyczące wózia naszego to
    - tak, dokładnie taką ma kolorystykę :) i
    - tak, jeździłam i prowadzi się go bardzo lekko, mam 163cm wzrostu więc dla mnie też miało to znaczenie.
    A na fejsie mam jedno zdjęcie profilowe z córcią i po Komunii dodałam 7, jedno naszej rodzinki i kilka małej jak pozowała :) wystrojona i to tyle a o ciąży kto ma wiedzieć to wie z resztą nie da się już ukryć ( wczoraj zmierzylam z ciekawości na wys pępka - 98 cm :)) i nie wyobrażam sobie wrzucać foty z usg czy porodówki ;) albo zdjęcia brzuchola :) bo takie też widziałam :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Stęskniłam się za Wami. Ja już po imprezach weekendowych. Jutro cały dzień komputer w łóżku.

Ag..., M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Rozpisałyście się wczoraj, aż ciężko było nadrobić zaległości. :) wczoraj kupiłam parę rzeczy dla Ali.:) Nie poszalałam, więc jest dobrze. Mąż ma dzisiaj dzień wolny także obijamy się dzisiaj razem.:)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    jonka mi bardzo podoba się i Filip i Gabrysia, sama się nad Filipem zastanawiałam. Ja teraz na wszelkie skrzywione miny dotyczące imion odpowiadam "Jak to dobrze że musi podobać się wyłącznie mi i mężowi".

rastafanka, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wam życzyłam śmiesznych snów, a mi samej śnił się koszmar. Krew itd...
    Obudziłam się o 3. Coś tam na dole za mokro było. Pieczenie. Kurde.
    Mocz i morfologia ok.
    Daje te globulki z wit. C, ale jest po nich gorzej. Wydzielina biało-żółta boli podbrzusze. Wkładka przemokła. Nie chce swirować, ale jestem zaniepokojona. Nic sobie nie wkreceam, bo przecież nie chce latać co chwile na usg. Ale gdybym dobrze się czula to nie miałabym tych czarnych myśli. Przecież nie moja wina, że dwa tygodnie temu zaczęłam plamić.
    Jestem podlamana.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wydzielinę warto sprawdzić. Bardzo Cię piecze? A podbrzusze pewnie boli z rozciągania. W ciągu wczorajszego dnia przeróżne bóle mi towarzyszyły...

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:27

M4DZI4, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kolejnej ciężkiej nocy :( Ehh tak mi w nocy żołądek dał popalic że się zwijałam z bólu i aż łzy ciekły.Wychodzi na to że za szybko i łapczywie zjadłam kolację bo byłam mocno głodna i strasznie mi smakowało.Produkty świeże itp i cała rodzinka jadła a tylko ja odchorowałam. Nic nie pomagało...dopiero jak zwróciłam częśc i wziełam krople to mogłam przysnąc na fotelu w pozycji siedzącej z podkulonymi nogami bo inaczej mnie bolało niemiłosiernie.Po godz na fotelu mogłam przenieśc się do łóżka ale i tak słabo spałam bo mnie siódme poty zalewały..
    I tak się zastanawiam czy do tych moich złych wyników siuśków mogły się przyczynic wkładki higieniczne perfumowane?Bo zawsze używałam zwykłych nie Deo ale mama 2 tyg temu kupowała i nie doczytała i ja ich zaczełam używac i teraz mam taki dyskomfort i czasem piecze a nigdy tego nie miałam...

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo :) u mnie wczoraj pracowity dzień był, zakładałam sztachety na balkonie aż mam odciski na palcach.

Też mam koleżanki co na FB to wszytsko wrzucają, opis całego dnia, poczynań dzieci, zawsze blokuję ich posty bo nie mam zamiaru znać każdego szczegółu z ich życia, jakoś denerwuje mnie to.

O mojej ciąży wie rodzina i kilka osób z najbliższego towarzystwa jakoś nie mam potrzeby by się tym chwalić/być obgadana.

Dziewczynki imionami się nie przejmujcie zapewne jakie by się nie dało, to nie wszystkim się spodobają. Jakbyście widziały reakcje moich bliskich na Adela ;/ To nasze dzidźki będą dajcie sobie jak chcecie. :*

Aniu nie wiem czy dobrze pamiętam ale to chyba Ty wrzuciłaś zdjęcia kołyski białej? Kochana zobacz na allegro takie kołyski są od 130zł :) np stylowa:
    http://allegro.pl/kolyska-z-szuflada-i-stylowa-super-nowosc-2modele-i4462928066.html albo taka co może posłużyć jako kołyska i jako łóżeczko (wystarczy zmienić płozy na nóżki):
    http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-sosna-i4473638787.html
    Do pokoiku Twojego maleństwa świetnie by pasowała :)

Zrobiłam kolejne zakupki w lumpku wydałam aż 7.70zł za 5 bodziaków(w tym z metkami) i 75zł w zwykłym dziecięcym za czapkę, słodziutkie buciki, śpiochy, kaftanik, komplet :) ah i szczotkę/grzebyk i termometr z Canpola ;)

jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja dzis mam mega doła, zero humoru i wogole najchetniej bym nie wstawała z łóżka.
    Poryczalam sie na skypie, i leze i same mi lzy lecą.
    Czuje sie dobrze ( w sensie nic mnie nie kluje ani nie boli) wiec nie wiem z czego to ale okropny dzień:/

wam zycze milej niedzieli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:23

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew robiłam.gin powiedział, ze pojedyncze bakterie typu paciorkowiec kałowy się zdarzają ze względu na małą odległość odbytu i pochwy. Po nystatynie pomogło. Spokoj mialam tydzień.
    Teraz wraca. Piecze i boli. Wszystko czerwone bardzo.
    Przepraszam za dosłowny opis - po wsadzeniu palca jest pełno białego gęstego swinstwa - takiego serowego właśnie. Ulgę na chwile przynosi ten żel multi actigel.
    Podbrzusze pobolewa. Biorę cały czas probiotyk trivagin.
    Wymaz z posiewem powtórzyłam oczywiście w piątek. Czekam na wyniki pewnie koło czwartku.
    Ale ja juz nie mogę wytrzymać. Nie chce czegoś zbagatelizować.
    Wygląda ze to grzyb, ale ta wodnista wydzielina mnie niepokoi. Gin jest albo w poniedziałek albo w środę. Nie wiem czy jechać. ...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie znam sie bo nie mialam zadnych infekcji ale jesli masz sie uspokoic to idz jutro do gina. tymbardziej ze jak piecze, boli i czerwone to moze warto to skonsultowac i zaczac dzialac niz czekac az sie jakies paskudztwo zrobi

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dobrze pamiętasz. Z allegro jestem na bieżąco, ale przeglądam jedynie używane meble. Ta pierwsza propozycja cudna, tylko szkoda że dno łóżeczka nie jest niżej i nie można go montować na różnych wysokościach. Opcja nr 2 zdecydowanie mniej urodziwa ;)Szukam chyba niemożliwego, bo najbardziej podobają mi się szczebelki o prostokątnym przekroju :)
    M4DZI4 to może być wina wkładek. Mnie ewidentnie coś podrażniło, bo infekcji nie mam a miejsce jednak delikatnie piekło. Może proszek, płyn do płukania tkanin + gorące temperatury powodujące pocenie się..

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ta wydzielina jest niepokojąca. Trivagin wg mojego gina można wsadzić... ale do kosza ;) Odstąpiłabym Ci pimafucin, gdybyś była "pod ręką"

201501145565.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ