X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja będę wszystkie prała i prasowała. Większość ubranek mam po córeczce szwagierki, przeleżały 6 lat na strychu w worku. A te nowe sklepowe również będę prała.. po pracy w sklepach z odzieżą wiem co się z nimi dzieje.. spadnie to spadnie.. ktoś coś kopnie, a poza tym nie wiadomo kto tego dotykał.. a i kurzu wszędzie pełno..

Nie myslalam o tym ale pewnie jest duzo racji w tym co mowisz. Ja akurat nie mam w spadku nic po nikim ale faktycznie w sklepie roznie bywa. W takim razie wypiore tez ale to raczej pozniej.
    Wiem ze kolezanka jak prala i prasowala to pozniej dawala do poszewki zeby sie nie zakurzyło.

U mnie mega gorąco. Bylam chwile na dzialce ale wolalam wrocic do chlodnego domku.
    A moja babcia znow przeszla samą siebie. Mowi do mnie tak: Agula masz tutaj soczek ... i po cichu na ucho dodaje : dla Kostka.
    A ja na caly glos? aaa dla Kostka:) to dziekuje.
    Babcia na to ale cicho cicho bo wiesz tu sąsiad z ogrodka obok ma tak na imie.
    Rozwalila mnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 15:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast mnie poprzć, to one gina mi bronią ;)

Pasków nie kupie. Wczoraj wysłałam męża do apteki po nie i po globulki i.... Zadzwoniłam, żeby ich nie kupował.

Mało się udzielam, bo średnio się czuje. Ale czytam

I Kostek i Felus - super..

No swiruj trochę- fakt. Ale ciągle brzuch mam mniejszy. To mnie martwi.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi gin wczoraj powiedzial zebym sobie dala spokoj z internetem wiec generalnie wszyscy lekarze podobnie myslą o diagnozowaniu sie online.
    Nie świruj babo- bo zjebke dostaniesz od ktorejs:) dobrze jest i bedzie. Lez i odpoczywaj, za duzo zmartwien tez nie jest dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 16:11

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie myslalam o tym ale pewnie jest duzo racji w tym co mowisz. Ja akurat nie mam w spadku nic po nikim ale faktycznie w sklepie roznie bywa. W takim razie wypiore tez ale to raczej pozniej.
    Wiem ze kolezanka jak prala i prasowala to pozniej dawala do poszewki zeby sie nie zakurzyło.

Zamierzam wszystko spakować w takie torby/worki próżniowe, później tuż przed porodem będę jeszcze raz prasowała, bo się pozagniata.
    W sumie nie wiem czy dobrze sobie to wykombinowałam..
    Miesiąc przed porodem większość kobiet pierze ubranka.. ale z 2 strony bałabym się, że nie zdążę, albo czy będę mieć siłę, bo teściowa ani moja mama raczej mi nie pomogą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 16:19

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używki piorę wspólnie z naszymi ciuchami a w listopadzie/grudniu będę wszystko prała w proszku dla dzieci i prasowała ;)

201501145565.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Pisałam, ale kto by to spamiętał:) Mąż zmienia pracę i albo wyjdzie sam i będziemy żyć na dwa domy, albo zabierze swój dwupak ze sobą i ogarniemy przeprowadzkę wrzesień/październik.

ahaa, no to nie dziwię się, że chcesz to ogarnąć.. ale trójmiasto jest super, gdybym miala się wyprowadzić od siebie to tylko tam :) no jeszcze ew. Wrocław ;)

ou9mp2.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny coś do poczytania o wózkach 3w1... opinie może się przydadzą http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/

MartaKD lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://domowa.tv/wozek-dla-dzieci-jak-wybrac/

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    dziewczyny coś do poczytania o wózkach 3w1... opinie może się przydadzą http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/
    coś dla mnie,bo ja się w ogóle na tym nie znam,więc dzięki za linka:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz w zyciu ugotowałam rosół.Rzadko gotuję, robi to moja niepracująca już mama i robi to tak,że nie mam śmiałości gotować coś, gdy ona jest w domu,a że poszli razem z tatą na pielgrzymkę,to po jej wskazówkach rosół wyszedł pierwsza klasa:)

Ag..., K_niecierpliwaMama, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszku la dzieci...z pierwszą córcią wychodziłam z założenia, że będę prała jej ubranka w tym samym proszku co nasze ubrania, by bez potrzebnie nie wydelikacać skóry. Dopiero gdy wyszłaby jakaś alergia, kupiłabym specjalny proszek. Na takiej samej zasadzie jadłam w ciąży orzechy a po porodzie cytrusy, czekoladę itp. Moje dziecko nie ma żadnej alergii ani skónej ani pokarmowej.

MartaKD, M4DZI4, rastafanka, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszytko bedzie dobrze, a brzuszek moze nie rosnie bo sie paskudnie czujesz i mniej jesz i dzidzia czerpie z zapasow tluszczyku, wiec dzidzia sobie pewnie spokojnie rosnie i sie zastanawia czym ta mamusia sie tak martwi

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka, jestem tego samego zdania odnośnie proszków:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko czyli wszystko prałaś w jednym proszku? Teraz tak samo będziesz robić? :) Też się nad tym zastanawiałam. Tak czy siak dziecko przytulamy do siebie, do swoich ubrań

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama mi mowila ze jak prała w cypisku ( co prawda prawie 30 lat temu) to mi tylek obszczypało i pozniej juz prala w normalnym:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A ja dziś pierwszy raz w zyciu ugotowałam rosół.Rzadko gotuję, robi to moja niepracująca już mama i robi to tak,że nie mam śmiałości gotować coś, gdy ona jest w domu,a że poszli razem z tatą na pielgrzymkę,to po jej wskazówkach rosół wyszedł pierwsza klasa:)

wstyd sie przyznac ale ja rosolu nie potrafie:p, musialabym kiedys zrobic bo to w sumie czesto baza do innych zup:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie, jutro będzie pomidorowa:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prałam wszystkie ubranka młodej nie tylko z normalnym vizirze do tego jeszcze razem z naszymi. młoda jadła też to samo co my i wszędzie była z nami. Teraz to super okaz zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:34

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Tak, prałam wszystkie ubranka młodej nie tylko z normalnym vizirze to jeszcze razem z naszymi. młoda jadła też to samo co my i wszędzie była z nami. Teraz to super okaz zdrowia.

bo prawda jest taka ze jak sie nie wiadomo jak chucha i dmucha to nie daje nic oprocz niezliczonej ilosci alergii pozniej na rozmaite rzeczy. Dziecko nie uniknie stycznosci z kurzem, z chemią czy wieloma innymi rzeczami i chyba takie normalnie obcowanie sie z nim to droga zeby poniekad temu zapobiec.
    Z nami nikt sie nie patyczkowal i nie bylo tylu poblemow co teraz mają dzieci chowane w "sterylnych" warunkach

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Tak, prałam wszystkie ubranka młodej nie tylko z normalnym vizirze do tego jeszcze razem z naszymi. młoda jadła też to samo co my i wszędzie była z nami. Teraz to super okaz zdrowia.
    Dzięki :) Całkiem możliwe że sobie odpuszczę dzieciowy proszek ;)

Ag... rosół sam się robi :D Wystarczy włoszczyzna, jakieś mięso/kości i woda ;) Najlepszy jest na wiejskiej zwierzynie ;)

201501145565.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ