X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIU możesz zawsze podejść ze zdjęciem do stolarza i zapytać czy potrafiłby zrobić gwinty by można było regulować wysokość :) albo napisać zapytanie do tej firmy z 1go linku bo to chyba jakaś mniejsza firma jest, więc nic nie szkodzi spróbować :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Na razie spokojnie sobie przeglądam oferty, bo czasu jest jeszcze bardzo dużo, więc a nóż się trafi jakaś okazja :) A może sami zrobimy, jak w końcu będą na to warunki czasowe :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zamowienie u stolarza nie byloby taniej?

zobaczcie to :) ale gadzet
    http://zszywka.pl/p/kolyska-idealna--2555643.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:48

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A na zamowienie u stolarza nie byloby taniej?

zobaczcie to :) ale gadzet
    http://zszywka.pl/p/kolyska-idealna--2555643.html
    Widziałam, nawet na allegro była do kupienia ;) Drogie cholerstwo :)
    W Krakowie mieliśmy sąsiada stolarza, tutaj nikogo takiego nie mam, więc nie wiem :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Widziałam, nawet na allegro była do kupienia ;) Drogie cholerstwo :)
    W Krakowie mieliśmy sąsiada stolarza, tutaj nikogo takiego nie mam, więc nie wiem :)

kiedys mialam wujka ktory robil takie cudenka z drewna. Ale wez Ania poogladaj na necie uslugi stolarskie i powysylaj zapytania, podzwon po okolicy. Takie uslugi maja teraz wzięcie.
    jest tez taka strona bodajze oferia.pl w ktorej wystawiasz zlecenie i dostajesz propozycje od podwykonawcow.
    ja jak szukalam wykonawcy garderoby i zabudowy drewnianej w lazience mialam przekroj w ofertach stolarskich od 3 tys do 22:) wiec tzreba powysylac wiele zapytan:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:06

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Paula ja mam pimafucin w kremie ale jak jest wydzielina i piecze to lepsze sią tabletki pimafucin, są pakowane po 3 szt. na 3 dni, koszt ok. 18 zł. Po 3 tabletkach mi wszystko zniknęło, z opisu u Ciebie wygląda to tak jak u mnie i podbrzusze też być może boli Cię od infekcji, uważam że powinnaś pójść jak najszybciej, jeżeli nie dzis na IP to jutro do lekarza, nie ma sensu sie męczyć a infekcje nie są obojętne dla płodu. Lekarz obejrzy i na pewno coś poradzi. Ja zawsze używałam wkładki deskreet perfumowane i je uwielbiam, ale niestety w ciaży w połączeniu z wyciekami luteiny mi nie służą.
    Ja też marzę o kołysce takiej na kółkach i poluję na używaną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu właśnie naprowadziła mnie AG na to :) w Kalwari Zebrzydowskiej szukaj firm i powysyłaj zapytanie :) tam jak się jedzie główną drogą to jest zakład obok zakładu, duża konkurencja więc robią bardzo tanio np.ja chciałam taki pikowany zagłówek nad łoże u mnie w okolicy cena to 900-1200zł a tam 350-500zł czyli różnica kolosalna :)

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ta cała logistyka przeprowadzki do trójmiasta powoli wychodzi nam bokiem.... .

A tak zapytam, co Was ciągnie do 3miasta?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sporo wydzieliny czy to może być niepokojące?

Miałam spędzić czas z Mężem, ale dostał pilne wezwanie do pracy i pojechał na parę godzin. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania29 jeśli chodzi o proszek,płyn czy jakiekolwiek kosmetyki to używam od bardzo dawna tych samych i nic się nie działo.Poprzednie wyniki siusiek były super a tu raptem 2 tyg temu zmieniłam tylko te wkładki i zaczeło się dziac.Nawet upały na mnie nie działały w tej sferze więc myślę że to jednak to i plus może 2 razy wypad nad jezioro i kąpiel w nim.Wszystko się złożyło w czasie i dało ten nieprzyjemny efekt.No nic zaprzestaje używania tego badziewia a we wtorek mam wizytę u gina to pewnie coś poradzi i ewentualnie jakieś leki przepisze na to :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

od rana Was czytam na tel, ale dopiero koma odpaliłam i tez coś napiszę, a co

Paula chociaż nie dostaniesz na razie orderu z ziemniaka od gina, to skoro tak bardzo Cię to niepokoi to jedź w poniedziałek, skoro gorzej swędzi i coś się dzieje, to lepiej jedź, w najgorszym wypadku powie Ci, ze panikujesz a skoro coś się dzieje to przynajmniej leki dostaniesz, no i myśl nam tu pozytywnie, choc wiem, że skoro się martwisz to ciężko

ale ale humor ma Ci wrócić, bo nie ma mi kto dogadywać w sprawie jedzenia:)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym to oglądałam zaklinacza psów i się popłakałam, jest ze mną coraz gorzej :)

i dziś o wpół do 4 nad ranem jak się na siku obudziłam to kulka się znów ujawniła tym razem dużo niżej po lewej stronie

jak spię to się rozepchnie a tak to nie chce na tyle się poruszac, żeby mamusia poczuła i spokojnie czekała do wtorkowej wizyty bez wszystkich chorych wkrętów pod tytułem cóż mogło pójśc nie tak od genetycznych

ciąża powinna znaleźć się chyba w katalogu zaburzeń psychicznych

renia83 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:09

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojade jutro , bo nie wytrzymam tego pieczenia i bolu. Do tego juz żel nie pomaga. Chyba oszaleje.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, doczytałam wpisy w końcu.

Ag ciesze się że napisałaś, że masz dzisiaj zły humor, bo już myślałam że cos z Tobą nie tak, że wiecznie jesteś taka zadowolona i bez problemów. Teraz wiem, że jednak jesteś człowiekiem i to jeszcze w ciązy:) a nie KOSMITKĄ
    Paula ewidentnie coś Ci dolega i moim z daniem powinnaś interweniować. Zapalenia są niebezpieczne w ciązy.
    Mam tak jak Zielarka z brzuchem. W pierwszej ciąży wyszedł dopiero w 5 miesiącu, a w 7 było go widać jako ciązowy, w II ciązy przytyłam od razu i po poronieniu nie spadło, a w III w 5 tyg już mi było ciężko spodnie dopiąc. No i I ciąza jest taka beztroska, kkolejne są już gorsze, bo wiesz czego się spodziewać.

Fajnie Wam, że macie juz tyle ciuszków, ja sobie pomyślałam, że po wizycie w Warszawie dopiero cos kupię. Mam już dużo rzeczy z I ciązy: wózek, łóżeczko, trochę ciuszków, pewnie dlatego tak mnie nie ciągnie, ale Was rozumiem, bo w I ciązy też na tym etapie już miałam dużo rzeczy.

Wczoraj na imprezie jak koleżanka zapytała który to miesiąc patrząc na mówj brzuch i po informacji że już 5 orzeka że bardzo mały brzuch, co mnie zdziwiło bo jest ogromny - ale uświadomiła mi że to juz połowa ciązy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 14:52

Ewelina88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Witajcie, doczytałam wpisy w końcu.

Ag ciesze się że napisałaś, że masz dzisiaj zły humor, bo już myślałam że cos z Tobą nie tak, że wiecznie jesteś taka zadowolona i bez problemów. Teraz wiem, że jednak jesteś człowiekiem i to jeszcze w ciązy:) a nie KOSMITKĄ
    .

hahaha, rozwaliłas mnie tym tekstem:D
    noo dzis mam ewidentnie depreche, czytam sobie forum i w sumie oprocz patrzenia w sciane to jedyne zajecie:)
    jak tak patrze to nawet te usmieszki nie pasują ale powiedzialam w zaryczanym tonie meżowi ze gdyby nie forum to juz wogole nie mialabym z kim pogadac. Nie chce mi sie nigdzie wychodzic bo za cieplo, kolezanki mnie irytują, moze brauje mi pracy, jakiegos spolecznego zycia... nie wiem.
    Pewnie wymyslam sobie problemy ale ewidentnie dzis czuje sie okrpnie.
    jestem jeszcze w pizamie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 15:01

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 po prostu chodziło mi o to, że Ciebie coś podrażniło, tak jak i mnie :) Ja jedynie płyn do płukania zmieniłam, ale już długi czas temu. Mimo wszystko musiało podrażnić, no bo co innego? ;)

Ag... niesamowity rozstrzał cenowy. Dzięki za rady. :) Jak się wezmę, to powysyłam zapytania. Znajdę tylko jakiś wzorzec, bo na czymś trzeba się oprzeć :) Nam nasz sąsiad zrobił stolik za 200zł a na allegro, co prawda ciut większe ale dość podobne, chodziły za ponad 400zł ;)
    Myślę, że jak nie będę chciała frezowanych elementów, tylko prostą konstrukcję, to wyjdzie w rozsądnej cenie. Jakby jednak moja fanaberia miała kosztować ponad 200zł, to nie będę wybrzydzać i wezmę to co jest powszechnie dostępne :)

neharika kołyski na kółkach, z blokowaniem kołysania, można kupić w przedziale 120-200zł. Gdyby nie to, że nie mają regulacji wysokości i kosze są za niskie dla półrocznego dziecka, to bym tak nie grymasiła i brała pierwszą która by się trafiła :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja Cie rozumiem z tymi kołyskami, bo też tak mam. A ten model który wczesniej wkleiłas za 1100 zł jest super

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wycieczce rowerowej nad morzem, ludzi że szok, przejść się nie da...objadłam się gofrem z bitą śmietana i czekoladą i wróciłam.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 po prostu stwierdził, że Trivagin, tak jak większość lekarstw bez recepty, nic nie daje. Myślę, że to bardziej chodziło o samodzielny środek na infekcję a nie wspomaganie czy zapobieganie jak w Twoim przypadku Olu :) Na miejscu Pauli przy pierwszej, możliwej okazji poszłabym po receptę na coś mocniejszego, bo serkowata wydzielina i bardzo mocne pieczenie są zdecydowanie bardziej niepokojące niż mój delikatny dyskomfort i podszczypywanie...

201501145565.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ