*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, mi tez wszyscy mowia ze jak na 5 miesiac to brzuch mam maly. Jak nosze luzna bluzke to nikt by nie powiedzial ze w ciazy jestem
Moj dentysta tez pytal ktory miesiac, jak mu powiedzialam to tez stwierdzil ze nic nie widac.
Oczywiscie zaczelam sobie wkrecac ze cos jest nie tak, ze moze maluch nie rosnie ale mysle, ze widocznie taka moja natura. We wtorek mam wizyte (po 5 tygodniach !!) i licze na same dobre wiesci. Mam nadzieje, ze poznamy tez plec
Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
Agattee mnie moj gin we wtorek zapytał a gdzie brzuch?
a jak bylam wczoraj z mama przy okazji u innego gina to ten wogole " a to pani jest w ciazy?
widocznie taka natura- nie ma co sie zamartwiac, ale jeszcze chwila i zaczne poduszke wkladac chyba:P -
zielarka wrote:Dziewczyny, spoko, ja w pierwszej ciąży miałam brzuch ciążowy dopiero po skończeniu 7 miesiąca.
a teraz masz juz taki fajny:) 2 ciaze pewnie jest jeszcze bardziej superowa od 1.
wiesz juz co i jak, mniej stresow a i wszytsko szybciej widac.
No ale wiadomo ze nie chodzi o to co i jak widac ale o to zeby bąbelki zdrowe byly a to ze nam sie chce brzuchow to osobna bajka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:08
-
nick nieaktualnyA ja wróciłam od teściowej. Waga w górę 1 kilo.
Hurra. Czuję się raczej dobrze, choć martwię się, że jeszcze nie czuję ruchów dziecka. Tzn jak przyłożę rękę, to czasami czuję dwa lub trzy wypchnięcia. Jakby kopniaki, ale może to nie to? Może powinnam coś czuć bez dotykania i leżenia na brzuchu? Sama nie wiem. Poczekam jeszcze trochę w poniedziałek mam wizytę u gina, to o wszystko wypytam.
Tymczasem zrobiłam sobie dokładną listę czego będzie mi trzeba. Jakich ubranek kosmetyków, żeby w razie potrzeby i mąż wyruszył na zakupy. Swoją drogą jak myślcie, dla takiego niemowlaka ile par kaftaników, śpioszków. Policzyłam sobie, że wszystkiego po 6 starczy. A Wy? Zastanawiałyście się ile kupić, żeby wystarczyło i nie było za dużo?
Może te z Was które pierwszą ciążę, mają już za sobą coś doradzą? -
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:a teraz masz juz taki fajny:) 2 ciaze pewnie jest jeszcze bardziej superowa od 1.
wiesz juz co i jak, mniej stresow a i wszytsko szybciej widac.
No ale wiadomo ze nie chodzi o to co i jak widac ale o to zeby bąbelki zdrowe byly a to ze nam sie chce brzuchow to osobna bajka.Oby do zimy!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:36
-
Czyli druga tez nie oznacza ze wszystko cudownie. Napewno jednak dziewczyny ktore wiedzą co i jak patrza z dystansem na wiele rzeczy i mają bardziej swiadome podejscie niz "pierwszaki".
Pociesze cie ze w sklepie juz widzialam szaliki i kozaki wiec zima niebawem;)zielarka, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Co do brzuszka to też mam wrażenie, że mały i znajomi mówią że gdyby nie wiedzieli to nie widać że ciążowy, no i konkretnych ruchów tez brak...
U mnie burza, jest czym oddychać w końcu. Najgorsze że mam ochotę na oś do jedzenia ale nie wiem na co ;p -
magdalenka wrote:Co do brzuszka to też mam wrażenie, że mały i znajomi mówią że gdyby nie wiedzieli to nie widać że ciążowy, no i konkretnych ruchów tez brak...
U mnie burza, jest czym oddychać w końcu. Najgorsze że mam ochotę na oś do jedzenia ale nie wiem na co ;p
magdalenka gdzie burza? ja wypatruje z kazdej strony bo nie ma czym oddychac:/
moze przyjdzie
update: GRZMIWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:23
-
nick nieaktualnyTak sobie siedzę i myślę. Nie daje mi spokoju pobolewanie o którym pisały dziewczyny jakiś czas temu. Akurat u mnie nieco nad pachwiną po lewej stronie. Troszkę boli kiedy się dotykam.(nie zawsze) Najczęściej po odpoczynku, spaniu.
Może to macica się rozciąga.
A kołyska bardzo ładna.