X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja będę wszystkie prała i prasowała. Większość ubranek mam po córeczce szwagierki, przeleżały 6 lat na strychu w worku. A te nowe sklepowe również będę prała.. po pracy w sklepach z odzieżą wiem co się z nimi dzieje.. spadnie to spadnie.. ktoś coś kopnie, a poza tym nie wiadomo kto tego dotykał.. a i kurzu wszędzie pełno..

Nie myslalam o tym ale pewnie jest duzo racji w tym co mowisz. Ja akurat nie mam w spadku nic po nikim ale faktycznie w sklepie roznie bywa. W takim razie wypiore tez ale to raczej pozniej.
    Wiem ze kolezanka jak prala i prasowala to pozniej dawala do poszewki zeby sie nie zakurzyło.

U mnie mega gorąco. Bylam chwile na dzialce ale wolalam wrocic do chlodnego domku.
    A moja babcia znow przeszla samą siebie. Mowi do mnie tak: Agula masz tutaj soczek ... i po cichu na ucho dodaje : dla Kostka.
    A ja na caly glos? aaa dla Kostka:) to dziekuje.
    Babcia na to ale cicho cicho bo wiesz tu sąsiad z ogrodka obok ma tak na imie.
    Rozwalila mnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 15:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast mnie poprzć, to one gina mi bronią ;)

Pasków nie kupie. Wczoraj wysłałam męża do apteki po nie i po globulki i.... Zadzwoniłam, żeby ich nie kupował.

Mało się udzielam, bo średnio się czuje. Ale czytam

I Kostek i Felus - super..

No swiruj trochę- fakt. Ale ciągle brzuch mam mniejszy. To mnie martwi.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi gin wczoraj powiedzial zebym sobie dala spokoj z internetem wiec generalnie wszyscy lekarze podobnie myslą o diagnozowaniu sie online.
    Nie świruj babo- bo zjebke dostaniesz od ktorejs:) dobrze jest i bedzie. Lez i odpoczywaj, za duzo zmartwien tez nie jest dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 16:11

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie myslalam o tym ale pewnie jest duzo racji w tym co mowisz. Ja akurat nie mam w spadku nic po nikim ale faktycznie w sklepie roznie bywa. W takim razie wypiore tez ale to raczej pozniej.
    Wiem ze kolezanka jak prala i prasowala to pozniej dawala do poszewki zeby sie nie zakurzyło.

Zamierzam wszystko spakować w takie torby/worki próżniowe, później tuż przed porodem będę jeszcze raz prasowała, bo się pozagniata.
    W sumie nie wiem czy dobrze sobie to wykombinowałam..
    Miesiąc przed porodem większość kobiet pierze ubranka.. ale z 2 strony bałabym się, że nie zdążę, albo czy będę mieć siłę, bo teściowa ani moja mama raczej mi nie pomogą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 16:19

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używki piorę wspólnie z naszymi ciuchami a w listopadzie/grudniu będę wszystko prała w proszku dla dzieci i prasowała ;)

201501145565.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Pisałam, ale kto by to spamiętał:) Mąż zmienia pracę i albo wyjdzie sam i będziemy żyć na dwa domy, albo zabierze swój dwupak ze sobą i ogarniemy przeprowadzkę wrzesień/październik.

ahaa, no to nie dziwię się, że chcesz to ogarnąć.. ale trójmiasto jest super, gdybym miala się wyprowadzić od siebie to tylko tam :) no jeszcze ew. Wrocław ;)

ou9mp2.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny coś do poczytania o wózkach 3w1... opinie może się przydadzą http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/

MartaKD lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://domowa.tv/wozek-dla-dzieci-jak-wybrac/

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    dziewczyny coś do poczytania o wózkach 3w1... opinie może się przydadzą http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/
    coś dla mnie,bo ja się w ogóle na tym nie znam,więc dzięki za linka:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz w zyciu ugotowałam rosół.Rzadko gotuję, robi to moja niepracująca już mama i robi to tak,że nie mam śmiałości gotować coś, gdy ona jest w domu,a że poszli razem z tatą na pielgrzymkę,to po jej wskazówkach rosół wyszedł pierwsza klasa:)

Ag..., K_niecierpliwaMama, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszku la dzieci...z pierwszą córcią wychodziłam z założenia, że będę prała jej ubranka w tym samym proszku co nasze ubrania, by bez potrzebnie nie wydelikacać skóry. Dopiero gdy wyszłaby jakaś alergia, kupiłabym specjalny proszek. Na takiej samej zasadzie jadłam w ciąży orzechy a po porodzie cytrusy, czekoladę itp. Moje dziecko nie ma żadnej alergii ani skónej ani pokarmowej.

MartaKD, M4DZI4, rastafanka, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszytko bedzie dobrze, a brzuszek moze nie rosnie bo sie paskudnie czujesz i mniej jesz i dzidzia czerpie z zapasow tluszczyku, wiec dzidzia sobie pewnie spokojnie rosnie i sie zastanawia czym ta mamusia sie tak martwi

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka, jestem tego samego zdania odnośnie proszków:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko czyli wszystko prałaś w jednym proszku? Teraz tak samo będziesz robić? :) Też się nad tym zastanawiałam. Tak czy siak dziecko przytulamy do siebie, do swoich ubrań

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama mi mowila ze jak prała w cypisku ( co prawda prawie 30 lat temu) to mi tylek obszczypało i pozniej juz prala w normalnym:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A ja dziś pierwszy raz w zyciu ugotowałam rosół.Rzadko gotuję, robi to moja niepracująca już mama i robi to tak,że nie mam śmiałości gotować coś, gdy ona jest w domu,a że poszli razem z tatą na pielgrzymkę,to po jej wskazówkach rosół wyszedł pierwsza klasa:)

wstyd sie przyznac ale ja rosolu nie potrafie:p, musialabym kiedys zrobic bo to w sumie czesto baza do innych zup:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie, jutro będzie pomidorowa:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prałam wszystkie ubranka młodej nie tylko z normalnym vizirze do tego jeszcze razem z naszymi. młoda jadła też to samo co my i wszędzie była z nami. Teraz to super okaz zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:34

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Tak, prałam wszystkie ubranka młodej nie tylko z normalnym vizirze to jeszcze razem z naszymi. młoda jadła też to samo co my i wszędzie była z nami. Teraz to super okaz zdrowia.

bo prawda jest taka ze jak sie nie wiadomo jak chucha i dmucha to nie daje nic oprocz niezliczonej ilosci alergii pozniej na rozmaite rzeczy. Dziecko nie uniknie stycznosci z kurzem, z chemią czy wieloma innymi rzeczami i chyba takie normalnie obcowanie sie z nim to droga zeby poniekad temu zapobiec.
    Z nami nikt sie nie patyczkowal i nie bylo tylu poblemow co teraz mają dzieci chowane w "sterylnych" warunkach

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Tak, prałam wszystkie ubranka młodej nie tylko z normalnym vizirze do tego jeszcze razem z naszymi. młoda jadła też to samo co my i wszędzie była z nami. Teraz to super okaz zdrowia.
    Dzięki :) Całkiem możliwe że sobie odpuszczę dzieciowy proszek ;)

Ag... rosół sam się robi :D Wystarczy włoszczyzna, jakieś mięso/kości i woda ;) Najlepszy jest na wiejskiej zwierzynie ;)

201501145565.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ