X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mi tez wszyscy mowia ze jak na 5 miesiac to brzuch mam maly. Jak nosze luzna bluzke to nikt by nie powiedzial ze w ciazy jestem ;) Moj dentysta tez pytal ktory miesiac, jak mu powiedzialam to tez stwierdzil ze nic nie widac.
    Oczywiscie zaczelam sobie wkrecac ze cos jest nie tak, ze moze maluch nie rosnie ale mysle, ze widocznie taka moja natura. We wtorek mam wizyte (po 5 tygodniach !!) i licze na same dobre wiesci. Mam nadzieje, ze poznamy tez plec :)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee mnie moj gin we wtorek zapytał a gdzie brzuch?
    a jak bylam wczoraj z mama przy okazji u innego gina to ten wogole " a to pani jest w ciazy?
    widocznie taka natura- nie ma co sie zamartwiac, ale jeszcze chwila i zaczne poduszke wkladac chyba:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spoko, ja w pierwszej ciąży miałam brzuch ciążowy dopiero po skończeniu 7 miesiąca.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dziewczyny, spoko, ja w pierwszej ciąży miałam brzuch ciążowy dopiero po skończeniu 7 miesiąca.

a teraz masz juz taki fajny:) 2 ciaze pewnie jest jeszcze bardziej superowa od 1.
    wiesz juz co i jak, mniej stresow a i wszytsko szybciej widac.
    No ale wiadomo ze nie chodzi o to co i jak widac ale o to zeby bąbelki zdrowe byly a to ze nam sie chce brzuchow to osobna bajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się. Brzuchy lada chwila wam wyskoczą i jeszcze będziecie tu narzekać, że wam ciężko :)

MartaKD, zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w czwartek położna powiedziała,że mam sie nie martwić,ze brzuch mały,że nie tyję,bo po 20tygoniu wszystko skoczy w górę:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam od teściowej. Waga w górę 1 kilo. :-) Hurra. Czuję się raczej dobrze, choć martwię się, że jeszcze nie czuję ruchów dziecka. Tzn jak przyłożę rękę, to czasami czuję dwa lub trzy wypchnięcia. Jakby kopniaki, ale może to nie to? Może powinnam coś czuć bez dotykania i leżenia na brzuchu? Sama nie wiem. Poczekam jeszcze trochę w poniedziałek mam wizytę u gina, to o wszystko wypytam.
    Tymczasem zrobiłam sobie dokładną listę czego będzie mi trzeba. Jakich ubranek kosmetyków, żeby w razie potrzeby i mąż wyruszył na zakupy. Swoją drogą jak myślcie, dla takiego niemowlaka ile par kaftaników, śpioszków. Policzyłam sobie, że wszystkiego po 6 starczy. A Wy? Zastanawiałyście się ile kupić, żeby wystarczyło i nie było za dużo?
    Może te z Was które pierwszą ciążę, mają już za sobą coś doradzą? :-)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan kiedys ktos wrzucal super liste wyprawkowa z ilosciami od grudniowek. mam ja zapisaną. jak chcesz napisz mi na priv maila wysle ci.

Silatan, kejti91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chętnie.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a teraz masz juz taki fajny:) 2 ciaze pewnie jest jeszcze bardziej superowa od 1.
    wiesz juz co i jak, mniej stresow a i wszytsko szybciej widac.
    No ale wiadomo ze nie chodzi o to co i jak widac ale o to zeby bąbelki zdrowe byly a to ze nam sie chce brzuchow to osobna bajka.
    Kolejna ciąża-dla mnie po poronieniu pełna leku niestety, a co do fizjologii...wcale nie jest łatwiej, brzuch widać szybciej, piersi są większe, żyły bardziej wyłażą, brodawki bardziej ciemnieją. W tym samym czasie w pierwszej ciązy śmigałam w swoich rurkach, urządzałam przebieżki po parku i pływałam w kamieniołomach. Teraz ani pływać, ani biegać, cieszę się, że mogę chodzić :D Oby do zimy!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:36

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli druga tez nie oznacza ze wszystko cudownie. Napewno jednak dziewczyny ktore wiedzą co i jak patrza z dystansem na wiele rzeczy i mają bardziej swiadome podejscie niz "pierwszaki".

Pociesze cie ze w sklepie juz widzialam szaliki i kozaki wiec zima niebawem;)

zielarka, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Bardzo chętnie.

Ja mam cały czas otwarte w przeglądarce, chyba od jonki http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

Ag..., Silatan lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodalam do zakladek:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszka to też mam wrażenie, że mały i znajomi mówią że gdyby nie wiedzieli to nie widać że ciążowy, no i konkretnych ruchów tez brak...

U mnie burza, jest czym oddychać w końcu. Najgorsze że mam ochotę na oś do jedzenia ale nie wiem na co ;p

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Co do brzuszka to też mam wrażenie, że mały i znajomi mówią że gdyby nie wiedzieli to nie widać że ciążowy, no i konkretnych ruchów tez brak...

U mnie burza, jest czym oddychać w końcu. Najgorsze że mam ochotę na oś do jedzenia ale nie wiem na co ;p

magdalenka gdzie burza? ja wypatruje z kazdej strony bo nie ma czym oddychac:/
    moze przyjdzie

update: GRZMI :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:23

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:21

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża też może być spokojna, wystarczy wbić sobie mocno do głowy że wszystko będzie dobrze. Jedyne co mnie niepokoiło i wzbudziło strach to plamienie krwią.
    No i gdzie ten mój mąż? Podłogi trzeba zetrzeć 035.gif

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna kołyska
    koyskajpg_essprhn.jpg
    Ale cena zabójcza - ponad 1000zł 0swoon.gif

Ewelina88, Sarnaa, Becia81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedzę i myślę. Nie daje mi spokoju pobolewanie o którym pisały dziewczyny jakiś czas temu. Akurat u mnie nieco nad pachwiną po lewej stronie. Troszkę boli kiedy się dotykam.(nie zawsze) Najczęściej po odpoczynku, spaniu. :-( Może to macica się rozciąga.

A kołyska bardzo ładna. :-)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje córeczkowe nóżki
    9ff67bd0faba00a7med.jpg

Silatan, Paula44, Ag..., isabelle, ania_29, Viv78, MartaKD, K_niecierpliwaMama, Maud11, Kawa, kejti91, Agus89, rastafanka, kaarolaa, M4DZI4, szczesliwa89, Ewelina88, bluegirl89, Sarnaa lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ